Dodaj do ulubionych

pies boi się burzy

28.05.07, 13:23
co robić?
Obserwuj wątek
    • jerzymann Re: pies boi się burzy 01.06.07, 00:00
      jak mój się boi ( a zawsze się boi) to daje mu się schować tam gdzie chce,
      zazwyczaj w jakąś dziurę, do szafi lub łazienki, kocyk mu jeszcze położe i jak
      przejdzie mu to wychodzi.
    • sylwia-maximus-migrenus Re: pies boi się burzy 07.06.07, 22:46
      wystarczy że bedziesz przy nim ale jak zobaczysz ze sie boji czy piszczy to nie
      mów do niego radosnym glosem i nie glaszcz tak jak przy pochwałach bo pies to
      odbiera jako nagrode za "wlasciwa"reakcje na burze,bedzie myslal ze rzeczywiscie
      ma sie czego bac,dlatego powinnien byc przy Tobie i widziec/uczyc sie od Ciebie
      ze burza nie robi nic złego ani wrazenia na Ciebie,pozdr:*dla Ciebie i psiuta:**
      • marika-stefanowska Re: pies boi się burzy 26.01.08, 21:03
        Piszcie na moje gygy nawet gdy jestem niedostepna...moj nr.4567393
    • m2w7 Re: pies boi się burzy 04.01.08, 08:50
      Weterynarz--->recepta na odpowiedni środek i dawka (nie napiszę co, bo trzeba
      ustalić dawkowanie). Pies jest spokojniejszy, nie demoluje domu i nie dyszy tak
      strasznie. Poza tym zamknięcie w niewielkim pomieszczeniu (np łazienka), muzyka
      i obecność jednego z domowników. Nie krzyczeć i karać (bo i tak jest
      przestraszony a w wielkim strachu może być agresywny) i nie głaskać czy w inny
      sposób nagradzać.
    • basia6666 Re: pies boi się burzy 04.04.08, 02:30
      Nagrywasz burze i zaczynasz przyzwyczajac psa .Na samym poczatku pusc cicho
      zeby pies nie panikowal i nie zwracaj na niego uwagi po kilku dniach dajesz
      glosniej itd az go wyleczysz z tej paniki.Powodzenia
      • natalka85n Re: pies boi się burzy 25.07.08, 03:40
        a musze sprobowac tej metody. z moim psem zawsze robie tak, poniewaz burzazwykle
        jest w nocy lub wieczorem, to klade sie z nia w lozku, nie glaszcze, nie mowie
        do niej tylko ja poprostu trzymam dosc stanowczo obejmuje , bo takto chowa sie
        po katach trzesie i slini. gdzy ja trzymam mocno, trzesie sie wtedy bardzo malo,
        lezy i wcale nie dyszy. dobrym srodkiem jest tez DAP spray z feromonami , sa to
        psie feromony uspokajajace psa , rozpylasz na koyk lub poslanie w takich
        stresujacych sytuacjach jak burza czy sylwester lub zostawanie w domu.jest
        dostepne tez takie wlaczane do kontaktu ale musi byc wlaczone caly czaas i
        najlepiej sie sprawdzilo z moim psem na sylwestra ale trudno zebys miala
        wlaczone i czekala na burze wiec w tym przypadku polecam w sprayu.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka