Dodaj do ulubionych

Matura próbna 2009

07.01.09, 13:08
Mam pytanie, czy ta próbna matura z CKE która będzie teraz w styczniu jest
obowiązkowa czy nieobowiązkowa??
Czy coś się stanie jak nie będzie mnie na niej??
Nie chce mi się zbytnio iść na maturę próbną z polaka bo moja nauczycielka ma
podobno dawać za nią oceny ;/.
Czy ktoś z was nie był na próbnej maturze albo teraz ją ma??
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: micky041 Re: Matura próbna 2009 IP: 80.54.53.* 07.01.09, 15:06
      Nie wiem czy jest obowiązkowa czy nie, ale myślę, że mimo wszystko
      warto sie z nią zmierzyć, chociazby po to, by spróbować już teraz
      swoich sił, zapoznać się lepiej z przebiegiem egzaminu i nauczyć się
      rozplanowania czasu na maturze. Idź na tą maturę ! ;-)
      • magdabdg Re: Matura próbna 2009 07.01.09, 19:47
        Ja się nie wybieram i mogą mnie cmoknąć w pompkę ;) nie nawidze szkoły
    • Gość: jusiek Re: Matura próbna 2009 IP: 217.17.33.* 08.01.09, 15:55
      bez przypalu mozesz byc nieobecna to jesttylko dla Ciebie i niekorzy nauczyciele
      stawiaja za ta mature ocene i bez komplikacji
    • Gość: Agnieszka Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 18:30
      jutro też się będę męczyła na maturze ale nie jest obowiązkowa...
      napewno nie... :) moje gg 7437104 Agnieszka odezwij się
      • Gość: sexy laska ;) Re: Matura próbna 2009 IP: *.compower.pl 08.01.09, 18:47
        tez sie bede męczyła !! pff omg chyba nie zdam bo nienawidze
        polaka ;/ na półrocze miałam z niego 3 ;/
        • Gość: boszzze Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 19:04
          boże ale niektórzy to są jednak głupi... jak mozna nie pojsc na
          mature tylko dlatego ze jakas baba oceny poztem za to wystawi?! no
          normalnie jak dzieci , a po gó... wam te oceny, wy macie mature
          zdac, i zobaczyc jak wyglada, isc nawet jak sie nie umie, a nie ze
          nie ide bo dostane zla ocene... no zal, poprostu zal...
          • Gość: Scotty Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 20:22
            Tak jest w wiekszosci polskich szkół nam nawet za konkurs
            ogólnopolski z rachunkowsci dawała nauczycielka oceny żal
            • Gość: ja już po Re: Matura próbna 2009 IP: *.centertel.pl 09.01.09, 12:50
              ja już jestem po maturze probnej. nie byla taka straszna, ale
              niektore zadania były zaskakujące. "Ludzie bezdomni" i wiersz
              Słowackiego i kogoś tam... ogólnie poziom trudności średni
            • Gość: ellis Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 12:53
              ale tu nie chodzi o to czy dają oceny czy nie! chodzi o podejście ucziów, którzy boją się dostać złą ocenę!
              • Gość: boszze Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 13:11
                ale czego tu się bać!? bo nierozumiem... co wam po ocenach przeciez
                2 z polaka kazdy dostanie!a jak nie to znaczy ze w ogole nic nie wie
                to w takim razie na mature moze nie isc, na tą wlasciwa
                oczywiscie... zreszta a dzisiejsza nie byla trudna...taka adekwatna
                do poziomu.
                kiedy beda odp?
                • Gość: ellis Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 16:06
                  no właśnie to miałam na myśli :)
                  • Gość: boszzze Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 16:34
                    :)
      • Gość: Oszukany Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 14:54
        Pani Agnieszka Krause to oszustka. Miała byc indywidualna praca...
        niestety wszystko skopiowane z internetu. Nie warto wydawac 150zł za
        taką ścieme.
    • Gość: rfr Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 13:00
      prezentacjematuralne2008@wp.pl
      ten mail i jego wlasciecielka baba pod nazwiskiem agnieszka krause
      to oszustka nic od niej nie kupujcie!
      • Gość: Asia Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 14:55
        dlaczego oszustka? ja własnie pisałam do niej w sprawie prezentacji i odpisała
        ze z chcecia pomoze.
      • Gość: ewax Re: Matura próbna 2009 IP: 195.242.90.* 20.02.09, 13:01
        na jakiej podstawie twierdzisz ze agnieszka krause to oszustka ?
        • Gość: piotrek Re: Matura próbna 2009 IP: *.gorzow.mm.pl 17.03.09, 18:22
          a co pracy ci nie wysłała?
      • Gość: MArcin Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 14:36
        Nie wiem kolego skąd się urawałeś, pewnie jestes jedną z tych osób które wychodzą z założenia, że napisze mi ktoś pracę ja ją odbiorę i nie zapłacę, bo nie będę płacił za to, bo mi się należy, znam wielu podobnych do Ciebie, to zwykłe lenie pantentowe i buraki które nie szanują pracy innych osób a do tego uwielbiają pyszczyć, panię A. Znam i powiem jedno jeśli dażysz tą osobę pełym szacunkiem to dostajesz z drugiej strony to samo, pełen profesionalizm - czasami trudno się skontaktować ale tak to bywa gdy dużo ludzi chce się czegoś dowiedzieć, bądź o coś zapytać, zanim zaczniesz wyciągać pochopne wniowki wpierw zastanów się nad tym, gdzie zostawiłeś mózg - a i co najważniejsze zawsze możesz napisać tą pracę sam - podziwiam ludzi którym nie dość że się nie chce to jeszcze do tego psioczą i wyzwyają innych którzy chcą tej osobie pomóc..
        POdsumowując - nie wierzcie w te bzdury bo to nie prawda
        Pozdrawiam
        • Gość: ooo Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 22:01
          Czyzby jakis znajomy pani K.? Pfff...porazka!
      • Gość: .. Re: Matura próbna 2009 IP: *.199.40.117.fuz.pl 02.03.09, 19:11
        a w jaki sposob Cie oszukala???? (kupuje od niej wlasnie prezentacje..;/)
        • Gość: kolo Re: Matura próbna 2009 IP: *.chello.pl 04.03.09, 22:56
          i jak wyszlo z ta prezentacja ?
        • Gość: kolo Re: Matura próbna 2009 IP: *.chello.pl 05.03.09, 18:42
          może ktoś powiedzieć jak z tą pracą od pani A. ????
          • Gość: ziomek Re: Matura próbna 2009 IP: *.chello.pl 06.03.09, 08:05
            I jak wyszedł zakup? Właśnie zastanawiam się czy wydawać pieniądze na pracę od
            Pani A.?
      • Gość: PiżMC Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 12:46
        Może mi ktoś powiedziec coś na temat Pani Agnieszki K. ? Chcę
        zamówic u niej prezentacje maturalną i nie wiem czy warto...
        • Gość: kol Re: Matura próbna 2009 IP: *.chello.pl 23.03.09, 18:21
          otrzymal ktos prace od tej kobiety ???
          • Gość: olka Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 18:37
            ta kobieta również i mnie oszukała!
        • Gość: mp Re: Matura próbna 2009 IP: *.chello.pl 23.03.09, 18:30
          otrzymal ktos prace od tej kobiety ???
        • Gość: WK Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 20:34
          Nie warto kupywac u Agnieszki Krause! Jak widac wszystkich oszukala i mnie niestety tez. Zrobila mi prace nie na temat do tego wszystko skopiowala z internetu. Stracilam tylko przez ta idiotke 150zl! Kto to w ogole jest?! To jakies niepowazne!
          • Gość: lm Re: Matura próbna 2009 IP: *.chello.pl 23.03.09, 20:39
            dlugo czekalas na prace ? nie moglas otworzyc paczki i zobaczyc jak wyglada
            praca ? mi na szczescie poki co nic nie wyslala
            • Gość: WK Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:48
              okolo dwch tygodni czekalam na prace. Prawie ze zadnego kontakru nie mialam z ta babeczka, w ogole udawala, ze jaj matka zmarla dlatego tyle czasu to pisze. Jest niepowazna. Bierze pelno prac, od kazdego sciaga 150zl a prace daje skopiowana z internetu. Mi w ogole napisala nie na temat. Zmienila temat prezentacji. Teraz nawet jak do niej dzwonie nie odbiera telefonu. Radze Ci nie odbierac tej pracy. Nie warto. Lepiej zamow sobie u kogos innego. Poszukaj na gronie albo na innych stronach kogos kto robi takie prace, popytaj znajomych.
              • snajper55 Re: Matura próbna 2009 24.05.10, 01:49
                Gość portalu: WK napisał(a):

> okolo dwch tygodni czekalam na prace. Prawie ze zadnego kontakru nie mialam z t
                > a babeczka, w ogole udawala, ze jaj matka zmarla dlatego tyle czasu to pisze. J
                > est niepowazna. Bierze pelno prac, od kazdego sciaga 150zl a prace daje skopiow
                > ana z internetu. Mi w ogole napisala nie na temat. Zmienila temat prezentacji.
                > Teraz nawet jak do niej dzwonie nie odbiera telefonu. Radze Ci nie odbierac tej
                > pracy. Nie warto. Lepiej zamow sobie u kogos innego. Poszukaj na gronie albo n
                > a innych stronach kogos kto robi takie prace, popytaj znajomych.

A samemu napisać to nie łaska ? Aż takimi kretynami jesteście że nie potraficie ?

S.
          • snajper55 Re: Matura próbna 2009 24.05.10, 01:46
            Gość portalu: WK napisał(a):

> Stracilam tylko przez ta idiotke 150zl! Kto to w ogole jest?! To jakies niepo
            > wazne!

I bardzo dobrze. Tak trzeba oszustów traktować. Brawo, pani Agnieszko ! Tak
            trzymać. :)

S.
        • Gość: kj Re: Matura próbna 2009 IP: *.chello.pl 24.03.09, 16:41
          nie kupujcie nic od niej, bo tylko szkoda czasu i pieniedzy
      • Gość: aaa Re: Matura próbna 2009 IP: 195.116.200.* 28.03.09, 15:32
        zgadzam sie w pełni ze agnieszka krause to oszustka!!! niestety ja zamówiłam juz prace i dostałam takie g...wno ze szok. tego nie da sie wogule nazwac prezentacją maturalna!! nie popełniajcie tego błędu co ja!! :(
        • Gość: Marcin Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 22:15
          No podziwiam ludzi takich jak ty, po pierwsze siądź człowieku ze słownikiem ortograficznym jak coś piszesz, a nie kalecz języka ojczystego w ogóle "matole" po drugie tak jak pani Agnieszka sam zajmuję się pisaniem prac, i powiem szczerze takich upośledzonych umysłowo osób jak wy jest pełno, w większości wypadków to prości naciągacze którzy próbują odzyskać pieniądze za pracę, wcześniej ową pracę kopiując...
          Wy wielkie mózgi, inteligenci od 7 boleści, może miast krytykować ruszylibyście swe wielkie tłuste dupska i sami napisali prezentacje maturalne..?
          Tak ciężko..?
          Pewnie tak, jak bozia rozunku nie dała to potem z myśleniem ciężko jest, sam osobiście uważam, iż owa forma matury jest dla ludzi uposledzonych bowiem tylko tacy nie byli by jej w stanie zdać, dlatego też o tłumie ludzi upośledzonych - by nie było mówione, żem prostak i gbur - marcel22@poczta.fm proszę mój mail jeśli ktoś potrzebuje pomocy przy prezentacji zapraszam i uwaga ZA DARMO - przeczytam zastanowię się czy można jakoś pomóc - gdyż nie we wszystkim jest się dobrym..
          Nie jojczeć, pomyślcie sobie, że takich jak wy są tysiące i w tak krótkim czasie nie da się zadowolić wszystkich, ah i jeszcze jedno gdzie były wasze leniwe dupy w październiku..? w Listopadzie..?? pewnie mówiły sobie mam jeszcze czas... teraz ręka w nocniku i problem, bo trzeba już coś mieć..
          • Gość: kol Re: Matura próbna 2009 IP: *.chello.pl 04.04.09, 17:15
            Moze i ta pani Agnieszka robi te prezentacje maturalne, ale trudno powierzyc cos
            takiego osobie, ktora : nie odpisuje na maile, na gg i ma zapchana poczte glosowa.
        • Gość: borys_wawa Re: Matura próbna 2009 IP: *.aster.pl 02.04.09, 00:39
          Ja dostałem od pani agnieski prace i jestem niej bardzo adowolony na temat kaczmarskiego i serdeceni ją polecam...
          • Gość: L Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 15:19
            Ja również kupiłem u pani Krause prezentację. Ostrzegam wszystko ściągnięte z internetu, bibliografia błędna i niekompletna... No cóż, o mały włos nie zwaliłem matury z własnego lenistwa. Na szczęście zdążyłem dzień przed oddaniem bibliografii zrobić własną pracę. W zupełności odradzam tą kobietę( rzekomo nauczycielkę ), przed kupnem obiecywała pomoc w przygotowaniu, ale jak praca przyszła kontakt się urwał.Pozdro
      • Gość: elka Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 18:41
        to kobieta o mało co nie zrujnowała mi życia!
        kupiłam od niej prezentacje i wszystko jest z neta! na dodatek z jednej
        strony!
        niech zgnije głupie babsko razem ze swoimi wrednymi dzieciorami!
        • chinwag Re: Matura próbna 2009 23.05.10, 17:21
          Nikt Wam nie kazał u niej czegokolwiek kupować.

Można z zasady, uczciwie pracę taką wykonać samodzielnie...;)
    • Gość: Czesław Re: Matura próbna 2009 IP: *.broker.com.pl 09.01.09, 14:01
      Właśnie wróciłem z próbnej matury z języka polskiego.Powiem szczerze-
      nie był zbyt skomplikowany.Czytanie ze zrozumieniem na średnim
      poziomie.Jeden z tematów akurat przypadł mi do gustu.Było porównanie
      dwóch wierszy:"Czego chcesz od nas Panie..." Kochanowskiego i "Hymn"
      Słowackiego (dwa obrazy Boga i Jego dzieła).Drugi temat
      dotyczył "Ludzi bezdomnych" Żeromskiego.
      • Gość: migotka Re: Matura próbna 2009 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.09, 14:20
        Ja tez właśnie wróciłam :D I powiem Wam, że wcale nie wydało mi się to trudne.
        Troche namotane było jak dla mnie z tą motywacją i koncentracją, ale dało radę
        ;D A wypracowanie wybrałam o ludziach bezdomnych.. bo dużo z tej lektury
        pamietam :D.. teraz juz pozostalo tylko czekac na wyniki :)
        • Gość: Tosia Re: Matura próbna 2009 IP: *.promax.media.pl 09.01.09, 15:19
          Hej maturzyści!ta matura próbna moim zdaniem średnia,tematy nie przypadły mi do gustu,ale wybrałam prównanie wierszy.Z tego co wiem większość zdecydowała się właśnie na ten temat.Nie osuzkujmy się był dużo prostszy,no chyba,że ma się dobrze opanowanych "Ludzi bezdomnych".Tak czy inaczej gdyby taka matura była w maju to ok, test myśle,że był bezproblemowy i co ważne wszystko można było wywnioskowac z tekstu.Pozdrawiam i powodzenia w maju!
          • Gość: Andzia Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 15:28
            Fakt, wiersze były proste i bardzo znane. Ja jednak wybrałam drugi temat bo w
            wierszach nigdy nie moge trafić w klucz i wolałam nie ryzykować. Ciekawe jak
            bedzie pozniej :) powodzenia!
            • kusk18 Re: Matura próbna 2009 09.01.09, 15:41
              Mi się pierwszy temat spodobał bo było dużo do napisania:) Czytanie całkiem ok.
    • Gość: Basia Re: Matura próbna 2009 IP: *.media4.pl 11.01.09, 17:03
      hejja wtamtym roku pisaąlm mature itez mialam probna!i oczywiscie nie zdazylam
      na probna zpolskiego!nie bylo ztego zadnych konsekwencji!
    • Gość: mmm Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 12:44
      nie jest obowiązkowa ja jutro na wos nie ide :)
      • Gość: matura Re: Matura próbna 2009 IP: *.cerbero.pl 12.01.09, 16:20
        Znalazłem na innym forum niby próbna maturę, ciekawe czy to jutro będzie, ale i
        tak warto powtórzyć

rapidshare.com/files/182429421/geo_mat_wos_09.rar
        • Gość: eryk Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 16:35
          a jakie jest haslo? zeby rozpakowac?;>
          • Gość: embo Re: Matura próbna 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.09, 16:38
            właśnie jakie jest hasło do pliku
            • Gość: Wychowawczyni Re: Matura próbna 2009 IP: *.cerbero.pl 12.01.09, 17:53
              świeże przecieki:
              matma i gegra:
              rapidshare.com/files/182458236/mat___gegr_09.rar
              hista biola podstawowa:
              rapidshare.com/files/182473843/BIOL_____HIST__09__PODST.rar
              hista biola rozszerzona:
              rapidshare.com/files/182471111/hist_bio_rozsz_r.rar
              pass::PLQ_M09
              • Gość: madeline Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 18:22
                nie chce mi sie to otworzyc :/
                • Gość: daj se spokuj Re: Matura próbna 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 18:51
                  e haslo nie dziala!!! a ta matm i geo to podstawowa czy rozszerzona?
              • Gość: alek Re: Matura próbna 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 20:15
                haslo nie dziala
                prosze wystaw na inny serwer i bez hasla ok?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka