Dodaj do ulubionych

Dziennikarstwo UJ

30.06.08, 17:25
Czy ktoś z Was składa w tym roku papiery na dziennikarstwo na UJ? Jeśli tak,
to napiszcie proszę ile macie procent z rozszerzonego polskiego i
rozszerzonego WOSu, bo właśnie tego wymagają na tym kierunku. Papiery już
złożyłam, ale chciałam się zorientować jakie wyniki mają inni, no i jakie mam
tym samym szanse :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.autocom.pl 30.06.08, 19:58
      A jakie są Twoje?
    • Gość: Miki Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.msk.net.pl 30.06.08, 20:46
      Ja tez juz swoje zlozylam - polski 87% a wos 92%
    • elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ 30.06.08, 20:58
      88 polski i 80 WOS
      • Gość: V Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 21:28
        acha, na bank:D 1. z takimi wynikami nie mieli byscie watpliwosci czy sie dostaniecie. 2. Ludzie z wynikiem ponad 80 proc zazwyczaj nie przesiaduja na takich forach, a juz na pewno nie po to, by sapiac w monitor obserwowac czy ktos nie mial przypadkiem wiekszej ilosci pkt od nich. Taka nagonka jest chora.
    • Gość: V Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 21:28
      poza tym, jakie niby papiery zlozylas?
      • elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ 30.06.08, 21:34
        Gość portalu: V napisał(a):

> poza tym, jakie niby papiery zlozylas?

jestem a Krakowa, więc podanie, które trzeba było wydrukować z neta i wysłac pocztą zanosiłam osobiście. I to już jakiś czas temu, bo maturę zdawałam a tamtym roku, więc termin składania papierów mijał mi szybciej. 80 i 88% w tamtym roku nie wystarczyło, żeby się dostać na UJ na dziennikarstwo. I nie siedzę i nie sapię w monitor, tylko chciałam wiedzieć, czy w tym roku progi mogą sie trochę obniżyć. Studiuje już jeden fajny kierunek, ale chce w tym roku jeszcze raz sprobować swoich sił. I powiem Ci, ze na pewno są osoby, które maja po 90 i więcej z tych dwóch przedmiotów. Wiem, bo w tamtym roku to oni cieszyli się z indeksów na dziennikarstwo a ja musiałam szukać sobie alternatywy.
        • Gość: ja_czyli_ja Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.autocom.pl 30.06.08, 21:52
          Moge sie wtracic? :)
          Zasmucilas mnie...bardzo mocno.
          Naprawde Twoj wynik nie wystarczal? :(
          • elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ 30.06.08, 21:58
            no niestety nie, ale brakło mi chyba 4, czy 2 punktów. Zrezygnowało tylko kilka
            osób, więc progi się obniżyły bardzo niewiele. O punkt, lub dwa... Ponoć w tym
            roku mieliście trudniejszy WOS? Wtedy progi by pewnie trochę spadły...
            A Ty też na UJ? Jak się udała matura?
            • Gość: x-z Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.08, 22:16
              ludzie nie zniechęcajcie się, bo pare osob na forum napisze, że mialo kosmiczne
              wyniki ktore i tak nie wystarczyly. znajoma miala w tamtym roku 87 % z rozsz
              polaka i dostala sie na polonistyke (!) na UJ. zalezy tez ilu jest kandydatow na
              kierunek, ale mimo wszystko warto próbować.
              • Gość: x-z Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.08, 22:19
                dodam, że reszta przedmiotow poszła jej mizernie, a była na prawdę wysoko na
                liscie.
                • elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ 30.06.08, 22:29
                  a na którą polonistykę? bo na komparatystykę było się ciężko dostać. Na
                  edytorstwo też. Łatwiej na nauczycielską bodajże... O ile pamiętam chcieli R
                  polski i coś na podstawowym. Chyba do wybory wos, wiedza o kulturze, historia i
                  coś tam jeszcze...
                  • elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ 30.06.08, 22:31
                    a próbować warto zawsze! :)
            • Gość: ja_czyli_ja Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.autocom.pl 30.06.08, 23:05
              ja juz na na Ujocie ;)
              i studiuje na kierunku, ktorego nie polecam nikomu...
              Pytalam, myslac o chlopaku...jeszcze nie sprawdzil wynikow
              (poprawial mature) i waha sie czy w ogole jest sens skladac tam
              papiery...dlatego zapytalam z ciekawosci :)
              btw. powodowac sie godzinami dyzuru (jakie podane zostaly na
              stronce) czy uderzac w dowolny czas [chodzi mi o zlozenie papierow]?
              • elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ 30.06.08, 23:09
                no ja chciałam wysłać pocztą, ale akurat strajkowała :D Więc w ostatni dzień tam
                poleciałam i w ogóle był zamknięty sekretariat, czy tam dziekanat... w każdym
                razie ten pokój od przyjmowania papierów :D I w rezultacie zostawiłam je
                życzliwemu woźnemu :P Dostałam potwierdzenie rejestracji, więc jest ok :)
                Myślę, że lepiej jak są dyżury, bo teraz dużo ludzi tam będzie latać i się mogą
                zacząć wkurzać... A co studiujesz> tak z ciekawości :)
                • Gość: ja_czyli_ja Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.autocom.pl 30.06.08, 23:50
                  Dzieki za wskazowki :)
                  tak tez musimy zrobic ;) jak nie na dyzur to do pana woznego ;)
                  Dyzur bodaj ogloszony jest na piatek :)
                  A co sudiuje? "wdzieczne" (niezmiernie!) prawo ;)
                  • elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ 30.06.08, 23:57
                    wow! prawo na UJcie no no! Gratuluje dostania się w ogóle :) A ze jest
                    ciężko...w końcu to prawo :D
                    • Gość: ja_czyli_ja Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.autocom.pl 01.07.08, 00:19
                      Wiem i akurat, ze jest ciezko - jezeli chodzi o materie wykladana -
                      ok, nie mam nic przeciwko, kierunek ten nie mial byc laty i nie jest.
                      To, ze progi czesto siegaja 80%, podobnie jak efekty oblewania
                      podczas terminow - i na to w sumie moge przystac, ze niby w imie
                      podtrzymywania faktu 1pozycji rankingowej.
                      Ale, tak naprawde mialam na mysli - atmosfere wsrod
                      studentow...ciagly wyscig szczurow.
                      Uwierz, ze juz przechodzac przez prog, czujesz sie jakbys wchodzila
                      w inny swiat.
                      Dlatego ucieszyla mnie Twoja linika, ze studiujesz na "fajnym
                      kierunku", Szczesciaro :)
                      Choc z drugiej strony, pewnie kierunku nie zamienilabym za zadne
                      skarby ;)
    • Gość: dziennikarka Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 00:51

I tak nie będziecie dziennikarzami po tym UJocie :D powodzenia:D dostanie sie
      tam banda kujonów co w życiu mikorofnu w rece nie mieli :d i tacy będą
      dziennikarze:D dziennikarze to ludzie ciekawi świata i życia, a nie studenci
      dziennikarstwa:D papier nie czyni człowieka dziennikarzem !
      • elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ 01.07.08, 10:34
        Oczywiście, że papier z nikogo jeszcze dziennikarza nie zrobił. Od dłuższego
        czasu bawię się w dziennikarstwo, bo najważniejsze jest doświadczenie. Ale
        wiedza u dziennikarza jest równie ważna. Stąd pierwszy kierunek moich studiów -
        dziennikarz powinien wiedzieć, o czym pisze. A dziennikarstwo, to tak właśnie z
        ciekawości świata, chce zobaczyć, czym się to je, a nuż mi się spodoba i przy
        okazji dowiem się czegoś pożytecznego?:)
        • Gość: V Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 14:30
          Zwracam honor, faktycznie jest to mozliwe jesli jestes zeszloroczna absolwentka:) W takim wypadku sam pewnie siedzial bym i "sapal w monitor";) Progi spadna na pewno. Srednia z wosu np. to przeciez w tym roku marne 45 procent. A mature oblalo az 87 tys.
          Pozdrawiam.
      • Gość: iks Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 14:17
        tak piszą ci, którzy się na studia nie dostali, a teraz leczą swoje kompleksy :P
    • elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ 15.07.08, 19:24
      dostał się ktoś z Was na UJ na dziennikarstwo? A jak nie to ile Wam brakło?
      • Gość: ciekawa Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 20:33
        jaki był próg?
        • Gość: kandy1989datka Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 20:43
          163/200,
          lista jest na stronie www.media.uj.edu.pl/rekr.html?checked=2
          • elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ 15.07.08, 21:14
            ja się dostałam, więc lista mi niepotrzebna, chciałam się tylko dowiedzieć, czy
            ktoś z tego forum też się dostał, bo wiem, ze kilka osób składało papiery.
            • Gość: rucina Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 22:05
              Ja się dostałam, miałam ex equo z kilkoma osobami owo 163/200, więc
              łut szczęścia zaproawdził mnie do mojego wymarzonego Krakowa;-)
              Słuchajcie, szukam świeżo upieczonych studentów dziennikarstwa, żeby
              się zapoznać, bo jestem z Torunia i nie znam nikogo, kto się dostał
              i przeproawdzam mini wywiad środowiskowy gwoli orientacji:)

Zgłaszajcie się i zapoznajmy się jakoś, przynajmniej internetowo, bo
              mnie ciekawi niezmiernie z kim przyjdzie mi studiować;)

Pozdrawiam nadmorsko-pracująco;)
              • Gość: elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ IP: 217.153.173.* 17.07.08, 23:22
                wow, aż z Torunia przyjeżdżasz? Z tego co mi powiedziały panie w sekretariacie
                (podejrzliwie miłe były, ale to nie dziekanat w końcu - może tylko panie w
                dziekanacie przechodzą kurs jak zastraszyć studenta?:P) powiedzi9ały mi, że jak
                na razie niewiele osób dokonało wpisu, więc pewnie próg poleci mocno w dół.
                Ja jestem z okolic Krakowa i już studiuje jeden kierunek na AP. Nie wiem jeszcze
                jak to będzie z tym moim studiowaniem - zobaczymy czy uda mi się poprzestawiać
                zajęcia, tak, żebym mogła wszystko zaliczyć, bo jednak kapus Uj, gdzie będziemy
                mieli zajęcia i AP są od siebie bardzo oddalone...
                Ale spróbować zawsze warto :)
                • Gość: rucina Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 00:11
                  Moja mama wpisywała mnie na studia dzis i tez zaobserwowała, że
                  podejrzanie miłe panie z dziekanatu:)Bo ja teraz pracuje we
                  Władysławowie i z rodzielką koordynacja telefoniczna;)
                  Znasz jeszcze jakiś przyszłych studentów dziennikarstwa?:-)
                  • Gość: elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ IP: 217.153.173.* 18.07.08, 00:40
                    wiem, że się dostała dziewczyna, która mieszka bardzo niedaleko mnie. Jest rok
                    ode mnie młodsza(ja jestem rocznik 88) i chodziła niegdyś z moja przyjaciółka i
                    kuzynem do szkoły - stąd się znamy. Ona jest jedną z pierwszych osób na liście.
                    bardzo dobrze jej poszła matura. Nie wiem, czy się zdecydowała na
                    dziennikarstwo, czy jednak poszła gdzie indziej.
                    • Gość: rucina Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 20:43
                      proponuję jakiś internetowy spęd integracyjny albo coś;)
                      • Gość: elf_fle Re: Dziennikarstwo UJ IP: 217.153.173.* 18.07.08, 21:12
                        jak chcesz pogadać to elf_fle@wp.pl
                        Napisz swój nr gadu :)
                        • Gość: Gosik Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.bj.uj.edu.pl 19.07.08, 12:05
                          Elf_fle, ja też studiuje na AP (stosunki międzynarodowe, teraz będę
                          na II roku) i też jestem przyjęta na dziennikarstwo i też się
                          zastanawiam jak to wszystko pogodzić, szczególnie te dojazdy, w
                          zimie będzie cięzko... Musimy się zgadać jakoś:)
                        • Gość: Gosik Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.bj.uj.edu.pl 19.07.08, 12:09
                          I ciekawe czy nas z WF zwolnią? ;)
                          • Gość: rucina Re: Dziennikarstwo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.08, 22:16
                            Podobno dziennikarstwo będzie się przenosiło na Ruczaj, tak mowily
                            mojej rodzicielce panie z dziekanatu;-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka