Dodaj do ulubionych

i jak historia??????????

17.05.07, 11:16
piszcie jak wam poszło.
Obserwuj wątek
    • Gość: Samiris Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:19
      do zdania latwa.. jak reszta, nie wiem. jestem zla.. bardzo zla. Zle mi poszlo a
      tak duzo sie przygotowywalam. jestem zalamana, nie wiem co dalej, chce mi sie
      rycze i wyc gorzkie zale ku...
      JESTEM ZA-ŁA-MA-Na.
      zaluje ze tyle czasu poswiecilam czemus co tak mi zle poszlo
      • Gość: CHRUPEK Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:19
        EJ NEI MARTW SIE NEI EJSTES SAMA MI TEZ NIE PSOZLO TEZ SIE DUZO UCZYLAM
        POCZEKAMY NA ODPOWIEDZI ZOBACZYMY :) POKI CO GLOWA DO GORY
    • Gość: o. Re: i jak historia?????????? IP: 80.54.52.* 17.05.07, 11:20
      hahahha. tak. rozsz.
      • paulinala Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 11:22
        jkie tematy na roz.?
        • Gość: o. Re: i jak historia?????????? IP: 80.54.52.* 17.05.07, 11:24
          cos ze przyczyny i skutki pokoju krakowskiego 1525. a drugi omow problem prus
          wschodnich w relacjach pol-niem w 20 w.
          • Gość: pd Re: i jak historia?????????? IP: *.sm-rozstaje.pl 17.05.07, 11:25
            Temat bomba, jakbym pisał to bym miał 20 pts za to pierwsze :)

pzdr
            • Gość: Michałek Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:26
              TRAGEDIA!!!
              • Gość: ? Re: i jak historia?????????? IP: *.euro-net.pl 17.05.07, 11:29
                why? pisałes roz czy podst.? co bylo trudnego? jak macie jakies pytania dot.
                historii to piszcie. jestem historyczka:)
              • Gość: o. Re: i jak historia?????????? IP: 80.54.52.* 17.05.07, 11:29
                ja sie zgadzam ze tragiedia :D ale sie przejmuje, bo zapomnialam odznaczyc
                historii i się nie uczyłam i potrzebna mi nie jest.
            • Gość: CHRUPEK Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:25
              O TO STRASZNIE FAJNIE
    • Gość: Samuel Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:29
      Podejrzanie dobrze, aż sam byłem zaskoczony w trakcie robienia. Podejrzewam koło
      85 %. Tylko ten Korczak....nie znam gościa :D
      • Gość: pd Re: i jak historia?????????? IP: *.sm-rozstaje.pl 17.05.07, 11:31
        Poeta, poszedł z dziećmi do gazu.

pzdr
        • Gość: Samuel Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:33
          Czyli bohater. Ok, wybaczam mu utratę tego punktu ;] Pzdr
          • Gość: aila Re: i jak historia?????????? IP: *.aster.pl 17.05.07, 11:42
            piałam podstawe pierwsza część szła mi dobrze ale potem spanikowałam że mi
            tylko godz.została i zaczęłam robić szybko i sie już skupić zbytnio nie mogłam
            ehhh.Za to kilka ostatnich pytań było prostych.Aha no i oczywiście przypomniało
            mi sie w domu jak się zwał ten z gg-co za pech a jak siedziałam na maturze to
            za chiny nie mogłam sobie przypomnieć-stressssssssssssssssssssss
            Mam doła:(
            • makaluu Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 11:47
              historia to porazka roku!
    • Gość: Max Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:40
      W miare prosta byla ,lecz w odpowiedzi nie zagladne ;)
      • Gość: cent Re: i jak historia?????????? IP: 217.153.84.* 17.05.07, 11:47
        też sobie nie mogłam przypomnieć tego z gg, ale mi sie udało w końcu wpaść na to
        jeszcze na egzaminie, w domu sie tylko upewnilam :P
        jak to pamiętać, skoro to tak dawno było? :P:P
      • nymphaea88 samochód 17.05.07, 11:47
        zaznaczyłam malucha, a to chyba źle, prawda?
        • Gość: jaqub Re: samochód IP: *.promax.media.pl 17.05.07, 11:52
          Maluch aka. Fiat 126p jest dobrze ;)
        • Gość: Michałek Re: samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:52
          Tam była Pabieda (nie Warszawa!) był Maluch - Happy end [1996-2000] (a nie ten z
          lat '70) i wreszcie Syrena 104L. Ja zaznaczylem maluszka
    • cienmotyla Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 11:47
      Pisałam rozszerzenie, marze o 15pkt;)
      • Gość: pd Re: i jak historia?????????? IP: *.sm-rozstaje.pl 17.05.07, 11:52
        Jakie były dokładnie tematy??

pzdr
        • Gość: aila Re: i jak historia?????????? IP: *.aster.pl 17.05.07, 11:57
          fiat126p(maluch) na 100%-miałam o tym lekcje przed zakończeniem.Bóg zapłać pani
          profesor że się wszechstronnie udzielała na lekcjach-dużo odpowiedzi pamiętałam
          z jej lekcji
          • nymphaea88 Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 12:00
            czyli jednak mam to dobrze, huuuraaa :))
            • makaluu Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 12:03
              ja tez sie modle o 15 p ale watpie czy zdobęde...
              jaki był ten traktat przy tym wierszu?
          • Gość: gall Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:01
            mam pytanko jak ktos napisał dobrze wielka karta swobód a źle podał odpowiednik
            polskiego przywileju to dostanie 1pkt a jak ktos nie napisał wielka karta swobód
            a napisał dobrze przywilej to też dostanie 1pkt?
            • nymphaea88 Re: Pytanie 17.05.07, 12:04
              jeżeli za całe zadanie były 2 punkty to tak. jaka jest nazwa tego polskiego
              przywileju?
              • lady_camelie Re: Pytanie 17.05.07, 12:06
                to nie byl przywilej jedlensko - czestochowski?
              • Gość: gall Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:06
                przywilej jedliński
                • Gość: jaqub Re: Pytanie IP: *.promax.media.pl 17.05.07, 12:08
                  Nie jedlneńsko-częstochowski ale jedleńsko-krakowski. Szlachta uzyskała wtedy
                  nietykalność osobistą.
                  • Gość: gall do jaqub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:11
                    historia.pgi.pl/jedlina.html wejdz sobie na ta stronke i tam jest
                    napisane przywilej jedliński i prawie identyczna treść jest jak ta karta swobód
                    to wiec myślę ze jedliński zaliczą

wiecie o której beda wyniki?
                    • Gość: jaqub Re: do jaqub IP: *.promax.media.pl 17.05.07, 12:15
                      Tak przywilej jedliński i jedlińsko-krakowski to to samo, są one podawane razem
                      bo w Krakowie potwierdzono przywilej jedliński dokładniej w 1433r. , chodziło mi
                      o to ,że nie jest to na pewno przywilej jedlinsko-częstochowski bo taki nie
                      istnieje.
                      Pozdrawiam
                  • karambapm1 jak 17.05.07, 12:13
                    jak nazywał się ten obraz "Leonardo Czartoryskich?
                    • Gość: jaqub Re: jak IP: *.promax.media.pl 17.05.07, 12:15
                      "Dama z łasiczką " Nic innego w Polsce nie ma autorstwa Leonardo Da Vinci
                      • karambapm1 Re: jak 17.05.07, 12:18
                        a to miasto co było w pierwszym pyt.z podst. to był Babilon bo ja już sama nie
                        wiem czy to miasto czy państwo
                        • Gość: asd Re: jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:20
                          Babilon oczywiście
            • Gość: Max Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:04
              No-chyba dostanie ! : OOOOOOOOOOOOOOOBo w podobnej sytuacji jestem !
            • lady_camelie ideal siegnal dna ? :/ 17.05.07, 12:05
              jestem wsciekla moglam sie polowe mniej uczyc i by bylo tak samo,do polowy szlo
              dobrze,a pozniej te drzewa i wogole kkuuuuurfff ... :/ zegnajcie ambicje plany
              marzenia i idealy :/
    • czekoladka18 Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 12:06
      poszlo źle, 30-40% bede mieć...
      • Gość: aila Re: i jak historia?????????? IP: *.aster.pl 17.05.07, 12:13
        dokładnie to samo do połowy oki a potem masakra, końcówka jeszcze spoko
        Ta mapa to był potop szwedzki???
        • lady_camelie Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 12:13
          a nie dominacja o bałtyk?
          • karambapm1 Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 12:15
            ja napisałam nabytki terytorialne Szwecji w XVII i XVIIIw
            • Gość: xyz Re: i jak historia?????????? IP: 62.233.173.* 17.05.07, 12:17
              prawie zgadzam się z koleżanka karambapm1 chodziło owiek XVI i XVII
              • Gość: gall Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:23
                Wiecie o której bedą wyniki?
      • Gość: xyz Re: i jak historia?????????? IP: 62.233.173.* 17.05.07, 12:15
        mysle że bedzie około 80%(podstawowa) zły jestem na siebie bo porobiłe glupie błędy normalnie debil ze mnie! a matura moim zdaniem dośc łatwa! 1 pkt zgubiłem na antyku w pierwszym pytaniu 2 odp (Kto wie co to było?)na stylach 2!ze strajkami studentów 1/2 pkt kosmiczna głupotą było to że dałem XIII wiek przy Grzegorzu VII, a kto wie o jakie powstanie chodziło i dowódce?mi sie wydaje że to było kościuszkowskie choć do konca przekonany nie jestem zasugerowałem sie "naczelnikiem"pzdr
        • Gość: ego Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:17
          to był romulad traugutt. powstanie styczniowe

podstawa była łatwiejsza;(
          • Gość: xyz Re: i jak historia?????????? IP: 62.233.173.* 17.05.07, 12:19
            no właśnie czyli 2 pkt w plecy też mi coś nie pasowało nie wiem po jaką cholere zasugerowałem się tym naczelnikiem:(( a swoja droga to logiczne że rozsz jest trudniejsza!
            • karambapm1 Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 12:22
              A czy spotkanie papież z Wałęsą było oficjalne?
              • Gość: gall Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:24
                tak oficjalne
              • Gość: aga291988 HAHA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:31
                Powiem tyle pozostała mi modlitwa o 30% tylko tyle oczekiwalam i mam nadzieje
                ze tle bedzize bo wole zdac nizeli nie zdaC:D ale to i tak dodatkowy
        • Gość: gall Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:18
          babilon zigguraty
          a nie było tam napisane dykator? ja dałem Romualda Tragutta
          • lady_camelie Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 12:22
            ja pier.do.le to chodzilo o zggurat? :( ;(
        • Gość: jaqub Re: i jak historia?????????? IP: *.promax.media.pl 17.05.07, 12:22
          W pierwszym pytaniu były zigurraty piramidy schodkowe.Miasto Babilon.
          Do powstania napisałem styczniowe i Tragutt. Kościuszko to nie był , bo on żył
          na emigracji w USA.
          • Gość: ego Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:24
            a co do zbója napisaliście przy tym plakacie propagandowym??

-głowy lenina i trockiego w przeciwnym kierunku
            -smierć dosiada konia
            -polak dzielnie stawia opor bolszewikom(kon) choc jest slabszy
            - i co moze byc jeszcze??
            • Gość: gall Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:26
              dałem ze ich dzialania sa skazane na porazk smierc ktora jedzie z nimi na tym
              koniu i w konuc i tak poniosa oni porazke kleske
            • Gość: jaqub Re: i jak historia?????????? IP: *.promax.media.pl 17.05.07, 12:26
              W tle jest kolumna Zygmunta więc to Warszawa (bitwa warszawka 1920) , czarne
              chmury nad Warszawa. Śmierć nie miała kosy tylko coś innego ale nie wiem co to
              było.
            • Gość: xyz Re: i jak historia?????????? IP: 62.233.173.* 17.05.07, 12:28
              symbolika warszawy (w tle zarys kolumny zygmunta)..... rewolucja bolszewicka jako czarna chmura....żołnierz oczywiście polski, plakat miał na celu działać mobilizująca na ludność która miała się przeciwstawić ekspansji(śmiertelnej rewolucji)
            • karambapm1 Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 12:28
              a jak się nazywał ten co podarował Egipt Kleopatrze?
              • Gość: jaqub Re: i jak historia?????????? IP: *.promax.media.pl 17.05.07, 12:31
                Juliusz Cezar a w zasadzie Gajusz Juliusz Cezar :-) (brał udział w bitwie pod
                Farsalos po tym można było dojść )
          • karambapm1 Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 12:25
            a ten rok co strajkowali żeby studenci się mogli uczyć to 1968? I jaki do tego
            daliscie argument?
            • Gość: gall Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:28
              tez dałem 1968 ale wpisałem bzdury bo nie wiedziałem o co chodzilo:)
            • Gość: jaqub Re: i jak historia?????????? IP: *.promax.media.pl 17.05.07, 12:28
              Tak rok 1968 , argumenty to brak poparcia wśród robotników. Hasła
              antysyjonistyczne, nawoływanie do powrotu do nauki.
              • Gość: karambapm1 Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:31
                bo ja wypisywałam jakieś głupoty że była nagonka na studentów i profesorów
                • Gość: gall O której wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:36
                  Wiecie może o której godzinie bedą wyniki?
            • Gość: aila Re: i jak historia?????????? IP: *.aster.pl 17.05.07, 12:35
              do xyz -pytasz o sąd skorupkowy???-to była odp do 1.
              a w tych stylach to ta chatka z krzaczorami ostatnia-to jaki to niby styl-
              chaciarski(przesadzili z tym a lekka)-beznadziejny rysunek
              Ja do studentów napisałam że chcieli zrzucić winę na żydowskich studentów czy
              jakos tak
              • Gość: jaqub Re: i jak historia?????????? IP: *.promax.media.pl 17.05.07, 12:37
                Ostatni to był romański :)
              • rubia88 Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 12:37
                rozszerzony spoko:D

mało umiałam a dobrze poszło;d

i temacik 1 pisałam przyjemny w miarę;)

pzdr
              • Gość: Konery Re: i jak historia?????????? IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.07, 12:40
                co do studentów to chodziło o wywalenie Michnika ze studiów:D

jaką daliście odpiowiedź w ostatnim podpunkcie zadania o sądzie skorupkowym,ja
                napisałem,że nie,gdyż zbyt dużo ludzi musiało wziąść udział w głosowaniu.

• Gość: jaqub Re: i jak historia?????????? IP: *.promax.media.pl 17.05.07, 12:43
                  Tam chodziło o walkę polityczną więc napisałem ,że tak dobry demagog mógł tak
                  podburzyć tłum ,że ten kierując się impulsem głosował za wygnaniem przeciwnika
                  politycznego.
                • Gość: gall Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:43
                  ja tez dałem nie napisałem ze mogło dochodzic do takich sytuacji ze ludnosc
                  mogła sie zmowic i usunac dana osobe nawet jak dobrze wykonywała swoje obowiązki:)
                  • Gość: xyz Re: i jak historia?????????? IP: 62.233.173.* 17.05.07, 12:48
                    jesli chodzi o ostracyzm to pytanko było proste! w 3 podpunkcie mam tak, gdyż mogło to służyć manipulacjom(choc w załozeniu miało chronic ustroju)
                  • Gość: jaqub Re: i jak historia?????????? IP: *.promax.media.pl 17.05.07, 12:48
                    Jeżeli dobrze pamiętam to było tam o instrumencie WALKI politycznej więc
                    zaprzeczyłeś temu co napisałeś :)
                    • Gość: pszepotężny ... Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:54
                      odnosnie zadan prawda falsz ..... jak macie??
                      • Gość: ... Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:58
                        piechota wybraniecka flasz
                        srodkowe tez prawda tylko nie wiem co to bylo
                        nobilitacja prawda

• Gość: xyz Re: i jak historia?????????? IP: 62.233.173.* 17.05.07, 12:55
                      przeczytaj dokładnie....."w założeniu miało służyć ochronie demokracji" co nie znaczy że tak własnie było i nie mogło służyc walce politycznej:)
                  • Gość: kkkkkkk Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:54
                    podstawa była banalna:) przed maturą bałam się że nie zdam, niepotrzebnie zadeklarowałam historię i nie miałam czasu się uczyć. okazało się jednak,że 1,5 dnia intensywnej nauki w zupełności wystarczyło. za to z tego co rozmawiam to na rozszerzonej zrobili pogrom. gdybym dostała takie tematy, to przypuszczalnie podziękowałabym i wyszła.
                    • Gość: gall Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:56
                      tym samym jest szansa dla tych co pisali podstawowa bo o ile wiem to rozsz
                      pisało 61%
                      • Gość: xyz Re: i jak historia?????????? IP: 62.233.173.* 17.05.07, 12:59
                        prawda fałsz:
                        piechota wybraniecka fałsz (stefan batory ją dopiero załozył)
                        rokosz prawda
                        a wiecej nie pamietam:)
    • obwj Re: i jak historia?????????? 17.05.07, 13:03
      jestem zly. zapomnialem w sumie najprostszych rzeczy: kulturkampfu i trumana. beznadziejnie, a uczylem sie od listopada.
      • Gość: karambapm1 Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:06
        Ja chyba najbardziej nie wiedziałam z tymi pomnikami co trzeba było napisać kto
        to jest. jestem tylko pewna na 100% Piłdsudskiego. A reszta to jak powinna być?
        • Gość: luna Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:08
          pierwszy byl korczak, ten na koncu to byl kosciuszko i jeszcze sowinski no i
          oczywiscie pilsudzki drugi,
          • Gość: karambapm1 Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:09
            a kim wogóle był ten korczak i Sowiński bo ja ich wogóle nie kojarze. ten 1to
            pomagał dzieciom czy co?
            • Gość: karambapm1 Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:11
              To się ciesze bo ja też tak mam. To chyba dobrze się wstrzeliłam. Thanks
              • Gość: karambapm1 Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:12
                A wogóle to dzisiaj po południu jest jakiś jeszcze przedmiot, bo jeśli tak to
                pewnie wyniki będą po 17
        • Gość: .... Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:08
          korczak pilsudzski sowinski kosciszko ja mam tak:D
          • Gość: ego Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:13
            a ostatnie zadanie z Ojcem Swiętym??
            prawda prawda falsz???
            co powiecie??
    • Gość: butterfly Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:12
      pytanie nie na temat, ale moze mi ktos odpowie: czy nasze arkusze sa juz
      sprawdzane? czy czekaja az skoncza sie wszystkie egzaminy?
      • Gość: karambapm1 Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:15
        Mi się wydaje że już powinni sprawdzać jeśli chcą zdążyć do 29 czerwca. na
        pewno matma to będzie sprawdzana dwudziestego któregoś tam, bo moja sorka ma
        jechać do okręgu lubelsiego i tam będzie sprawdzać
        • Gość: karambapm1 Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:17
          ja też ma tak jak ty: prawda prawda fałsz
          • Gość: luna Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:23
            Tez mam prawde prawde i fałsz i mam olbrzymią nadzieje że to jest dobrze:0
        • Gość: xyz Re: i jak historia?????????? IP: 62.233.173.* 17.05.07, 13:17
          z papieżem miałem 3x prawda nie byłem pewny tylko tego czy było to przed stanem wojennym
          • Gość: gall Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:24
            stan wojeny 13 grudnia 1981 a spotaknie było 1983 czyli nie mogło byc przed
            równiez mam prawda prawda fałsz:)
          • Gość: luna Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:25
            A co napisaliscie w pytaniu co było skutkiem przyjazdu Edwarda VII do Paryża w
            1903 roku bodajże... bo ja tam coś potworzyłam i pewnie egzaminator się nieźle
            ze mnie uśmieje:D no ale nie mogłam pustego pola przecież zostawic:)
            • Gość: ... Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:32
              zaproszenie Francji do trojporozumienia ... nie wiem czy to dobrze
              • Gość: luna Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:37
                No właśnie ja też tak mam... bo nie mogłam nic innego skojarzyć z ta datą...
                moze jednak to jest dobrze :D
                • Gość: halo Re: i jak historia?????????? IP: *.chello.pl 17.05.07, 13:41
                  w wikipedii nie ma słowo na temat anglii i fr w 1903;/;/;/ zart
              • Gość: luke Re: i jak historia?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:38
                ej a w zadaniu w korym
                1. dotyczyło adama czartoryskiego
                2. ...?
                3. jozefa bema

a 2 czego ?? joachim lelewel czy mochnacki....
                • Gość: luna Re: i jak historia?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:41
                  w drugim Lelewel napewno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka