Dodaj do ulubionych

Do ogólnej wiadomości forumowiczów

16.03.06, 11:45
W ostatnim czasie uciął się nam spór czy dopuszczać do głosu ludzi w pełni
ignorujących tematyke forum czy nie? Czy kasować złośliwe uwagi czy nie?
Uczestników którzy nie są w temacie odsyłam do wątku
Martini "Snajper,konsekwentnie kasuję Twoje posty, ponieważ". Chciałem
oznajmić że snajper55 został przeze mnie zablokowany. Jeśli macie co do mojej
decyzji jakies uwagi to proszę kierowac je tutaj. Mam nadzieję że wszyscy
podejmiemy konstruktywną dyskusję i zdecydujemy co robić dalej. Pozdrawiam,
f.r.a.n.c.
Obserwuj wątek
    • snajper5555 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 16.03.06, 13:34
      f.r.a.n.c napisał:

> Jeśli macie co do mojej decyzji jakies uwagi to proszę kierowac je tutaj.

Ja mam uwagi, ale czy muszę je pisac ? ;)

S.
      • manjaslowa Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 16.03.06, 19:47
        ja jestem za szanowaniem siebie nawzajem... czy to paszczak... czy snajper...
        czy manyaslova... wszyscy i każdy z osobna mamy prawo do mówienia tego, co
        myślimy z zachowaniem oczywiście adekwatnych zasad dobrego wychowania, odp.
        słownictwa etc.

myślę też, że jeśli kogokolwiek z nas jakiś temat drażni czy nie interesuje...
        po co w ogóle tam się udzielać?? już to samo w sobie pretenduje do sporów... :(

pozdrawiam
        • f.r.a.n.c Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 16.03.06, 19:58
          Większość szczeniackich zagrywek snajpera zostało usunięte ale podaje jego
          dzisiejszy choć nie jedyny post który przemawia za jego całkowitym usunięciem:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=38615536&a=38616013

Oczywiście takich prostackich wypowiedzi można przytaczać dużo więcej ale
          szkoda na to czasu. Współczuje tylko autorce powyższego tematu której zrobił
          przykrość w tak ciężkiej chwili.
          • are.1 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 16.03.06, 21:47
            Dokladnie o to z nim chodzi. To nie pierwsza, nie dziesiata i pewnie nie
            ostatnia taka jego zagrywka. Poza tym po prostu uniemozliwia dyskusje na
            forum.
            • sauber1 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 17.03.06, 00:33
              Nie mam pojęcia czy mój głos się tu może liczyć, powiem krótko bardzo lubię to
              forum ale bez obecności snajpera stracicie wiele, to co chcecie zrobić to mi
              przypomina posiedzenie komisji d/s przydziału mieszkań w latach
              siedemdziesiątych, to jest tylko moje zdanie zrobicie co zechcecie i napewno
              żle, ale sami sobie ....
              • agakoziorowska Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 10.08.06, 22:17
                wolnosc słowa. A poza tym snjper ma wiele racji, niektore wypowiedzi
                forumowiczów sa takiej tresci ze komentarz jest jak najbardziej adekwatny. i
                przynajmnije prowokuje dyskusje
          • weronika99 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 17.03.06, 14:15
            Dziękuję - jestem wdzięczna za obronę, ale taki "snajper" nie jest mi straszny.
            Człowiek musi być twardyyyyyy - nie miękkkkkkkkkki :) A ja przez ostatni
            miesiąc przeżyłam tyle, że dam sobie rade. Co nie zabije - wzmocni. Niech mówi
            co chce - każdemu wolno.
    • kotolotka Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 17.03.06, 13:50
      Jestem przeciw usuwaniu Snajpera. Pobudza umysły niektórych do życia jak
      medycyna naturalna. Jeżeli komuś nie pasuje to proszę ignorować i nie czytać.
      Najzdrowsza metoda.
      • sauber1 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 17.03.06, 14:00
        Popieram w całości rozsądną wypowiedź.
      • are.1 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 17.03.06, 15:08
        Nie pobudza umyslow. Wiekszosc tych jedgo intelektualizmow to klamstwa.
        Przypadek: Snajper opowiada, jak to widzial badania nad radiestetami, ktorzy
        mieli zbadac jakies pomieszczenie. Kazdy z nich podal inny wynik badania.

W rzeczywistosci to klasmtwo: ta historyjka to plotka, kiedys m. in.
        przedrukowana w jakims magazynie dla kobiet. Snajper nic nie widzial, ale chcial
        sie popisac. Sprawa sie wyjasnila, Snajper nie smial zaprzeczyc, ale tez sie nie
        przyznal; zaczal sie "rzucać". Itd. itp.

Na forum dyskusyjnym nie mozna klamac, bo sluzy ono dyskusji. Jak ktos posluguje
        sie klamstwami jako argumentami, wypacza sens instenia forum. Tym bardziej ze
        nie zawsze ktos sie "skapnie" ze klamie, wiec jest w stanie czasem "rozwalic"
        dyskusje. Tak tez wlasnie teraz dzialaja handlarze Allveo.
        • joga33 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 19.03.06, 18:27
          are.1 napisał:

> W rzeczywistosci to klasmtwo: ta historyjka to plotka, kiedys m. in.
          > przedrukowana w jakims magazynie dla kobiet. Snajper nic nie widzial,ale chcia
          > l
          > sie popisac. Sprawa sie wyjasnila, Snajper nie smial zaprzeczyc, ale tez sie
          > nie przyznal; zaczal sie "rzucać". Itd. itp.

Niestety, ale nie piszesz prawdy. Pamiętam ten wątek, bo był to chyba pierwszy
          wątek, który czytałem na tym forum. Snajper zaprzeczył i się nie rzucał. Dla
          chcących sprawdzić linka:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=13404109&a=25419701

Pozdr.
          • agakoziorowska Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 10.08.06, 22:19
            Poza tym are.1 radziłaby stosowac Twoje złote zasady równiez w takim razie w
            druga strone- radze pokasowac watki szkodzace potencjalnym czytelnikom
    • nerwus6 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 17.03.06, 20:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=29589243
    • alawawa59 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 17.03.06, 21:29
      na mnie tez pisal brednie ale ja mam go gdzies niech sobie pisze jak nie ma nic
      innego do roboty nie sobie mysli ze jest taki madry i go sluchamy a w
      rzeczywistosci moze on potrzebuje tego aby sie wzmocnic / swoje ego/
    • radiesteta1 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 17.03.06, 23:05
      Myślę, że całkowite blokowanie jak leci nie jest najlepszym rozwiązaniem.
      Czasami sceptyczna wypowiedź - o ile nie jest złośliwa dobrze zrobi. Ludzie i
      tak wchodząc na forum wiedzą czego szukać. A piszącym też się od czasu do czasu
      przyda odrobina pokory i krytyki.
      Zdecydowanie natomiast jestem za kasowaniem postów z przejawami chamstwa i
      złośliwości.
      • opty_opty Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 17.03.06, 23:18
        radiesteta1 napisał:

> Myślę, że całkowite blokowanie jak leci nie jest najlepszym rozwiązaniem.
        > Czasami sceptyczna wypowiedź - o ile nie jest złośliwa dobrze zrobi. Ludzie i
        > tak wchodząc na forum wiedzą czego szukać. A piszącym też się od czasu do czasu
        >
        > przyda odrobina pokory i krytyki.
        > Zdecydowanie natomiast jestem za kasowaniem postów z przejawami chamstwa i
        > złośliwości.

Na naszym forum to mamy takich kilku co jak sie taki krytykant pojawi, to mu
        odpowiedni kolek osinowy wbijaja.
    • opty_opty Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 17.03.06, 23:26
      f.r.a.n.c napisał:

> Primum Non Nocere

No, tez tak mysle.
      A my na naszym forum, to leczymy ludzi dieta optymalna, a na nowotwory to mamy
      homopatie z grzyba.

• sauber1 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 17.03.06, 23:36
        A ja z uporem maniaka obstaje przy swoim zdaniu, nich snajper pisze on jest jak
        szupak w jeziorze też pozyteczny by ganić nie douczonych handlarzy.
        • opty_opty Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 17.03.06, 23:57
          sauber1 napisał:

> A ja z uporem maniaka obstaje przy swoim zdaniu, nich snajper pisze on jest jak
          > szupak w jeziorze też pozyteczny by ganić nie douczonych handlarzy.

no to szkoda.
          bo juz bylem ciekawy jak go na stosie tu spalom;)
          • sauber1 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 18.03.06, 12:18
            opty_opty napisał:

> no to szkoda.
            > bo juz bylem ciekawy jak go na stosie tu spalom;)
            Na stosie paleni zawsze byli "inni" - i komu to przeszkadzało?
            • opty_opty Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 18.03.06, 18:38
              sauber1 napisał:

> Na stosie paleni zawsze byli "inni" - i komu to przeszkadzało?

a watek caly przeczytany?
              chyba nie, jak takie pytanie mi akurat zadaje.
              • sauber1 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 18.03.06, 21:38
                Oj przeczytane wszystko, jest jeszcze coś takiego jak skróty myślowe.
                • anika_ala Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 22.03.06, 05:12
                  Oczywiscie ze uwagi Snajpera sa trafne. Po prostu pisze bez ogrodek,
                  ale prawde. Podsmiewa sie czasami z naiwnosci Polakow a to dla naiwnych
                  nie jest przyjemne. Np.
                  Re: zioła od Tybetanki
                  snajper55 20.12.05, 16:38 + odpowiedz
                  erda napisała:
                  Może dostaję zioła, które nie zaszkodzą, ale i nie pomogą, a które
                  można kupić za parę groszy.
                  "Zioła mogą oczywiście zaszkodzić albo pomóc. Choć pewnie rzeczywiście
                  dostajesz zioła, które można kupić za parę groszy.
                  Poza tym na pewno dostajesz zioła polskie. Skąd Tybetanka ma wiedzę
                  o polskich ziołach? Czy nie lepiej pójść do polskiego zielarza?
                  Ale rozumiem, że samo słowo Tybet robi na Tobie odpowiednie wrażenie. :("
                  Nic dodac, nic ujac.
                  Uwagi Snajpera sa duzo bardziej cenne niz posrednikow doradzajacych
                  oczyszczanie organizmu preparatami zamawianymi przez internet.
                  Szkodliwi to sa posrednicy ktorzy calkiem czesto oswiadczaja na forum
                  ze poradza odpowiednio po skontaktowaniu sie z nimi e-mailowo.
                  A oni po prostu maja prowizje z produktow zamowionych w internecie.
                  Pozdrawiam, AA

• minimum1 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 08.08.06, 21:59
                    Zapytaj sie snjpera czym sie zajmuje zawodowo.I skad czerpie swoja wiedze na
                    tematy na ktore sie wypowiada.
                    • agakoziorowska Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 10.08.06, 22:23
                      ja myślę ze czasmai ze zdrowego rozsądku, tyle wystarczy zazwyczaj dla
                      inteligentnych ludzi bo na ogół wiele się nie myli:)
    • nnike Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 08.08.06, 22:54
      Wyraziłam swoje zdanie tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15954&w=29589243&a=46602711
      bo zaczęłam czytać najpierw ten wątek.

Złośliwe docinki nie są wg mnie powodem do banowania.
      Jeśli komuś nie podoba się styl bycia Snajpera, może go zignorowac. Jest taka
      opcja na forum.
      Blokując mu dostęp, w jakimś sensie zabieracie mnie i innym prawo wyboru, a z
      tym nie mogę się zgodzić.
    • agrafka11 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 09.08.06, 15:46
      Dopóki ktoś krytykuje konstruktywnie, nie ma problemu. Problem jest wtedy, gdy
      ktoś szuka rady na forum (i na pewno nie jest w najlepszej formie
      psychicznej), a ktoś taki jak snajper dowali takim złośliwym i cynicznym
      tekstem, że się odechciewa.Nie każdy ma wrażliwość nosorożca, są też ludzie o
      wrażliwej psychice, którzy niestety wszystko biorą sobie do serca, także te
      głupie komentarze.Zdrowy sceptycyzm - tak, chamstwo i złośliwość - nie.
      • nnike Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 09.08.06, 17:32
        Szkoda że nie może przeczytać, że chętnie bym mu d*psko skopała w realu za pewne
        komentarze, ale niektóre ma celne.
        Taka gęba niewyparzona. Może go jednak wpuścić i dać szansę, by przeprosił kogo
        trzeba?
    • elle666 Re: Do ogólnej wiadomości forumowiczów 09.08.06, 20:59
      uważam, że należy kasować te złośliwe posty
      - jeżeli zaczynam cos czytac to zazwyczaj interesują mnie konkretne uwagi na
      temat danego schorzenia. wszystkie te nawracające, drwiące i złośliwe uwagi
      przeszkadzają w wyłapywaniu konkretnych informacji i często kierują dyskusje na
      boczne tory
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka