allergy 18.07.06, 03:07 Czy ktoś zna jakieś naturalne metody ( skuteczne) na alerie na słońce? Próbuje noni, witamin, beta karotenu itp....na razie nic nie pomaga. Może ziółka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agakoziorowska Re: Alergia na słońce 19.07.06, 19:20 taaaa ziółka to Ci na pewno pomogą, zwłaszcza że większośc powoduje tzw.fotoalergię . a może słońca unikac? najprostsze rozwiązania są najlepsze ewent. skórę stopniowo przyzywczajac (oczywiście zależy co masz dokładnie na myśli pisząc alergia na słońce...) Odpowiedz Link
allergy Re: Alergia na słońce 19.07.06, 23:27 dziekuje za odpowiedz, dziurawiec wiem ze jedynie uczula na slonce, slonca unikac to nie taka prosta sprawa zwlaszcza ze swieci caly rok, no nic szukam dalej... Odpowiedz Link
no1teresa Re: Alergia na słońce 20.07.06, 01:02 czytalam, ze za tzw. wrazliwoscia skory na swiatlo sloneczne moze sie kryc grzyb Pithomyces chartarum Odpowiedz Link
allergy Re: Alergia na słońce 20.07.06, 23:58 o grzybie nic nie wiem, jakie badania trzeba zrobic zeby go wykryc? poszukam na necie, dziekuje za wskazowke, moze to tedy droga.... Odpowiedz Link
no1teresa Re: Alergia na słońce 21.07.06, 00:21 co do badan, to nie wiem; najlepiej po konsultacji z lekarzem/laboratorium Odpowiedz Link
lucynax Re: Alergia na słońce 20.07.06, 11:36 A próbowałaś kremów z filtrem (40,50)? Mi pomagaja. Po ok.2 tygodniach,jak skóra przyzwyczai się do słońca i trochę opali,nic sie nie dzieje nawet jak zapomnę o kremie. Lucyna Odpowiedz Link
allergy Re: Alergia na słońce 20.07.06, 23:57 Tak wlasnie testuje nowa 50 , chodze tylko z odslonietymi rekami bo nan nogach od miesiaca jeszcze mam rany po uczuleniu, poki co po 15 min na sloncu dziennie jeszcze nie wyskoczylo, najgorsze ze jak wyskoczy, zwlaszcza na nogach, to mija min miesiac zeby to wyleczyc....dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link
blue25 Re: Alergia na słońce 10.08.06, 14:53 Miałam czerwoną wysypkę po wyjsciu na mocniejsze słońce w czasie, gdy brałam hormony... Przeszło szybko, gdy je odstawiłam :-) K. Odpowiedz Link
allergy Re: Alergia na słońce 10.08.06, 19:28 tak wiec bylam na plazy na 2 godziny, po godz 15.00, smarowalam sie 50 co godzine ...i tak wieczorem wyskoczyla wysypka, ale juz lagodna nie taka zla, fakt biore hormony, za miesiac che przejsc na plastry moze to pomoze...chociaz to tez hormony, ale moze te co ja biore sa za mocne...walcze dalej. Odpowiedz Link
blackhorse-bh Re: Alergia na słońce 11.08.06, 12:39 Może to nie do końca o alergii, ale jest tam kilka ciekawych porad www.naturalnamedycyna.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=157&Itemid=59 Trzeba uważać na różne leki. Zazwyczaj jest napisane na ulotce, czy wywołują reakcję fotouczulającą. Mogą to być leki antylkonepcyjne, ale także popularne środki przeciwbólowe. Jeszcze pomyślę, co z tym można zrobić i się odezwę. pozdrawiam Odpowiedz Link