foraminifera 14.05.07, 16:26 Pisze ktos jutro rosyjski ??????? co obstawiacie ???? bo ja zaproszenie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: h Re: Rosyjski IP: *.mtnet.com.pl 14.05.07, 19:42 nikt nie pisze rosyjskiego :OOO??? Odpowiedz Link Zgłoś
a-gritos Re: Rosyjski 14.05.07, 19:51 to tak samo nikt nie pisze hiszpańskiego jutro :/ Pozdrawiam i życzę powodzenia jutro! ja mam dopiero na 14:00. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz. Re: Rosyjski IP: *.marsoft.net 14.05.07, 20:04 6 % uczniów pisze :) mi to (po dzisiejszzej matmie) już obojętnie co będzie, bo i tak poprawiam maturę za rok. W każdym wypadku o ile nie będzie listu formalnego to będzie dobrze ;) trzymajcie kciuki jutro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: Rosyjski IP: *.csk.pl 14.05.07, 21:12 ja pisze rosyjski rozszerzony i mam nadzieje na jakis opisik osoby:], fajne opowiadanko ewentualnie jakas rozprawke latwa:P a co do lek-gram to poprosze latwe slowka a nie jakies wyrwane z kosmosu - a po za tym DAMY RADE... rosyjski to banalny jezyk:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko Re: Rosyjski IP: *.csk.pl 15.05.07, 13:28 na to co sie nastawialam tez nie bylo:P chcialam opowiadanie i dupa ale rozprawka byla latwa:) i wszycy z mojej sali ja pisali.. 1,2 zad dziwne a arkusz2 w mire latwy;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.W. Re: Rosyjski IP: *.eranet.pl 14.05.07, 22:04 Ja piszę :) myślę, że będzie zaproszenie albo pocztówka z wakacji. A co do długiej formy to cos mi się tak widzi, że może być list formalny... "Angliści" mieli go na próbnej, my mieliśmy zwykły, teraz oni mieli zwykły, więc nam dowalą formalny - żeby było sprawiedliwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Re: Rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 12:37 i racja, był formalny:P ale w sumie łatwa ta matura była.. :) czekam na arkusze, ale myślę, ze ze słuchu i czytania powinnam mieć ok 100% :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.W. Re: Rosyjski IP: *.eranet.pl 15.05.07, 13:08 Czytanie ze zrozumieniem było łatwe, troszkę gorzej ze słuchaniem, zwłaszcza pierwszego nagrania z horoskopami, ale powinno być OK :) ogłoszenie napisałam, liścik formalny też trudny nie był, po prostu wystarczy znać charakterystyczne zwroty grzecznościowe :) i eta wsio! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foraminifera Re: Rosyjski IP: *.mtnet.com.pl 15.05.07, 13:26 Dla mnie matura byla trudna w porownaniu z próbna. Jestem troche zalamana bo wogole nie powtarzalam formalnego :/ i to sluchanie porazka jednym slowem : ((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yankes Re: Rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 13:55 Ja pisałem rozszerzony rosyjski. Na początku się przeraziłem jak zobaczyłem tematy, ale w sumie wziąłem ten 3 o centrum rozrywki i jakos dosyć poszło... A co do słuchania i czytania, mam wrażenie, że źle mi poszło :/ Ale zobaczymy... Potrzebowałbym 80%, ale czuję że wyciągne ok 60% Ktoś wie o której dokładnie będą odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Rosyjski IP: *.chello.pl 15.05.07, 13:58 a kiedy beda odpowiedzi?bo jak narazie nawet arkuszy nie daja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Rosyjski IP: *.chello.pl 15.05.07, 13:59 a przepraszam juz sa arkusze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:04 ej ludzie jak Wam poszło ??? piszcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppp Re: Rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:41 list formalny na podstawie mnie lekko dobił...z probnej mialem 96%, teraz pewnie znacznie mniej Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha273 Re: Rosyjski 15.05.07, 14:43 kto wogole sie spodziewal listu formalnego na rosyjskim. nawet moja babk aod ruska mowila nam ze tego to raczej niedaja na rosyjskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppp Re: Rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 14:58 wlasnie - moja takze, w ogole nie robilismy cwiczen z niego...a w moim zbiorze przykladowych arkuszy nei ma ani jednego z listem formalnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foraminifera Re: Rosyjski IP: *.mtnet.com.pl 15.05.07, 15:03 w tym roku to ta matura jakas porazkowa była ;/ wszystkiego a ruskim jestem zalamana jak bedzie 60 % to bede szczesliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Rosyjski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 17:58 kurcze, napisalem adres w liscie formalnym (oczywiscie nie swoj, ale wymyslony), teraz zauwazylem ze adresu nie tzreba bylo pisac...jka mysliscie, beda tego jakies konsekwencje i jakie? :/ Odpowiedz Link Zgłoś