Dodaj do ulubionych

rrrratunku

12.03.04, 23:23
Tak a propos watku o ilosci i jakosci :P

Czytaliscie nowy Twoj Styl? Jest zabojczy artykul o mieszaniu perfum. Nie w
butelce, ale na sobie. Bo jak sie komus znudzily "normalne" zapachy, to moze
sobie zaczac mieszac, np. pryskajac jedne czesci ciala jednym zapachem, a
inne innym... Mam wrazenie, ze juz to gdzies kilka lat temu w TS czytalam,
ale chyba autor nie posunal sie do az tak zabojczych sugestii, jak obecnie.
Glownym przedmiotem meiszania maja byc wody Sephory, ale nalezy mieszac takze
wszystko inne, byle sie grupa zgadzala, np. kwiatowo-owocowe mozna ze soba
laczyc w pary i trojkaty bez zadnego strachu... Najbardziej mi sie podobala
idea mieszania Aqua di Gio z Tresor, he he he. Chociaz Beautiful Estee Lauder
w kombinacji z Anais Anais przebijaja wszytsko, juz sobie wyobrazam ten
radioaktywny obloczek :P

Mam nadzieje, ze zbyt wiele kobiet nie potraktuje tego na serio i nie bedzie
masowych zemdlen w metrze...
Obserwuj wątek
    • charade Re: rrrratunku 13.03.04, 12:14
      Eeeee, to jakiś debilizm. Jakiś powszechnie uznawany kreator mody/zapachów
      powiedział: teraz będziemy mieszać i wszystkie kretyńskie pisemka typu Twój
      Styl to podchwyciły. Pewnie Cosmo, ELLE i inne pisza o tym samym w obecnych
      numerach, ale nie chce mi się nawet sprawdzać. Sądząc jednak po bezkrytycznej
      pogoni za tym co modne i nowe kobiet w Polsce, nie wiem, czy nie będziesz
      jednak musiała zmieniać wagonów w metrze, haha
      • dixi Re: rrrratunku 13.03.04, 21:03
        a ja jakis czas temu zasugerowalam w ktopryms z watkow na tym forum wymieszanie
        Pamplelune z Herba Fresca, no i dalej mam ochote, jak nabede h.f. to sie
        przekonam co z tego wyniknie, moze juz niedlugo :))
      • luloo1 Re: rrrratunku 15.03.04, 07:42
        charade napisała:

> Eeeee, to jakiś debilizm. Jakiś powszechnie uznawany kreator mody/zapachów
        > powiedział: teraz będziemy mieszać i wszystkie kretyńskie pisemka typu Twój
        > Styl to podchwyciły. Pewnie Cosmo, ELLE i inne pisza o tym samym w obecnych
        > numerach, ale nie chce mi się nawet sprawdzać. Sądząc jednak po bezkrytycznej
        > pogoni za tym co modne i nowe kobiet w Polsce, nie wiem, czy nie będziesz
        > jednak musiała zmieniać wagonów w metrze, haha
        >

Oj, pewnie Sephora chciała zareklamować dobrze swoje wody na starcie, więc
        wymyślili mieszanie. Przyznam, że artykuł jest trochę mało czytelny, w sumie
        ciężko wywnioskować, co z czym mieszać, które grupy, a potem linie. Wszystko
        jest szalenie względne jak dla mnie.Ale chyba nie piszę się na mieszanie.
        • ta Re: rrrratunku 15.03.04, 19:13
          Diorissimo + Organza uuuuu i kropelka Kenzo - słoń... powali słonia ;))))

Ta_
    • sorbet Re: rrrratunku 14.03.04, 15:06
      dori7 napisała:

> sobie zaczac mieszac, np. pryskajac jedne czesci ciala jednym zapachem, a
      > inne innym... Mam wrazenie, ze juz to gdzies kilka lat temu w TS czytalam,

O to arcy ciekawe :-) Czyli bedą sprzedawane wody ed szyja, ed noga i ed
      kolano, hehe.

> Mam nadzieje, ze zbyt wiele kobiet nie potraktuje tego na serio i nie bedzie
      > masowych zemdlen w metrze...
      Eksperymenty z mieszaniem zapachów można zrobić, czemu nie:-), w labolatorium
      domowym. Ale efekty faktycznie mogą być zabójcze:-) Nie wiadomo jak taka
      mieszanka się zachowuje po pewnym czasie... Myślę, że najlepiej do mieszania
      nadają się "proste" wody single notes, kolońskie czy letnie bezalkoholowe. Inne
      wody, a już edp i perfumy mają bardziej stabilną strukturę i trudno uzyskać
      porządany rezultat.
      • sorbet Re: rrrratunku 14.03.04, 16:11
        sorbet napisał:

> porządany rezultat.

Nie, nie po rządzie, tylko pożądany. :-)
    • coralin Re: rrrratunku 14.03.04, 19:36
      Intencja artykułu wydaje mi się oczywista: zwiększenie sprzedaży perfum
      dystrybuowanych przez firmy wykupujące strony reklamowe w TS:))Choć pamiętam
      podobny artykuł z angielskiego Elle lub Marie Claire sprzed 2-3 lat(ale tam nie
      było takich zestawień).
      Nie ryzykowałabym takich zestawień jak zacytowane. Był kiedyś taki pomysł na
      perfumy w 3 buteleczkach. Zapachy dopełniały się. I można było użyć srebrnego
      rano, po południu złotego a wieczorem miedzianego. Lub srebrny poprawić
      miedzianym w chłodniejszy poranek i tak kombinować. Miałam zestaw 3 miniaturek
      ale nie stosowałam w ten sposób tylko normalnie:))Założyłam nawet wątek ale
      chyba nikt nie pamięta Suggestion Montany. Oto ten wątek .
      • sorbet Re: rrrratunku 14.03.04, 19:57
        coralin napisała:

> Intencja artykułu wydaje mi się oczywista: zwiększenie sprzedaży perfum
        > dystrybuowanych przez firmy wykupujące strony reklamowe w TS:))Choć pamiętam

Też miałem takie podejrzenia. Kupić więcej!!! Ale nie przeczytałem artykułu i
        nie mogłem tak jednoznacznie stwierdzić.

A jednak:-).
      • coralin Re: rrrratunku 14.03.04, 20:12
        coralin napisała:

> > Oto ten wątek .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=10894870
    • taje Re: rrrratunku 14.03.04, 21:47
      A ja uwazam, ze byle umiejetne, mieszanie moze byc bardzo interesujace. Np.
      Lolita Lempicka komponuje sie PRZEPIEKNIE z Biche dans l'Absinthe GD. A co do
      artykulow w tzw. czasopismach kobiecych, to nie od dzis wiadomo, ze
      popularyzowanie kosmetykow jest w istocie zamaskowana (albo i nie) reklama.
      Dawniej mnie to mierzilo ale przestalam czytac (czasami wyjatek zrobie dla
      Zwierciadla) i czuje sie duzo lepiej.
      • marla30 Re: rrrratunku 15.03.04, 07:38
        He he, sama chciałam założyć podobny wątek po przeczytaniu tego artykułu. Te kombinacje są porażające, najbardziej podoba mi się Coco Mademoiselle z Angelem. Ale faktycznie nachalnie próbuje zachęcić do kupna. Może urzadzimy konkurs na najbardziej zabójczą mieszankę? Proponuję Mahora + Simply + Kenzo Jungle ze słoniem. I do tramwaju rano! Niech żyje wiosna!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka