Dodaj do ulubionych

PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI

30.12.05, 12:43
O czesci juz bylo w newsach, reszta pojawia sie po raz 1-y. Wybralem je z
kilku zrodel, starajac sie zwrocic uwage na marki majace szanse pojawic sie w
Polsce (niektore sa juz dostepne w wybranych krajach, inne pojawia sie w
ciagu roku).
Lista bedzie stopniowo poszerzana- na co czekacie najbardziej?

PREMIERY DAMSKIE:

After Five 5th Avenue- Elizabeth Arden
Allure Sensuelle- Chanel
Always for Her- Aramis
Armani Code for her- Giorgio Armani
Aqua Allegoria Tutti Kiwi , AA Grosellina- Guerlain
Azzaro Pink Tonic
Britney Spears- Curious i Fantasy (być może pojawią sie w PL)
Bright Crystal- Versace
Burberry London (nowa wersja)
Chocolovers- Aquolina
Delices de Cartier
Dior Addict Extreme
Eau Parfumée au Thé Rouge- Bulgari
Eau de Lierre- Dyptique
Gris Noir- Serge Lutens Export Line
Gucci Envy Me 2
Hypnose EdT- Lancome
Incanto Dream- Ferragamo
Just Me- Paris Hilton
L- Lolita Lempicka
L’Or Rouge- Torrente
Mat Orange oraz M- Masaki Matsushima
Ménage à Trois- Agent Provocateur
Miracle- kolejna wersja, Lancome
Pacific Paradise- Escada
Pleasures Exotic – Lauder (dawna duty-free exclusive)
Pure Purple - Hugo Boss
Prada EdT Legere
Ralph Lauren- Blue, Lauren Style, Ralph Hot, Pure Turquoise
Rose d’Feu- Parfums Rosine
Songes- Annick Goutal
True Star Gold- Hilfiger
Youth Dew Ambre Nude- Lauder

DAMSKIE EDYCJE LIMITOWANE 2006:

Apparition Sun- Ungaro
Be Delicious- DKNY, letnie wersje duetu
Bulgari Femme- wersje Rose Esentielle i Voile du Jasmin
Dior Addict2 Girly
Givenchy Harvest Collection ( Amarige Mimosa de Grasse, Organza Jasmin
d’Indie, Very Irresistible Rose Bulgare)
Cerutti 1881 Blanc
Cool Water Game- Davidoff
DiorStar- walentynkowa limitowanka 2006 (zeszłoroczna nie została wprowadzona)
Incanto Charms- Ferragamo
In Love Again Jasmin Etoile- YSL
L’Instant D’Un Eté Femme Guerlain
Love L'Eau by L'Eau parKenzo
Lacoste Touch of Sun
My Givenchy- Givenchy (walentynki 2006)
Silver Rain Shimmer Mist- La Prairie
Tresor Rose D’Amour- Lancome
Ultraviolet Colors of Summer- Paco Rabanie
plus sezonowe edycje damskiego i męskiego Burberry Brit i zapewne wiele innych

DO NABYCIA NA STREFACH W 2006 (duty-free exclusives):

Colours of Love- Guerlain
Forever and Ever Dior- Dior
Lovely Prism- Givenchy
Tropiques – Lancome

PREMIERY MĘSKIE (WRAZ Z LIMITOWANYMI):

Adidas Originals (1-y selektywny zapach marki)
Always for Him- Aramis
Beyond Paradise for Men- Lauder
Boss in Motion Black- Hugo Boss
Boss Selection- Hugo Boss
Burberry London- nowa wersja
Cool Water Game for Man- Davidoff
Euphoria for Men- Calvin Klein
Herrera Aqua- Carolina Herrera
L’Instant D’Un Eté Homme Guerlain
Lacoste Cool In Play
Love L'Eau L'Eaupar Kenzo pour homme
Pleasures Intense for men - Lauder (dawny duty-free exclusive)
Prada Man
Terre d'Hermès
True Star Man- Hilfiger
Ultraviolet Man Colours of Summer- Paco Rabanne
Unforgivable- Sean John for Estee Lauder
Valentino V pour Homme
Versace Man Eau Fraîche

Plus:

- nowe perfumy Marilyna Mansona, kolejne kreacje Toma Forda dla Lauder,
męskie premiery Viktor and Rolf, damskie Diora, Kenzo, Givenchy, Lancome,
Donny Karan, Lanvin, Ferragamo… i miejmy nadzieje, ze jeszcze kilka
pozytywnych wreszcie zaskoczen.

Obserwuj wątek
    • balbina_alexandra Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 30.12.05, 12:57
      Czekam już od bardzo dawna na Allure Sensuelle i Youth Dew Ambre Nude.
      Menage a Trois - tylko z czystej ciekawości, nie podejrzewam że mógłby mi się
      spodobać :)

I pierwszy zapach Marylin Mansona :)))
      • forevermore79 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 07.01.06, 18:55
        Niestety, male sprostowanie- Menage a Trois, czyli to co AP zapowiadal jako
        nowy zapach, okazalo sie w koncu tylko tro malych flakonow Agenta- ladne, ale
        to wciaz to samo :-).
    • nitulina Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 30.12.05, 13:24
      Ciekawi mnie L Lempicka i Delices de Cartier, Donna Karan tym razem mam
      nadzieję że powróci do charakterystycznych dla siebie nut skóry...
      Amber Nude oczywiście najbardziej wyczekiwane,ale to już mam, jedzie do mnie :)
      • chatka_ Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 30.12.05, 14:08
        Diora Forever and Ever 2 ??? Przeciez to juz bylo.....
        • sorbet Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 30.12.05, 14:32
          Musi być coś od Comme des Garcons!!!! Nie wiem co:-)
        • forevermore79 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 30.12.05, 14:56
          Nie 2, ale tym razem Forever and Ever Dior. :-) Masz zupelna racje- to bylo i
          to wznawiane kilka razy, bo zapach sie bardzo spodobal.
          Wspominaly to juz nasze newsy- powroci i w 2006 na strefach- kompozycja bez
          zmian, w nazwie dodano tylko "Dior", nowy bedzie design (pewnie bardziej
          agresywny). Potem Dior przestanie juz robic te limitowanki, zreszta do nas one
          ostatnio nie docieraly.
      • forevermore79 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 30.12.05, 14:54
        Nitulinko, opisz Ambre Nude, jak tylko przyjdzie, bo jestem b. ciekaw! :-)
        Recenzje sa mieszane, wiec tym bardziej. Delices- hmm, sugeruje cos slodkawego.
        Karan wypuscila serie Essences (4 wody, olejki itd.), ale watpie, aby sie u nas
        pojawila. Zupelnie nowy zapach bedzie jesienia.
        Jak pisze prasa, Tom Ford bedzie dalej tworzyc dla Estee Lauder- wiosenna
        kolekcja makijazu nie zostanie uzupelniona zapachem, nowe perfumy pojawia sie w
        ciagu roku, a w razie sukcesu, powstanie osobna marka Tom Ford Beauty, takze
        dla mezczyzn.
        Gotowe sa juz meskie zapachy YSL (ciekaw jestem kierunku tej marki), D&G,
        Gucci, liste poszerzyc mozna tez o Kenzoamour (nowy hit firmy), czy ArmaniSilk.
        Sporo marek zapowiada "wielkie premiery" na jesien, ale to pewnie troche na
        wyrost- np. Hypnose tez mialo byc duzym wydarzeniem dla Lancome i rozczarowuje.
      • goldioo Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 31.12.05, 07:44
        A Be Delicious nie ma nuty skóry(niewyczuwalnej, ale jednak:)???:)))
        • nitulina Re: Be Delicious 03.01.06, 21:29
          nie ma nuty skóry i jest największym gniotem wypuszczonym przez DK..
          • goldioo Re: Be Delicious 06.02.06, 14:03
            www.amour.pl/perfum_one.php?id_perfum=2891&from=perfumy-cennik.php&cennik_kategoria=2
            pomyłka?
    • nitulina Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 30.12.05, 15:32
      Opiszę opiszę, mam nadzieję że w miesiąc będę mieć, bo ze Stansów.
      Dziwi mnie wyjątkowo niska cana w stosunku do całej lini, bo 65 USD za 100 ml
      Kolorówka z tej serii jest jakaś strasznie droga...i trochę festyniarskie
      opakowania... niby ładne i delikatne ale trochę w stylu jak mały Jaś wyobraża
      sobie wielki świat...ale to moja opinia.
      • forevermore79 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 30.12.05, 16:14
        Zgadzam sie z Toba w przypadku kolorowki Ambre Nude- to jakby powrocic w pozne
        lata 70-te i potem czasy "Dynastii", hehe. Kapiace zloto, kolory w zasadzie
        pasujace tylko niewielu kobietom. Koncern Lauder wypuscil w tym roku zapach
        Donalda Trumpa w podobnym stylu (gold), z tymze, iz okazal sie on kompletna
        finansowa pomylka.
        Kolorowka Ambre Nude wszedzie schodzi na pniu, sam zapach zostanie w ofercie na
        stale.
        Tu fajny reportaz z premiery linii w Colette:
        www.esteelauder.fr/local/lc_tf_party.tmpl
        O, zauwazylem tez, ze na liscie premier zapomnialem chocby o Love at First
        Glow by J.Lo. Lovely SJP tez ma sie u nas pojawic.
        • nitulina Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 30.12.05, 16:54
          Pomyłka 75 ml za 65 Usd.

A na tym filmiku Tom Ford troszke taki jakiś jak z komedii z lat 70 ;), no i
          mam wrażenie że garnitur troszkę jakby przymały ;)w każdym razie traci jako
          facet jak zaczyna pracować twarzą i się ruszać...
          • goldioo Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 03.03.06, 07:48
            Eee tam, fajny jest...:)
    • luloo1 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 30.12.05, 21:59
      Bardzo fajny post! Ciekawa jestem L'Or rouge! No i wraca Forever and Ever!
      • toula Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 30.12.05, 22:06
        Czekam na Lovely SJP
    • elve Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 31.12.05, 00:56
      czekam na:
      Aqua Allegoria Tutti Kiwi - może być fajne
      Bright Crystal - choć spodziewam się rozczarowania
      Delices de Cartier - brzmi dobrze...
      Dior Addict Extreme - ciekawam, w którym kierunku podąrzą
      Love L'Eau by L'Eau parKenzo - ki diabeł?

no i oczywiście na wytwór Marilyna Mansona.
      to może być ciekawy rok.
    • jollinka Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 31.12.05, 01:53
      na RL blue już się doczekałam i lubię :) a jaka obłędna butelka - prawdziwe
      cacko!
      • cremieux Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 03.01.06, 21:19
        Parfum - Herren-Düfte - CAROLINA HERRERA - Aqua (Available January 2006)
        Eau de Toilette Spray
        50 ml
        EUR 29,50

Przywiozlem sobie na nadgarstku z Niemiec. Eee... Bez rewelacji. :|
    • ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 11:51
      Z wyżej wymienionych czekam z niecierpliwością na damską Dior Star,Gucci Envy
      Me 2.
      In Love Again Jasmin Etoile YSL-oryginalna wersja jest przecudna,także letnia
      powinna dać radę.Kiwi AA Guerlaina może być pierwszym zapachem z tej
      serii,który naprawe mi się spodoba.
      L’Instant D’Un Eté Homme Guerlain-czy to ma być jakaś odświeżone wersja?? Jeśli
      tak to nie wiem po co...ale warto sprawdzić:)
      Prada Man niby ma przypominać vera wang.Na pewno namiesza,oby w Polsce była
      dostępna szybciej niż wersja damska.
      Euphoria Men to chyba obok nowego Gucciego i YSL najciekawsza dla mnie
      zapowiedź na 2006 rok.Jeśli choć trochę bedzie podobna do pierwowzoru to wróżę
      sukces.
      • forevermore79 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 12:32
        Dior Star wachalem nieraz na strefach- wlasnie jest wycofywany z lotnisk na
        rzecz klasycznych perfumerii, aby ustapic miejsca re-edycji Forever and Ever.
        Bardzo rzeski, cytrusowy aromat, ma taka "cukrowa", czy tez karmelowa nute
        rozwijana dalej w Miss Dior Cherie. Nie wiem tylko, czy trafi do Polski-
        zeszlorocznej walentynkowej edycji "Dior Me, Dior Me Not" sie nie doczekalismy.
        Wiecej tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=25243873&a=25243873
        Gucci Envy Me 2- mysle, ze to kolejny zapach tworzony najpierw na potrzeby
        Azjatek- lekki, nieinwazyjny, kwiatowy. Samo Envy Me beszczesci dla mnie
        klasyka, rozowy kolor i Gucci nie ida dla mnie razem w parze. Ale ogladajac
        nowa kampanie reklamowa ubran na wiosne-lato '06 (rozbielone, niewinne zdjecia,
        przecietne stroje) widze, ze ta firma gubi wizerunek wypracowany przez Forda
        (pamietacie slynne "G" wyciete w miejscu intymnym modelki?).
        ILY i jasmin, tez ciekawe polaczenie. Fleur de la Passion calkiem udana, Jasmin
        d'Etoile, hmm, poczekamy. Bylo o tym juz tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=32942625&a=32942625
        L'Instant letni- tak, to nowa odswiezona wersja (mam dwie obecne, czy skusze
        sie i na ta? Chyba nie, jestem przeciwnikiem summer editions- lubie mocne
        aromaty). Choc Guerlainowi moze sie udac- Habit Rouge Eau Legere jest tego
        pozytywnym przykladem.
        Prada Man, poczekam, Terre D'Hermes moze byc przyjemny. Euphoria byla mila,
        egzotyczna odskocznia od zapachow typu "Made in USA", wiec i meski powinien byc
        przyzwoity- na pewno z odwaznymi reklamami, z ktorych slynal dawniej CK.
        Na koniec 2006 przewidziane sa tez premiery meskiego Muglera (poki co "top
        secret"- oby nie bylo to wiele halasu o nic, jak z B*Menem, czy Alienem), mowi
        sie cos o meskim Westwood, V&R i moze Gaultier (jesli nie 2006, to 2007- prace
        juz rozpoczeto).
        • ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 12:54
          Rzeczywiście Gucci troszkę się ostatnio zaczął "rozmieniać na drobne",dlatego
          czekam na nowości,które spowodują ,że firma znów stanie na nogach i pokaże lwi
          pazór(zdjęcie z literą "G" wydepilowaną na łonie roxxuje:)) .Tom Ford juz raz
          zrobił sztuczne oddychanie,może teraz ktoś inny sie tego podejmie...a w
          zasadzie ktoś już to zrobił skoro są zapowiedzi nowej męskiej wody.Musi być to
          hit,inaczej zobaczymy upadek giganta.uwielbiam Gucci PH i czekam na równie
          męski,silny i mocny charakter zapachu.
          L'instant w wersji extreme to dla mnieperfumy w pierwszej trójce wszechczasów!
          Genialnie dobrane składniki,trwała woń, itd.Czy lżejsza wersaj niż klasyk jest
          potrzebna?? Nie wydjae mi sie ,ale podzielam Twoje nadzieje,że może być to
          równie udany klon.

Nowy męski Mugler...oby nie przypominał A*Mena i B*mena...damskie zapchy mu
          wychodzą znakomicie,ale męskie według mnie odpadają...
          Jak wspominałem Euphoria musi być hitem,jeśli zachowa choć część
          egzotyki,drapieżności,głębi zapachu i bedzie równie odurzająca.
          • forevermore79 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 13:07
            Tak, Gucci powinien byc hitem, bo marka powoli finansowo leci w dol (Versace
            ten dol juz osiagnal i tylko agresywne ciecia i powolna zmiana wizerunku na
            mniej "bitchy" daja cien szansy, ze odbija sie od dna). Tom Ford solo robi
            swoje- najpierw kolekcja Amber Nude dla EL i zapowiadana kolorowka na wiosne
            (Azure, juz bez zapachu), teraz najnowsza kolekcja okularow Tom Ford Eyewear i
            mody meskiej. Smiala byla tez jego ostatnia z sesji zdjeciowych- tym razem z
            nim, kilkoma modelami i manekinami, kto widzial, ten wie :-).
            L'extreme podoba mi sie baaardzo mocno- to jak surowy L'Instant, niebezpieczny,
            kuszacy, pasujacy do bardziej eleganckiego wydania mojej osoby, hehe.
            A*Mena zawsze lubilem, od lat, ale to kwestia indywidualna- przeszedlem juz
            przez kolejny flakon, mam Metal Edition, uzywalem takich ciekawostek zza
            granicy, jak zel do wlosow, czy body spray- to zapach dobry na zime i
            nightlife.
            Fajnie w ogole Cie tu widziec, podczytuje wizazowe forum, choc mnie nie wypada
            sie tam pojawic, skoro wpoladministruje nasza stronke, hehe.
            Wroclaw, fajne miasto, chcialbym wreszcie tam wpasc, cudze chwale, swego zbyt
            nie znam :-).
            • ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 13:21
              Dzięki za dobre słowa:) Teraz będę siedział tu i tam,na tym forum chyba trochę
              więcej facetów pisze,do tego bardzo madrze i fachowo.Pozdrawiam.
              • sorbet Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 15:55
                Mi też się wydaje, że robiono wszystko żeby od-Fordować Gucciego. Ale myślę, że
                formuła Forda (agresywna seksualność) się wyczerpała. W modzie jest lżejszy,
                romantyczny klimat:-P

Aczkolwiek plotki głoszą, że Armani wymienił Forda jako "potencjalnego
                następcę", a sam zainteresowany zmienił kolor swoich ubrań na brąz:-P o czym
                nawet pisano w jakieś gazecie, hehe.

Jeśli chodzi o męski YSL, czy może to być zapach ultra-klasyczny. Coś jak
                Cologne Hediego? Oczywiście bardziej masowego, co chyba wyklucza bycie "ultra-
                francuskim". W męskim YSL RG powrót do korzeni, czyli b.dyskretna elegancja,
                chyba dla przeciw wagi DH.
                • ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 18:33
                  Cóż we Francji modę zapoczątkował Dior...Laurent w zasadzie wychował sie pod
                  jego skrzydłami.Zastanawiający jest fakt,że to YSL kochają Francuzi,być może
                  dlatego,iż był bardziej konserwatywny...
                  Dom Diora zrobił zapach deliktany,odpowiadający rzeczywiście obecnym
                  trendom.Czy nowy YSL także taki bedzie?? Nie wiem,z jednej strony chciałbym
                  żeby zachowana była ta ultra-francuska klasyka,ale z drugiej zrobienie czegoś
                  na miare Dior homme-równie inny i nietypowy,też może być świetna.Odbiegając
                  nieco od tematu perfum,męskie ubrania diora nie podobają mi się kompletnie.Za
                  to YSL znowu zachwyca.Szkoda tylko,że to co jest fajne dyktuje marketnig,a w
                  tym przypadku pałeczkę ma Dior.
                  • sorbet Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 18:53
                    Dior to imo głównie HC. YSL zrobił "prawdziwszą" modę. Dior to "tylko" New
                    Look, sylwetka A, H, czy cos tam jeszcze. Yves, to safari, bluzeczka, bolerko,
                    smocking, skóra, plastic, polka dot, panterka, inspiracja wschodu itp itd.
                    Myślę że współczesna damska garderoba to w zasadzie YSL:-P., no może i Chanel,
                    która robi bardziej chłopięcą, sportową modę damską, jak ktoś służnie zauważył.

Może spekulujmy co do nowej wody YSL:-). Czy możliwe są tylko 2 możliwości. a.
                    klasyka - w parze z bardzo klasyczną (i trochę retro) kolekcją YSL RG PH,
                    b. "młodszy" zapach, z czymś klasycznym (skóra, wetiwer, lawenda chyba odpada:)

Czy może coś jeszcze? W zasadzie DH genialnie wykorzystał "irys moment":-P
                    Myślę że klienci DH są młodsi, więc i woda też w miarę lżejsza.

Mi się DH bardzo podobał w pierszych kolekcjach. Później zupełnie nie czuję
                    blusa:-)
                    • sorbet Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 19:00
                      bluesa:-P

Tak sobie myślę, że "stara szkoła" fr. elegancji zakłada jednak lekkość
                      zapachu. Patrzcie na Eau Sauvage, Pour Monsieur, YSL PH, które jest
                      jednocześnie bardzo "modern". Przez to np. Eau d'Hadrien jest klasyką...

Później przyszły lata 80te (sorry chłopaki:-P) z killerami i fasc. orientem.
                      • ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 19:24
                        sorbet napisał:

> bluesa:-P
                        >
                        > Tak sobie myślę, że "stara szkoła" fr. elegancji zakłada jednak lekkość
                        > zapachu. Patrzcie na Eau Sauvage, Pour Monsieur, YSL PH, które jest
                        > jednocześnie bardzo "modern". Przez to np. Eau d'Hadrien jest klasyką...
                        >
                        > Później przyszły lata 80te (sorry chłopaki:-P) z killerami i fasc. orientem.

Tak to prawda...widać to nawet po wodach kolońskich Guerlaina.Cieżkie,piekące w
                        oczy :)hehe zapachy przyszły w latach 80tych...ale to co było 20pare lat temu
                        uważa się już za kalsykę:)
                    • ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 19:17
                      Rozmawiamy o perfumach,to sprawa jasna.Przewidując poczynania w modzie możemy
                      próbować zgadywać co będzie się działo w dziale perfum.Dior homme według mnie
                      nie odpowiada trendom tego ,czy poprzedniego sezonu.Pasuje mi bardziej do
                      sezonu 2001-2002.Prosty,elegancki styl.Taki jak na plakacie reklamującym zapach.
                      Ubrania męskie YSL na sezon wiosna/lato to klasyka,ale i też pewna
                      nonszalancja,luz.Może zatem zapach również będzie miał coś z klasyki,ale
                      wiadomo,że powielanie tych samych pomysłów,bez żadnych zmian i bez powiewu
                      wszechobecnej deliktaności to marketingowe sepuku.Z tym na pewno liczą się
                      projektanci.Nowa woda też musi zabiegać o młodych,dynamicznych,którzy chcą się
                      wyróżnić z tłumu i pachniec jak ich ojcowie(mam na myśli np. Opium.Nawet gdyby
                      dodoali tam jakiś pierwiastek kobiecy w postaci irysa czy innego kwiatu,to
                      wyszłoby tylko na dobre.Na powrót do konserwatywnej,sztywnej,mocnej ery
                      zapachowej chyba jeszcze trzeba będzie troche poczekać.Na razie spodziewam się
                      paru wód,które przełamią jeszcze nie jedno tabu i wywołają sporo kontrowersji
                      (co w dzisiejszych czasachjest prawie niewykonalne).
                      • ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 19:19
                        Tzn nie chcą pachnieć jak swoi ojcowie.Taki mały błąd mi się wkradł.
                      • sorbet Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 19:36
                        Czytałem komentarze fanatyków DH (tak, skoro tyle płacą za ubrania) że model w
                        reklamie DH to nie typ Diora, (za stary!) i w ogóle to zbyt masowy image, hehe.

W zasadzie YSL ma imo problem:-) Bo taki oldskool to chyba DH jest no nie,
                        irys, lawenda..., ale udało im się zrobić wodę zupełnie nie retro, (może nikt
                        już tego nie pamięta?), w miarę nowoczesny i zupełnie inny niz wszystkie na
                        rynku.

A równiez klasyczny, lecz mocny jest Guerlain L'Instant. Wkrótce Hermes wypuści
                        wodę bez piżma, skojarzenie z piaskiem (safari?) czyli jest jednak coś
                        intrygującego:-P Bardzo uniwersalny jest Chanel Allure.

Gdzie YSL się wstrzeli? O ile TF miał jaką koncepcję co do perfum, Hedi Slimane
                        też, to Pilati jest chyba "tylko" projektantem mody. Może po prostu woda nie
                        będzie miała nic wsp. z modą YSL.
                        • ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 19:48
                          Nie wiem czy dobrze mówię:),ale wydaje mi się,że DH trochę wchodzi w buty
                          Gaultiera,nie tylko robiąc niby zapach unisex,ale i poprzez
                          stroje...obcisłe,getrowate spodnie,kapelusze,trochę ekscentryczności.

Co do fanatyków DH...hehe,bez komentarza :)
                          • sorbet Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 19:53
                            Chyba nie. Targetowy klient DH waży połowę mniej i jest o połowę młodszy:-P
                            • ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 19:57
                              tjaaa ciekawe czy to oni dopasowali się do marki czy marka do
                              nich...przerażające :)Te pokazy DH to jak reklama głodu.Co się dzieje z
                              facetami!?
                              Okej koniec off topicowych dywagacji:)
                              • sorbet Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 19:58
                                Oni są nastolatkami, i tyle:-))
                • nitulina Re: Tak cichutko się wtrącę... 07.01.06, 00:56
                  Ona się nie wyczerpała (ta formuła) ona zeszła na straszne psy...
                  • nitulina Re: O formule TF mowa 07.01.06, 00:58

• sorbet Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 20:05
              > Smiala byla tez jego ostatnia z sesji zdjeciowych- tym razem z
              > nim, kilkoma modelami i manekinami, kto widzial, ten wie :-).

Hehe, Amber Nude powiadasz:-D Ciekawy jestem kto wypadł lepiej, Ford, modele,
              czy manekin:-P
              • forevermore79 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 20:29
                Hoho, chlopaki, widze, ze sie rozbrykaliscie z tymi "modowymi" dywagacjami,
                akurat z basenu wrocilem, wiec nie moglem byc na biezaco, hehe.
                Musimy kiedys pogadac na jakims zlocie, hehe.
                Zgadzam sie z Wami w stu procentach. Co do DH- tak, wiemy, jaki lansuje obecnie
                model- andrygoniczny, anorektyczny nastolatek, wiekszosc mezczyzn nie weszlaby
                w jego stroje, hehe. Ale to i cala filozofia zycia- wystarczy zerknac na strone
                DH- sa tam i futeraly na szczoteczki do zebow, sa swiece, dodatki, linia Dior
                Digital (mam zagranica kumpla, ktory z ochota pomyka po miescie z ipodem w
                futeralach DH, LV, czy Gucciego, hehe).
                Trio zapachow Dior Cologne (wraz z mroczna Eau Noire, ktora bedzie moja, jak
                tylko ja znow gdzies dopadne) jest bardziej Slimane'owskie, Dior Homme z
                perfumerii jest uklonem jednak w strone komercji.
                Tak, znam dyskusje fanatykow DH na thefashionspot.com, ogladam tez czesto jego
                rzeczy (chocby tu: www.eluxury.com/brands/dior/dior_homme/index.jhtml?
                SectionID=6000), ale procz dodatkow, srednio mnie kusi. Bardziej juz mi bliski
                styl Gucci, Cavalliego, czy tez ostatnio noszonego przeze mnie D&G,
                Co do YSL, hmm, mozemy przeceniac polaczenie kolekcji meskiej z trendami
                zapachowymi- moze bedzie to odzwierciedlenie nowych tendencji, moze jednak byc
                to kolejny flanker, sequel- oby nie meskie Paris, Kourous Black, czy tez inna
                hybryda. Czas na cos nowego, innowacyjnego. Ale i tak licza sie, jak zwykle
                zyski.
                Jesli chodzi o sesje Forda- nie, nie chodzilo mi o Ambre Nude (to linia dla
                EL), ani o okulary (reklamowane przez gwiazdy porno), tylko o zdjecia dla
                magazynu "W".
                Tu wywiad o kulcie ciala z Fordem:
                www.style.com/w/feat_story/100505/full_page.html
                a tu rzeczone fotki w galerii, dobrze sie trzyma pomijajac fakt obrobki
                komputerowej :-):
                www.style.com/w/feat_story/100505/popup/slideshow1.html
                Towarzystwa udzielaja mu trojaczki robiace teraz kariere jako modele, no i
                damskie manekiny, heh.
                Ooook, chyba czas sie napic- to byl ciezki tydzien. :-)
                • sorbet Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 20:46
                  No, wiem że nie Amber, tylko Ford:-D
                  Ehh, to takie James Bond + Mission Impossible, no nie:-P

Sorki za OT:-)
                • ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 06.01.06, 23:04
                  Czemu nie słychać "dorosłej" rzeszy fanów Diora,którzy oburzają się na
                  Galliano,na to,że nie mogą wdziać na siebie najnowszych spodni czy
                  koszuli.Doprawdy są jakieś granice,szczególnie gdy HC już dawno odeszła i teraz
                  ważne i priorytetowe stają się ubrania "ready to wear"...a tych od Diora na
                  pewno nie można tak nazwać:).Mnie również bliższe są stroje Gucciego,Prady czy
                  Laurenta...może kiedyś doczekam się czasów,gdy w końcu ujrze takie marki we
                  Wrocławiu:)
                  Co do YSL cały czas mam nadzieję,że będzie to coś zupełnie nowego,żadne
                  wariacje ze starymi zapachami...dość już tego.Choć męska wersja Cinemy mogłaby
                  być interesująca:) heeh żarty of course:).Firma nie jest raczej na
                  szczycie....także jak chce poprawić wizerunek to powinna wydac coś nowego i
                  dobrego.Gucci i YSL...do roboty!!!:)
                  PS:Ford zniszczył mnie tą sesją...hehe,to zupełnie noiwe standardy hehe.pewnie
                  już były zamówienia na takie manekiny:)
                  • sorbet Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 07.01.06, 00:18
                    Najważniejsze są perfumy, torebki, buty, okulary, itp itd:-) Pokazy HC to tylko
                    reklama.

A Paris Homme, z jakimiś drzewnymi akcentami czy skórą, byłyby całkiem:-)
                    • forevermore79 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 07.01.06, 01:18
                      Mhm, taki Paris Homme bylby calkiem si :-) A ja wyperfumowalem sie dzis Envy,
                      odnioslem kolejny towarzyski sukces i utwierdzilem sie w przekonaniu, iz life
                      is beautiful. Podobnie fajna jest moja nowa fryzura, hehe.
                  • forevermore79 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 07.01.06, 10:35
                    Dokladnie, zgadzam sie- Galliano rzadzi damskim Diorem, a HC to tylko show,
                    ktory ma podkrecac sprzedaz innych kolekcji. Damskie propozycje Diora sa czasem
                    oookropnie kiczowate (logomania, wystarczy popatrzec na linie Dior Girly,
                    niektore dodataki itd.). Dzial meski Diora, to juz tylko Heidi Slimane- ma
                    pelna dowolnosc, a ten styl wychudzonych rock-and-rollowcow i bad-boyow
                    sprzedaje sie wciaz niezle- i ma duzo rzesze fanow np. w Azji, ktorzy dadza
                    wszystko za T-shirt z limitowanej serii, czy tez wytarte dzinsy.
                    Sam Galliano w swojej autorskiej kolekcji ma za to zupelnie odmienna wizje
                    mezczyzny- to typ przysadzistego macho, oczywiscie nie obawiajacego sie pewnych
                    teatralnych elementow. Ostatnia linia odniosla sukces- zwlaszcza bielizna
                    Gazette.
                    Pokazy na zywo do obejrzenia na stronce w dziale cat show:
                    www.johngalliano.com/
                    Mysle, ze Dyptique powinna wreszcie wypuscic zapach Essence of Galliano w
                    postaci EdP, a nie swiecy i room spray'u, jak to jest dotychczas.
                    A ich sklepy w Polsce- oj, dlugo sie ich nie doczekamy- mamy tu po kilka modeli
                    Bossa, Zegny, Joopa, Burberry, troche butikow sprowadzajacych markowe rzeczy po
                    zawyzonych cenach i bez gwarancji oryginalnosci- dlatego tez wole kupowac poza
                    krajem- taniej i wiekszy wybor.
                    Sesja Forda- coz, troche homooerotyczna, trzeba w koncu szukac sobie klienteli,
                    gdy planuje sie kolekcje meska.
                    Tu jego okulary, unisex, skad inspiracja- widac w nazwach modeli:
                    www.neimanmarcus.com/store/catalog/template/catB9.jhtml?itemId=cat9820742&parentId=cat000504&masterId=cat000478&navAction=index
                    i co mowi o nich Ford:
                    men.style.com/gq/fashion/full?id=content_4074
                    plus sesja reklamowa:
                    men.style.com/gq/features/slideshow/v/12072005FORD
                    • nitulina Re: Okulary 07.01.06, 12:28
                      Nadzwyczajną oryginalnością Ford się tutaj nie wykazał, jeśli chodzi ofasony,
                      podoba mi się wykończenie modelu Fonda, zaokrąglona ramka.
                      No ale z drugiej strony na żadną innowacyjność nie mógł sobie pozwolić,musi to
                      sprzedać...na tym zarabia najwięcej...
                    • ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 07.01.06, 14:31
                      Dla mnie to największy shit ze strony Diora,że wypuszcza takie
                      badziewie...Komercja na najwyższym szczeblu.Robić ciuchy dla
                      miniaturowych,nowobogackich Azjatów...(bez uprzedzeń),kosztem wszystkich
                      pozostałych.Trudno,mam nadzieję,że zapłaca jeszcze za to,że w taki sposób
                      obrzydzają markę,a przy tym wydają całkiem fajny zapach,który mógłby w genialny
                      sposób uzupełniać nową,elegancką modę dla młodego i nowoczesnego faceta.Może
                      inni nie kierują się tym przy wyborze perfum,ale mnie osobiście te kreacje
                      obrzydziły zapach:)

Męski Paris z nutą skóry czy wetiweru??hmmm...mogło by to być coś! Jeśli w YSL
                      ustalą,że jest takie zapotrzebowanie na zapachy w stylu Dior Homme...a chyba
                      jest z tego co widzimy.to może sie uda:)
                      • forevermore79 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 07.01.06, 14:55
                        Tak to juz jest, ze Azja to wazny target- nie tylko w kwestii mody (Dior Homme,
                        Vuitton, Gucci, Prada), ale i zapachow. Coraz wiecej edycji wypuszczanych jest
                        na specjalnie na tamten rynek przez duze koncerny (Givenchy, Guerlain)- glownie
                        lekkich, kwiatowych zapachow- pisalem o tym nieraz.
                        Dior lekko zagubil sie w poszukiwaniu ksztaltu, mysle, ze niepotrzebnie nazwal
                        ostatni zapach mianem Dior Homme- styl szlachetny, ale zbytnie podobnienstwo do
                        linii DH i tria Dior Homme Cologne (fenomenalnego), swiece Dior Homme sa rownie
                        swietne, ale strasznie overpriced.
                        Acha, masz e-maila, jakby co.
                        • sorbet Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 07.01.06, 20:32
                          Tak Azja wszystko kupuje:-P Kiedyś Japonia, na krótko była Rosja, a teraz czas
                          na Chiny.

Swoją drogą Dior chyba jest pierwszą firmą (a raczej jej szef) która doszła do
                          wniosku, że świat na Europie się nie skończy:-P. I zamiast paplać o wspaniałej
                          tradycji francukiej mody zaczęła stworzyć "globalny" wizerunek luksusu (czyli
                          dużo absurdu, trochę złego gustu:-P i kiczu, ale z "przymrużeniem" oka). Jak
                          widać dobrze finansowo jej wychodzi.

Ja też tego nowego Diora nie lubię:-P. Galliano jest natomiast świetnym
                          projektantem.
                          • nitulina Re: Azjaci 07.01.06, 21:42
                            Na uczelni w Stanach Azjaci (głównie Japończycy) byli "najlepiej" ubraną grupą
                            etniczną,przy czym wcale nie była to młodzież z bardzo bogatych
                            domów,studiowali w Stanach raczej z oszczędności, bo rodziców kosztowało to 1/3
                            tego co w Japonii.
                            Oni mieszkali w Soho i w Tribeca, ubierali się w potwornie drogich butikach
                            dolnego Manhattanu a babki prawie wszystkie miały na nogach Manole, torebku
                            Prady czy Diora właśnie...
                            Amerykanów i Europejczyków zwyczajnie nie było na to stać...to cóż się dziwić
                            Diorow że robi kolekcje pod target, w końcu moda nie jest działalnością
                            harytatywną.
                            • nitulina Re: charytatywną miało być... 07.01.06, 21:43

• ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 07.01.06, 21:50
                            Rosja była krótko,jak przyjechał tam Yves Saint Laurent to mało skandal
                            obyczajowy nie wybuchł :)Rpsyjskie kobiety nie dały się ubrać we francuskie
                            kiecki:) A może to mężczyznom się nie podobało:)Japonii się już trochę
                            przejadło,ale nadal dużo rzeczy tam idzie.Chiny dopiero co się otworzyły i nie
                            ma się co oszukiwać,wszytskie wielkie firmy wietrząc zyski skierują tam swoje
                            siły:)
              • kalooo Cudownie Was się czyta chłopaki!;))) 06.01.06, 20:30
                Przemiło wręcz;D
    • ivesman Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 07.01.06, 16:00
      Swoją drogą ciekaw jestem kiedy Narciso Rodriguez wypuści męskie
      perfumy...Udany debiutz For Her,także na pewno zainteresownai byłoby duże.

Ciuszki są po prostu niesamowite w swej prostocie i elegancji.
    • kot1147 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 27.01.06, 11:40
      Powiedzcie o ile ktoś jest zorientowany kiedy pojawią się i gdzie
      Allure Sensuelle- Chanel
      Armani Code for her- Giorgio Armani
      Burberry London (nowa wersja).Dziękuję!
      • forevermore79 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 27.01.06, 11:48
        Witam,
        damski Code bedzie juz wkrotce w PL- na szkoleniu znajome juz wachaly, wejdzie
        wraz z meskim Polo Black.
        Premiera Burbery London w marcu, nowego Allure rowniez wiosną.
        O wszystkich zapachach bylo juz w newsach, mozna sobie przypomniec.
        Allure Sensuelle:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=23551251&a=23551251
        Damski Code:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=35114674&a=35114674
        Burberry London:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=35202764Pozdrawiam!
        • kot1147 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 27.01.06, 12:09
          Bardzo Dziękuję.Uwielbiam starą Allurkę i Burrberyska.Jeszcze raz DZIĘKUJĘ
          • kot1147 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 27.01.06, 12:33
            Czym pachnie nowy Code?
            • forevermore79 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 27.01.06, 12:39
              Wg mojej przyjaciolki to dosc ciepla, orientalna kompozycja- sporo jasminu (hit
              sezonu, jak widac) i kwiatu pomaranczy na waniliowej bazie. Czyli to, co mowia
              newsy. Zapach nastawiony na komercyjny sukces- pewnie sie bedzie dobrze
              sprzedawac.
              Zle wkleilem linka do Burberry, ale nie bede juz usuwac.

Wracajac do glownego watku.
              Z tegorocznych premier juz sa na zywo, badz w lutowej prasie: nowy YSL ILA,
              sezonowa Escada, Hugo Pure Purple, duet Aramis Always, My Givenchy- a nowosci
              bedzie szybko przybywac :-)
              Pozdrawiam!
              • kot1147 Re: PREMIERY 2006- LISTA ZAPOWIEDZI 27.01.06, 12:53
                dla mnie Burberrys nie jest do niczego podobny.Jest piękny i ciepły sam w
                sobie.Kojarzy mi się z kominkiem.Dlatego też czytając że nowy Burberrys femme
                jest na wiosnę zdziwiłam się.Poza powyższym uważam,że każdy nos jest
                inny.Natomiast jeśli mowa o Allure Sensuelle mam złe przeczucia, mmimo że dla
                mnie Chanel jest Nr 1 wśród zapachów (wyjątkiem jest Nr 5-DRAMAT-MIGRENA CAŁY
                TYDZIEŃ)
    • forevermore79 ZDJECIA WIELU PREMIER 16.02.06, 18:49
      Dior Addict 2 w wydaniu Girly Collector:
      www.travel-value.de/images/01/798550.jpg
      Givenchy Lovely Prism:
      www.travel-value.de/images/01/785496.jpg
      AA Tutti Kiwi:
      www.travel-value.de/images/01/799681.jpg
      AA Grosellina:
      www.travel-value.de/images/01/799683.jpg
      Guerlain Colors of Love:
      www.travel-value.de/images/01/788353.jpg
      Guerlain L'Instant d'Ete:
      www.travel-value.de/images/01/796911.jpg
      Ricci L'Air du Temps Coloured Doves:
      www.travel-value.de/images/01/801214.jpg
      YSL Cinema EdT:
      www.travel-value.de/images/01/790498.jpg
      YSL Paris Roses des Verges:
      www.travel-value.de/images/01/801324.jpg
      Givenchy VI Men Summer:
      www.travel-value.de/images/01/801912.jpg
      Guerlain L'Instant PH d'Ete:
      www.travel-value.de/images/01/796907.jpg
      • paulinaa aquolina 01.03.06, 12:12
        a perfumy aquoliny beda w polsce??
        • forevermore79 Re: aquolina 02.03.06, 18:52
          Pink Sugar jest w Polsce, ale w ograniczonej ofercie- mam nadzieje, ze podobnie
          bedzie z Chocolovers. W sephorach niestety dostepne sa glownie produkty do
          ciala tej marki.
          • paulinaa Re: aquolina 02.03.06, 21:58
            jak nie w sephorze to gdzie szukac??
            • amicaaa Re: aquolina 18.08.06, 15:43
              aquoliny w polsce zbytnio nie ma. bo taki jest niestety dystrybutor na polske -
              firma ktora czesto zmienia nazwe i siedzibe. teraz nazywa sie beauty gallery.
              ale stalej oferty i stalych sklepow dystrybutor nie ma.
      • goldioo Re: ZDJECIA WIELU PREMIER 03.03.06, 07:55
        Oo!AA!Może być nieźle-kiwi,mniam:)
        • chatka_ Allure Senseulle??? 31.03.06, 05:35
          Kto mial okazje poznac, czekamy na relacje!!!
          • forevermore79 Re: Allure Senseulle??? 31.03.06, 10:56
            Cierpliwosci, chatko! :-) Wiem, ze w kwietniu juz bedzie. Wlasnie zawital do
            Czech, a my nie bedziemy gorsi :-). Poki co, Chanel przedstawilo pomadke Rouge
            Allure- a Allure Sensuelle to ich nastepna premiera.
            • chatka_ Re: Allure Senseulle??? 31.03.06, 12:19
              Po nocy newsy czytalam i bylam pewna, ze juz jest. Tak mi wczoraj zapachnial
              klasyk i gotowam kupic, gdyby nie zapowiedz nowego...Dzieki za odp. :))
    • forevermore79 Nowosci na naszych polkach... 05.04.06, 11:00
      Juz lada dzien- Rose Angel Muglera i wreszcie w Polsce, jak i calej Europie-
      Dior Addict2. Jest juz od miesiaca Lovely SRP, teraz dojdzie takze Jette Joop
      (cennik juz na lumiere.pl).
      Nowoscia na polskim rynku bedzie takze Bespoke Ozwalda Boatenga- czyli zestaw
      dwoch zapachow do mieszania lub stosowania osobno:
      www.ozwaldboateng.co.uk/main.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka