Dodaj do ulubionych

problemy z wiatrami

06.03.06, 09:45
Od jakiegoś czasu mieszkam ze znajomym. Niestety ma od bardzo przykrą przypadłość. Ma niesamowicie nieprzyjemnie pachnące wiatry. Nieprzyjemne to nawet bardzo skromne określenie. Do tego ma rownież niemiły oddech z jamy ustnej, ale na pewno nie jest to spowodowane brakiem chigieny jamy ustnej bo akurat o to dba. Podejrzewam, że obie te przypadłości są ze sobą powiązane - jakaś fermentacja w jelitach czy coś takiego.

Może ma ktoś pomysł co z tym zrobić - jakieś ziołolecznictwo albo coś takiego. Szukałem tego w internecie ale jedyne co się dowiedziałem, to to, że na takie przypadłości pomagają niektóre przyprawy oraz bylica piołun. Może znacie coś innego tego typu.

Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • emml Re: problemy z wiatrami 06.03.06, 13:17
      Taki problem jest wynikiem zaburzen jelitowych i wątroby. Może trzeba pomyśleć
      o odpowiednim żywiemniu!!!Przy takich dolegliwo.sciach polecam po posiłku pić
      napar z miszanki: łyżka kminku i łyżka majeranku. doskonale usuwa wiatry. Też
      do potraw uzywaj tych przypraw. Niemiły oddech z ust może świadczyć o gorącu
      żoładka lub jego zaburzeń, Jak chcesz napisz mi więcej o soobie na priva_ co
      jesz, czy jest ci zimno czy goraco czy masz problem z wypróżnieniami co lubisz
      najbardziej.
      • sulimir Re: problemy z wiatrami 08.03.06, 13:08
        tak myslalem ze jak napisze ze chodzi o kolege to i tak wszyscy beda mysleli ze chodzi o mnie hehe ale to naprawde nie ja mam te problemy... eh... napisalem maila do ciebie ze szczegolami ;)
        • agiatami Re: problemy z wiatrami 12.03.06, 16:22
          mi poradzono zrobic liste tego co jem i na 2 tygodnie calkowicie
          odstawic ,mozna to robic grupami produktow. nastepnie "wprowadzac do obiegu" po
          jednym produkcie i obserwowac sie. ja nie moge jesc cebuli.
          • jagna271 Re: problemy z wiatrami 12.03.06, 16:34
            Zauważ , ze zły zapach świadczy o tym, że organiżm coś złego wydala.
            Ne koniecznie zaś tym czymś złym jest to co zje.
            To co je bowiem , może pomagać wydalać organizmowi, jakiś szkodliwy
            nagromadzony wcześniej produkt przemiany materii.
            Jak odstawicz produkt, organizm przestanie to coś złego wydalać.
            To coś złego może pozostać w organiźnmie.

Zauważ, ze np. przy wielu dietach oczyszczających organizm,
            jak i przy niektórych ziołach stosowanych bez diety,
            mocz zmienia czasem nawet kilkakrotnie kolor,
            co wcale nie jest oznaką choroby , a zdrowienia.

A wiatry to nie to samo co alergia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka