soulshunter Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:04 maszynki do golenia a'la brus wylis Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:20 Na wypadające włosy używam odkurzacza. Odpowiedz Link Zgłoś
25wanilia Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:31 Tak, a przy okazji nie wciągnął Ci się do odkurzacza mózg? Po sensowności wypowiedzi i jej przydatności można by tak stwierdzić Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 23:13 Jakie pytanie, taka odpowiedź, słonko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:06 jako ze jestem facetem to dobrego slowa, mowie im wypier i wypier... :D kobietom glaca nie przystoi wiec radz sobie sama :P Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Pięć zdań o włosach 24.08.10, 22:13 1 Włosy są smutne:mózg nawiedzony Dumnym obłędem nie chce dbać o nie 2 Włosy są ciche gdy gra kosmicznie Mózg piłowany długim sfer smyczkiem 3 Wypadające włosy: choć dumny Przecież głodny mózg zjada cebulki 4 Włosy samotne:mózg nieobecny Ani na niebie ani na ziemi 5 Tryumfujące włosy: odgadły Że mózgu nie ma gdyż - szczury zjadły! 18 II 1970 Odpowiedz Link Zgłoś
volga_jasnowidzaca Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:15 Ja przede wszytkistkim od razu sprawdzam, czy paznocie rowniez sie lamia. Zazwyczaj obie te sprawy ida w parze. Przeglad diety powinien nastapic. Odchudzasz sie/odchudzalas? Albo nie dojadlas/ zywilas sie ' na miescie'? Kiedys uzywalam Vichy, jak ostro przecholowalam z dieta. Raz, jak bylam mloda i glupia, dopiero wizyta u dermatologa pomogla(wylazily garsciami, taka sobie super diete wymyslilam:/) - braz zelaza i tabletki z zelazem na recepte. Ponadto, najlpszy sposob na piekne wlosy, acz pracochlonny: sok z cebuli, zotko, nafta oczyszczana. Miksture wcierac dwa razy w tydodniu przez dwa tygodnie, torebka foliowa na glowe lub tez czepek, recznik (ma byc cieplo, aby sie luski wlsow otworzyly i pory w skorze glowy), po 2 h zmyc. Potem raz w tyg przez dwa tyg potem juz raz w w miesiacu. Wlosy pikne, blyszczace, rosna jak na drozdzach:) Odpowiedz Link Zgłoś
25wanilia Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:18 No, jedyna na temat. Mam podobny problem więc dziękuję za sensowną wypowiedź, która na FK to rzadkość. Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:20 mam za duzo zelaza i wypadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
volga_jasnowidzaca Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:29 papapapa.poker.face napisała: > mam za duzo zelaza i wypadaja... Moga wypadac od nadmiaru jak i od niedoboru, Ja wtedy mialam zrobione badania krwii, bo naprawde zrbilam sobie spore kuku:/ Podbnie z prowitamina A czyli beta karotenem - moga wypadac od nadmiaru i od niedoboru. Get the balance right, jak to Depeche Mode onegdaj spiewalo. Nie tyle wlosy, ale ostnio, znaczy ostatnie dwa lata moje zazwyczaj zdrowe i dlugie paznokcie lamaly sie zanim odrsly choc milimetr. Probowalam wszytkigo. Dopiero orzechy pomogly - codzinnie kilka brazykijskich orzechow przez 3 tygodnie iznowu mam dlugie i moce pazurki. Ale czasem to hormony i nic nie poradzisz:/ Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:18 nieladnie! :P :) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:20 Ale dlaczego ? Ja nienawidzę włosów na podłodze, w wannie.. bleee ! Nawet, jak są moje osobiste ! A już taki kołdunek z wanny wyciągnąć to prawdziwy koszmar ! Odpowiedz Link Zgłoś
papapapa.poker.face Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:25 tak sie przekomarzam :P Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:20 bijatyka, haj fajf ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:26 pionka, żółwik, łokieć, półdupek ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 24.08.10, 22:26 dobra, koniec pozdrowień, trzeba koleżance pomóc. Ja spytam mamy jutro i napiszę ! serko ! Odpowiedz Link Zgłoś
zagadka_78 znajdź przyczynę 24.08.10, 23:11 1. Najlepiej znajdź trychologa i wydaj parę stów na kurację, która zablokuje wypadanie i zabezpieczy cebulki przed obumarciem (jak obumrą, to włosy nie odrosną). Nie przetłuszczają Ci się czasem? 2. I równolegle idź się diagnozować do lekarza. Żelazo - to z krwi może Ci wychodzić wysokie mimo niedoboru w organizmie, bo żelazo w krwi jest wrażliwe na dietę - wystarczy więcej mięsa czy barszcz ostatnio, żebyś miała piękne albo za wysokie. Zbadaj sobie raczej FERRYTYNĘ - jak jest poniżej 30% normy, to min. 3 miesiące suplementacji żelaza by Ci się przydały. Poza tym - hormony tarczycy - przy niedoczynności lubią lecieć włosy. To samo przy za wysokiej prolaktynie (ale ona jest często tylko wtórna do niedoczynności tarczycy). I prawdopodobnie mało B12 też ma wpływ na wypadanie włosów, bo moje podstawowe chemikalia od trychologa miały ją w składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 25.08.10, 07:24 A my ze staro mamy takie galante sitko we wannie. Ostatnio kupiłem srebne, uch. Szyk prawie warszawski. Odpowiedz Link Zgłoś
whitediamond Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 25.08.10, 08:45 VICHY DERCOS AMINEXIL SP94 FEMME treatment against hair loss for women 12x 6ml to takie kapsulki z plynem do wcierania, uzywa sie to 3x w tygodniu ale zrob sobie badania hormonow Odpowiedz Link Zgłoś
ajrin-the-best Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 28.12.10, 19:41 na wypadające włosy jest dobry płyn o nazwie "Seboren" niestety Polska jego wersja ma zapach troszkę nie za bardzo, natomiast Niemiecka wersja jest droższa i trudniej dostępna nazywa się "Seborin" hair- tonic, płyn ten wmasowuje się w skórę głowy, zapobiega wypadaniu włosów, rosną szybciej i nie przetłuszczają się, po za tym polecam tran w kapsułkach najlepiej kupić 150 sztuk wychodzi taniej i brać 3 razy dziennie po jednej kapsułce, na włosy nakładać odżywkę z żółtka wymieszanego z naftą kosmetyczną oraz spożywać dużą ilość ryb, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
urodaistyl Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 29.12.10, 15:54 Ja stosowałam płukanki, ale nie pomagały. zdecydowałam się na badanie trychologiczne , badające strukture włosa. Badanie wykonuje Klinika włosów Hair Lab w Warszawie przy Lanciego 19 Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia-olcia Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 28.12.10, 19:44 kropelki Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 28.12.10, 19:50 Do lekarza, moze masz cos z tarczyca. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 28.12.10, 19:58 idziemy do lekarza, robimy morfologię i hormony wysypiamy się i dobrze odżywiamy Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 28.12.10, 20:55 kurde, a jak kiedys watek zalozylam na forum kobieta, o potrawach swiatecznych i to jeszcze przed samymi swietami to mi go usuneli, a tu prosze- watek o wypadaniu wlosow, dziala piknie, nikt nie usuwa. Podejrzewam ze admini mnie nie lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 28.12.10, 21:18 Na włosy i paznokcie, oraz na nerki i morfologię. nie ma niczego lepszego od grzyba herbacianego :) (rymnę se, a co ? ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 28.12.10, 21:35 najlepszy jest spermozol Odpowiedz Link Zgłoś
berta-live Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 28.12.10, 21:35 Poszukaj odpowiedzi na forum eksperckim o wypadaniu włosów. Tylko musisz pogrzebać, bo nawet nie pamiętam w jakiej kategorii jest to forum, prawdopodobnie zdrowie albo uroda. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 28.12.10, 22:15 Jeśli naprawdę masz problem z wielką ilością wypadających włlosów, pójdź do dermatologa, przepiszę Ci antybiotyki, maści na włosy i minie. Odpowiedz Link Zgłoś
0_paulina2010 Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 29.12.10, 15:54 ja bym ci polecila nutrikosmetyki wzmacniajace wlosy. mam collagen by-health i fajnie wzmacnia wlosy i paznokcie a efekty widac po pierwszym opakowaniu. poczytaj sobie w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia1982 Re: czego używacie na wypadające włosy? ;/ 30.12.10, 20:33 mnie pomógł revalid szampon i tabletki Odpowiedz Link Zgłoś