Dodaj do ulubionych

Przestrzenne

26.11.06, 15:27
Nie wiem, czy te perfumy mają ze sobą coś wspólnego. Dla mnie są "przestrzenne" i szukam podobnych. No i już spieszę i piszę,które za takie uważam: Eau de Lalique, Oxygene, Romance, Image i troszkę, ale już mniej Champs Elysees i Stella. Zapach ma być jak czyste ,górskie powietrze,niczym podmuch wiatru, stonowana słodkość, może być trochę kwaśny a nawet cytrynowy.Może tez być niczym kropla porannej rosy na płatku jakiegoś białego kwiatu bądź róży, może być jak mgła unosząca się nad nasiąkniętą jesiennym mrozem ziemia. Zakładałam nieco podobny watek ,ale nie sprecyzowałam dokładnie o co mi chodzi. Ostatni zakup był niestety nie do końca przemyślany i to, co miało koić, teraz drażni- Sensations o dziwo:(
Wybredna się zrobiłam:/
Nie szukam żadnych ambr tym razem, ani kadzidła , choć gdyby jakaś lekka kadzidlana nutka była obecna to nic nie szkodzi, wanilia i inne spożywcze słodkosci odpadają, kwiaty w nadmiarze też...
Obserwuj wątek
    • m23p31 Re: Przestrzenne 26.11.06, 15:51
      Małgoś, a Eau d'Amour Givenchy? Chyba masz? Moim zdaniem zgodny z opisem, a
      zwlaszcza teraz:P Ja mam i uwielbiam:)
      • mangos Re: Przestrzenne 26.11.06, 16:57
        Miałam ,ale pozbyłam się :)
    • epikurejka Re: Przestrzenne 26.11.06, 16:24
      Dune
      Jaipur - niedojrzała brzoskwinia, jeszcze kwaśna ale odświezajaca jak wiosenny
      poranek
      • izolden Re: Przestrzenne 26.11.06, 16:46
        Mangosku, dla mnie Twój opis idealnie pasuje do Omnii Crystalline.
    • kalia_t Re: Przestrzenne 26.11.06, 20:06
      Eau de Cartier,
      Eau Torride,
      O oui,
      Esencia de Duende,
      Vera Wang,
      Essence M.Jacobs,
      Ellen Tracy,
      Rosamor.
      • renia.renia Re: Przestrzenne 26.11.06, 21:01
        W sposob jaki opisałaś poszukiwany przez siebie zapach myślę o zapachach Annick
        Goutal. A Eau de Hadrein to dla mnie kwintesencja przestrzeni, górskiego
        powietrza wpadającego do pokoju przez szeroko otwarte okno. Jako przestrzenny,
        czysty odbieram też zapach Style Sander oraz Happy,
        pozdrawiam
        renia
        • milena.rl Re: Przestrzenne 26.11.06, 21:10
          Tommy Girl Summer Cologne 2004
          True Star
          Eau de Cartier
          L'Eau Chaumet
          Scent Intense
          Eau des Merveilles
          Herba Fresca
          Cologne Mugler