paulinaa Re: jak się przechowuje baileysa? 29.11.09, 21:14 najlepiej od razu do żołądka;) a poważnie to ja trzymam w barku, nigdy w lodówce i nigdy nic się nie stało, w sklepach też stoi normalnie na półce Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: jak się przechowuje baileysa? 29.11.09, 21:15 nie trzeba w lodówce :) Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: jak się przechowuje baileysa? 29.11.09, 21:18 Otwartego to bym jednak do lodowki wstawila... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: jak się przechowuje baileysa? 29.11.09, 21:20 nie do końca,to jest likier,w lodówce może po prostu stracić smak,a i tak najlepszy jest na ciepło ,ewentualnie z kilkoma kostkami lodu.Wiem co piszę ,pracowałam jako barmanka :] Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: jak się przechowuje baileysa? 30.11.09, 14:34 Szczerze powiedziawszy, zawsze myslalam, ze jest odwrotnie :P. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: jak się przechowuje baileysa? 29.11.09, 21:21 spokojnie mozna w barku w temp. pokojowej. Serwowac jednak najlepiej ze smietanka i lodem. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia dziękuję :) 29.11.09, 21:39 nie mogłam w googlach znaleźć i miałam wątpliwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
martuha Re: dziękuję :) 29.11.09, 21:46 [jak to, gdzie? w zoladku, oczywiscie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: dziękuję :) 29.11.09, 21:52 za duża butelka :P poza tym likiery, to dwa małe kieliszki na wieczór i styka, inaczej można się przekręcić z zamulenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: dziękuję :) 29.11.09, 22:01 pfff ja tam bym mogła pół butli od razu;) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: dziękuję :) 29.11.09, 22:05 o nie :) za dobre, żeby się źle po tym czuć :) do kawy lubię też, bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 A piłyście już nowego... 29.11.09, 22:35 kawowego baileysa? Jest rewelacyjny, bardziej mi smakuje niż tradycyjny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: dziękuję :) 30.11.09, 14:24 > poza tym likiery, to dwa małe kieliszki na wieczór w kieliszku to troche nie bardzo baileys w szklance sporo lodu, mozna dodac troche mleka niezly jest z pokruszonym lodem zrobiony w blenderze co do sztow z likieru moj numer jeden baby guinness - tia maria do kieliszka a na gore lejemy tak zeby nie wymieszac baileysa druga wersja sucking cock cowboy Butterscotch i na gore jak poprzednio baileys Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: dziękuję :) 30.11.09, 14:32 jamesonwhiskey napisał: > > poza tym likiery, to dwa małe kieliszki na wieczór > > w kieliszku to troche nie bardzo E, czemu nie? Są te wszystkie małe śliczne kieliszki-likierówki - ja tam sobie z nich lubię posączyc czyste likierki, bez wynalazków. Ale przepisy i tak wypróbuję - dawno nie piłam baileysa - kupię sobie z radoscią. Jednak forum potrafi inspirować do podejmowania działań twórczych :) Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: dziękuję :) 30.11.09, 15:04 nie no pewnie mozna, mnie chodzilo ze baileys z lodem jak dla mnie lepiej smakuje niz na cieplo w kieliszku Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: jak się przechowuje baileysa? 30.11.09, 08:36 Nie trzeba w lodówce! Odpowiedz Link Zgłoś
real.becwal Re: jak się przechowuje baileysa? 30.11.09, 10:37 vandikia napisała: > w lodówce, czy nie? > co za bzdurne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: jak się przechowuje baileysa? 30.11.09, 12:25 Alkoholu sie nie przechowuje, tylko natychmiast wypija! To trucizna i trzeba ją jak najszybciej utylizować, a powszechnie wiadomo, że organizm ludzki jest zdolny ją rozłożyć na nieszkodliwe czynniki. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: jak się przechowuje baileysa? 30.11.09, 14:53 vandzia, tak się zastanawiam, co jeszcze dodać i wyszło mi, że o krowach nikt nie wspomniał;) open-bar.pl/alkohole/baileys-original-irish-cream/27/382 Odpowiedz Link Zgłoś
haylee Re: jak się przechowuje baileysa? 30.11.09, 15:07 baileysa przechowuje się...krótko! Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: jak się przechowuje baileysa? 30.11.09, 17:48 Ja trzymam w spiżarce, ale po otwarciu staram się go za długo nie przechowywać. Nie ma z tym jednak kłopotu, od kiedy Bailey's stał się moim i męża obowiązkowym trunkiem na wieczory ze Scrabble. Litrowa butelka (pijamy trunek na czysto z lodem) schodzi nam w kilka wieczorów:) Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: jak się przechowuje baileysa? 30.11.09, 17:53 Po otwrciu trzeba skonsumowac cala butelke :) Tak mi sie przypomnialao bo moj tak dlugo napoczety stoi... ide se chlapnac :) ♥ Macius 10.05.2002 Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: jak się przechowuje baileysa? 30.11.09, 17:55 Kobiety kupcie sobie likier 43 najlepiej smakuje z mlekiem i do sniadania :) ♥ Macius 10.05.2002 Odpowiedz Link Zgłoś