Dodaj do ulubionych

byly bzy bzykaly pszczoly ...

21.09.04, 03:33
bzybzybzy
czy ktos kiedys trafil na perfumy o zapachu bzu? Prawdziwego, czystego bzu?
Mozna znalezc olejek, ale to nie jest to ... mozna znalezc perfumy o zapachu
wszystkich wiosennych kwiatow:

prymulki
hiacyntu
fiolkow
irysa
konwalii

i tylko perfum bzowych nigdy nigdzie nie spotkalam ....
Obserwuj wątek
    • lolik2 Re: byly bzy bzykaly pszczoly ... 21.09.04, 07:53
      są w Yves Rocher
      • virridi Re: byly bzy bzykaly pszczoly ... 21.09.04, 09:12
        Ja też polecam wodę o zapachu bzu Yves Rocher.
        Pozdrawiam.
        • sorbet Re: byly bzy bzykaly pszczoly ... 21.09.04, 11:06
          Zettrzy, irys to raczej korzenie:-)
          Dodam jeszcze En Passant.
          • zettrzy Re: byly bzy bzykaly pszczoly ... 22.09.04, 02:46
            naprawde korzenie? DONNA Lorenzo Villaresi jest jakas taka kielichowo-kwiatowa
            ... nie jestem chemikiem, po prostu uwielbiam perfumy
            moge wyjsc z domu nago i jesli tylko mam na sobie perfumy czuje sie ubrana ...
            nawet jesli to korzenie, przezyje, zapach jest boski
            przy najblizszej okazji udam sie do Sephory np. i obwacham te wszystkie marki
            ktore wzmiankowalyscie ... nawet jesli to bez syntetyczny
            • sorbet Re: byly bzy bzykaly pszczoly ... 22.09.04, 23:58
              Tak to korzenie, i to jak drogie. Napisz proszę Twoje wrażenie po przeżyciach z
              bzem:-)
    • taje Re: byly bzy bzykaly pszczoly ... 21.09.04, 11:05
      En Passant Frederic Malle - bardzo dobrze oddany zapach wilgotnego ciężkiego
      fioletowego bzu
      • misscollins Re: byly bzy bzykaly pszczoly ... 21.09.04, 14:56
        Prawdziwych perfum z olejkami z bzu nie ma, bo nie można wyekstrahować zapachu -
        tak jak nie można uzyskać absolutu konwaliowego. Wszystko jest zatem
        konstruowane z innych składowych. Pleasures deklaruje, że jest
        zapachem "bzowym".
        • luloo1 Re: byly bzy bzykaly pszczoly ... 21.09.04, 15:49
          nic dodać, nic ująć:)Obie nuty we wszystkich zapachach są syntetycznym wytworem
          chemików.
          • misscollins Re: byly bzy bzykaly pszczoly ... 22.09.04, 23:44
            Zgadzam się w całej rozciągłości z Taje - En Passant to bez wcielony, choć
            zawsze mnie zadziwia, że bez pachnie tak zielono, bez śladu słodyczy, która
            chyba dopisuje się tylko w mojej wyobraźni.
    • zettrzy zawsze podejrzewalam, ze mieszkam na zadupiu 30.09.04, 02:49
      ale teraz wiem na pewno.
      Udalam sie do Sephory sprawdzic te rekomendowane zapachy. Pod "M" mieli Miyake a
      "R" nie bylo w ogole. Podreptalam wiec do "Lord & Taylor", tej ostoi szyku i
      stylu klasy sredniej.
      Mila pani zaoferowala cos zamiast, bo o Yves Rocher lub En Passant nikt nigdy
      tam nie slyszal.
      Podnioslam wiec poprzeczke i ruszylam na Saksa, gdzie normalnie zaopatruja sie
      gwiazdy filmowe. Jankeska pani menadzer nie bardzo kojarzyla o co pytam za to
      jej podwladny, przeuroczy mlody czlowiek o orzechowych oczach i bardzo
      fhancuskim akcencie zaskoczyl i powiedzial smutno, non madame, my nie phowadzimy
      tych pehfumes.
      Kontrolnie wpadlam jeszcze do Douglasa, ale bez wiekszej nadziei, jak sie
      okazalo slusznie.
      Oczywiscie domyslam sie ze w takiej Warszawie mozna te perfumy dostac bez trudu
      ale nie bede latac za Atlantyk po flakonik perfum.
      Wiec co do bzu, to zostaje bez ... Na razie. Jeszcze kiedys te perfumy dopadne.
      • taje Re: zawsze podejrzewalam, ze mieszkam na zadupiu 30.09.04, 10:15
        Zettrzy, pociesze Cię - w Warszawie również nie ma En Passant. Trzeba niestety
        sprowadzać z Francji bo o ile wiem żaden sklep internetowy nie prowadzi ich
        sprzedaży. Najlepiej zresztą zamówić pudełko testowe z 12 zapachami. Myślę, że
        w USA jest jednak o wiele większy wybór niz w Polsce.
      • sorbet Po En Passant musiałabyś + 30.09.04, 12:58
        przyjść do Barneys. zob. Barneys.com

Mają chyba pełną ofertę F. Malle'a :-) Ale mam smutną info., na razie "sold
        out".
        • forevermore79 Re: Po En Passant musiałabyś + 30.09.04, 14:23
          Ja przypomnialem sobie kolejny zapach bzu, nie niszowy, ale jednak limitowany i
          zapewne juz nie do dostania ( premiera w 1998, w ofercie przez rok). Byl z
          serii Garden of Pleasures Estee Lauder ( te same flakony co Pleasures)- lacznie
          3 zapachy- pamietam Peony, Moon Lily (lilia ksiezycowa) i wlasnie Lilac Garden-
          czysty bez. Zapachy te powstaly z rozbicia Pleasures na poszczegolne single
          note ( bez w oryginale jest takze mocno wyczuwalny)
    • zettrzy Re: byly bzy bzykaly pszczoly ... 30.09.04, 20:08
      Dziekuje za wsparcie.
      W Warszawie czesto mozna znalezc rzeczy ktorych nigdy nie bylo i nie bedzie w
      Stanach. Odwrotnie tez. Choc wydawalo mi sie ze taka Sephora jednak powinna
      miec wiekszy wybor bez wzgledu na lokalizacje.
      Barneys jest mi troche nie po drodze, a skoro i tak wyprzedane, to sobie
      odpuszcze.
      Estee Lauder nigdy jakos mnie nie zainteresowala. Byc moze sprawa
      przereklamowania. Ja zawsze wole wybrac to o czym nikt nie slyszal.
      Na razie wiec zostaje bez bzu.
    • dori7 Yves Rocher 02.10.04, 19:28
      Bzowe Yves Rocher dostaniesz tylko w firmowych sklepach Yves Rocher - na pewno
      jest jeden w Klifie i jeden przy Chmielnej. Niestety, dla mnie nijak nie
      przyponinaja one prawdziwego bzu :((
      • zettrzy Re: Yves Rocher 03.10.04, 15:23
        dori7 napisała:

> Bzowe Yves Rocher dostaniesz tylko w firmowych sklepach Yves Rocher - na pewno
        > jest jeden w Klifie i jeden przy Chmielnej. Niestety, dla mnie nijak nie
        > przyponinaja one prawdziwego bzu :((

tak, dlatego wlasnie ja te perfumy chce wachnac przed kupnem, wiem ze co dla
        jednego pachnie czysta roza dla innego to wanilia
        na Chmielna niestety mam troche daleko (12 godzin samolotem), ale warto wiedziec
        ze sklep tam jest bo przeciez w Warszawie bede jeszcze nie raz
    • zettrzy no, znalazlam bez przypadkiem, ale 16.10.04, 18:31
      niszowy, i troche mi podchodzi od spodu plastelina. Tak bez celu weszlam do
      Caswell Massey, i pierwsza rzecz ktora wpadla mi w oko to byly pudla papieru do
      wykladania polek, frezja, roza, konwalia, no i - BEZ. Zaczelam wiec dokladnie
      badac zawartosc polek, bo oni zawsze maja cala serie w okreslonym zapachu. No i
      prosze - krem do rak, mleczko do ciala, babelki do kapieli, mydlo w stanie
      stalym oraz perfuma. Nie, nie prawdziwe perfumy, tzw. stale perfumy czyli cos w
      rodzaju pasty do butow o przyjemnym kolorze i tym wlasnie zapachu.
      Mam wrazenie ze wszystkich produktow w serii tylko ten perfum nie nadaje sie do
      uzycia. Najbardziej atrakcyjnie przedstawil sie papier do wykladania i saszetki
      do szufladek.
    • zettrzy Re: byly bzy bzykaly pszczoly ... 21.12.04, 05:03
      znalazlam wreszcie. Innym przypadkiem, kupujac mydlo. Marka - no, nie powiem ze
      to jest jakas marka, elizabethW San Francisco - jakis bieda biznes ktory chyba
      nie przetrwa do wiosny. Ale perfumy pachna prawdziwym bzem. Nie myslalam w
      ogole, zlapalam buteleczke i dorzucilam do mydel. Mydla tez bez. Lilas Blanc,
      made in France, zadne cuda-niewidy, ale jak pieknie pachna - te mydla uzywam od
      lat, sprawdzone.
      Szukajcie a znajdziecie. Niech zyje bez.
      • bombella Stil JLo 21.12.04, 10:29
        O ile mnie pamiec wechowa nie myli to bez czuc w najnwszych perfumach JLopez
        Stil.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka