Dodaj do ulubionych

weterynaria

22.06.07, 19:18
hej czy jest tu ktos kto skąłda papiery na akademie rolnicza w
lublinie???? chciałabym sie dowiedziec czy ciezko sie tam dostac i czy
orientujecie sie jaki był w tamtym roku minimalny próg punktowy jesli cos
wiecie proszee napiszcie
Obserwuj wątek
    • Gość: paula Re: weterynaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 15:55
      Hey!
      Ja składam na wet do lublina no i do wawy i wroclawia tez, z tego co sie
      orientuje to w lublinie jest sie latwiej dostac niz do wawy i wroclawia, ale
      jaki prog byl nie wiem, pare osob mi mowilo ze 70-80% z rozsz bioli i chem
      trzeba bylo miec w zeszlym roku, ale nie wiem czy tak faktycznie bylo!
      A Ty skladasz gdzies jeszcze na wet czy tylko do lublina?mnie najbardziej zalezy
      na wroclawiu:)pozdr
      • Gość: centokryf Re: weterynaria IP: *.astra-net.com 24.06.07, 22:23
        hej Paula:)ja tez skladam papiery na weterynarie do wrocka:)ciekawe jaki bezdie
        prog w tym roku:/jak Ci w ogole maturka poszla...?acha a nie wiesz czasem do
        ilu spada prog np w drugiej rekrutacji?pozdrawiam i zycze powodzenia:)
        • Gość: duna Re: weterynaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 22:26
          mój sąsiad skłądal w tamtym roku do wrocka, ale się nie dostał -miał dość
          dobrze zdaną matur, ale mówił, ze było cieżko bo bardzo dużo chetnych , ale w
          tym roku poprawiał mature i myślę że bęzdiecie mieli duuużego konkurenta w nim
          • Gość: centokryf Re: weterynaria IP: *.astra-net.com 25.06.07, 12:11
            do duna:hej:)a nie wiesz ile mial konkretnie pkt z poziomu podstawowego i
            rozszerzonego?no bo wiesz dla niektorych nioezle zdana matura to 50% a dla
            innych 70%:)a na ile teraz liczy,ze bedzie az taka duza konkurencja??
            pozdrawiam:)
            • Gość: duna Re: weterynaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 14:57
              z tego co pamiętam to w tamtym roku biole miał na 83% (albo 84%) a rozsezrenie
              nie poszło mu aż tak dobrze (dlatego m.in poprawiał w tym roku) coś ok.50-55%
              • Gość: duna Re: weterynaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 14:59
                a tera zmówił że matura rozsez. była bardzo łatwa bo były w niej elementy
                podstawowej, dlatego jak sobie liczył to będzie miał z niej coś ok.85%
                • Gość: centokryf Re: weterynaria IP: *.astra-net.com 25.06.07, 17:09
                  acha;)no to ladny wynik ma:)a chemie tez pisal tak?nie wiesz jak mu poszla?
                  pozdrawiam:)
                  • Gość: duna Re: weterynaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 17:10
                    tak chemie też pisał ale ona nie poszłą mu już tak różowo bo się wynikiem nie
                    chwealił,,, jak go gdzieś zobacze to się spytam (raczej powie, bo to taki typ)
                    • Gość: centokryf Re: weterynaria IP: *.astra-net.com 25.06.07, 17:20
                      acha:)a Ty gdzie sie wybierasz?tez na weterynarie:)
                      • Gość: paula Re: weterynaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 10:34
                        Do centokryf:) Mam nadzieje ze sie spotkamy we wrocku:) ja poprawiałam mature, z
                        tamtego roku mam z rozszerzenia z bioli i z chem po 70% ale na wet startuje po
                        raz pierwszy (musiałam dojrzec do decyzji co chce robic w zyciu!), jesli chodzi
                        o moje tegoroczne wyniki to szczerze powiem ze nie wiem, bo w zeszlym roku sie
                        przeliczyłam i mialam mniej niz myslalam ze bede miec takze to ile mam pktow
                        okaze sie za pare dni, fakt ze jestem bardzo zadowolona z matury tegorocznej
                        szczegolnie z chem ale nie chce zapeszac. W tym roku we wrocku biora pod uwage
                        tylko rozszerzoną mature (rozmawialam z babka w dziekanacie), mysle ze prog
                        ostateczny bedzie kolo 170, czyli wypadaloby miec po 85% z rozszerzenia, ale to
                        takie moje gdybanie:) pozdr i trzymam za Was kciuki jak bede miec wyniki to dam
                        znac ile mam pktow:)
                        • Gość: duna Re: weterynaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 10:42
                          ja nie ide na weterynarie ale też na Uniew. Przyrodniczy ;) do wrocka
                        • Gość: centokryf Re: weterynaria IP: *.astra-net.com 26.06.07, 10:48
                          do Paula;POWAZNIE WE WROCKU BIORA POD UWAGE TYLKO ROZSZERZONY POZIOM????no bo
                          na stronie pisze ze podstawe tez:/to jak to w koncu jest??
                          • Gość: k. Re: weterynaria IP: *.116.193.168.debica193.tnp.pl 26.06.07, 10:50
                            Na pewno nie tylko poziom rozszerzony...

Cytat ze strony up wrocław :
                            "Kandydaci, którzy zdawali egzamin maturalny zewnętrzny (Nowa Matura – dotyczy
                            również absolwentów z lat 2002, 2005, 2006) ubiegający się na wszystkie
                            kierunki studiów - z wyjątkiem Wydziału Medycyny Weterynaryjnej – mogą uzyskać
                            z każdego przedmiotu objętego postępowaniem kwalifikacyjnym 100 punktów
                            procentowych (pod uwagę bierze się tylko wyniki egzaminu zewnętrznego).
                            Punkty procentowe liczone są według następującego wzoru:

0,4 P + 0,6 R
                            P – poziom podstawowy
                            R – poziom rozszerzony"
                            • Gość: duna Re: weterynaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 10:52
                              0,4 P + 0,6 R
                              P – poziom podstawowy
                              R – poziom rozszerzony"
                          • Gość: duna Re: weterynaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 10:52
                            nom, ja też słyszałąm że jeśli ktoś ma rozsezrenie to lepiej na tym wychodzi,
                            to tam jest przelicznik, że poziom podstaw jest liczony przez.... (ileś) plus
                            dodaje się jeszcze poziom rozszerzony do tego który te zjest mnożony przej
                            jakiś tam współczynnik

zaraz spróbuję znależć te liczby ;) to ci podam
                            • Gość: k. Re: weterynaria IP: *.116.193.168.debica193.tnp.pl 26.06.07, 10:55
                              no przecież wcześniej napisałam jakie są te przeliczniki...

PS. Tak moim zdaniem to przez tą tabelke Gierycha może próg być nieco niższy,
                              bo już nie da się nabić sobie punktów za maturę podstawową.
                              • Gość: duna Re: weterynaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 10:57
                                no, ja tez tak mysle, ze progi się obniżą, m,in dlatego, że bardzo wielu z
                                kandydatów na UP pisało podstawowy polski,
                                • Gość: centokryf Re: weterynaria IP: *.astra-net.com 26.06.07, 11:01
                                  wydzialu medycyny weterynaryjnej nie dotyczy ten przelicznik.przeciez pisze
                                  nie??tutaj sumuja poprostu tylko
                                  • Gość: k. Re: weterynaria IP: *.116.193.168.debica193.tnp.pl 26.06.07, 11:04
                                    na dniach otwartych mówili, że liczy się podstawa i rozszerzenie.
                                    • Gość: duna Re: weterynaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 11:05
                                      nom, ja też tak słyszałąm-SERIO !
                                      • Gość: duna Re: weterynaria----do centokryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 11:06
                                        a ty co zdawałeś i na jakim poziomie?
                                      • Gość: k. Re: weterynaria IP: *.116.193.168.debica193.tnp.pl 26.06.07, 11:06
                                        ha!
                                        • Gość: k. Re: weterynaria IP: *.116.193.168.debica193.tnp.pl 26.06.07, 11:10
                                          Chemie i Biologię na rozszerzonym.
                                          PS. W tamtym roku na weterynarię na 100% obowiązywał ten przelićznik 0,4P+0,6R.
    • Gość: ssssss moj kumpel IP: 82.160.57.* 26.06.07, 11:07
      moj kumpel tam idzie. mjego ojciec jest weterynarzem takze synus ma dobre
      warunki bedzie mial wszystko po studiach pod os podstawione i prace od reki i
      zawsze sie z niego smieje ze bedzie smierdzial krowami a on na to:ale za jaka
      kase..;p
      • Gość: paula Re: moj kumpel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:49
        No wlasnie z tego co ktos wczesniej zacytowal ten przelicznik 0,4P i o,6R nie
        dotyczny wydzialu medycyny weterynaryjnej co jest tam zreszta jasno napisane na
        stronie tez jest taki cytat:
        1. Na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej osoby zdające Starą Maturę
        przyjmowane będą na podstawie wyników z egzaminu wstępnego z biologii i chemii,
        który zostanie przeprowadzony w formie testowej i zawierać będzie 50 zadań z
        biologii i 50 zadań z chemii (jedno zadanie prawidłowo rozwiązane z biologii i
        chemii równe jest 2 pkt) obejmujący program szkoły średniej dla klas o profilu
        ogólnym.

2. Egzamin wstępny testowy zostanie uznany za zdany w przypadku uzyskania
        przez kandydata 50% maksymalnej liczby punktów tj. 50 pkt z biologii i 50 pkt z
        chemii.

3. Kandydaci ubiegający się o przyjęcie na I rok studiów na podstawie
        zewnętrznego pisemnego egzaminu maturalnego (Nowa Matura) z biologii i/lub
        chemii mogą zostać wpisani na listę rankingową, jeżeli uzyskają z egzaminu
        zewnętrznego maturalnego z biologii co najmniej 50 punktów i/lub chemii co
        najmniej 50 punktów.
        Zasugerowalam sie tym cytatem powyzej ze cos poplatane i zadzwonilam do
        dziekanatu jakies 3 tygodnie temu bo mialam duze watpliwosci co do poziomow
        branych pod uwage, i bardzo mila babka powiedziala ze wystarczy rozszerzony co
        bardzo mi na reke bo poprawialam tylko rozszerzony, a nie wiecie czy
        poprawiajacych mature na glupia tabelka giertycha tez obowiazuje?
        • Gość: paula Re: moj kumpel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 13:04
          Dzwonilam przed chwilką do dziekanatu i babka mi powiedziala ze mozna skladac
          papiery jesli sie ma min50% z podstawy albo min 50% z rozszerzonego, to ktory
          poziom podamy zalezy od nas z tymze oni duzo mniej korzystnie sobie przeliczaja
          poziom podstawowy niz rozszerzony, babka powiedziala ze tak naprawde CI ktorzy
          podadza wyniki z podstawy maja zerowe szanse, takze bardziej oplaca sie podac
          pkty z poziomu rozszerzonego jesli sie ma oczywiscie wiecej niz 50% czyli 50
          pktow, takze odetchnelam:)
          • Gość: k. . IP: *.116.193.168.debica193.tnp.pl 26.06.07, 13:18
            Dzowniłam przed chwilą do dziekanatu we Wrocławiu. W ogóle to niezłe
            powieszanie. Najpierw mówi mi, że poziom podstawowy bedzie brany pod uwagę
            jesli chodzi o kandydatów z poprzedniego roku. A potem mowi, ze zalazy co
            zdawałam. Mowie ze rozszerzony i pytam czy beda brane więc punkty z tabelki, a
            ona mówi "tak".
            Chociaż w tym roku zdawaliśmy poziom rozszerzony, to słyszałam, że na
            świadectwie maturalnym wpisane będą też punkty z podstawowego wg tabelki.
            Nic się nie zmieniło więc. Tak jak wcześniej pisałam - w tamtym roku
            obowiązywałm na weterynarii przelicznik 0,4P+0,6R. Z resztą w Warszawie na SGGW
            jest identyczny.
            • Gość: k. Re: . IP: *.116.193.168.debica193.tnp.pl 26.06.07, 13:22
              PS. Czy jak ktoś tam dzwonił, to też tak piszczało i jakby przerywało?
              Czułam się jakbym do jakiś podziemi się dodzwoniła :P
              • Gość: duna Re: . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 13:28
                heheheh-dobre ;) lol
                • Gość: paula Re: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 14:12
                  jak ja dzwonilam to nic nie piszczalo, a rozmawialas moze z taką po glosie
                  sądząc starszą babka?bo jesli tak to dziwne ze mi mowi jedno a Tobie drugie,
                  hmmm mnie powiedziala jasno i wyraznie ze ten przelicznik 0,4P+ 0,6R medycyny
                  wet nie obowiązuje co zreszta jest napisane na stronie i co wczesniej cytowalas!
                  • Gość: k. Re: . IP: *.116.193.168.debica193.tnp.pl 26.06.07, 14:35
                    Sorry, przyznam się, że rzeczywiście tego nie doczytałam. Kierowałam się tym,
                    że w tamtym roku ten przelicznik obowiązywał i tym że na dniach otwartych
                    mówili, że będzie brany poziom rozszerzony i podstawowy wg tabelki. Na pewno
                    się wtedy nie przesłyszałam, bo ludzie się nawet pytali o to, pani z uczelni
                    sama mówiła, że wg niej nie jest korzystny ten przelicznik z tabelki, itd.

Ja rozmawiałam z taką babką, sądząc po glosie, około 40.
                    W ogóle informacje na tej stronie są zakręcone tak samo jak panie w dziekanacie.
                    Wiem tylko, ze w tamtym roku ten przelicznik obowiązywał.
                    • Gość: paula Re: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:19
                      nio przyznam te inf na stronie są strasznie zakrecone, na stronie sggw jest
                      jasno wyraznie ze przelicznik obowiązuje a we wroclawiu wlasnie maja zakrecone
                      te inf, w kazdym razie nic juz nie zdzialamy, zycze wszystkim POWODZENIA i
                      dostania sie na wet:)
                      • Gość: centokryf Re: . IP: *.astra-net.com 26.06.07, 22:18
                        hej:)no to ja juz nic nie rozumiem jakie poziomy sa brane pod uwage.a skoro ja
                        np jestem zeszloroczna maturzystka(nie naliczaja mi podstawy wedlug tabelki)i
                        poprawialam tylko poziomy rozszerzone to w tym formularzu rejestracyjnym w
                        podstawie musze wpisc zeszloroczne wyniki a w rozszerzonym poziomie te co beda
                        lepsze czyli te po poprawce tak?ciekawe jak to w koncu bezdie z ta rekrytacja:)
                        a jak myslicie?kiedy bezdie pierwsza lista rankingowa?pozdrawiam:)
                        • Gość: paula Do centokryf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 11:01
                          Widze ze jestes w podobnej sytuacji co ja tez poprawialam tylko rozszerzenie, a
                          co do podstaw to sie do nich nie przykladalam, wiec nie mam sie czym pochwalic
                          ale mam nadzieje ze bedzie dobrze, tez nie do konca wiec jak bedzie z tymi
                          poziomami ale z tego co mi babka mowila to liczy sie tak naprawde tylko
                          rozszerzony, jesli masz ponad 50% z rozszerzen to wtedy mozesz skladac papiery,
                          tak mi babka mowila w dziekanacie a dzwonilam wczoraj i 3 tygodnie temu i
                          uzyskalam takie same inf wiec mysle ze o pomylce nie ma mowy zreszta na stronie
                          uczelni jest napisane ze ten przelicznik podstawy i rozszerzenia wydzialu med
                          wet nie obowiązuje czyli wychodzi na to ze biorą pod uwage tylko rozszerzony co
                          dla mnie nie ukrywam jest korzystne:) jesli masz ochote pogadac to to jest moje
                          gg 7700531 pozdrawiam
    • Gość: jak wyniki i jak Wasze wyniki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 18:18
      j/w
      • Gość: paula Re: i jak Wasze wyniki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 19:36
        98% z rozsz chem 98% podst chem 82% rozsz biol 85% rozsz biol a Wy jak? i gdzie
        skladacie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka