Dodaj do ulubionych

True Blood

25.11.09, 13:49
Oglądał kto?Jak dla mnie rewelka,pomijając nudny miłosny wątek głównych
bohaterów i ich żałosne pitolenie,serial jest po prostu świetny.Fajny
klimat,dużo nienawiści,przemocy i latających flaków.Polecam :)))
Obserwuj wątek
    • ingeborg Re: True Blood 25.11.09, 14:02
      wkurza mnie sookie, a raczej anna paquin i takie czasem tandeciarskie
      pokazywanie tematu (ten jej koleżka który się zawsze spode łba patrzy). a poza
      tym fajnie jest pokazane to amerykańskie południe, uwielbiam akcent tary :-)
      • hermina25 Re: True Blood 25.11.09, 14:04
        Sooki jest wyjątkowo antypatyczna jako postać!W dodatku ma w sobie coś na maksa
        szpetnego!
        A tara wymiata,to moja ulubienica :)
        • mikapika Re: True Blood 30.11.09, 21:44
          Tez uwielbia Tare i jej akcent!:D
        • bloodsucker712 Re: True Blood 07.12.09, 18:45
          Tara rządzi :D Ten południowy akcent i dogryzanie każdemu jak popadnie - masakra.
          Sookie poza tym, że co chwilę mnie wkurza, bo bez przerwy zmienia zdanie i
          potrafi zachować się jak idiotka, to jednak ma coś w sobie. Od kiedy widziałem
          Annę Paquin w "Darkness" uważam, że ma w sobie jakiś magnetyzm ;)
          • olylejdi_1 Re: True Blood 07.12.09, 19:46
            a co się stało z Billem? Przecież zabili co mieli zabić ...

Zaczęłam od 8-odcinkowego maratonu i nie mogłam się pozbyć wrażenia, że oglądam
            wszystko to co ma Twilight tylko o niebo intensywniejsze i bardziej wciągające.
            Polubiłam Jessice, niezła jest. Billa mogę przezyć, ale Sookie wydawała mi się
            przystępniejsza w początkowych odcinkach, potem zaczęła mnie irytować swoją
            południową prostotą.
            Podoba mi się dowcip z imieniem Tary :)
    • figgin1 Re: True Blood 25.11.09, 23:39
      Serial świetny! Trzeci sezon może być lepszy, bo Bill zaginął i nie będzie
      drętwawych dialogów... Swoją drogą, nie rozumiem jak przy tak profesjonalnej
      produkcji pozwolili sobie na tak mdłych głównych bohaterów.
    • koizumi_r Re: True Blood 26.11.09, 17:01
      Serial, jak serial ale seria książkowa... miodzio.
      A tak na poważnie jak masz możliwość to poczytaj książki. Sookie jest dużo
      lepiej pokazana w książkach niż w serialu. Bo o ile w pierwszej serii było ok,
      to w drugiej maskara. Poza tym para: Sookie i Bill to pestka. Prawdziwie iskrzy
      się w książkach: Sookie Eric. Szkoda, że póki co pominięto ten wątek w serialu
      :(. Miłego oglądania i ew. czytania.
      • hermina25 Re: True Blood 26.11.09, 17:06
        a nie wiedziałam,że jest książka :)
        muszę mieć,proszę autora i tytuł :)))
        • eilenn_ardenn Re: True Blood 01.12.09, 00:20
          Charlaine Harris "Martwy aż do zmroku". Albo w Pl już wyszła, albo zaraz wyjdzie
          druga książka. Ja kończę I-szy sezon, podoba mi się klimat i fabuła, z postaci
          chyba najbardziej przemawia do mnie Lafayette. Książki jeszcze nie czytałam,
          ale koleżanka tak, i mówi, że serial jest zupełnie inny. I uwielbiam piosenkę z
          intra Jace Everett "Bad things" "I don't know what you've done to me but before
          the night is through, I wanna do bad things with you" :)
      • cherry.coke Re: True Blood 26.11.09, 17:44
        Nie spoileruj co? Gdybym nie wiedziala, to bym sie wkurzyla :)
      • gaissa Re: True Blood 26.11.09, 21:05
        Jak dla mnie, Sookie książkowa jest mocno wnerwiająca, bo ma dosłownie obsesję
        na punkcie seksu: tu dybią na jej życie (co chwilę, praktycznie), a ta tylko na
        członki się gapi :/ Niektóre wątki są lepiej wygrane w serialu - postać
        Lafayette'a, Mary Ann, wątek Amy. Genialna jest Jessica, której w książce nie ma
        (no dobrze, czytałam z pominięciem "Dead to the World", bo akurat tego nie było
        w księgarni, ale teraz nadrobię). Klimat serialu jest genialny.
        Ale co do Billa, to się zgodzę.
    • zeberdee24 Re: True Blood 26.11.09, 21:07
      Z seriali oglądam tylko "Futarama" i "Modę na Sukces".
    • tow.ortalion Re: True Blood 30.11.09, 21:00
      Wolę Hung
    • krwiozerczy-puszek Re: True Blood 01.12.09, 13:11
      Lubię takie quizy (co z tego, że zazwyczaj nie mają wiele wspólnego z
      rzeczywistością ;)), ale mam głęboko gdzieś te z nich, które wymuszają
      zarejestrowanie się na stronie żeby zobaczyć wynik.
      Zalinkowany przez Ciebie właśnie taki jest.
      Fejsbukowa pseudoreklama, psia ich mać, niech się wypcha.
    • sid.leniwiec Re: True Blood 30.01.10, 12:25
      Podciągam wątek, bo jestem nowicjuszką i powoli kończę oglądać pierwszy sezon. I
      chyba, obok House'a i Dextera, będzie to kolejny serial, który będę oglądać
      odcinek po odcinku.
      Jestem ciekawa młodego Skarsgarda (któremu fatalnie w długich włosach), na razie
      mało go. Sookie czasami wkurzająca, ale Paquin rzeczywiście ma w sobie coś,
      lubię na nią patrzeć. Lubię Tarę, kobieta z krwi i kości, jak Debra w Dexterze.
      • sid.leniwiec Re: True Blood 30.01.10, 17:13
        I jeszcze oczywiście klimat amerykańskiego południa i akcent Tary.
      • truebloodclubpl Re: True Blood 02.02.10, 11:20
        Serial faktycznie super. Przede wszystkim asymilacja wampirów z ludzkim społeczeństwem pokazana w genialny sposób.
        Rozterki bohaterów, które na pozór wydają się oderwane od rzeczywistości faktycznie mówią sporo o otaczającym nas świecie i dystansu wobec "inności" i rzeczy których nie rozumiemy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka