hermina25 25.11.09, 13:49 Oglądał kto?Jak dla mnie rewelka,pomijając nudny miłosny wątek głównych bohaterów i ich żałosne pitolenie,serial jest po prostu świetny.Fajny klimat,dużo nienawiści,przemocy i latających flaków.Polecam :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ingeborg Re: True Blood 25.11.09, 14:02 wkurza mnie sookie, a raczej anna paquin i takie czasem tandeciarskie pokazywanie tematu (ten jej koleżka który się zawsze spode łba patrzy). a poza tym fajnie jest pokazane to amerykańskie południe, uwielbiam akcent tary :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: True Blood 25.11.09, 14:04 Sooki jest wyjątkowo antypatyczna jako postać!W dodatku ma w sobie coś na maksa szpetnego! A tara wymiata,to moja ulubienica :) Odpowiedz Link Zgłoś
bloodsucker712 Re: True Blood 07.12.09, 18:45 Tara rządzi :D Ten południowy akcent i dogryzanie każdemu jak popadnie - masakra. Sookie poza tym, że co chwilę mnie wkurza, bo bez przerwy zmienia zdanie i potrafi zachować się jak idiotka, to jednak ma coś w sobie. Od kiedy widziałem Annę Paquin w "Darkness" uważam, że ma w sobie jakiś magnetyzm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olylejdi_1 Re: True Blood 07.12.09, 19:46 a co się stało z Billem? Przecież zabili co mieli zabić ... Zaczęłam od 8-odcinkowego maratonu i nie mogłam się pozbyć wrażenia, że oglądam wszystko to co ma Twilight tylko o niebo intensywniejsze i bardziej wciągające. Polubiłam Jessice, niezła jest. Billa mogę przezyć, ale Sookie wydawała mi się przystępniejsza w początkowych odcinkach, potem zaczęła mnie irytować swoją południową prostotą. Podoba mi się dowcip z imieniem Tary :) Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: True Blood 25.11.09, 23:39 Serial świetny! Trzeci sezon może być lepszy, bo Bill zaginął i nie będzie drętwawych dialogów... Swoją drogą, nie rozumiem jak przy tak profesjonalnej produkcji pozwolili sobie na tak mdłych głównych bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
koizumi_r Re: True Blood 26.11.09, 17:01 Serial, jak serial ale seria książkowa... miodzio. A tak na poważnie jak masz możliwość to poczytaj książki. Sookie jest dużo lepiej pokazana w książkach niż w serialu. Bo o ile w pierwszej serii było ok, to w drugiej maskara. Poza tym para: Sookie i Bill to pestka. Prawdziwie iskrzy się w książkach: Sookie Eric. Szkoda, że póki co pominięto ten wątek w serialu :(. Miłego oglądania i ew. czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: True Blood 26.11.09, 17:06 a nie wiedziałam,że jest książka :) muszę mieć,proszę autora i tytuł :))) Odpowiedz Link Zgłoś
eilenn_ardenn Re: True Blood 01.12.09, 00:20 Charlaine Harris "Martwy aż do zmroku". Albo w Pl już wyszła, albo zaraz wyjdzie druga książka. Ja kończę I-szy sezon, podoba mi się klimat i fabuła, z postaci chyba najbardziej przemawia do mnie Lafayette. Książki jeszcze nie czytałam, ale koleżanka tak, i mówi, że serial jest zupełnie inny. I uwielbiam piosenkę z intra Jace Everett "Bad things" "I don't know what you've done to me but before the night is through, I wanna do bad things with you" :) Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: True Blood 26.11.09, 17:44 Nie spoileruj co? Gdybym nie wiedziala, to bym sie wkurzyla :) Odpowiedz Link Zgłoś
gaissa Re: True Blood 26.11.09, 21:05 Jak dla mnie, Sookie książkowa jest mocno wnerwiająca, bo ma dosłownie obsesję na punkcie seksu: tu dybią na jej życie (co chwilę, praktycznie), a ta tylko na członki się gapi :/ Niektóre wątki są lepiej wygrane w serialu - postać Lafayette'a, Mary Ann, wątek Amy. Genialna jest Jessica, której w książce nie ma (no dobrze, czytałam z pominięciem "Dead to the World", bo akurat tego nie było w księgarni, ale teraz nadrobię). Klimat serialu jest genialny. Ale co do Billa, to się zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: True Blood 26.11.09, 21:07 Z seriali oglądam tylko "Futarama" i "Modę na Sukces". Odpowiedz Link Zgłoś
krwiozerczy-puszek Re: True Blood 01.12.09, 13:11 Lubię takie quizy (co z tego, że zazwyczaj nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością ;)), ale mam głęboko gdzieś te z nich, które wymuszają zarejestrowanie się na stronie żeby zobaczyć wynik. Zalinkowany przez Ciebie właśnie taki jest. Fejsbukowa pseudoreklama, psia ich mać, niech się wypcha. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: True Blood 30.01.10, 12:25 Podciągam wątek, bo jestem nowicjuszką i powoli kończę oglądać pierwszy sezon. I chyba, obok House'a i Dextera, będzie to kolejny serial, który będę oglądać odcinek po odcinku. Jestem ciekawa młodego Skarsgarda (któremu fatalnie w długich włosach), na razie mało go. Sookie czasami wkurzająca, ale Paquin rzeczywiście ma w sobie coś, lubię na nią patrzeć. Lubię Tarę, kobieta z krwi i kości, jak Debra w Dexterze. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: True Blood 30.01.10, 17:13 I jeszcze oczywiście klimat amerykańskiego południa i akcent Tary. Odpowiedz Link Zgłoś
truebloodclubpl Re: True Blood 02.02.10, 11:20 Serial faktycznie super. Przede wszystkim asymilacja wampirów z ludzkim społeczeństwem pokazana w genialny sposób. Rozterki bohaterów, które na pozór wydają się oderwane od rzeczywistości faktycznie mówią sporo o otaczającym nas świecie i dystansu wobec "inności" i rzeczy których nie rozumiemy. Odpowiedz Link Zgłoś