gosia25 13.11.04, 20:06 Czy to zapach ,który nadaje się na zimę? Warto kupić w ciemno? ( zaznaczam,że wiele razy kupowałam w ciemno i nie żałuję ani jednego zapachu). Jak pachnie Wish lub Pure Wish? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziereal Re: Wish - Chopard 13.11.04, 20:24 roznica pomiedzy pure , a klasycznym, jest mniej wiecej taka jak miedzy angelem- a innocentem:) Wish, to taki"Angel",znaczy slodki, cieply, odrobine karmelowy zapach(toffi, wanilia), otwarcie kwiatowe. W kazdym razie ciezszy.. pure wish to takie przyprawione konfiturki truskakowe,slodki, cukierkowy, bardziej"niewinny":) Odpowiedz Link
kajakajak Re: Wish - Chopard 14.11.04, 14:27 Kiedyś na fali zauroczenia Angelem, zakupiłam miniaturkę Wisha.A potem drugą (głupota, wiem :-D ).Przy drugiej zapach stał się dla mnie strasznie irytujący.Wyczuwam w nim jakąś świdrującą, hmm... metaliczną (?) nutkę.No koniec końców Wish mnie mdlił i męczył, aczkolwiek jest intresujący i udany.Na zimę chyba się nadaje, ale moim zdaniem nie jest otulający.:-) Odpowiedz Link
oka5 Re: Wish - Chopard 15.11.04, 11:53 Wg mnie "Wish" jak najbardziej nadaje się na zimę. Jest bardzo ciepły, ma dużo akcentów owocowych, co nie wszystkim się podoba. Jedno z najpiękniejszych perfumowych opakowań, nota bene zupełnie niepasujące do zawartości ;-). Odpowiedz Link
basiaplewik Re: Wish - Chopard 16.11.04, 09:14 nie kupuj w ciemno, ja to kiedyś zrobiłam i cierpiałam... Odpowiedz Link
gosia25 Re: Wish - Chopard 16.11.04, 15:21 W ciemno kupilam już Lacoste Pour femme i Addict. I jedne i drugie mnie oczarowały. Nie boję się podjąć ryzyka, tym bardziej,że zawsze mozna się z kimś wymienić...Lubię zapachy ciepłe, słodkie ale nie przesłodzone ( moim zdaniem niestety Angel- który dodatkowo kojarzy mi sie z kimś mało sympatycznym) Reszta jest dla mnie...powiedzmy strawialna:) Odpowiedz Link
gosia25 Re: Wish - Chopard 16.11.04, 15:23 A co Cie tak rozczarowało Basiu, jesli mozna wiedzieć? Odpowiedz Link
ziereal do gosi 16.11.04, 16:47 ja bardzo lubie zakupy w ciemno,dlatego nie bede odwodzila ;). Wish nie zawiera tych upiornych akcneotw co Angel, to prawda.. A co powiesz na Sensations? To tez dobry zapach na zime. Odpowiedz Link
charade Re: do gosi 16.11.04, 20:03 Wish jest ładnym zapachem, nawet nosiłam się niedawno z zamiarem jego kupna. Zamęczył mnie niestety na śmierć, po jakims czasie noszenia (na samym nadgarstku !). Obawiam się, że Wish jest z gatunku dręczycieli zapachowych... Odpowiedz Link
elve Re: Wish - Chopard 16.11.04, 22:59 na mnie wish jest niebiański po 3 godzinach, ale przedtem zanadto wali chemią : ( Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Wish - Chopard 16.11.04, 23:37 Od bardzo dawna chorowałam na Wisha, mam od jakiegoś czasu i uzywam ze średnią intensywnością, nie wiem dlaczego. Nadal mi się podoba, uważam że ma coś w sobie i nie uważam go tylko za kopię Angela. Wish ma w sobie coś chemicznego - doszłam do wniosku że męczy mnie ten początek (dużo bardziej nieznośny niż w Angelu dla mnie). Po pewnym czasie pachnie bosko, po prostu bosko. Mam nadzieję że moja chwilowa niedyspozycja to wina jesiennej deprechy i że jednak będę mogła tego Wisha normalnie używać... (właśnie wywlokłam ten piękny flakon i wącham, wącham). Odpowiedz Link
basiaplewik Re: Wish - Chopard 17.11.04, 09:41 właśnie, on ma w sobie coś chemicznego, poza tym na mnie wyłazi jakaś kwaskowa nuta a tego nie lubię w perfumach. na wizażu ktoś trafnie określił ten zapach "jak z wnętrza taksówki". Pomieszany zapach tapicerki, i choinki waniliowej na lusterku... Kupiłam ten zapach sugerując się opisem, wydawało mi się że będę zachwycona, w rzeczywistości bardzo mnie rozczarował, był jakiś taki kwaśno-duszno-słodki. zupełnie mi się nie podobał... Odpowiedz Link