Dodaj do ulubionych

Najciekawszy coffret

22.11.04, 16:17
Zbliżają się mikołajki, a potem już sezon pachnących choinek, kolorowych
bombek i pięknie opakowanych prezentów...O tej porze roku najlepiej sprzedają
się coffrety (czyli zestawy, np. balsam + woda, gadżet, itd.). Przyznam
szczerze, że uwielbiam oglądać takie zestawy, patrzę która firma co
wymyśliła, jak opakowała. Niekóte, sami przyznacie, są bardzo wymyślne.
Pamiętam kiedyś zapach Lolity Lempickiej z pięknym gadżetem z giętego złotego
drucika. Była to bajeczny pojazd(albo coś przypominającego wyglądem stelaż na
kółkach)na którym można było postawić buteleczkę.
Piękne coffrety miewa też L'Or Torrente, a najgorsze moim zdaniem Klein i
Herrera (za wyjątkiem Chic z miniaturą).
A które coffrety wy zapamiętalićie najbardziej? Jak powinien wyglądać,by
spełnił wasze wymagania?
Obserwuj wątek
    • tikulek Re: Najciekawszy coffret 22.11.04, 22:20
      Własnie dzisiaj oglądałam w Sephorze i wygrywa...Lolita Lempicka. Może
      zawartość kofretki nie jest porażająca ale opakowanie sliczne. Przypomina
      trochę pozytywkę- -po uchyleniu wieczka ukazuje się malutka postać z papieru -
      jak z ksiązeczek dla dzieci (miałam taką o Czerwonym Kapturku:)Wszystko w
      tonacji fioletowo-błękitnej.
      I druga, która mi się podobała tym razem ze względu na zawartość to Eau de
      merveilles Hermesa. 50 ml wody toaletowej+śliczna miniaturka (7,5 ml) (w sam
      raz do torebki) i malutki balsam do ciała.
      Za beznadziejne uważam wszystkie Kenzo-białe i nudne. Za to w oczy rzucają się
      Amor Amor i Noa wszystko w kwiatki czyli w stylu Cacharel:)
      Idealna kofretka ma w sobie jak najwięcej malutkich niespodzianek:)
    • forevermore79 Re: Najciekawszy coffret 23.11.04, 13:14
      Sam takze mam manie ogladania zestawow- w tym roku skusilo mnie do zakupu kilka
      ofert pielegnacyjnych- Biotherm i Lancome, a z zapachow- XS 50 ml z
      dezodorantem- pelnym produktem. Kofrety dziele na ladnie graficznie i na te
      korzystne finansowo :-). Fajny design zawsze mieli Miyake i Gaultier ( np. taki
      ze swiecacymi diodami, czy a la rosyjskie matrioszki), czy tez Dali- te
      wypadaly naprawde atrakcyjnie. Lempicka- tak, pamietam ta mini-karoce, byla
      jeszcze "laweczka kochankow"- lovers bench. L'Or rowniez widzialem ostatnio-
      zdobione zlotem naczynie.
      Fajne sa takze zestawy z wszelkimi dodatkami niedostepnymi jako produkt- np.
      kiedys brokatowe perfumy Kenzo, kremy Amena, zele do masazu Cartiera, wszelkie
      wersje torebkowo-kieszeniowe itd.- kosmetyki zbytkowne do kupowania osobno, ale
      fajne jako darmowy dodatek.
    • coralin Re: Najciekawszy coffret 23.11.04, 14:21
      luloo1 napisała:

> > A które coffrety wy zapamiętalićie najbardziej?

Te które dostałam. Deci Dela było zapakowane w "pudełko" które po złożeniu
      stawało się torebką (beznadziejnie opisuję:)Oprócz 50 ml edt lub edp była tam
      zamszowa czerwona sakiewka z 5 ml miniaturką skoncentrowanej edp lub perfum.
    • szczekuszka A ja mam pytanie 29.11.04, 11:11
      Widzial ktos z Was zestaw Black Cashmere Donny Karan?! Perfumy+body lotion???
      Bo bym chetnie taki zestaw nabyla!!!
      • tikulek Re: A ja mam pytanie 29.11.04, 11:21
        Widziałam wczoraj w Galerii Mokotów w sklepie Estee Lauder.
        • szczekuszka Re: A ja mam pytanie 29.11.04, 11:26
          tikulek napisała:

> Widziałam wczoraj w Galerii Mokotów w sklepie Estee Lauder.

Estee Lauder sprzedaje Donne Karan? :O

Okej, przejde sie (mam blisko) i zobacze. A nie wiesz moze jaka cena byla tego
          zestawu?
          • forevermore79 Re: A ja mam pytanie 29.11.04, 13:35
            Tez widzialem ten zestaw- ale na wyjezdzie- w Estee Lauder w Poznaniu. Ze Estee
            sprzedaje DK to nic dziwnego :-)- koncern Laudera sklada sie z EL, Clinique,
            Aramis, Tommego Hilifigera, no i wlasnie Karan i jej linii DKNY. Za granica ma
            wiele innych brandow- od roslinnej Avedy i Orginsa, kultowy MAC, do
            supereksluzywnej Creme de la Mer. Wiecej marek posiada tylko L'Oreal- lacznie
            ponad 100 firm, z czego 20-30 ogolnoswiatowych :-)
            • szczekuszka Re: A ja mam pytanie 29.11.04, 15:27
              forevermore79 napisał:

> Tez widzialem ten zestaw- ale na wyjezdzie- w Estee Lauder w Poznaniu. Ze
              Estee
              >
              > sprzedaje DK to nic dziwnego :-)- koncern Laudera sklada sie z EL, Clinique,
              > Aramis, Tommego Hilifigera, no i wlasnie Karan i jej linii DKNY. Za granica
              ma
              > wiele innych brandow- od roslinnej Avedy i Orginsa, kultowy MAC, do
              > supereksluzywnej Creme de la Mer.

Okej, okej:))
              Dzieki za wyjasnienie, moze dzis wybadam ceny tego zestawu:)!
          • tikulek Re: A ja mam pytanie 29.11.04, 14:18
            niestety nie wiem ile kosztuje:(
            • madllen Re: Najciekawszy coffret 30.11.04, 08:08
              Spośród tych które obejrzałam- było tego mnóstwo, nie sposób przyjrzeć się
              wszystkim- najbardziej podobała mi się świąteczna Lolita Lempicka. Szkoda, że
              nie przepadam za zapachem bo z pewnością skusiłabym się choćby dla samego
              opakowania; mam bliską amatorkę perfum Lempickiej, ale limit na taki prezent
              wyczerpał się w ubiegłym roku:)) Szkoda, szkoda i to wielka bo całość ślicznie
              bajkowa i bynajmniej nie pretensjonalna, chciałoby się pobawić przez chwilę;))

Bardzo fajny wątek Luloo:) Przyznam, iż dotychczas nie zwracałam uwagi na owe
              zestawy w przedświątecznej bieganinie za prezentami(zawsze na ostatnią chwilę:
              () Widzę jednak, że jest co oglądać:))

Serdeczności:)
    • lolik2 Re: Najciekawszy coffret 03.12.04, 07:46
      byłam ostatnio w Sephorze i rozglądnęłam się za coffretami, ale albo krzywo patrzyłam, albo nic ciekawego nie było - wszystko na jedno kopyto, pudełka z przeważnie 50 ml edt + miniatury.... Zaciekawił mnie tylko Hermes, a to z tego względu, ze poluję na Eau des Merveilles. Albo te fajne zostały już wykupione, albo do tej Sephory nic ciekawego nie przyjechało. Żadnych wymyślnych coffretów nie widziałam :(
    • forevermore79 Swiateczne dossier- link 05.12.04, 13:18
      Raj dla wielbicieli wszelkich edycji limitowanych, lsniacych makijazy, pieknych
      flakonow:
      www.beaute-conseils-infos.com/parfums/dos_noel2004.htm
      Szkoda, tylko, ze to Francja, a u nas wybor mniejszy :-)
    • balbina_alexandra Re: Najciekawszy coffret 05.12.04, 20:18
      Ja oglądałam sporo tych kofretów, bo lubię zawsze sobie coś takiego pod choinkę
      sprawić :) wiele wiele róznych, ale najbardziej mi się podoba zdecydowanie
      zestaw Lempickiej ten z pozytywką - bombowy. W ogóle co roku kofrety z tym
      zapachem naprawdę przyciągają oko :) szkoda że zapach chyba nie do końca mój :)
      Za to mam olbrzymią ochotę sprawić sobie Love in Paris Niny Ricci, a jest
      właśnie w zestawie z balsamikiem, hmmm...
      A miałam już nic a nic nie kupować :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka