Dodaj do ulubionych

Polański pedofilem?

27.09.09, 14:40

www.pudelek.pl/artykul/19957/szok_polanski_aresztowany/
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 14:50
      Z tego, co kiedyś czytałam o tej sprawie to mamunia z presją na karierę córeczki
      stręczyła mu tę córeczkę, która na 13 lat nie wyglądała. Sama córeczka jako
      dorosła osoba wnosiła do sądu o niepociąganie Polańskiego do winy.
      • hotally Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 14:55
        A sa gdzies stare zdjęcia tej dziewczynki?
        Rozumiem, ze dzis dzieci są karmione hormonami i moga nie wyglądać na 13 lat,
        ale wtedy raczej każdy wyglądał normalnie. Chętnie zobaczę zdjęcia i sama ocenię.
        • cherry.coke Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 16:49
          Bynajmniej... Albumy szkolne mojej mamy (ogladalismy je kiedys troche pod tym
          katem a propos pewnej rodzinnej dyskusji) pokazuja ewidentnie, ze przedwczesny
          rozwoj fizyczny byl jest i bedzie. Niektore panny z jej podstawowki byly tak
          cycate, ze guziki w mundurkach im sie rozlazily i mialy twarze kobietk po 20.
        • six_a Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 17:49
          bo niegdysiejsze dziewczynki co prawda hormonami nie były faszerowane, ale za to
          bez gpsu do willi hollywoodzkich trafiały.
          no, czasami matka podprowadziła.
        • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:44
          hotally napisała:

> A sa gdzies stare zdjęcia tej dziewczynki?
          > Rozumiem, ze dzis dzieci są karmione hormonami i moga nie wyglądać na 13 lat,
          > ale wtedy raczej każdy wyglądał normalnie. Chętnie zobaczę zdjęcia i sama oceni
          > ę.
          >
          https://i190.photobucket.com/albums/z144/dendy_ta/samantha1.jpg
          tak wyglądała w wieku 13 lat. kłamstwem jest więc, że można było myśleć, że jest dorosła
          • 0ffka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:47
            Rumak pewnie oglądałeś klasykę kina światowego, katowaną często w TVP pt: Lolita?
            • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 22:17
              niestety, nie widziałem tego filmu. rzadko oglądam telewizję. przykro mi
              • 0ffka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 22:32
                Jego bohaterzy to ojczym i pasierbica chyba 13 letnia, w sumie dziecko, niestety
                zboczone, dojrzewające dziecko, które uwodzi starego dziada obleśnego. Matka gdy
                dowiaduję się o tym związku, gnie w tragicznym wypadku. Z filmu winka, że to
                dziewczyna inicjuje zachowania starego kretyna, który jest bezwolny, jak
                przygłupie ciele.
                Ten film taki obraz psychologiczny odrażających typów. Ogólnie chore relacje,
                brak miłości miedzy matką a córką, etc.
                • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 22:54
                  sprawdziłem, że film opowiada o czasach przedwojennych. wtedy mężczyzna mógł
                  bezkarnie bić i gwałcić swoją żonę, zmuszać do seksu swoje dzieci. współczesna
                  psychologia jednoznacznie udowodniła, że seks dziewczynek z dorosłymi
                  mężczyznami pozostawia w psychice dzieci rany nie do zagojenia, zabiera im
                  najpiękniejsze lata dzieciństwa.
                  • 0ffka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 23:07

Rumak masz rację, ale piszesz o normalnych ludziach a nie psychopatach.
                    Zobacz kto zostaje prostytutka, czy kryminalistą, tylko osobowości zaburzone,
                    aspołeczne, niedojrzałe emocjonalnie.
                    Bohaterka tego filmu zachowywała się, jak stara prostytutka i to ona uczyła
                    partnera zachowań erotycznych. Wcześniej dziewictwo straciła z równolatkiem na
                    jakimś obozie skautów.
                    Nie zły jest też film o środowisku polskich modelek pt Bellisima. Relacje matki-
                    córki. Po prostu czysta patologia.
                    • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 23:20
                      wybacz, ale trudno mi dyskutować o filmie, którego nie widziałem. postaram się
                      obejrzeć. wiem jednak, że jest wiele pięknych piosenek o narkomankach,
                      opowiadań, filmów. bohaterki tam nie śmierdzą, nie mają hiv czy chorób
                      wenerycznych, nie są wyprane z ludzkich uczuć, zdolne do każdej podłości.
                      • figgin1 Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 07:53
                        Rumaku, nie oglądaj filmu, przeczytaj książkę! Jest świetna. Chociaż bardzo
                        naiwne jest przypuszczenie, że to jakaś prawda objawiona o pedofilach. To
                        artystyczna wizja Nabokova.
            • figgin1 Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 07:40
              0ffka napisała:

> Rumak pewnie oglądałeś klasykę kina światowego, katowaną często w TVP pt: Lolit
              > a?

Może ja jestem staroświecka, ale dla mnie "Lolita" to książka. Wiem, nakręcili
              ekranizację, ale nie była specjalnie udana.
              • 0ffka Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 18:49
                figgin1 napisała:

> Może ja jestem staroświecka, ale dla mnie "Lolita" to książka.

Masz rację. To oczywiste.
                Nie wymagam natomiast od forumowicza, aby przeczytał książkę Nabokova. Na jej
                podstawie nakręcili film w którym główną rolę Jeremy John Irons.

Oprócz "Bellisimy" można polecić też filmy: "Cześć Tereska", czy obecnie
                wchodzące do kin - "Galerianki".
                Na YouTube jest praca dyplomowa na podstawie, której nakręcono Galerianki. Trwa
                30 minut. Uprzedzam, że 3 cześć jest drastyczna.
                Dziwne że nikt nie widzi w tym ukazania pedofilii!

• alinka_li Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 15:17
              Posłuchaj Offka, ja oglądałam "Lolitę" oraz przeczytałam książkę, czego Ty już
              chyba nie zrobiłaś. Książka wstrząsająca (dla mnie). To ON uwiódł JĄ. A jeśli
              nawet byłoby inaczej: dziecko, dorastająca panienka może sobie sprawdzać swój
              rozwijający się urok osobisty na dorosłych mężczyznach, ale mężczyznom WARA od
              tego, by to wykorzystać, rozumiesz? Bo sama chciała? Biedaczek dał się uwieść?
              Bez żartów, pewnie dziewczyny, które noszą mini też są same winne temu, jeśli
              ktoś je zgwałci...
          • wiarusik Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:50
            wygląda jak 19-letnia studentka
            droga wolna panowie
            • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 22:23
              wiarusik napisała:

> wygląda jak 19-letnia studentka
              > droga wolna panowie

jeżeli to miał być dowcip, to przyznam, że był wyjątkowo grubiański.
              podejrzewam, że albo jesteś starym dziadem o skłonnościach pedofilskich, albo
              niedojrzałym psychicznie młokosem, który jeszcze nie dorósł do tego, by
              przejmować się losem dzieci.
              • wiarusik Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 22:32
                nie mogę być pedofilem,bo wygląda dla mnie na 19 lat
                zresztą ciekawe zdjęcie-zrobione od du.py strony.może fotograf był
                pedofilem?
                już widzę jak ty interesujesz się ich losem
                może ja też zacznę ale po kolacji,dobrze?
                • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 22:56
                  wyjątkowo ciężki i niesmaczny masz dowcip, więc może sobie odpuść?
    • green_basik Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 15:00
      Stary perwers, w młodości ruchał ( bo trudno to inaczej nazwać ) wszystko co mu
      wlazło do łóżka.
      O dowód nie pytał.
      • wilowka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 15:04
        https://www.heebmagazine.com/files/uploaded_photos/now_then_746.jpg
        • tygrysio_misio Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 15:07
          no i widac juzkobiece ksztalty... podmalowac to troche i w sam raz
          wygladalaby na wiecej niz 15
          • hotally Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 15:12
            W wieku trzymastu lat (czyli kiedys 7-8kl podstawowki) wszystkie dziewczyny w
            Mojej klasie miała juz wieksze lub mniejsze piersi. Dziewczynka na zdjęciu ma
            buzię dziecka. Trzynastolatka nie ma prawa decydowac o swoim ciele.
            • nanai11 Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 15:41
              To stara sprawa. W wywiadach owa nieletnia sama opowiadała że chciała zrobić
              kariere. NIe usprawiedliwiam Polańskiego jednak takie były tamte czasy. Szkoda
              ze nikt nie oskarżył nigdy owej matki, która tę córeczke woziła na imprezy. A
              owe imprezy zresztą odbywały się dosyć często w domu innego artysty, bardzo
              znanego aktora, przyjaciela Polańskiego, który zasłyną po latach jako Hannibal..
              • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 23:05
                też uważam, że i matka powinna odpowiadać przed sądem
              • skarpetka_szara Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 16:08
                Uwielbiam takie niedoinformowane watki - bardziej zaslyna jako
                Joker w Batmanie. W Hanibalu gral zupelnie inny aktor!!! Jack
                Nicholson mial ta impreze w domu.

nanai11 napisała:

> To stara sprawa. W wywiadach owa nieletnia sama opowiadała że
                chciała zrobić
                > kariere. NIe usprawiedliwiam Polańskiego jednak takie były tamte
                czasy. Szkoda
                > ze nikt nie oskarżył nigdy owej matki, która tę córeczke woziła
                na imprezy. A
                > owe imprezy zresztą odbywały się dosyć często w domu innego
                artysty, bardzo
                > znanego aktora, przyjaciela Polańskiego, który zasłyną po latach
                jako Hannibal.
                > .
            • marzeka1 Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 16:09
              "Trzynastolatka nie ma prawa decydowac o swoim ciele. "- dlatego zadecydowała
              mamuśka, która przez bzyknięcie córeczki przez reżysera widziała jako drogę do
              kariery swojego dziecka.
            • lacido Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 16:52
              hotally napisała:

Trzynastolatka nie ma prawa decydowac o swoim ciele.

wiesz co piszesz?
              • 0ffka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 16:54
                lacido napisała:

> wiesz co piszesz?

Lacido nie wymagaj za dużo :)
            • velluto Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:54
              Naprawdę sądzisz, że 13-letnia balangowiczka będąc przedstawiana
              VIPom wyglądała jak na tym zdjęciu?

tyle że mało która 13-latka w showbiznesie wygląda jak na zdjęciach
              ze szkoły. To nie jest "dziewczynka z sąsiedztwa" jak na tym zdjęciu.
              Sporo modelek to dzieci, po których kompletnie tego nie widać, a już
              w Stanach mają świra na punkcie kariery - wystarczy obejrzeć
              konkursy młodocianych miss. Wystarczyło kiedyś zernkąc na zdjęcia
              bliźniaczek Olsen z różnych imprez, na których bywaly jako
              nastolatki. Nie wyglądały na swoje lata, ale na szykowne 20-tki.
              • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 23:03
                bez przesady. można w ostateczności pomylić 15-latkę z makijażem z 18-latką, ale
                absurdem jest, by pomylić 13-letnie dziecko z pełnoletnią kobietą.
            • gobi05 Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 09:15
              > W wieku trzymastu lat (czyli kiedys 7-8kl podstawowki) wszystkie dziewczyny w
              > Mojej klasie miała juz wieksze lub mniejsze piersi.

I chłopcy też mieli, i co z tego???

7 + 8 = 15
        • 0ffka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 16:01
          Ożesz ale potwór!
          Czy trzeba się brzydko ze starzeć?
    • 0ffka Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:00
      Pedofil nie wyleczy się z tego zboczenia i zawsze szuka dalszych ofiar. Dziwne
      jest to, że więcej takich wpadek nie miał Polański!
      Coś tutaj śmierdzi.
      Chyba go w to wrobiono? Może to on był pijany i pod wypływem narkotyków a Lolita
      była podstawiona? Może ktoś chciał go zniszczyć?
      • jack20 Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:14
        kto chcial go zniszczy?
        amerykanskie prawo chcialo polanskiego zniszczyc, bo nie zezwala na
        stosunki sexualne z nieletnimi?
        w czym tkwi problem forumowych adwokatow pedofila?
        do czynu przyznal sie. uciekl przed prawem.
        wiec o czym woogole dyskutowac? o niewinnosci pedofila?
        czy byl to jednostkowy przypadek czy nie? a kto go tam wie?
        przeciez nie przyzna sie, ze rznal dzieci wczesniej czy teraz w
        roznych punktach globu i zostal po latach dorwany w panstwie ktora
        ma z usa podpisana umowe o wydawaniu przestepcow.
        w polsce przebywal wielokrotnie ale zadna obludna poska
        dziennikarzyna nie wazyla sie o ten szczegol jego zyciorysu zahaczyc
        • 0ffka może ktoś z Hollywood chciał go wykończyć? 27.09.09, 16:23
          Jack czytaj ze zrozumieniem.
          Pedofil do końca życia jest pedofilem!
          Polański gdyby nim był to dalej szukałby ofiar wśród nastolatek.
          Może był schlany i naćpany i dlatego przeleciał nieświadomy swoich czynów tą
          podstawioną Lolitę?
          W PL znani pedofile mają się dobrze niestety.
          Kiedyś był film dokumentalny w TVP, gdzie policjanci się wypowiadali o znanych
          postaciach, które są także znane z tego, że są pedofilami, jednak mają takie
          plecy, że policja i sąd są bezradne :( Chory kraj...
          • rumak.hrabiny Re: może ktoś z Hollywood chciał go wykończyć? 27.09.09, 23:13
            daruj sobie demagogię. według seksuologów, prawdopodobnie polański nie jest
            pedofilem. według prawa jest on przestępcą pedofilem, bo wyżył się seksualnie na
            13-letniej dziewczynce.
        • cherry.coke Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 18:06
          Jesli spal z 13-latka, ktora wygladala jak 20-latka, to nie ma wiele wspolnego z
          pedofilia.

Bardziej bylby pedofilem facet, ktory spi z 20-latka wygladajaca jak 13-latka, i
          moze jeszcze w trakcie kaze jej mowic do siebie "wujciu" i trzymac misia za
          lapke. Co jest zreszta zupelnie legalne.

Polanski jest winny, ale czystej glupoty - nawet gdyby corka mu sie podkladala,
          a matka streczyla, to powinien jej byl zajrzec w legitymacje szkolna.
          • rumak.hrabiny Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 23:09
            cherry.coke napisała:

> Jesli spal z 13-latka, ktora wygladala jak 20-latka, to nie ma wiele wspolnego
            > z
            > pedofilia.
            a świstak siedzi i zawija je w te sreberka...
      • piotr.55 Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:38
        I to są powody usprawiedliwiające?
        Wpłacając kaucje kilkadziesiąt lat temu, zawarł z sądem umowe, że się stawi. Nie
        dotrzymał jej, a pacta sun serwanta.
        Teraz zostanie przywołany do porządku i zupełnie nie ma znaczenia co było
        pierwotnym powodem wizyty w sądzie..
        • 0ffka Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:41
          Polański nie wiedział ile ma lat ta Lolita, podstawiona przez swoja mamusię,
          celem zrobienia kariery w Hollywood, do czego się obie przyznały i prosiły o
          uniewinnienie go.
          • piotr.55 Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:45
            Nie rozumiesz polskiego języka???
            Uciekł "spod kaucji"!!!
            Tego amerykańskie sady nigdy i nikomu nie wybaczaja
            . Nie ma znaczenia czy zastrzelił wróbla, czy prezydenta, to będzie rozpatrywane
            dopiero później. Teraz zostanie doprowadzony do sądu który okłamał i oszukał.
            • 0ffka Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:51
              No zobacz.. Jackson zabawiał się z małymi dziećmi i jakoś to amerykańskiemu
              wymiarowi sprawiedliwości nie przeszkadzało...
              Tobie zapewne nie chodzi o to że Polański spał z nastoletnią dziewczyną,
              nieświadomy jej wieku, tylko o fakt, że Polański wypiął się na uczciwy sąd
              amerykański :)
              • tygrysio_misio Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 16:55
                łow..tego to nawet jan hus na stosie nie potrafi ;]
                • sabriel Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 17:09
                  Gwałtu na pewno się nie dopuścił, to wiadomo, po latach ta pani się przyznała.
                  Stosunek z 13-latka nie jest w porządku,ale Polański mógł nie wiedzieć, ile
                  naprawdę ona ma lat.Niektóre dziewczyny wyglądają nadzwyczaj dojrzale, jak się
                  je pomaluje, ułoży fryzurę i odpowiednio ubierze to spokojnie taka 13-latka może
                  wyglądać na 20-latkę. Poza tym co taka dziewczyna robiła na przyjęciu w
                  towarzystwie podstarzałych facetów.Raczej jestem skłonna uwierzyć, że jej
                  rodzicielka specjalnie mu ją podstawiła.Liczyła, że dziewczę zostanie
                  "zauważone".Amerykanie mają ciśnienie na robienie kariery.
                  Szwajcarzy brzydko się zachowali, jak zdrajcy. Zaprosili go po odbiór nagrody
                  aby go aresztować.
                  • piotr.55 Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 17:44
                    sabriel napisała:

> Gwałtu na pewno się nie dopuścił,

Oczywiście, że się dopuścił!!1 Amerykańskie prawo KAŻDY stosunek z nieletnią
                    kwalifikuje jako gwałt.

to wiadomo, po latach ta pani się przyznała.

Jej oświadczenie nie ma żadnego znaczenie procesowego!!

> Stosunek z 13-latka nie jest w porządku,ale Polański mógł nie wiedzieć, ile
                    > naprawdę ona ma lat.

100% pedofili tak się tłumaczy. To też nie ma żadnego znaczenia.

Niektóre dziewczyny wyglądają nadzwyczaj dojrzale, jak się
                    > je pomaluje, ułoży fryzurę i odpowiednio ubierze to spokojnie taka 13-latka moż
                    > e
                    > wyglądać na 20-latkę. Poza tym co taka dziewczyna robiła na przyjęciu w
                    > towarzystwie podstarzałych facetów.Raczej jestem skłonna uwierzyć

A kogo obchodzi to w co Ty wierzysz ?/?
                    Idź do księdza i mu to powiedz.

,
                    > Szwajcarzy brzydko się zachowali, jak zdrajcy. Zaprosili go po odbiór nagrody
                    > aby go aresztować.

Co za stek bzdur.
                    Zaprosiło go jakieś stowarzyszenie ,a aresztowało państwo. to raczej my, od
                    lat, zachowywaliśmy się nie w porządku jako sojusznik. Był list gończy, trzeba
                    go było zatrzymać i dokonać ekstradycji.
                    O ile wiem Polański nie ma polskiego obywatelstwa.
                    • 0ffka Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 18:08
                      piotr.55 napisał:
                      > 100% pedofili tak się tłumaczy.

100% pedofil nadal szuka dzieci na swoje ofiary.
                      Polański zaś tego nie robił i nie robi!
                      Sam się przyznał do czynu, że jakaś kurew-Lolita wskoczyła mu na ptaka, udając
                      dorosła dziewczynę.
                      Gdyby był winny ukrywałby ten fakt.

PS
                      Rozumiem, że dla Ciebie Piotrze jest naturalną sprawą posłanie swojej 13 letniej
                      córci wypindrzonej na imprezę z dorosłymi, nabuzowanymi facetami, gdzie wiadomo,
                      że będą narkotyki i wóda ...
                      • piotr.55 Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 18:13
                        Wyrzuć do śmietnika to co ćpasz i prześpij się. Rozmowa z Tobą w tym stanie jest
                        niemożliwa.
                        • 0ffka Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 18:24
                          Dlatego, że mam inne zdanie niż Ty :(
                          Zabrakło Ci argumentów!
                          Nie poznaję Cie... Stałeś się wulgarny.
                          • wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 18:59
                            wulgarny to mało
                            cosik podejrzany ten jego radykalizm.a wiadomo,że najciemniej pod
                            latarnią ;)
                            • piotr.55 Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:29
                              To tylko insynuacja o cechach pomówienia. Pod nazwiskiem nie byłbyś taki
                              odważny. Snucie anonimo insynucji jest tylko świństwem, a to zwalnia z
                              konieczności odpowiadania.
                              • wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:32
                                a co ja insynuuję? ;)
                                • rumak.hrabiny Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 23:24
                                  wiarusik napisała:

> a co ja insynuuję? ;)

co? napisała? tego się nie spodziewałem. lecz się chora psychicznie kobieto,
                                  obojnaku, zboczeńcu*

* - niepotrzebne skreślić
                                  • wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 28.09.09, 01:24
                                    a g.ówno cię obchodzi moja płeć
                                    jak chcesz poru.chać to idź na fora dla dorosłych
                              • 0ffka Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:34
                                Piotr zawsze byłeś obiektywny i wyważony w swoich ocenach.
                                Teraz nie poznaję Cię. Wstałeś dziś lewą nogą i tyle.
                                • wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:35
                                  właśnie.nikt tak naprawdę do końca nikogo nie zna.do czego jeszcze
                                  jest zdolny piotr? ;)
                                  • 0ffka Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:39
                                    Uparty jest dziś jak osiołek. Sam dobrze wie, że po całym świecie czy to w USA
                                    czy w PL chodzą sobie kanalie i śmieją się z prawa. Np: sprawa Jacksona. Kto ma
                                    kasę i układy ten ma władze. Polański to tylko stary artysta na emigracji,
                                    bezpański jak pies.
                                    • wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:42
                                      e tam zaraz kanalia. prawa stanowi parę ludków, a paru innych nie
                                      zgadza się z nimi ;)
                                      • 0ffka Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:45
                                        Chodzi mi prawdziwych przestępców, którzy posiadając władzę i kasę zawsze
                                        wybronią się przed karą.
                                    • rumak.hrabiny Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 23:27
                                      polański jest obywatelem usa i francji. polskiego obywatelstwa podobno zrzekł
                                      się dziad
                                      • rumak.hrabiny Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 28.09.09, 00:12
                                        rumak.hrabiny napisał:

> polański jest obywatelem usa i francji. polskiego obywatelstwa podobno zrzekł
                                        > się dziad
                                        jakieś cuda się dzieją. sikorski zamierza wstawić się u amerykanów za
                                        pedofiliem, który nagle znowu ma polski paszport. dno i wodorosty.
                                  • iza_pyza1 Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:45
                                    Nastepna insynuacja. Zachowujesz sie jak gó...arz.
                                    A merytorycznie jestes na poziomie osobnika z cięzkim niedorozwojem
                                    umysłowym.
                                    • wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:48
                                      iza_pyza1 napisała:

Zachowujesz sie jak gó...arz.

insynuacja

> A merytorycznie jestes na poziomie osobnika z cięzkim
                                      niedorozwojem
                                      > umysłowym.

insynuacja
                                      chociaż nie...taki stan da mi nietykalność przed wymiarem
                                      sprawiedliwości
                                      a glu glu glu psi si si
                                    • piotr.55 Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:48
                                      Nie wtrącaj się, jeśli mogę prosić.
                                      Niech sobie piszą co tylko chcą. Poniżające nie jest to co oni pisza, tylko sam
                                      fakt wdawania z nimi w pyskówki.
                                      • wiarusik Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:52
                                        dlaczego traktujesz to jako ataki?masz coś do ukrycia?
                                        potraktuj to jak policyjną prowokację;)
                            • 0ffka Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:32
                              Wiarusik masz rację :D
                              • rumak.hrabiny Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:53
                                0ffka napisała:

> Wiarusik masz rację :D
                                czy mogłabyś to trochę rozwinąć, bo nie wiadomo o co ci chodzi?
                                • 0ffka Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 19:57
                                  Najciemniej jest pod latarnią...
                                  • rumak.hrabiny Re: Piotr czemu mnie obrażasz? 27.09.09, 22:29
                                    to dlaczego ludzie nie mówią ciemno jak pod latarnią, tylko ciemno jak w dupie u
                                    murzyna?
                      • croyance Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 29.09.09, 14:51
                        'Gdyby był winny ukrywałby ten fakt.'

A to niby czemu? Wielu winnych sie przyznaje, wrecz chwali swoimi
                        czynami.
                  • black-emissary Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 28.09.09, 21:00
                    sabriel napisała:
                    > Gwałtu na pewno się nie dopuścił, to wiadomo, po latach ta pani się przyznała.

Amerykańskie prawo każdy stosunek z nieletnią uznaje za gwałt.

> Stosunek z 13-latka nie jest w porządku,ale Polański mógł nie wiedzieć, ile
                    > naprawdę ona ma lat.Niektóre dziewczyny wyglądają nadzwyczaj dojrzale, jak się
                    > je pomaluje, ułoży fryzurę i odpowiednio ubierze to spokojnie taka 13-latka moż
                    > e
                    > wyglądać na 20-latkę.

No ale później i tak musiał ją rozebrać...
                    Nie wierzę w to, że trzynastolatka w jacuzzi może nie wzbudzić żadnych podejrzeń co do swojego wieku.

> Poza tym co taka dziewczyna robiła na przyjęciu w
                    > towarzystwie podstarzałych facetów.Raczej jestem skłonna uwierzyć, że jej
                    > rodzicielka specjalnie mu ją podstawiła.Liczyła, że dziewczę zostanie
                    > "zauważone".

Tak było. Ale to w absolutnie żaden sposób nie umniejsza winy Polańskiego.

> Szwajcarzy brzydko się zachowali, jak zdrajcy. Zaprosili go po odbiór nagrody
                    > aby go aresztować.

Raczej nie byli to ci sami Szwajcarzy :).
              • piotr.55 Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 17:37
                Dokładnie o to mi chodzi. Może być tak, że Polański zostanie skazany za
                "niestawienie się" przed sądem, a następnie uniewinniony w sprawie o gwałt na
                nieletniej.
                • 0ffka Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 17:40
                  Ta dziewczyna a dziś starsza pani przyznała się, że to nie był gwałt...
                  • piotr.55 Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 17:46
                    Każdy stosunek z nieletnim jest w USA traktowany jak gwałt, wiec jej zdanie nie
                    ma żadnego znaczenia.
                    A ja już mam dość tłumaczenia z polskiego na nasze prostego tekstu.
                    • wiarusik Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 19:02
                      "jedz gó...,miliony much nie może się mylić"
                      na takiej zasadzie działa to prawo
                      miłość w dupę zabroniona w alabamie
                      i co?coś to zmienia?powoduje że ludzie stają się lepsi?
                      • piotr.55 Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 19:25
                        "Argument" jest tak kretyński , że nawet nie ma co odpowiedzieć.
                        Ja nie stanowię prawa w USA, jest jakie jest, Tobie nie musi się podobać. Ale
                        jak tam jesteś masz, się do niego stosować.
                        Wydaje sie to nie być specjalnie trudne do zrozumienia.
                        • wiarusik Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 19:31

nie bardzo.dziś zabraniają,nazwijmy to,"miłości greckiej",a jutro
                          każą gwałcić kozy.głupie prawa aż proszą się o ich nieprzestrzeganie
                      • rumak.hrabiny Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 19:59
                        czyżbyś uważał, że gdyby w dzieciństwie stare dziady by się na nich wyżywały
                        seksualnie to ludzie staliby się lepsi? uważam, że dzieci, którym zaoszczędzono
                        takich doświadczeń mają większą szansę na trwały związek w życiu dorosłym i
                        założenie szczęśliwej rodziny.
                        • wiarusik Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 27.09.09, 20:03
                          rumak.hrabiny napisał:

> czyżbyś uważał, że gdyby w dzieciństwie stare dziady by się na
                          nich wyżywały
                          > seksualnie to ludzie staliby się lepsi?

to ty powiedziałeś

uważam, że dzieci, którym zaoszczędzono
                          > takich doświadczeń mają większą szansę na trwały związek w życiu
                          dorosłym i
                          > założenie szczęśliwej rodziny.

to sobie uważaj
                      • black-emissary Re: Piotrze to nie był gwał- tak mówi sama ofiara 28.09.09, 21:04
                        wiarusik napisała:
                        > "jedz gó...,miliony much nie może się mylić"
                        > na takiej zasadzie działa to prawo

E... raczysz objaśnić to głębokie porównanie?

Idea statutory rape zasadza się na założeniu, że osoba niedojrzała
                        psychicznie nie jest w stanie udzielić świadomego pozwolenia na seks, a więc jej
                        zgoda jest nieważna, czyli stosunek jest gwałtem.
                        Całkiem sensowne podejście.
              • rumak.hrabiny Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 23:40
                o co chodzi piotrowi? są jeszcze dziesiątki możliwości, które przeoczyłaś. wielu
                moim znajomym chodzi o to, by ludzie z elit towarzyskich i finansowych nie byli
                ponad prawem. miejsce przestępcy jest w więzieniu.
          • rumak.hrabiny Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 23:33
            prosiły po wielu latach. przedtem chciały go skazać i później w procesie
            cywilnym wygrać nie miliony dolarów, ale dziesiątki milionów. kiedy lata biegły
            a zboczeniec wciąż był nieuchwytny, przystały na propozycję adwokatów
            polańskiego i pewnie dostały jakieś ochłapy. teraz sobie plują w brodę
      • rumak.hrabiny Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 22:46
        to on podał alkohol i narkotyki dziewczynce. na tym polegała wynegocjowana przez
        jego adwokatów ugoda sądowa. sąd daruje polańskiemu przestępstwo podania dziecku
        narkotyków i alkoholu i będzie on odpowiadał tylko za wykorzystanie seksualne
        dziecka. on jednak uciekł.
        • wiarusik Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 22:51
          teraz to stara locha dumna,że pokrył ją reżyser światowej sławy
          wszystko jest względne kochanieńki
          a amerykańskiemu wymiarowi sprawiedliwości nie zależy na czyimś
          dobrze,tylko żeby nikt z niego sobie nie robił jaj
          to jest zemsta,a nie praworządność
          • rumak.hrabiny Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 27.09.09, 23:54
            skąd możesz wiedzieć, co ona myśli? jej dzieciństwo skończyło się w wieku 13 lat
            i dziś zapewne dużo by dała, by tak jak jej rówieśnice przeżyć jego pełnię.
            > a amerykańskiemu wymiarowi sprawiedliwości nie zależy na czyimś
            > dobrze,tylko żeby nikt z niego sobie nie robił jaj
            a jak to jest po polsku?
            • wiarusik Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 28.09.09, 01:25
              no ba,a skąd ty wiesz że jej dzieciństwo się skończyło wyrocznio?
              zaszła w ciążę?
            • rumak.hrabiny Re: Pedofil nie kończy na jednym dziecku chyba... 28.09.09, 02:36
              a ci powiedziała, że nie? wybacz, ale bardziej ufam badaniom psychologów niż
              osobie, która nieudolnie próbuje żartować z dziecka wykorzystanego seksualnie
              przez 40-letniego mężczyznę. osobie, która nawet nie może się zdecydować czy
              jest on czy ona.
    • meetek Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:09
      Mam tylko nadzieję, że nie wsadzą go do celi z Mansonem.
      • 0ffka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:12
        meetek napisał:

> Mam tylko nadzieję, że nie wsadzą go do celi z Mansonem.

rotfl :D
        A propos niedawno w wiezieniu zmarła morderczyni jego ciężarnej żony...
    • slotna Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:23
      Definicja pedofilii: "rodzaj parafilii seksualnej: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym". Ergo: nie, Polanski nie jest pedofilem.
      • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 20:08
        nie potrafisz odróżnić definicji seksuologicznej od prawnego terminu
        przestępstwo pedofilii. według seksuologów polański jest heteroseksualny ze
        skłonnościami do pedofilii, ale według prawa jest przestępcą pedofilem, ponieważ
        przyznał się że miał stosunek z 13-letnim dzieckiem, po czym zbiegł za granicę.
        • wiarusik Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 20:13
          ten kto dymał damę w dupę,jest z mocy prawa stanu alabama
          przestępcą :P
          jaki to pedofil,skoro pociągają go piersi i owłosienie łonowe?
          już bardziej się martwię o tych,co lubią jak dziewczyna/kobieta ma
          wydepilowaną i plecie kucyki
          jak zwykle prawniki są oderwani od rzeczywistości
          a może chcą rządzić światem?
          • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 00:49
            pedofil, ponieważ zrobił krzywdę 13-letniemu dziecku. Jej dzieciństwo skończyło
            się bezpowrotnie tego dnia. jeżeli myślisz, że jesteś dowcipny czy błyskotliwy,
            to zejdź na ziemię. jesteś odrażający, czy odrażająca, bo sam(a) chyba tego nie
            wiesz. zdecydowana większość społeczeństwa pragnie chronić swoje i inne
            bezbronne dzieci. ty mentalnie i kulturowo jesteś jeszcze w średniowieczu.
            • wiarusik Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 01:28
              krzywdę zrobiła jej matka,że targała dzieciaka tam gdzie piją i ćpają
              i jeszcze raz pytam-powiedziała ci,że to dla niej trauma?
              • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 02:48
                jeżeli uważasz, że jej matka też powinna siedzieć w więzieniu, to nie będę się
                kłócił. może za zaniedbanie obowiązków rodzicielskich, stręczycielstwo,
                narażenie nieletniej na niebezpieczeństwo. polański być może wreszcie trafi do
                pierdla z innego paragrafu, ponieważ odbył stosunek seksualny z 13-letnią
                dziewczynką.
            • black-emissary Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 21:06
              rumak.hrabiny napisał:
              > pedofil, ponieważ zrobił krzywdę 13-letniemu dziecku. Jej dzieciństwo skończyło
              > się bezpowrotnie tego dnia.

Jej dzieciństwo zapewne skończyło się dużo wcześniej, mamusia córeczki nie
              oszczędzała.
              • 0ffka Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 21:13
                black-emissary napisała:
                > Jej dzieciństwo zapewne skończyło się dużo wcześniej, mamusia córeczki nie
                > oszczędzała.

Dokładnie.
                Poza tym ta nastoletnia nimfetka nie była dziewicą, oddając się Polańskiemu.
                Współżyła już ze swoim chłopakiem.
                • croyance Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 14:55
                  A co to ma do rzeczy? Ja tez nie jestem dziewica, ba - jestem mezatka!
                  - ale jesli ktos mnie zgwalci na ulicy, to ten fakt nie powinien miec
                  dla sadu zadnego znaczenia.
        • slotna Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 02:17
          > nie potrafisz odróżnić definicji seksuologicznej od prawnego terminu
          > przestępstwo pedofilii. według seksuologów polański jest heteroseksualny ze
          > skłonnościami do pedofilii, ale według prawa jest przestępcą pedofilem, poniewa
          > ż
          > przyznał się że miał stosunek z 13-letnim dzieckiem, po czym zbiegł za granicę.
          >

Ale kiedy nie ma czegos takiego jak "prawny termin przestępstwo pedofilii" :D
          • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 02:27
            to gazeta prawna kłamie?
            Tekst linka
            • slotna Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 02:31
              Odrozniasz artykul od ustawy?
              • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 02:38
                a jak ustawa nazywa gwałt? czy to znaczy, że gwałciciele nie istnieją?
                • slotna Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 12:58
                  To znaczy, ze nie ma takiego terminu prawnego jak "gwalciciel", orzelku. Also: zgrepuj sobie roznice miedzy gwaltem, a zgwalceniem.
    • wytrwala Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:27
      Moim zdaniem Polanski wcale nie jest winny. Kobieta przyznala, ze
      poszla z nim do lozka z wlasnej woli, moze dlatego ze byl znanym
      rezyserem, moze na cos liczyla, nie wiem. Bardzo wiele jak nie
      wiekszosc merykanskich nastolatkow wyglada powaznie i doroslo jak na
      swoj wiek i nie zdziwilabym sie, gdyby ta trzynastka powiedziala
      Polanskiemu ze ma np. lat 20. Przyjrzyjcie sie tym wszystkim Meganom
      Fox i innym Lady Gagom, ja bym im dala 30stke a nie 20stke. Podobnie
      z nastolatkami. Jesli nie znacie sytuacji, kto kogo uwiodl i jak, to
      nie obrzucjcie Polanskiego takimi inwektywami bo moim zdaniem to
      calkiem porzadny czlowiek, a o skandalach z jego udzialem sie nie
      slyszy (oprocz tej jednej pomylki).
    • angazetka Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:29
      Hotally, Ty dopiero z pudelka się dowiedziałaś o sprawie
      Polańskiego? ;)
      Generalnie: cyrk. Dlaczeo amerykańskiemu wymiarowi sprawiedliwości
      tak teraz zalezy na zatrzymaniu go? Po tylu latach? Nie wierzę, że
      wcześniej nie było 150 okazji...
      • nanai11 Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:33
        Dlatego że jego adwokaci starali się o uchylenie wyroku aby mógł przylecieć do
        USA. W maju miał złożyć ponowne zeznania na które nie zgłosił się. I to ich
        pewnie zdenerwowało.
      • marguyu Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:36
        Nie udalo sie amerykanom polozyc lapy na Charlie Chaplinie, to
        polozyli na Polanskim.
        Historie obu sa dokladnie takie same. Po zakrapianej imprezie
        znalezli sie w lozku z lolitka podlozona przez troskliwa mamusie.
        Chaplin osiedlil sie w Szwajcarii i mieszkal tam do konca zycia.
        Moze dlatego Szwajcarzy go nie sprzedali. Inaczej zachowali sie z
        Polanskim, ktory swoje pieniadze trzyma we francuskich bankach.
        Szwajcaria dala plame i to duza.
        • 0ffka Michael Jackson był pod ochroną 27.09.09, 18:41
          Jackson spokojnie mógł dalej "bawić" się z dziećmi.
          Ameryka to chory kraj hipokryzji.
          • satinella Jackson został uniewinniony 27.09.09, 18:45
            A to spora różnica.
            • 0ffka i dalej zapraszał dzieci do siebie 27.09.09, 18:46
              na igraszki... Chory kraj i tyle
              • satinella Ty oczywiście wiesz lepiej niż sąd? 27.09.09, 18:48
                0ffka napisała:
                > na igraszki... Chory kraj i tyle

Rozumiem, że Ciebie też zapraszał, że jesteś tak zorientowana?
          • jack20 Re: Michael Jackson był pod ochroną 27.09.09, 19:54
            jesli amerykansy to hipokryci, to co powiesz o rzadzie twojego
            kraju, ktory tydzien temu uchwalil ustawe o chemicznej kastracji
            pedofilow a dzis drze ryja i protestuje w obronie pedofila.
            ty zyjesz dopiero w panstwie SUPER OBLUDNIKOW
            • 0ffka Re: Michael Jackson był pod ochroną 27.09.09, 19:58
              Jack, pedofilii powinni kastrować chirurgicznie a nie chemicznie!
              Byłoby taniej dla podatnika i zdrowiej, radykalniej dla zboczeńca.
        • equiprimordiality Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 23:22
          Chaplin wyjechał z USA, bo oskarżano go o kominuzm.
          • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 00:18
            equiprimordiality napisała:

> Chaplin wyjechał z USA, bo oskarżano go o kominuzm.
            a miliony polaków musiały opuścić kraj, bo oskarżono ich o antykomunizm
          • jack20 Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 12:11
            chaplin nie wyjechal z usa i nikt go nie wyrzucal tylko w 1952 w
            czasach mc carthy nie dostal wjazdu do stanow.
            zakz byl motywowany sympatia chaplina dla komunizmu
    • wiarusik Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:48
      dlaczego bobra i cycków nie można ru...?
      • nanai11 Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 18:48
        Rodzina chłopca oddaliła oskrazenie. NIe został uniewinniony tak do końca.
        • satinella Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:00
          nanai11 napisała:
          > Rodzina chłopca oddaliła oskrazenie. NIe został uniewinniony tak do końca.

Jeżeli piszesz o Jacksonie to w 2005 roku został uniewinniony przez ławę przysięgłych.
          • nanai11 Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:02
            Tak, pisze o Jaksconie, takie informacje podawali jak zmarł. Mogłam sie pomylić.
            Dziękuję za sprostowanie.
        • velluto Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 19:59
          nanai11 napisała:

> Rodzina chłopca oddaliła oskrazenie. NIe został uniewinniony tak
          do końca.

dostali kasę to im zamknęło usta. Swoją drogą - też paranoja, u nas
          przestępstwa na dzieciach są ścigane z urzędu. W USA po prostu
          kupczą sprawiedliwością i tyle.
          • hotally Re: Polański pedofilem? 27.09.09, 20:24
            Po smierci Jacksona przyznali sie, ze to byla sciema.
    • meetek Władysław Jagiełło 27.09.09, 20:28
      Władysław Jagiełło ożenił się z Jadwigą jak miała 12 albo 13 lat (nie jest znana dokładna data jej urodzin).
      Należy chyba zdecydowanie potępić ten związek :)

• wiarusik Re: Władysław Jagiełło 27.09.09, 20:42
        właśnie władek-wstydź się!
        nie zapomnimy ci tego nigdy,ty stary satyrze
      • rumak.hrabiny Re: Władysław Jagiełło 28.09.09, 00:08
        nie potępili tego związku dlatego, bo wówczas jeszcze nie wiedzieli o zgubnym
        spustoszeniu w psychice dziecka, jaki ten związek niesie.
    • jack20 Re: Polański pedofilem 27.09.09, 20:34
      nie wiem dlaczego polskie media nie przedstawiaja prawdy o tamtych
      wydarzeniach zwlaszcza, ze od 1975 r polanski jest obywatelem
      francuskim.
      otoz tamtego dnia polanski zaprosil dziewczyne do wili nicholsona
      pod pretekstem zrobienia jej zdjec do magazynu mody.
      poil ja szampanem i robil zdjecia topless, nastepnie przeniosl sie z
      nia do whirlpoolu i tam zgwalcil mimo, ze dziewczyna nie wyrazala
      zgody.
      zostal oskarzony o:
      -gwalt przy uzyciu narkotykow
      -perwersje
      -nierzad
      i skierowany przez sad do leczenia psychiatrycznego z ktorego po 45
      dniach zwial na wiadomosc, ze sedzia odrzuca prosbe o zawieszenie
      kary wiezienia
      • hotally Re: Polański pedofilem 27.09.09, 20:38
        a dlaczego zrzekl sie obywatelstwa polskiego?
        • jack20 Re: Polański pedofilem 27.09.09, 20:41
          nie wiem czy sie zrzekl?
          przyjal tylko w 75 roku francuskie obywatelstwo.
          urodzil sie w paryzu jako roman liebling wiec chyba nie mial
          problemu z ichnim obywatelstwem.
          • hotally Re: Polański pedofilem 27.09.09, 20:58
            Gdzies przeczytalam, ze nie ma obywatelstwa polskiego, pytam z ciekawości. Mam
            nadzieje, ze nie ma- wstydu w świecie nie zrobi.
            • wiarusik Re: Polański pedofilem 27.09.09, 21:01
              jaki wstyd?
              nikt się nie wstydzi,że z polańskim pracował lub podał mu rękę
            • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem 28.09.09, 00:15
              hotally napisała:

> Gdzies przeczytalam, ze nie ma obywatelstwa polskiego, pytam z ciekawości. Mam
              > nadzieje, ze nie ma- wstydu w świecie nie zrobi.
              >
              płonne twoje nadzieje. już sikorski się szmaci i zamierza wstawić się za
              pedofilem u amerykanów, a zboczeniec w cudowny sposób znowu ma polski paszport
            • angazetka Re: Polański pedofilem 28.09.09, 00:33
              To, że ty nie wiedziałaś do dziś o tej aferze, nie znaczy, że cały
              świat o niej nie wiedział. Polański egzystował bez problemów w
              środowisku przez te wszystkie lata, Oscara dostał, filmy kręcił,
              wstydu nie przynosił.
              • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem 28.09.09, 00:55
                angazetka napisała:

> To, że ty nie wiedziałaś do dziś o tej aferze, nie znaczy, że cały
                > świat o niej nie wiedział. Polański egzystował bez problemów w
                > środowisku przez te wszystkie lata, Oscara dostał, filmy kręcił,
                > wstydu nie przynosił.
                gratuluję hierarchii wartości. mam jednak cichą nadzieję, bo nie zawsze dzieci
                przyjmują hierarchię wartości swoich rodziców.
                • angazetka Re: Polański pedofilem 28.09.09, 01:01
                  A gdzie ty masz tutaj czyjąś hierarchię wartości? Stwierdzilam
                  jedynie parę faktów.
                  • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem 28.09.09, 01:12
                    niepotrzebnie się fatygowałaś, bo nikt tu nie kwestionuje dokonań artystycznych
                    polańskiego. co to jednak ma do rzeczy? sukcesy zawodowe, artystyczne,
                    finansowe, towarzyskie nie czynią ludzi nietykalnymi wobec prawa. ktoś, kto
                    podał 13-letniej dziewczynce alkohol, narkotyki a później odbył z nią stosunek
                    seksualny jest przestępcą pedofilem. jego miejsce jest w więzieniu a sprzedaż
                    jego filmów na dvd i tak wzrośnie.
                    • angazetka Re: Polański pedofilem 28.09.09, 01:31
                      > niepotrzebnie się fatygowałaś, bo nikt tu nie kwestionuje dokonań
                      artystycznych polańskiego.

Hotally jakby kwestionuje i do jej postu się odnosiłam. Nagle o
                      jakimś robieniu wstydu pisze, a 30 lat po tej aferze Polański jest
                      nadal szanowanym, uznanym reżyserem. O jakim robieniu wstydu tu więc
                      mowa?
                      • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem 28.09.09, 01:49
                        nie uważam, że hotally kwestionuje osiągnięć artystycznych polańskiego, bo tego
                        nie napisała. ja też uważam, że przyniósł polsce wstyd swym pedofilskim
                        przestępstwem. chętnie kolejny raz obejrzę "nóż w wodzie" "dziecko rosemary",
                        "lokator" i inne jego filmy, ale mam nadzieję, że kara go tym razem dosięgnie i
                        to będzie przestrogą dla możnych tego świata, że nie są bezkarni.
                      • hotally Re: Polański pedofilem 28.09.09, 11:59
                        W Mojej pieknej pupci mam to czy jest uznanym rezyserem, chorzystą,
                        psychologiem, zebrakiem czy smieciarzem. W tej sprawie odcinam zupelnie jego
                        dokonania zawodowe. Jest zboczeńcem ze skołonnościami pedofilskimi. Kto to tam
                        wie czy to była jednorazowa sprawa? Mógł ru... wszystko co na drzewo nie
                        ucieknie, a pecha mial , ze akurat to wyszlo na jaw. Wstyd Mi, że gdzieś na
                        świecie napiszą "znany POLSKI rezyser". Mieszkal i placil podatki we Francji.
                        Dlaczego rząd francuski nie staje teraz w obronie pedofila, tyle polskie
                        patałachy robią z siebie błaznów, daj Boże żeby skończyło się tylko na polskim
                        forum i nikt nie wspomniał o tym dalej...
                        Mam nadzieję, że sprawiedliwości stanie się zadość i skończy tam gdzie jego miejsce.
                        • sundry Re: Polański pedofilem 29.09.09, 08:58
                          Jak ty żyłaś przez ponad 30 lat ze świadomością,że jakiś Polak jest
                          przestępcą-pedofilem?
                          • hotally Re: Polański pedofilem 30.09.09, 11:28
                            nie żyłam 30 lat temu...
                        • croyance Re: Polański pedofilem 29.09.09, 15:25
                          O matko, hotally, przeciez ta sprawa jest znana od 30 lat, wiec co
                          prasa miala na ten temat do napisania, zostalo napisane juz dawno temu.
                          To, ze aresztowali go akurat teraz, naprawde nie jest wielkim szokiem,
                          bo o przestepstwie i o tym, ze Polanski nie mogl w zwiazku z nim
                          podrozowac do US wszyscy wiedzieli od stu lat. To nie jest nowa sprawa
                          i nowy skandal.
              • jack20 Re: Polański pedofilem 28.09.09, 12:19
                ja jak widzisz ta afere znam od podszewki. tylko wypowiadajacy sie
                forumowicze maja o niej zielone pojecie ze wzgledu , ze polskie
                media potrafia tylko trabic i jak jakis dupek w pilce zagra mecz w 2
                lidze angielskiej i pieja, jak to ten dupek anglia zdobywa.
                media traktuja was jak ciolkow z zadupia, ktopry potrzebne do
                pelnego szczescia jest nadmuchanie jak balon nacjonalistycznego
                samouwielbienia.
                a polanski n.b. w spoleczenstwie amerykanskim za to, ze uciekl przed
                ichnimi sadami traktowany jest jak tredowaty.
                • wrr2 Re: Polański pedofilem 28.09.09, 14:44
                  > ja jak widzisz ta afere znam od podszewki.
                  To może jakiś link do dokładnych informacji zapodasz? Albo namiary na papierową
                  wersję? Chętnie poczytam i pewnie nie tylko ja.
    • pan_i_wladca_mx tak w ogole to usa dziwnym krajem jest 28.09.09, 08:13
      tez uwazam ze go scigano bo zwial sprzed wymiaru sprawiedliwosci, oni tego nie
      wybaczaja, a nie za sama dziewczyne (do tego dojda po dowaleniu mu kary za ucieczke)
      tak w ogole to dziwny kraj: w wieku 16 lat mozesz miec prawo jazdy czy legalna
      bron, w wieku 18 mozesz jechac ginac za kraj a dopiero w wieku 21 lat mozesz
      glosowac i kupic alkohol?
      tak to szlo?
    • meetek Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 10:18
      Warto przeczytać artykuł wiadomosci.onet.pl/waszymzdaniem/33773,roman,1,artykul.html

"Polańskiego badali psychiatrzy. Po 42 dniach orzekli, że można wypuścić go na wolność. Stwierdzili, że nie jest ani pedofilem, ani patologicznym przestępcą seksualnym. Był normalnym dorosłym mężczyzną, który po prostu uległ pożądaniu zamiast zastanowić się nad sytuacją."

Mam wrażenie, że najgłośniej o rzekomej pedofilli reżysera wołają sami pedofile, żeby Polańskiego wciągnąć do swego szamba.
      Na takiej samej zasadzie jak złodziej krzyczy "łapać złodzieja".
      • jack20 Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 12:25
        mieetek, jak zwykle glosza poskie media wierutne bzdury i
        prymitywnie oklamuja spoleczenstwo. cytat zbinnej prasy odnosnie
        tego akapitu z zycirysu (jak to bylo i dlaczego):
        "...Nach 45 Tagen in psychiatrischer Behandlung floh Polański aus
        den Vereinigten Staaten nach London, als sich herausstellte, dass
        der Richter seiner Bitte um Vermeidung einer Haftstrafe nicht
        nachkommen würde. Seitdem befand er sich quasi auf der Flucht.
        Schließlich siedelte er nach Paris über, um einer Auslieferung an
        die USA durch Großbritannien zu entgehen. Da er die französische
        Staatsbürgerschaft hat, konnte er nicht an die USA ausgeliefert
        werden.."
      • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 12:27
        niech przykład meetka będzie przestrogą. zawsze należy zachować dystans do
        komentowanych na forach spraw, bo inaczej można się zbłaźnić, jak on to uparcie
        czyni. osiągnął szczyt nonsensu. według niego polańskiego bronią atakują
        pedofile a przeciwnicy pedofilii bronią. czy to wymaga komentarza? tak, ale nie
        mojego, tylko psychiatry. on by może odpowiedział czy on tak zawzięcie broni
        przestępcy pedofila. czy robi to z głupoty, czy też jest pedofilem.
      • rumak.hrabiny Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 12:47
        ponieważ meetek najwyraźniej traci kontakt z rzeczywistością, wbrew swoim
        intencjom, jeszcze pogrąża polańskiego. jeżeli psychologowie orzekli, że nie
        jest pedofilem, to dla sądu będzie to okoliczność obciążająca. znaczyłoby to, że
        zgwałcił dziecko nie z wewnętrznego przymusu, ale z wyrachowania, dla kaprysu,
        pewien swej pozycji społecznej, pieniędzy, znajomości bezkarności. nie wierzę,
        że psychologowie użyli słowa "normalny". jakiś redaktor onetu chciał się
        przypodobać swym szefom z tvn. chętnie zobaczyłbym amerykański oryginał.
        przecież normalny człowiek panuje nad swymi instynktami. jak ktoś go zdenerwuje,
        to nie wyciąga pistoletu i nie strzela. jak nawet czuje pociąg do dziecka, to
        unika kontaktów z nim. według prawa polański jest przestępcą pedofilem, to nie
        ulega wątpliwości
    • hotally Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 11:50
      Wojda, Figura i inne patałachy bronią pedofila... co za żenada;/

www.pudelek.pl/artykul/19964/autorytety_moralne_bronia_polanskiego/
      • sumire Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 14:47
        a nie wieksza zenada jest czerpanie informacji z Pudelka i jemu
        podobnych, zamiast z powazniejszych zrodel przedstawiajacych sprawe
        z wiecej niz jednego punktu widzenia?
        • wacikowa Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 08:28
          sumire napisała:

> a nie wieksza zenada jest czerpanie informacji z Pudelka i jemu
          > podobnych, zamiast z powazniejszych zrodel przedstawiajacych sprawe
          > z wiecej niz jednego punktu widzenia?

A jakiż to inny punkt widzenia może być?
          Może to 13 latka upiła,naćpała i zgwałciła Polańskiego?
          Przerażające jest wasze podejście do gwałtu.
          To dziecko miało 13 lat. To dorośli byli jej wzorem. To oni powinni pokazać jej
          co jest dobre a co złe. Czego Wy uczycie wasze dzieci?Że dorosłym wszystko
          wolno,że każde sku...syństwo można im wytłumaczyć?
          Współczuję waszym dzieciakom. Oby znalazły wzory poza rodziną!! Bo dla Was,wasze
          13 letnie dziecko może współżyć i nie musi mieć żadnych moralnych wzorów.
          Hipokryci!!
          • sundry Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 09:00
            To dziecko współżyło w wieku lat ośmiu.
            • jack20 Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 09:33
              we lbie zanussiego, oblesnego geja i pedofila, agenta sb.
              tylko w tym zaklamanym kraju niemozliwe jest takich przestepcow do
              odpowiedzialnosci karnej postawic bo pedofila tbo wierchuszka ksieza
              i "altorytety"
              jak mozna takie bzdury wogole powtarzyc o 8-letnim dziecku??!!!
              kto deprawuje takie dzieci??? nie polanscy wlasnie, zanussi czy
              paetze??
              puknij sie w swoj zakuty leb
              • sundry Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 09:55
                Zanussi raczej tam nie był i nikogo za rękę nie trzymał.Ktoś tu
                napisał, że jej dzieciństwo skończyło się,jak miała 13 lat,a z
                zeznań, które drukowała Wyborcza,wynika, że miała już wcześniej
                stosunki.
                • jack20 Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 10:01
                  szalenstwo w ocenie jaki wyprawiaja tu publcznie nasze "elity
                  artystyczne": kutze, zanissi, roznego rodzaju bolki jest wstretne!
                  wturuja im media.
                  przerazajaca jest ich wizja prawa i tego co sie domagaja!!
                  • sundry Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 10:03
                    Mnie dużo rzeczy przeraża,np. twoja ortografia i brak stylu i jakoś
                    muszę z tym żyć.
            • alinka_li Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 15:34
              No i co z tego? To oznacza, że może być wykorzystywane seksualnie?
              • wacikowa Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 18:35
                alinka_li napisała:

> No i co z tego? To oznacza, że może być wykorzystywane seksualnie?

Dla sundry jak widzisz to normalne. Widocznie takie miała życie. Smutne,że nikt
                nie powiedział jej,że dorośli nie mają prawa krzywdzić nieletnich.
    • slotna re: 28.09.09, 13:07
      Szkoda, ze nie zabral jej na wycieczke do Watykanu, tam moglby ja puknac rok wczesniej i sprawy by nie bylo. Kojarzycie ten smieszny kraik? To taka europejska enklawa dla efebofilow: en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_in_Europe#Vatican_State

Zreszta chocby Hiszpania juz by wystarczyla, albo chociaz Meksyk. Ale poskapil, cholera ;)
      • meetek Romowie 28.09.09, 14:17
        Romowie żenią się z dziewczętami po pierwszej miesiączce, to są 11-12latki niekiedy. Polskie sądy ich skazują jeśli dziewczyna ma mniej niż 15 lat. Była na ten temat dyskusja czy zabronić im tego.

Popatrz dokładniej na mapę, na kolor granatowy i czarny. Nie tylko Hiszpania, Meksyk i Watykan.
        Z drugiej strony muzułmańska Turcja ma wiek graniczny aż 18 lat.

• slotna Re: Romowie 28.09.09, 14:24
          Heh, wiem, ze nie tylko, ale zwyczaje muzulmanskie sa od nas zbyt odlegle i dodatkowo powszechnie potepiane, wiec wzmianka o nich nie wnioslaby raczej nic do dyskusji :)
    • wacikowa Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 19:50
      Normalnym facetem nie jest. I z całą pewnością ma zapędy pedofilskie. Zawsze
      kręciły go młodziutkie dziewczyny. Uwielbiał fotografować nastolatki.
      Pamiętacie jak upiekło mu się z 15-letnią Nastassią Kinsky.
      Zbok i tyle. No ale cóż skoro ma poparcie.
      Widzę,że niektórzy z Was też mają zapędy pedofilskie:))
      • angazetka Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 01:20
        > Normalnym facetem nie jest. I z całą pewnością ma zapędy
        pedofilskie.

Ciekawe, że psychiatrzy, którzy go badali po tej aferze, nie
        podzielali Twego przekonania.
        • wacikowa Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 07:07
          Najwyższy czas zmienić psychiatrę :)
      • croyance Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 15:30
        To, ze facetowi podobaja sie mlode dziewczyny, nie jest akurat
        nienormalne ...
    • jane-bond007 Re: Polański pedofilem? 28.09.09, 21:06
      moze Ally zerknij tutaj zanim kwasicy dostaniesz...

wyborcza.pl/1,75475,7083570,Samantha_Geimer___ofiara_Polanskiego_z_1977_roku.html
      • hotally [...] 28.09.09, 21:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • angazetka Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 01:21
          To co tu jeszcze robisz?
        • croyance Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 15:30
          Alez Ty jestes prymitywna.
        • umfana Hotally żałosna antysemitką i napaloną nimfetką 29.09.09, 15:51
          Hott Ally masz kompleksy przy innych nacjach i sama jesteś nimfetką (o tym mówi
          Twój nick) z jedną szarą komórka pod czaszką, skoro czytasz brukowce.
        • jane-bond007 fatalnie bo 30.09.09, 18:24
          nie zdazylam przeczytac i sie odgryźć... buuuu :(
    • meetek Nieletnia prostytutka 29.09.09, 08:38
      "Roman Polański skorzystał z usług nieletniej prostytutki, ale niewątpliwie
      zrobił coś bardzo złego i jest to ciemna strona jego życia."- z wypowiedzi
      Krzysztofa Zanussiego.
      Panienka się prostytuowała od 8 roku życia.
      W tamtych czasach w LA narkotyki, alkohol, zboczony seks były czymś codziennym,
      było społeczne przyzwolenie na takie zachowania.
      • iuscogens Re: Nieletnia prostytutka 29.09.09, 11:43
        Informacja o tym, ze dziewczyna uprawiała seks od 8 roku zycia pochodzi od
        Polańskiego, to naprawdę nie jest wiarygodne źródło, oczyswiste jest, zeby
        siebie wybielić musi oskarżać tą dziewczynę o zle prowadzenie. Polański robił
        zdjecia do artykułu o modelkach-lolitkach, więc trudno uwierzyć, ze uważal ze ma
        20 lat, bo wtedy cała sesja nie miałaby sensu. Poza tym nie rozumiem dlaczego
        prawie wszyscy piszą "kobieta wyraziła zgodę". 13-latka choćby miała biust i
        necący słynnego rezysera odbyt jest jednak dzieckiem, które nie ma prawa
        decydowac o takich rzeczach, nie jest kobietą! Zresztą o jakiej świadomej
        zgodzie można mówić w przypadku używania alkoholu i narkotyków?? Dziewczyny mi
        żal, bo miała nienormalną matkę, która sprowokowala całą sytuację i trafiła na
        faceta, którego kręcą młode panienki i który uważa, że ma prawo bo jest kim
        jest. Chyba naprawdę trzeba być pozbawionym rozumu, zeby porównywac możliwości,
        siłę przebicia ponad 40-letniego cenionego faceta, znanego,niewatpliwie
        inteligentnego mającego duze doświadczenie seksualne z 13-latką, będącą pod
        wpływem alkoholu i narkotyków, która ponadto raczej nie wyniosłaz domu jasnych
        zasad moralnych. Oboje, matka dziewczyny i Polański powinni zostać ukarani, a
        jedyną ofiarą jest tu dziewczyna. Jesli jakaś walnieta mamuska podesle do mnie
        napalonego 13-latka to powinnam go upić i się na niego rzucić???? A jak to
        zrobię to światowego autorytety będa mnie broniły, ze "mężczyzna" wyraził zgodę
        i w ogóle napewno bo młodociany zigolak????
        • iuscogens Re: Nieletnia prostytutka 29.09.09, 11:45
          ze "mężczyzna" wyraził zgodę
          > i w ogóle na pewno to młodociany żigolak????
      • 0ffka Re: Nieletnia prostytutka 29.09.09, 15:07

Meetek nie przekonasz motłochu, który sam ma fantazje zboczone i krzyczy - "lincz"
        • rumak.hrabiny Re: Nieletnia prostytutka 30.09.09, 01:47
          0ffka napisała:

>
          > Meetek nie przekonasz motłochu, który sam ma fantazje zboczone i krzyczy - "lin
          > cz"
          cieszę się, że wyszło szydło z worka i nareszcie pokazałaś swoje prawdziwe ja =
          poziom argumentów i kultury osobistej.
    • rumak.hrabiny polański JEST pedofilem 29.09.09, 12:54
      popełnił przestępstwo pedofilii, a więc jest pedofilem wg polskiego prawa i
      amerykańskiego. to nie ulega wątpliwości. tak stwierdził zbigniew ćwiąkalski
      doktor habilitowany nauk prawnych, profesor nadzwyczajny, który od wielu lat
      specjalizuje się w prawie karnym, w latach 2007-2009 minister sprawiedliwości i
      prokurator generalny w rządzie tuska. kto nie wierzy, niech posłucha.
      Tekst
      linka

• meetek Wypowiedź Kutza 29.09.09, 14:38
      www.tvn24.pl/0,1621623,0,1,polanski-jest-w-srodku-rozdygotanym-chlopcem,wiadomosc.html
      " Ja się czyta nasz internet i słucha tego, co się mówi, to ujawnia się mała i
      zawistna Polska, polski antysemityzm. Internet jest stekiem świństw, które
      ujawniają najniższe ludzkie instynkty."

Małe, zagubione, kwiczące w necie świnki, plujcie, aż się odwodnicie, aż będzie
      wam lżej.
      Polański jest zniszczony, skończony, to mu dokopcie jeszcze.
      • alpepe Re: Wypowiedź Kutza 29.09.09, 14:54
        no, Fritzla też matka nie kochała i też jest w środku rozdygotanym małym
        chłopcem, czy nad nim się zlitujesz?
        • sumire Re: Wypowiedź Kutza 29.09.09, 15:24
          powody, dla których Polański nie wjeżdżał do USA, były znane od wielu, wielu lat. i jakoś nikt go tak nie opluwał, zanim go nie aresztowano. podejrzewam zresztą, że nie on jeden z ludzi na świeczniku w tamtych czasach tak niegrzecznie się bawił.
          porównanie z Fritzlem jest cokolwiek nie na miejscu, niebawem dojedziemy do porównań z Hitlerem, rzucając oskarżenia w takim tempie. od nich zresztą jest sąd. nie bzdurne Pudelki i nie fora.
          • alpepe Re: Wypowiedź Kutza 29.09.09, 16:06
            Hitlera też nikt nie opluwał, dopóki żył i cieszył się wolnością, jak już
            wyciągnęłaś to truchło. Pedofil Dostojewski też, o ile pamiętam, cieszył się
            ogólnym szacunkiem za życia, a i w sumie nadal mało kto chce go odbrązawiać.
            Wielcy ludzie nie mają prawa być niemoralni na równi z "maluczkimi".
    • skarpetka_szara Re: Polański pedofilem? 29.09.09, 16:19
      Nie wiem po co sie nad tym pedofilem rozpisujecie. Nie od dzisiaj
      wiadomo ze w Hollywoodzie dobra zabawa to seks i narkotyki
      Ludzie sa wyuzdani, nudzi sie im, i maja spaczony poglad na zycie
      (narkotyki robia swoje)- szczegolnie w TAMTYM okresie. Mysle ze
      seks z dziecmi nie byl wtedy czyms ani dziwacznym ani czyms nowym -
      ot, znudzeni aktorzy z kupa szmalu chca sie zabawic.

I nie ma co go usprawiedliwiac ze nie wiedzial, bla bla bla...
      Jakby to byl normalny szary czlowiek - to by poszedl siedziec na
      lata, mialby zrujnowana reputacjie do konca zycia. A ze to
      gwiazda, duma narodowa itd... to pewnie mu ujdzie plazem.

No i niech mu ujdzie plazem, nie obchodzi mnie to. Ten facet mial
      wypaczona psychike wiele lat temu - miejmy nadzieje ze wyleczyl sie
      z tego.
    • hotally Czy ktokolwiek go jeszcze broni? 06.10.09, 12:56
      www.pudelek.pl/artykul/20122/13_latka_polanski_szczytowal_w_moim_odbycie_zbieralo_mi_sie_na_placz/
      • trypel Re: Czy ktokolwiek go jeszcze broni? 06.10.09, 13:05
        ja
    • meetek GW 06.10.09, 13:18
      wyborcza.pl/1,76842,7105439,Sprawa_Polanskiego__spalimy_te_czarownice.html
      "Lata 70. w USA to były czasy paradoksów: krucjaty przeciwko dziecięcej pornografii i cyklu okładek "Hustlera", gdzie przedstawiano młode kobiety z wygolonymi łonami, wystylizowane na dzieci."

Warto przeczytać jaki był kontekst sprawy Polańskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka