Dodaj do ulubionych

Łuszczyca - naturalne leki

01.02.18, 14:33
Hej. Poszukuję naturalnych preparatów do leczenia łuszczycy. Co jest skuteczne, a co nie? Czy coś z tych płynów green-a.pl/pl/12-luszczyca które są bez recepty, jest w stanie sprostać chorobie?
Obserwuj wątek
    • menago_bb Re: Łuszczyca - naturalne leki 06.02.18, 09:50
      Ostatnio wyczytałem,że łuszczyca spowodowana jest złym filtrowaniem nerek zanieczyszczeń np. z żywności. Tombak podaje sok oczyszczający nerki: marchew, seler, pietruszka w proporcjach 9: 2:4 ( pewnie w podobnych). Aha, seler naciowy, korzeniowy nie ma soku, suchy jak pieprz (przećwiczone).
      Na nerki jeszcze oczyszczająco sok z czarnej porzeczki-zrobię sobie taki warzywno-owocowy niedługo!
      • lulenia Re: Łuszczyca - naturalne leki 26.04.19, 11:32
        Znam Tombaka i stosuję wiele z jego zaleceń. Pomagają ale łuszczyca jest chorobą, której nie da się wyleczyć a jedynie zaleczyć czy złagodzić objawy. Terapię światłem stosowałam z bardzo dobrym skutkiem. Na co dzień używam dexerylu do mycia i smarowania całego ciała.
    • pomocna1234 Re: Łuszczyca - naturalne leki 06.03.18, 13:21
      moja kolezanka wyleczyla luszczyce pijac chlorofil i collagen bit.ly/2FfLDB1 bit.ly/2D2ImDi
      • aga-kosa Re: Łuszczyca - naturalne leki 27.06.18, 09:56
        Myślałam, że zapomniałam a jednak nie: Chlorofil to jest to coś co pod wpływem światła słonecznego powoduje, że rośliny są zielone. ;) aga
    • smirka Re: Łuszczyca - naturalne leki 14.02.19, 08:40
      z medycyny naturalnej polecam zabieg ozonoterapii w Corten Medic w Radomiu, który działa cuda
      • henryk.brzozka1 Re: Łuszczyca - naturalne leki 26.02.19, 14:23
        W Warszawie również wykonują podobne zabiegi
    • pepin71 Re: Łuszczyca - naturalne leki 14.02.19, 19:36
      Proszę o kontakt ataner2.71@o2.pl
    • kamil_wegetarian Re: Łuszczyca - naturalne leki 20.02.19, 14:20
      Jeśli chodzi o naturalne preparaty na łuszczycę to z całą pewnością mogę polecić maść konopną do skóry problematycznej. Doskonale leczy łuszczycę i egzemę. Maść powstaje tylko z naturalnych składników wzbogacona dodatkowo srebrem koloidalnym które ma działanie antygrzybiczne i bakteriobójcze. Działanie potwierdzone wśród osób które ją stosowały. Produkty do znalezienia w przystępnych cenach na www.zdrowe-konopie.pl
    • henryk.brzozka1 Re: Łuszczyca - naturalne leki 20.02.19, 17:24
      Słyszałem o leczeniu światłem, jest to w miarę skuteczne
      • derlla Re: Łuszczyca - naturalne leki 06.03.19, 17:21
        ale czy takie leczenie światłem czasem nie wysuszy skóry głowy albo nie popali włosów ?
        • wifi7 Re: Łuszczyca - naturalne leki 11.03.19, 11:02
          @derlla Możesz być spokojna. Nic Ci nie będzie. Urządzenie jest bezpieczne.

Swoja droga jestem ciekaw czy lampa może przyśpieszyć gojenie się otwartych ran ?
          • derlla Re: Łuszczyca - naturalne leki 12.03.19, 17:28
            @wifi7 po konsultacjach i pierwszym zabiegu śmiało mogę powiedzieć że wszystkie włosy na miejscu, żaden nie został spalony :p mam nadzieję tylko że i efekt zostanie uzskany
            @wifi7 musiałbyś wgłębić się bardziej w temat ale z tego co czytałam to taka lampa ma wiele zastosowań
            • stanislawa.rozbierska Re: Łuszczyca - naturalne leki 15.03.19, 12:57
              Mi lampa pomagała nawet przy otwartych ranach, jednak dość często trzeba ją stosować.
              • henryk.brzozka1 Re: Łuszczyca - naturalne leki 15.03.19, 14:47
                Trwa to długo i trzeba to stosować już praktycznie zawsze, ale efekty są zadowalające
                • wifi7 Re: Łuszczyca - naturalne leki 16.03.19, 13:02
                  Czyli podczas stosowania lampy trzeba być po prostu systematycznym. Czyli codziennie powinno się naświetlać dane miejsce ?
                  • lukrecja818 Re: Łuszczyca - naturalne leki 16.03.19, 21:15
                    @wifi7 jeżeli masz nawracający problem z bólem np w jakimś stawie to wydaje mi się że trzeba systematycznie.
                    @henryk.brzozka1 a jak długo trzeba naświetlać? Można przedobrzyć ?
                  • stanislawa.rozbierska Re: Łuszczyca - naturalne leki 18.03.19, 12:36
                    Na tyle ile masz możliwości, ale ważne żeby to było systematyczne
                    • lukrecja818 Re: Łuszczyca - naturalne leki 20.03.19, 15:26
                      @stanislawa.rozbierska Masz rację, nic samo nie przyjdzie, trzeba pilnować i regularnie stosować. No i wiadomo , żeby lampa była porządna a nie jakiś bubel.
                      • stanislawa.rozbierska Re: Łuszczyca - naturalne leki 21.03.19, 09:11
                        Dokładnie, czasami lepiej wydać trochę więcej, ale mieć to na dłużej. Najważniejsze, żeby o tym trochę poczytać, a znajdzie się produkt dla siebie
                        • henryk.brzozka1 Re: Łuszczyca - naturalne leki 24.04.19, 14:27
                          A z czego wy korzystacie?
    • reniaa Re: Łuszczyca - naturalne leki 31.03.21, 20:33
      U mnie nawrót choroby jest 2-3 razy w roku, używam do smarowania i mycia wyłacznie emolientów. Stosuję krem do smarowania i krem do mycia Dexeryl. Bardzo dobrze nawilżają, nie podrażniają, skóra robi się nawilżona. Smarowanie edpowiednimi kosmetykami przynosi dużą ulgę.
    • magdziaandzia Re: Łuszczyca - naturalne leki 26.10.21, 15:04
      lekarstwa nie znam, ale to chyba nikt nie zna ;) ale z naturalnych preparatów mi się fajnie sprawdza szampon prorisel. Ma w sobie oleje konopne a uwież, to jest złoto na łuszczycę skóry głowy ;)
      • monikaa93 Re: Łuszczyca - naturalne leki 28.10.21, 14:32
        czytałam właśnie o tym szamponie ostatnio. Nie obciąża on za bardzo włosów? I gdzie go kupujesz?
        • magdziaandzia Re: Łuszczyca - naturalne leki 16.11.21, 13:57
          mi nie obciąża w ogóle, nie ma silikonów ani nic takiego. A kupuje przez Internet, najczęściej allegro
    • wozny1234 Re: Łuszczyca - naturalne leki 04.12.21, 15:16
      Jest w Wrocławiu gabinet Herbasol, który specjalizuje się w diagnostyce oraz w terapiach na mikroorganizmy i chorób wywołanych przez te patogeny. Może to one nasilają u ciebie łuszczyce? Jest też tam zielarz i dietetyk, więc mają podejście profilaktyczne do ludzi, a także mikrobiolog, więc ci wszystko lepiej wytłumaczy. Ja sam tam chodziłem i mi bardzo pomogli. Na stronie internetowej mają też dużo przydatnych informacji - może ci się przyda.
      • gallia82 Re: Łuszczyca - naturalne leki 16.12.21, 22:50
        Super przy łuszczycy działa Balsam kokosowy Pahwash z mango, znakomicie nawilża skore także osób cierpiących na łuszczycę, bezpieczny i dla kobiet w ciąży. Mój nr jeden jesli chodzi o pielęgnacje ciała
    • honkabiedronka Re: Łuszczyca - naturalne leki 06.12.22, 14:45
      raczej nie leki a dermokosmetyki dostępne bez recepty - psorisel. świetnie się spisują na łuszczycę skalpu, przy lini włosów, karku, przy uszach czy ogólnie na ciele. stosuję od końca wakacji i jestem max. zadowolona z efektów.
      • kustosz72 Re: Łuszczyca - naturalne leki 20.12.22, 17:05
        Znajoma ma "malutki" problem z łuszczycą i (tak bynajmniej powiedziała), że stosowała wg. tego artykułu: herbalpantry.pl/lecznicze-olejki-na-luszczyce/ oleje i olejki i "coś" jej w tym pomogło.
      • kamila_l Re: Łuszczyca - naturalne leki 24.07.23, 23:27
        Gdzie mozna dostać ten zestaw? U mnie żadnej aptece go nie mogłam dostać ;/
      • honkabiedronka Re: Łuszczyca - naturalne leki 21.08.23, 14:14
        a żeś mnie zaskoczyła bo nie spodziewałam się takiego pytanie ale ja zamawiam z verdelove.pl/produkt/psorisel-zestaw/ i zawsze mi przychodzi bardzo szybko.
        • maciejewska89 Re: Łuszczyca - naturalne leki 20.10.23, 06:41
          wiadomo w sumie czy są jakieś badania potwierdzające działanie tego zestawu???
          • honkabiedronka Re: Łuszczyca - naturalne leki 04.11.23, 14:24
            88% osób stwierdziło, że zestaw Psorisel pomaga niwelować objawy łuszczącej się skóry głowy,
            100% badanych osób potwierdziło, że szampon dokładnie i delikatnie oczyszcza skórę głowy, a emulsja Psorisel natłuszcza przesuszoną skórę głowy,
            100% badanych potwierdziło też, że zestaw Psorisel jest wydajny,
            84% osób stwierdziło, że szampon łagodzi stany zapalne skóry głowy,
            88% badanych potwierdziło, że szampon Psorisel zmniejsza swędzenie i nadmierne łuszczenie skóry,
            92% osób przyznało, że płyn natłuszcza przesuszoną skórę głowy, przy czym 100%, że to właśnie emulsja razem z płynem Psorisel natłuszczają ich chorą skórę głowy,
            92% badanych orzekło, że płyn Psorisel natłuszcza przesuszoną skórę głowy oraz łagodzi podrażnienia, świąd i pieczenie naskórka,
            96% badanych stwierdziło, że płyn i emulsja Psorisel razem delikatnie wygładzają skórę,
            96% stwierdziło, że płyn i emulsja Psorisel regenerują skórę głowy z łuszczycą,
            82% uważa, że emulsja Psorisel łagodzi podrażnienia, świąd i pieczenie naskórka,
            92% badanych potwierdziło, że nasz zestaw spełnia ich oczekiwania, nabyłoby ten produkt i poleciłoby go swoim znajomym,
            96% ocenia nasz zestaw za lepszy lub porównywalny z innym tego typu.

*Badania aplikacyjne przeprowadzone przez niezależne laboratorium na grupie 25 osób w wieku powyżej 18 lat, ze stwierdzoną łuszczycą skóry głowy. Okres aplikacji: 4 tygodnie.

masz dosłownie wszystko podane tam na stronie, którą podawałam wyżej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka