Dodaj do ulubionych

chloe EdPIntense

21.02.11, 00:33
Witam wszystkich :)
Jeżeli chodzi o perfumy, nie jestem zbyt otwarta na zmiany, ale po dłuższych testach chyba znalazłam jeszcze jedną miłość :) Chloe Eau de Parfum Intense! Dobrze i długo (nawet trzy dni i trzy kąpiele!) się u mnie rozwija. Ciekawi mnie skład. Ją wyczuwa różę i (chyba) drzewo sandałowe, lecz w sieci są inne i często sprzeczne informacje. Testowałam też wersję Collection d'Or i mnie się wydaje, że to zupełnie inny zapach - lżejszy i bardziej kwiatowy, a czytam, że różni się tylko nazwą i opakowaniem.
Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: chloe EdPIntense 21.02.11, 15:05
      Chloe w wersji Intense to faktycznie b.dobry wybor! Jest i roza, jest i sandalowiec, wszystko oslodzone bobem tonka, miodem i ambra. Wersja Collect d'Or to dokladnie ten sam zapach, jedynie ozdobiony zlota wstazka- moze nos plata figle, moze testery roznia sie swiezoscia.
      Pozdrawiam!

• lulu_na_nartach Re: chloe EdPIntense 22.02.11, 08:36
        Hej :),
        Muszę wierzyć Ci na słowo, że są to identyczne zapachy ;). Ja odbieram Collect d'Or (przepraszam za wcześniejszy błąd, ale w perfumerii tylko zerknelam na nazwę i nie zarejestrowalam subtelnej gry słów;)) jako lżejszy i bardziej kwiatowy. Będę jeszcze robić ślepe testy ;). Może masz rację, że występuje problem z testerem. Niestety, we wszystkich chyba sieciowych perfumeriach testery i perfumy wystawione są na światło i ciepło żarówek :(. Nie wiem, dlaczego nikt nie przywiązuje do tego wagi :(. Jeżeli tak jest, to trzeba jednak przyznać, że perfumy te psują się całkiem ładnie :)
        EdP Chloe Intense przypomina mi trochę Venezie Laury Biagiotti, którą miałam kiedyś przyjemność testować.... Podobnie się na mnie rozwija... Na pierwszy "niuch" pomyslalam, że będzie to dla mnie zapach na wieczór, okazało się jednak, że rozwija się w moim przypadku nie ciepło, ale świeżo, kojarzy mi się trochę z zapachem... prasowania, który bardzo w perfumach bardzo lubię ;). Zastanawiam się, czy jest to zasługa wspomnianego przez Ciebie bonu tonka?
        Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka