Dodaj do ulubionych

Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowych???

31.03.12, 22:19
Witajcie,
Mam do Was pytanie/prośbę o radę. Mianowicie doświadczam ostatnio dziwnego zjawiska (choć wcześniej też ono miało miejsce), iż nic na mnie nie pachnie. Tzn. nic oprócz naprawdę trwałych zapachów - np. Coco Mademoiselle edp, Chance edt, Dior Addict 2.. I pewnie inne Chanel i Diory też będą pachnieć, ale nie bardzo mi się z nich coś innego podoba.
Chciałabym spróbować czegoś innego, np. ostatnio kupiłam YSL Parisienne edp i...mogłabym wylać chyba całą butelkę i po chwili nic...i nie jest to bynajmniej tylko moja opinia - nikt nic na mnie nie czuje, no chyba że powącha mnie za uchem:)
Może ktoś z Was ma podobny problem? i jak sobie z nim radzi? co polecacie wypróbować?
Dodam, że podobają mi się np Addict 2, AoD le Secret, Coco Mademoiselle, rzeczone Parisienne - zresztą mój gust trudno zdefioniować bo większość zapachów po chwili mnie męczy i nie mogę ich znieść, muszą być w miarę świeże, cytrusowe, takie w pewnym sensie krystaliczne.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za sugestie!
Obserwuj wątek
    • aaneta Re: Najtrwalsze 01.04.12, 13:54
      Świeżaki i cytrusowe mają to do siebie, że są nietrwałe, więc jeśli w takich gustujesz, to nie spodziewaj się, że będzie inaczej. Może są wyjątki, ale to akurat nie moje klimaty, więc ich nie znam. Powiem Ci na pocieszenie, że na mnie większość zapachów szybko przestaje pachnieć, nawet takie siekiery jak Ajmal Al Shams, o którym ktoś napisał, że zostaje nawet po kąpieli ;) Jakimś rozwiązaniem może być perfumowanie ubrania albo włosów, ale to dość ryzykowne, bo większość zapachów zmienia się wtedy niekorzystnie.
    • olaj.j Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 01.04.12, 15:03
      Lauro, Aaneta z tymi świeżakami i cytrusowcami ma racje, generalnie trudno sie po nich spodziewać killerowatej trwałości.;) Zresztą nawet i bardzo trwałe perfumy na skutek różnych "czarów marów";), przeprowadzanych ze składnikami po jakimś czasie od premiery, tracą na trwałości.
      Skoro lubisz, faktycznie bardzo ulotną Parisienne, może zostań przy YSL i wypróbuj np. Baby Doll lub którąś z limitowanek Paris (są całkiem trwałe), In Love Again- jeśli uda Ci się gdzieś upolować. Albo Chloe edt i którąś z Escale Diora, np. Escale a Portofino, choć tu za trwałość nie ręczę.;)
      • olaj.j Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 01.04.12, 15:16
        A jak Chloe edt, to może jeszcze najnowsze L'Eau de Chloe.:)
    • laura27 Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 01.04.12, 16:08
      Dziękuję za sugestie - sprawdzę to Chloe. Co do zapachów YSL to Baby Doll znam i lubię, ale póki co nie chciałabym do nich wracać.
      I jeszcze jedno - tak naprawdę to chyba nie powiedziałabym że podobają mi się tylko świeżaki i cytrusowe - zapach musi być po prostu w jakimś sensie "krystaliczny", taki nieduszący i nie przytłaczający.
    • franiamaj Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 01.04.12, 17:37
      Hej, spróbuj DKNY Women, trwałość obłedna, wrażenie czystości i świeżości. Polecam także I Love Love Moschino. pozdrowienia:)
      • laura27 Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 01.04.12, 18:20
        I love love znam - kupuję je mojej nastoletniej bratanicy:) podobają mi się, ale tak mi się jakoś wydaje że za stara na nie jestem..:)
        Ale zaciekawiły mnie DKNY Women - nuty są z opisu ciekawe dla mojego nosa - tak mi się zdaje. Do jakich innych ten zapach jest zbliżony? Czy jest taki właśnie nieduszący/krystaliczny? raczej słodki czy wytrawny?
        pozdrawiam!
        • franiamaj Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 01.04.12, 20:10
          Dla mnie są trawiaste, cytrusowe, energetyczne, czyste, świeże, krystaliczne właśnie i czuję pomidory:) niektórzy mówią,że pachnie jak mokre pranie. zapach na pewno nie słodki, raczej cierpki. Moj absolutny must have na lato:)
        • olaj.j Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 01.04.12, 20:16
          Mnie się trochę kojarzy w klimacie z Eau Torride Givenchy. Bardzo pomarańczowy, dosyć słodki, mroźny, swieży. Ale czy dla Ciebie bedzie krystaliczny i nieduszący, to już musisz sprawdzić sama, każdy odbiera inaczej.:-)

• prowokatorka73 Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 01.04.12, 20:23

• prowokatorka73 Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 01.04.12, 20:24
              prowokatorka73 napisała: Oczywiście chodziło mi o Chanel Cristalle Eau Vert

>
              • laura27 Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 01.04.12, 21:16
                Dziękuję za wszystkie sugestie - będę testować:) choć większość już znam i albo nie chcę do nich wracać, albo z innych powodów odpadają. Ech, jak na miłośniczkę perfum jestem w tej materii tak nietolerancyjna że aż dziw bierze:)))
                pozdrawiam
    • georgia241 Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 01.04.12, 23:33
      Mam suchą skórę i też z niej szybko giną zapachy. Jednak sprawdziłam, że Estee Lauder i Guerlainy długo się mnie trzymają. Najlepiej zaś Shalimar.
      • lis888 Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 03.04.12, 20:57
        Estee Lauder ma obłędnie trwałe i "głośne" zapachy. White Linen edp (pachnie dokładnie jak nazwa wskazuje;), trzyma się dobę), Azuree, Youth Dew, Cinnabar, Estee - wszystkie one są mega trwałe i o bardzo mocnym sillage.
    • mmoni Re: Najtrwalsze - oprócz Chanel, Diora i niszowyc 04.04.12, 20:27
      Weź też pod uwagę, że na sobie nie czuje się tak mocno zapachów, zwłaszcza gdy używamy ich przez dłuższy czas i nos się przyzwyczai. Czy to tylko Twoje wrażenie, czy otoczenie potwierdza, że nie czuć na Tobie zapachów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka