08.06.07, 10:44
orentuje sie ktos moze czy przyjmuja tam odpis notarialny swiadectwa czy
jedynie oryginal albo odpis ktory otrzymamy od szkoly?
Obserwuj wątek
    • Gość: belzebub Re: UM poznan IP: 212.244.90.* 08.06.07, 13:50
      tylko to co otrzymasz ze szkoły... notarialne ich nie interesuje
      • Gość: major Re: UM poznan IP: *.tktelekom.pl 08.06.07, 14:19
        ja wysłałem oryginał babka z biura mi powiedziala ze moge zrobic odpis
        notarialny- bo przyjmuja.
    • dib00 Re: UM poznan 08.06.07, 15:18
      Ja byłam na miejscu. Powiedzieli, że notarialnego nie chcą. Ale można złożyć
      jedno świadectwo na parę kierunków - do innych teczek dodają Ci karteczkę, że
      oryginał jest w danym biurze rekrutacji i na danym kierunku. Później sami sobie
      kserują...
      • Gość: major Re: UM poznan IP: *.tktelekom.pl 08.06.07, 15:26
        no to coz niescislosc....
        • Gość: belzebub Re: UM poznan IP: 212.244.90.* 08.06.07, 16:49
          ja tam pytałam mailem, mój kolega też...za nic mają notarialny...ale to trochę
          śmieszne że udzielają różnych odpowiedzi...w końcu mieli trochę czasu na
          sklecenie jakiegoś regulaminu...
          • Gość: diboo:) Re: UM poznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 17:23
            Życie... Wszędzie na pieprzona biurokracja:P Mailem lepiej nie pytaj, bo na
            miejscu powiedzą Ci i tak swoje... W ogóle niby w zasadach rekrutacji pisze, że
            "świadectwo, lub odpis", a się okazuje, że odpisu i tak nie można (no chyba, że
            chodzi im o to, że sami sobie robią kserówkę hehe). Śmieszne to:P
    • kaskaa88 Re: UM poznan 08.06.07, 17:33
      napisalam maila czy akceptuja odpis notarialny czy tylko oryginal albo odpis
      dany nam 29 przez szkole i odpowiedzieli mi tak:
      Moze Pani zlozyc oryginalne swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej lub jego
      kopie potwierdzona przez notariusza (nie przyjmujemy kopii potwierdzonych
      przez dyrektora szkoly).
      teraz to ja juz nic nie wiem;/
      • kaskaa88 Re: UM poznan 08.06.07, 17:36
        a najlepsze jest to ze pytalam jej o swiadectwo a z ich listu wynika ze chodzi
        im o swiadectwa z ocenkami na koniec roku a nie to z 29 czerwca;/ masakra
        • Gość: diboo:) Re: UM poznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 17:45
          Wiesz co jest jeszcze lepsze? Że mojego odpisu notarialnego świadectwa
          ukończenia szkoły nie chcieli wziąć hahah
          A jeśli chodzi o maturalne - dostaniesz oryginał i odpis z CKE. Oba te papierki
          przyjmują ;) Babki mnie uprzedzały że od notariusza nie chcą (o szkole nie
          mówiąc;P).
          • kaskaa88 Re: UM poznan 08.06.07, 17:54
            czy mi sie wydaje czy oni sami nie wiedza czego chca jak sie wkurze to w ogole
            nie zloze i po problemie i tak marne szanse zebym sie tam dostala ale probuje
            jedynie po to zeby miec czyste sumienie ;/ ech szkoda gadac niech sie kurcze
            zdecyduja
            • Gość: major Re: UM poznan IP: *.tktelekom.pl 08.06.07, 20:14
              no ja tam dzwonilem to mi powiedziala ze moge sobie zrobic odpis notarialny( u
              mnie w miescie kosztuje 100zł ;]) i do nich to przyslac... powiedziala ze
              odpisow przez szkole nie uznaja... i na koncu powiedziala ze po co mam kase
              tracic ze lepiej zebym im przyslal swiadectwo ukonczenia szkoly (oryginał)...
              no to spoko...mam gleboka nadzieję ze nie bedzie problemow z odbiorem... ;/ ;]
    • Gość: natka Re: UM poznan IP: *.promax.media.pl 27.06.07, 15:08
      do kiedy można składać papiery w teczkach?
      • Gość: major Re: UM poznan IP: *.tktelekom.pl 27.06.07, 15:12
        do 18 czerwca
        • Gość: natka Re: UM poznan IP: *.promax.media.pl 27.06.07, 22:31
          nie wciskaj kitów :]

już sobie przeczytalam.

SCIEMNIACZU JEDEN!
      • dib00 Re: UM poznan 27.06.07, 15:58
        To się koleżanka spóźniła...
    • Gość: natka Re: UM poznan IP: *.promax.media.pl 27.06.07, 22:30
      nie wciskaj kitów :]
      już sobie przeczytałam,sciemniaczu jeden!!
      • Gość: major Re: UM poznan IP: *.tktelekom.pl 27.06.07, 22:35
        masz cos z garem nie tak ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka