Dodaj do ulubionych

kreatywne cv

03.11.10, 22:24
czy jest tu moze ktos z branzy reklamowej/zwiazenej z dziennikarswem internetowym itd, kto moglby mi udzielic informacji na temat tego, czy rzeczywiscie udziwnione, oryginalne i kreatywne cv sa mile widziane? czy jesli takie stworze, nie wyjde na chorego psychicznie pacana, tylko osobe kretywna? a moze wam zdarzylo sie stworzyc kiedys ciekawe cv/list motywacyjny, ktore zaciekawily pracodawce na tyle, ze zaproponowal wam rozmowe w yniku ktorej dostaliscie prace?
Obserwuj wątek
    • gnomowladny Re: kreatywne cv 03.11.10, 22:33
      To zalezy od pracodawcy.Jak ubiegasz się o pracę w cyrku to udziwnione CV może pomóc.We wszystkicj innych miejscach proponuje standartowe CV.
      • miss.yossarian Re: kreatywne cv 03.11.10, 22:37
        ała
    • vandikia Re: kreatywne cv 03.11.10, 22:34
      cv ma być przede wszystkim schludne, czytelne i przejrzyste
      co do kreatywności - zalezy na kogo z HRu trafisz i jakie ten ktoś będzie miał upodobania
      kreatywnością wykażesz się na okresie próbnym
    • disa wystarczy kreatywne portfolio 03.11.10, 22:44
      cv ma być przejrzyste, BEZ BŁĘDÓW, chronologiczne i POPRAWNE
      zaszaleć można z wyborem czcionki np. trebuchet ;]

odpuść sobie te telewizyjne "kreatywne" cv o których wręcz z niedowierzaniem się słucha

portfolio dotychczasowej pracy jest bezcenne ;]
    • erillzw Re: kreatywne cv 03.11.10, 22:54
      Zalezy o jaka sie prace starasz.
      Moj kumpela miala fantastycznie CV ktore w opisie obowiazkow zawieralo opis jej cech charakteru. I co? Niedlugo jedzie na kontrakt za granice.
      Tylko, ze jej CV blo takie jaka jest ona. Jesli napiszesz bogate CV i przyjdzie im na rozmowe niesmialy gosc to od razu bedzie wiadomo ze cos jest nie tak. A moja kumpela jest zywiolowa i takim slowem opisalabym jej CV. Poza tym jest dobrze skonstruowane marketingowo ;)
    • aga90210 Re: kreatywne cv 04.11.10, 00:00
      Nie, nie jest potrzebne.
      Na wyższe stanowiska potrzebna jest tak naprawdę rekomendacja, dobra opinia w branży, a na niższe-jak najwięcej doświadczenia ładnie i przejrzyście wypunktowane.
    • zainteresowany_live Re: kreatywne cv 04.11.10, 03:35
      Najpoważniejszy błąd w CV - podanie stanu cywilnego. ;)
    • hildegarda-z-plocka Re: kreatywne cv 04.11.10, 13:18
      oj, no po co ta ironia! ja mam akurat normalne, schludne cv, ale slyszaam juz z kilku zrodel, ze gina w tlumie chetnych do pracy w tej branzy i nikt ich nie zauwaza. rozumiem, ze gdy chodzi o wyzsze stanowisko, licza sie osiagniecia, ale ja bym chciala starać się raczej o staz lub praktyki, wiec nie moge pochwalic sie zadnym doswiadczeniem- i podjerzewam, ze reszta aplikujacych tez raczej nie jest rekinami reklamy:) a przecietnie o jeden taki staz stara sie 500 osob, wiec zastanawiam sie, w jaki sposob dokonuje sie selekcja. uslyszlam, ze czesto w taki wlasnie, ale nie bylam do konca przekonana, wiec pytam:)
      • jagoda_pl Re: kreatywne cv 04.11.10, 14:15
        Ja bym sobie i tak darowała. Ostatnio dostałam takie omyłkowo. Najpierw chciałam grzecznie przeforwardować, ale jak zobaczyłam zamiast listu motywacyjnego jakieś rzewne wyznania zakończone wielokropkami to się załamałam i stwierdziłam, że wstyd to komukolwiek przekazywać.
    • szpilka_du Re: kreatywne cv 04.11.10, 14:24
      to zależy, co rozumiesz, przez "kreatywne CV". aplikujesz do miejsca, gdzie kreatywność jest towarem, który sprzedajesz, a nuda i sztampa to największy wróg.
      najlepsze CV, które ostatnio dostaliśmy było prezentacją fotografii przyjaciół kandydata, którzy dosłownie "gwarantowali swoją twarzą, że Pani XYZ myśli nieszablonowo" i prezentowali jej portfolio.

profesjonalne, standardowe CV jest jednym z setek. jeśli wiesz, dokąd wysyłasz "kreatywne" i widzisz, że pracujący tam team jest młody, a od potencjalnego kandydata oczekują wyróżnienia - to wyróżnij się.
      • hildegarda-z-plocka Re: kreatywne cv 04.11.10, 14:28
        dziękuje za radę:)
    • rik.a Re: kreatywne cv 04.11.10, 14:27
      Wydaje mi się, że takie inne CV jest mile widziane w branżach artystycznych oraz w reklamie. Generalnie w pracy, gdzie liczy się pomysłowość a pracodawca stawia na kreatywność.
    • lipsmacker Re: kreatywne cv 08.05.13, 11:23
      Mysle ze jesli kreatywna bedzie forma zaprezentowania CV to moze Ci to pomoc w zostaniu zauwazona i zaproszona na rozmowe kwalifikacyjna, wazne jednak abys miala do zaoferowania pracodawcy cos poza ta kreatywna forma, tzn. odpowiednie kwalifikacje i predyspozycje do oferowanego stanowiska.

Moja kolezanka kiedys przyszla do mnie po...duza szklana (przezroczysta) glowe, pozostalosc zbieractwa dziwnych przedmiotow z moich lat nastoletnich. Napelnila glowe pudelkami leku przeciwbolowego firmy gdzie startowala na stanowisko marketingowe, z pudelek powyjmowala ulotki i wymienila na swoje CV. Prace dostala.
    • gree.nka Re: kreatywne cv 08.05.13, 11:23
      tak, z dużym napisem, że pracujecie za najniższą krajową a jak poproszą to i za free
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka