joolanta 23.03.04, 09:32 Ciekawa jestem, który z zapachów najdłużej pachnie waszym zdaniem. A może są jakieś perfumy, które bezapelacyjnie najdłużej pachną? A może konkretna firma robi „najdłuższe” zapachy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Najdłuższe prefumy 23.03.04, 09:36 Z tego co rządzi teraz na mojej półce - Joop. Mogę się kąpać i szorować - nuta trwa. Odpowiedz Link
szekielka Re: Najdłuższe prefumy 19.05.04, 23:39 Swieta racja! Joop to najbardziej trwaly zapach, jaki zdarzylo mi sie miec. Tuz za nim (w kategorii trwalosc) plasuje sie Angel Muglera. Oba wchodza w skore tak, ze czesto mozna je wyczuc nawet po kapieli. I to nawet malenka kropelka zapewnia taki efekt! Odpowiedz Link
addinka Re: Najdłuższe prefumy 23.03.04, 10:10 według mnie większość zapachów Diora, Dolce Vita, Hypnotic Poison, Tendre Poison, Dune i bardzo trwały Addict !! Odpowiedz Link
charade Re: Najdłuższe prefumy 23.03.04, 10:22 Z moich to na pewno Addict Diora. Życzyłabym sobie, żeby wszystkie drogie wody miały taką trwałość. Oprócz tego oczywiście Allure, Poison. Odpowiedz Link
elve Re: Najdłuższe prefumy 23.03.04, 12:17 klasyczne gio. do 4 dni na kurtce! matko! po praniu też je czuć :) to oczywiście sprawia, że nie można ich łączyć z innymi - chyba, że mieszanie komuś nie przeszkadza. Odpowiedz Link
charade Re: Najdłuższe prefumy 23.03.04, 12:32 Do do Gio to ja mam swoje zdanie - te perfumy trzymają się na odzieży, a jakże, ale na skórze to już gorzej... Odpowiedz Link
madllen Re: 24 Faubourg 23.03.04, 13:55 Zdecydowanie najtrwalszy zapach jaki testowałam:) Psiknęłam jeden jedyny raz na nadgarstek i za nic nie mogłam go zmyć. Rękaw swetra ucierpiał także i pachniał przez kilka tygodni-nawiasem mówiąc Hermes przypadł mi do gustu właśnie po tygodniu, kiedy stracił nieco na mocy:) Odpowiedz Link
nanah Re: Najdłuższe prefumy 23.03.04, 15:46 Angel - najdłuższy, najbardziej ekspansywny, łatwo go przedawkować i z anioła przeistacza się w zapach-zabójcę:) a poza tym wszystkie Chanel, może jeszcze Guerlain i część Diora Odpowiedz Link
sorbet Re: Najdłuższe prefumy 23.03.04, 16:09 Kenzo pour Homme - ("upierdliwy kochanek", który nie chce odejść). Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Najdłuższe prefumy 23.03.04, 18:48 Z meskich: A*Men Muglera, Le Male Gaultiera, Fahrenheit Diora, klasyczna D&G pour homme, Kenzo Pour Homme, Joop Homme. Kazdy z nich toleruje na innych, ale w rozsadnych ilosciach- niektore posiadam :-) Damskie: Diory Addict i J'Adore, Shalimar Guerlaina, no i Angel Muglera oczywiscie. Odpowiedz Link
sorbet Re: Najdłuższe prefumy 23.03.04, 19:05 forevermore79 napisał: > Z meskich: A*Men Muglera, Le Male Gaultiera, Fahrenheit Diora, klasyczna D&G > pour homme, Kenzo Pour Homme, Joop Homme. Kazdy z nich toleruje na innych, ale > w rozsadnych ilosciach- niektore posiadam :-) Le Male Gaultiera sam używałem przez kilka raz, teraz ledwo "toleruję" :-) Fahrenheit Diora mi się podoba (używałem próbki podczas wyjazdu do Wietnamu) W ogóle, to posiadanie próbek jest b. pożądane podczas takich podróży :-) Można chyba je kupić za 6-10 zł. Kenzo PHomme nie znoszę:-) to prawd. przez podróbkę tego zapachu, sprzedawaną kiedyś na "pojemność". Odpowiedz Link
coralin Re: Najdłuższe prefumy 23.03.04, 16:39 Safari 24 Faubourg Roma Jungle Opium Youth dew Knowing Paloma Picasso Giorgio Fragonardy w wersji ekstraktu perfum ,ale to sie nie liczy bo czyste perfumy są trwałe zawsze. Odpowiedz Link
chatka_ Re: Najdłuższe prefumy 26.03.04, 23:00 Najdluzsze perfumy? Samsara - mam ten sam flakon od 1999 roku i ciagle nie moge skonczyc ;) Odpowiedz Link
basiac4 Re: Najdłuższe prefumy 27.03.04, 00:21 Witam serdecznie. Z przyjemnością czytam to forum,i gratuluję jego tworcy. Mój typ najdłużeszego zapachu to Madness Choparda - pachnie i pachnie,całą noc je czuję/bo używam je tylko na wieczornych przyjęciach:-))/ Odpowiedz Link
balbinia Re: Najdłuższe prefumy 27.03.04, 22:52 Ze wszystkich jakie znam to: Angel Muglera (u mnie trzyma sie juz miesiac na swetrze) Kenzo Jungle Elephant Wiekszosc zapachow Chanel jest trwala Diora Addict i Hypnotic poison :) Odpowiedz Link
joolanta Re: Najdłuższe prefumy 31.03.04, 11:55 Próbowałam zrobić zestawienie i wyszło jak na razie ze „najdłuższe” robi Diod, Addict wygrał później był Angel Muglera Odpowiedz Link
addinka Re: Najdłuższe prefumy 01.04.04, 11:59 oooooooooo i zapomniałam o jeszcze jednych...Splendor E.Arden, niesamowicie wręcz trwałe, zwłaszcza, że to jak dla mnie lekki, kwiatowo-piżmowy zapach, na mojej mamie przecudnie pachnie calutki dzień i pozostawia za nią smużkę zapachu; natomiast inne perfumy Arden są dla mnie b.b. nietrwałe np. słynna 5- th avenue znika ze mnie po 3 godzinach, a zielona herbatka po godzinie Odpowiedz Link
madllen Re: Najdłuższe prefumy 02.04.04, 11:54 I jeszcze Cabotine de Gres, wyjątkowo trwały zapach jak na lekkie zielone zestawienie. Odpowiedz Link
negishi typuje na 03.04.04, 19:21 Muglerowska kompozycje Angel, toz to ciagnie sie bez konca ! Niestety.. Odpowiedz Link
staua Re: typuje na 14.05.04, 00:23 Na mnie dosc dlugo (z mojej skory wszystko wietrzeje szybko) trzymaly sie Champs Elysees Guerlaina, Meteorites tez Guerlaina, Sinsi Armaniego i Laura - Laury Biagiotti. Odpowiedz Link
stokrotka1977 Re: Sensi oczywiscie 02.06.04, 09:46 Na mnie najdluzej pachnial Kenzo Jungle Elephant - pachnie wiecznie prawie! Co do najkrocej trzymajacych sie na mnie to 5th Avenue Odpowiedz Link