Dodaj do ulubionych

GŁODNI MISJONARZE !!!

09.04.04, 09:13
Jak podano w wiadomościach, polscy żołnierze-misjonarze, stacjonujący w Iraku
(ze względów bezpieczeństwa) nie dostaną na święta żadnych paczek.

Prawdziwa tragedia!!!, jestem, jestem...... zdołowany :(((
Obserwuj wątek
    • Gość: Lena Re: GŁODNI MISJONARZE !!! IP: 80.48.96.* 09.04.04, 10:09
      MOżesz sobie darować niesmaczne żarty. Ciesz się, że to nie ty jesteś w takiej
      sytuacji. Czekałbyś na kawałek makowca z Polski jak nigdy w życiu na nic nie
      czekałeś. Być możę kontrolowanie tych paczek w sytuacji jaka jest jest zbyt
      skomplkowane i kosztowne. Postaw się jednak w sytuacji zwykłego żołnierza,
      zwykłego człwoieka. Tak trudno?
      Przeciwna byłam i jestem takiej wojnie. Amerykanów jakoś nic ich własne "misje"
      nie uczą, nawet bliskiej historii nie pamiętają - łatwiej wejść niż wyjść, a
      jak już się wychodzi to w roli oprawcy. Nawet jeśli podzielasz to zdanie nic
      nie upoważnia się do takich komentarzy.
      • ka2 Re: GŁODNI MISJONARZE !!! 09.04.04, 10:56
        pacyfista ?
        o co ci chodzi, większość tych żołnierzy z łapanki była brana
        do polityków z żalami
        • tomasdyg Re: GŁODNI MISJONARZE !!! 09.04.04, 11:06
          "Przykro mi", że nie łączysz się ze mna w bólu!!!

Pozdrawiam
      • tomasdyg Re: GŁODNI MISJONARZE !!! 09.04.04, 11:04
        Gość portalu: Lena napisał(a):
        "Przeciwna byłam i jestem takiej wojnie. Amerykanów jakoś nic ich
        własne "misje" nie uczą, nawet bliskiej historii nie pamiętają - łatwiej wejść
        niż wyjść, a jak już się wychodzi to w roli oprawcy."

-z tym akurat Leno zgadzam się

"Nawet jeśli podzielasz to zdanie nic nie upoważnia się do takich komentarzy."

A z tym zdecydowanie nie, bo:
        1. Mam prawo do własnego -jak i ty- zdania i wyrażania go,
        2. Nasi misjonarze w mundurach pojechali tam robić kasę na własne życzenie, jak
        to najemnicy (żołnierze kontraktowi). Nie mam, więc ochoty współczuć, że im
        zabrakło akurat ptasiego mleczka pod nosem. W dodatku "bawią" się, miedzy
        innymi za moje, z podatków, pieniądze.
        3. Na koniec buntuje się przeciw temu, że była to wiadomość z tzw. czołówki.

Pozdrawiam
        • ka2 Re: GŁODNI MISJONARZE !!! 09.04.04, 11:25
          dla ciebie żołnież zawodowy = najemnik ?
          • blanchet Re: GŁODNI MISJONARZE !!! 09.04.04, 11:30
            jeśli nie jesteś pracodawcą to również jestes pracownikiem najemnym- jak ci
            żołnierze
            • ka2 Re: GŁODNI MISJONARZE !!! 09.04.04, 11:37
              heh, jakoś nigdy nie myślałam o sobie jako o najemniku :)
              to mi się zawsze z legią cudzoziemską kojarzyło a nie zawodowymi oficerami po
              studiach np. medycznych na WAM -ie
            • tomasdyg Re: GŁODNI MISJONARZE !!! 09.04.04, 12:13
              pracownicy najemni, na ogół nie zabijają. No chyba, że pracują dla "Wołomina".
          • tomasdyg Re: GŁODNI MISJONARZE !!! 09.04.04, 12:10
            żółnierz, który zawarł kontrakt na konkretną operację wojskową (udział w
            wojnie), w kraju który nie prowadzi wojny -tak.
        • Gość: Lena Re: GŁODNI MISJONARZE !!! IP: 80.48.96.* 09.04.04, 12:25
          Ja akurat uważam, że sojusze obligują. Tak bardzo chcielismy do NATO to mamy. A
          my prezentujemy typowo polską cechę, chcielibyśmy się zapisać ale nawet na
          zebrania juz się nie chce przychodzić, gdy ktoś uczestniczy, to na pewno ma z
          tego niezłe korzyści i to za nasze. My byśmy bojowo walczyli, oni "się bawią".
          Posłuchaj może uważniej ile wojsk i jakiej narodowości bierze udział w
          tej "misji" ... tacy sami "nuworysze" jak my. Ich też przynależność obliguje.
          Mnie nie dziwi taka informacja na pierwszej stronie, ona wyraźnie pokazuje, że
          nasi żołnierze już wcale nie na misji a na wojnie.
          • tomasdyg Re: GŁODNI MISJONARZE !!! 09.04.04, 12:27
            Droga Leno jak sie nie mylę jesteśmy w sojuszu który nazywa się NATO. Jako żywo
            operacja w Iraku nie jest operacja NATO-wską.
            • Gość: Lena Re: GŁODNI MISJONARZE !!! IP: 80.48.96.* 09.04.04, 13:06
              Tak i jesteśmy w NATO dzięki USA. A w Iraku jesteśmy jako sojusznik gospodarczy?
              • tomasdyg Re: GŁODNI MISJONARZE !!! 09.04.04, 13:07

> Tak i jesteśmy w NATO dzięki USA. A w Iraku jesteśmy jako sojusznik
                gospodarczy
                > ?

hmmmmmmmmmmmmm !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka