kaskaa88 08.06.07, 10:44 orentuje sie ktos moze czy przyjmuja tam odpis notarialny swiadectwa czy jedynie oryginal albo odpis ktory otrzymamy od szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: belzebub Re: UM poznan IP: 212.244.90.* 08.06.07, 13:50 tylko to co otrzymasz ze szkoły... notarialne ich nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major Re: UM poznan IP: *.tktelekom.pl 08.06.07, 14:19 ja wysłałem oryginał babka z biura mi powiedziala ze moge zrobic odpis notarialny- bo przyjmuja. Odpowiedz Link Zgłoś
dib00 Re: UM poznan 08.06.07, 15:18 Ja byłam na miejscu. Powiedzieli, że notarialnego nie chcą. Ale można złożyć jedno świadectwo na parę kierunków - do innych teczek dodają Ci karteczkę, że oryginał jest w danym biurze rekrutacji i na danym kierunku. Później sami sobie kserują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major Re: UM poznan IP: *.tktelekom.pl 08.06.07, 15:26 no to coz niescislosc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belzebub Re: UM poznan IP: 212.244.90.* 08.06.07, 16:49 ja tam pytałam mailem, mój kolega też...za nic mają notarialny...ale to trochę śmieszne że udzielają różnych odpowiedzi...w końcu mieli trochę czasu na sklecenie jakiegoś regulaminu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diboo:) Re: UM poznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 17:23 Życie... Wszędzie na pieprzona biurokracja:P Mailem lepiej nie pytaj, bo na miejscu powiedzą Ci i tak swoje... W ogóle niby w zasadach rekrutacji pisze, że "świadectwo, lub odpis", a się okazuje, że odpisu i tak nie można (no chyba, że chodzi im o to, że sami sobie robią kserówkę hehe). Śmieszne to:P Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaa88 Re: UM poznan 08.06.07, 17:33 napisalam maila czy akceptuja odpis notarialny czy tylko oryginal albo odpis dany nam 29 przez szkole i odpowiedzieli mi tak: Moze Pani zlozyc oryginalne swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej lub jego kopie potwierdzona przez notariusza (nie przyjmujemy kopii potwierdzonych przez dyrektora szkoly). teraz to ja juz nic nie wiem;/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaa88 Re: UM poznan 08.06.07, 17:36 a najlepsze jest to ze pytalam jej o swiadectwo a z ich listu wynika ze chodzi im o swiadectwa z ocenkami na koniec roku a nie to z 29 czerwca;/ masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diboo:) Re: UM poznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 17:45 Wiesz co jest jeszcze lepsze? Że mojego odpisu notarialnego świadectwa ukończenia szkoły nie chcieli wziąć hahah A jeśli chodzi o maturalne - dostaniesz oryginał i odpis z CKE. Oba te papierki przyjmują ;) Babki mnie uprzedzały że od notariusza nie chcą (o szkole nie mówiąc;P). Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaa88 Re: UM poznan 08.06.07, 17:54 czy mi sie wydaje czy oni sami nie wiedza czego chca jak sie wkurze to w ogole nie zloze i po problemie i tak marne szanse zebym sie tam dostala ale probuje jedynie po to zeby miec czyste sumienie ;/ ech szkoda gadac niech sie kurcze zdecyduja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major Re: UM poznan IP: *.tktelekom.pl 08.06.07, 20:14 no ja tam dzwonilem to mi powiedziala ze moge sobie zrobic odpis notarialny( u mnie w miescie kosztuje 100zł ;]) i do nich to przyslac... powiedziala ze odpisow przez szkole nie uznaja... i na koncu powiedziala ze po co mam kase tracic ze lepiej zebym im przyslal swiadectwo ukonczenia szkoly (oryginał)... no to spoko...mam gleboka nadzieję ze nie bedzie problemow z odbiorem... ;/ ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: UM poznan IP: *.promax.media.pl 27.06.07, 15:08 do kiedy można składać papiery w teczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: UM poznan IP: *.promax.media.pl 27.06.07, 22:31 nie wciskaj kitów :] już sobie przeczytalam. SCIEMNIACZU JEDEN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: UM poznan IP: *.promax.media.pl 27.06.07, 22:30 nie wciskaj kitów :] już sobie przeczytałam,sciemniaczu jeden!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: major Re: UM poznan IP: *.tktelekom.pl 27.06.07, 22:35 masz cos z garem nie tak ? Odpowiedz Link Zgłoś