Dodaj do ulubionych

Pomóżcie...

10.05.05, 12:41
Pomóżcie mi w takiej oto sprawie:
Wczoraj polazłam do Diory testować Couture Moschino(szukam chyba tego zapachu co Salma).Pogadałam sobie trochę z panią włascicielką i powiedziałam że kupiłam w butiku(takiej małej perfumerii) 5-th Avenue.Jest to miniaturka-15 ml,zapłaciłam za nią ok 100 zł.A pani mi na to że tylko ona w moim mieście ma licencję na Elizabeth Arden i że kupiłam napewno podróbkę.Poważnie sie zaniepokoiłam,nie tyle żałuję kasy co nie znoszę podróbek.
Nie wiem czy chciała pozyskac klientkę(odradzała mi wszystkie żródła łącznie z Allegro) czy mówiła prawdę,jednak zasiała ziarnko niepokoju.
W związku z tym proszę,powiedzcie jak wygląda oryginalna buteleczka-jest tam naklejka której nie da się zdrapać ale czy korek powinien być metalowy?
Ten który ja mam jest z jakiegos tworzywa...Proszę,odpowiedzcie!
Obserwuj wątek
    • nitulina Re: Pomóżcie... 10.05.05, 12:45
      Coś mi się wierzyć nie chce w tę licencję...
      • charade Re: Pomóżcie... 10.05.05, 12:54
        Kochana, a cóż to za bzdura, pani jako jedyna w mieście ma licencję, hehehe.
        Dajże spokój. Miałam piątą aleję, korek jest oczywiście plastikowy - jak sobie
        wyobrażasz, że metalowy korek trze o metalowy atomizer ? Poza tym aleja
        występuje w takiej pojemności, ale uważam, że i tak przepłaciłaś, na Allegro
        dostałabyś taniej i to większą pojemność.
        • escape5 Ufff...kamień z serca! 10.05.05, 12:58
          Dziękuje kochane!Własnie bałam się pisac bo ten korek jest chyba plastikowy!Wiem że przepłaciłam,będę oczywiście dalej kupowac na Allegro-Szyll jeszcze nigdy mi nie podłożył świni.Dziękuję raz jeszcze!
        • fa25 Re: Pomóżcie... 10.05.05, 13:21
          Z licencją to głupoty. Natomiast co do opakowania -ja mam 5th Avenue 100 ml
          oryginalne ze Stanów; flakonik szklany (a nie metalowy atomizer )i korek
          metalowy. A odnośnie ceny to okropnie przepłaciłaś bo 30 ml jest teraz w
          Rossmannie za 50-pare zł ( promocja )
          • escape5 :((( 10.05.05, 13:29
            Teraz to i ja to wiem.A nie wiesz czy jest może gdzieś Amor Amor w promocji?Wczoraj nabrałam ochoty...
            • fa25 Re: :((( 10.05.05, 14:00
              Amorka nie widziałam za to było coś Bossa ( ale dokładnie nie pamiętam co ).
    • luloo1 Re: Pomóżcie... 10.05.05, 14:31
      Korek nie powienien być metalowy. W 15 ml Arden jest plastikowy )podobnie w 15
      ml Kleina). Okropnie przepłaciłaś nawiasem mówiąc.
      • escape5 Re: Pomóżcie... 10.05.05, 14:38
        Wiesz,butkik elegancki to i cena też.Na szczęście to już dawno było,więc mi nie szkoda tak bardzo...Polowałam na Alejkę,jak ją zobaczyłam to dostałam małpiego rozumu i od razu kupiłam.Allegro jakoś mi nie przyszło do głowy...
        • salma88 Re: Pomóżcie... 10.05.05, 16:41
          Ja mam flakonik z resztka 5 alejki i moj tez jest plastikowy:) Nie martw sie,
          to raczej oryginal. Ale zanim przeplacisz, sprawdz ceny gdzies indziej. A
          nawiasem mowiac, polecam "Couture!". Jeszcze nie mam, ale jetsem urzeczona tym
          zapachem, jzu dawno zaden mi tak do gustu nie przypadl...
          • escape5 Re: Pomóżcie... 10.05.05, 22:11
            Czy to jest to czego szukałaś,co czułas na ulicy?Właśnie chciałam przetestowac ale nie było testera i pani powiedziała że nie wiadomo kiedy będzie.Zastanawiam się nad kupnem w ciemno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka