marija.bar 02.02.11, 13:30 w salonie z aneksem kuchennym czy może samemu pójść do salonu a gości położyć w naszej sypialni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta-skarpeta Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 13:36 ja bym polozyla w sypialni, bo jestem rannym ptaszkiem idzieki takiemu rozwiązaniu moglam sobie skorzystac swobodnie z kuchni etc Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 13:37 Mam zasadę: sypialnia należy do nas. Niby dlaczego goście (czyli sytuacja przejściowa) nie mogą spać w salonie z aneksem kuchennym? Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 13:50 W ogóle przyjmowanie gości w domu to same niewygodny... Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 13:38 Pod zlew i do wanny. Albo na pralce. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 13:49 nie każdy jest taki gościnny jak ty :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 15:39 jan_hus_na_stosie napisał: > nie każdy jest taki gościnny jak ty :) > > Wiem. Wszyscy mi to mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
galasretka.pluskawkowa Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 13:49 Ostatnio ktoś tu radził, że najlepiej w nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
edypia111 Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 13:53 Sypialnia jest nasza. Goście zawsze śpią w pokoju z aneksem, zdarzało się, że z powodu ich ilości spali na dmuchanym materacu, ale sypialni jak niepodległości nigdy bym nie oddała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
generation_p Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 13:54 W salonie, sypialnia jest nasza i tylko nasza. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 13:57 marija.bar napisała: > w salonie z aneksem kuchennym czy może samemu pójść do salonu a gości położyć w > naszej sypialni? Sypalnia z definicji jest wygodniejsza do spania także oddając ją gościom pokazujesz pewien szacunek i gościnność. Niemniej to zalezy od kilku czynników, jesli to koleżanka z łąwy szkolnej to imho można ją inaczej potraktować niż starszą ciocię. Może też być tak, że goście wolą mieć w nocy dostepn do kuchni, do TV etc. Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 13:58 Co Wy z tym: nasz sypialnia, nasza !!!! Nie potraficie w kuchni ? Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:28 menk.a napisała: > Potrafię.:> Bardzo ładnie. Ma tu medal. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:33 Nie bądź wiśnia i daj dwa, bo mam ( . )( . ). :P Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:39 Nie dam, bo se wszystko przykryjesz. Nie ma tak Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:41 Albo Twoje medale rosną, albo moje ( . )( . ) maleją.:> Odpowiedz Link Zgłoś
generation_p Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 16:14 bijatyka napisała: > Co Wy z tym: nasz sypialnia, nasza !!!! Nie potraficie w kuchni ? Nie. ;-) Moje łóżko, mój bałagan, mój smrodek. Nie podzielę się tym,o nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
katharsisss Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 13:58 Zdecydowanie w salonie. Ja jako gość krępowałabym się spać w czyjejś sypialni. Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:06 Ale, ze co? Krepuje Cie korzystanie z lozka, na ktorym wczesniej ktos figle wyprawial? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:13 Sypialnia to dla mnie strefa intymna (u mnie żadni goście nawet nie wchodzą do sypialni) i zwiedzanie cudzej sypialni to dla mnie poziom taki jak noszenie cudzych (nawet czystych)majtek. Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:23 Zgodze sie, pod warunkiem, ze wlasnym gosciom jestem w stanie zapewnic wygode na zblizonym poziomie. W przeciwnym razie, byloby mi wrecz glupio wymagac od bliskich mi osob (tylko takie u mnie sypiaja), zeby spaly na przyklad na materacu albo niewygodnym lozku w pomieszczeniu z aneksem kuchennym. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:25 ja mam 3 pokoje i kuchnie oddzielnie, a w duzym pokoju bardzo wygodny naroznik dla gosci- jednak jesli chodzi o intymnosci to na tej kanapie dzialy sie takie rzeczy, ze chyba goscie woleliby spac jednak w sypialni;) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 15:04 U mnie goście mają do dyspozycji zamykany salon. Zastanawiałam się nad otwarciem go na kuchnię, ale nie zdecydowałam się z uwagi na brak pokoju gościnnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:28 przesadzasz, przecież gościom można dać świeżą pościel a po ich wyjeździe znów ją zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 15:07 Nie przesadzam, każdy ma inne granice intymności, prywatnej przestrzeni...jedni maja takie inni śmakie, ważne by się szanować. Nie chodzi o pościel (bo ta zmieniam po każdym gościu, jaki nocuje), a o cały pokój, który jest moim azylem i strefą totalnie prywatną. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:00 Osoby, które mają możliwość u mnie przenocować mogą spać nawet ze mną w łóżku :P Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:03 izabellaz1 napisała: > Osoby, które mają możliwość u mnie przenocować mogą spać nawet ze mną w łóżku : > P to się nazywa prawdziwa gościnność ;) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:16 jan_hus_na_stosie napisał: > to się nazywa prawdziwa gościnność ;) Raczej odpowiedni dobór gości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:04 Ta Pani otrzymuje bukiet i puchar. No dobra i misiek. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 16:15 mąż bierze udział w selekcji gości? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: gdzie połozyć gości ? 04.02.11, 16:48 lacido napisała: > mąż bierze udział w selekcji gości? ;) Nie musi. Wszyscy atrakcyjni :D Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:02 Jesli gosciem jest tesciowa - w ogrodku pod namiotem. Wszyscy inni - sypialnia. Ktos wspomnial o szacunku dla gosci i ja tez tak to widze (wyjatek: patrz wyzej ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:16 w kredensie albo w tapczanie. tylko nie zapomnij, bo się zepsują. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: a nie lepiej w pokoju goscinnym? 02.02.11, 14:26 :D kobita ma sypialnie i salon z aneksem:D Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: a nie lepiej w pokoju goscinnym? 02.02.11, 14:30 no, czyli gościnny wypada na balkonie albo na klatce schodowej, zależy czy goście ciepłolubni są. Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna Re: a nie lepiej w pokoju goscinnym? 02.02.11, 14:34 no to ja nie rozumiem, jak mozna byc tak bezmyslnym, by kupic tak male mieszkanko moze pomysl nad wynajeciem dla nich jakiejs kwatery albo sama sie wyprowadz gdzies by goscie mogli w komforcie sie wyspac... Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: a nie lepiej w pokoju goscinnym? 02.02.11, 14:36 eeetam, mieszkanie se większe kupować z powodu gości, goście paszli won do hotelu i problem rozwiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna Re: a nie lepiej w pokoju goscinnym? 02.02.11, 14:37 no ale tez chodzi o komfort zycia w takiej klitce to mozna klaustrofobii sie nabawic a i gosci wstyd przyjac... Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: a nie lepiej w pokoju goscinnym? 02.02.11, 14:43 nie znam się, jakbym miała sypialnię i salon, to bym się nie nabawiła klaustrofobii, szczególnie jeśli mieszka jedna czy dwie osoby. a gości można przyjąć w salonie, do tego chyba salon służy, nie? prywatne mieszkanie to nie pensjonat i tacy przyjeżdżający powinni uwzględniać różne niewygody, jak np. brak sypialni dla gości. a jak im nie pasuje, to są hotele. nie wyobrażam sobie wyprowadzki z własnej sypialni, żeby jacyś goście się tam "gościli" nie wiadomo ile czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna Re: a nie lepiej w pokoju goscinnym? 02.02.11, 14:48 salon sluzy do przyjmowania gosci dlatego tam powinna stac sofa i fotele by wygodnie usiasc, napic sie czegos i pogadac do spania sluza sypialnie oraz pokoje goscinne w kazdym szanujacym sie domu powinien byc przynajmniej jeden pokoj gocinny :P Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: a nie lepiej w pokoju goscinnym? 02.02.11, 14:52 > w kazdym szanujacym sie domu widocznie jej mieszkanie to nieszanująca się szmata. pogódź się z tym i nie przynudzaj. w domu to se można nawet służbę mieć, a w mieszkaniu przeważnie nie ma kompletnie zbytecznych pokoi dla gości, którzy się pojawiają raz na ruski rok. Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna Re: a nie lepiej w pokoju goscinnym? 02.02.11, 14:59 dobrze juz dobrze, tylko nie popadnij w depresje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: a nie lepiej w pokoju goscinnym? 02.02.11, 14:52 hejterzyna napisał: > do spania sluza sypialnie oraz pokoje goscinne > w kazdym szanujacym sie domu powinien byc przynajmniej jeden pokoj gocinny > > > :P Cóż, nie każdego stać na ten szacunek.:D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: a nie lepiej w pokoju goscinnym? 02.02.11, 14:38 Najlepiej wcale nie kupować i samemu won do hotelu. Sprzątać będą za nas.:P Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: a nie lepiej w pokoju goscinnym? 02.02.11, 14:45 za drogo, najlepiej podróżować i mieszkać u znajomych, też jest szansa, że posprzątają za nas;) Odpowiedz Link Zgłoś
tumoi Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:38 w hamerykańskich filmach gości śpią na nierozkładanej sofie w salonie:) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:49 pod przescieradlem i kocem i nie narzekają:D Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 14:53 ale tylko w sitcomach ze wzgledu na ograniczenia planu zdjeciowego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian w hotelu 02.02.11, 15:12 marija.bar napisała: > w salonie z aneksem kuchennym czy może samemu pójść do salonu a gości położyć w > naszej sypialni? bo niby jak inaczej, nie masz warunków, to nie przyjmuj gości Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 16:01 marija.bar napisała: > w salonie z aneksem kuchennym czy może samemu pójść do salonu a gości położyć w > naszej sypialni? Dać im namiar na hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 16:11 chyba w sypialni polozyc i pojsc do salonu Odpowiedz Link Zgłoś
taki_sobie_ludzik Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 19:37 połóż w pokoju gościnnym Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: gdzie połozyć gości ? 02.02.11, 19:40 Tak długo pić, żeby nie zdążyli się położyć lub by sami położyli się na podłodze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eastern-strix Re: gdzie połozyć gości ? 04.02.11, 16:05 W salonie. Twoja sypialnia jest Twoja. To nie jest pokój gościnny. Chyba,że przyjeżdża ktoś, komu chcesz okazać szczególne względy. Ale dla znajomych, przyjaciół, rodziny to salon. Osobiście nie spałabym w sypialni gospodarzy nawet, gdyby nalegali. Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: gdzie połozyć gości ? 04.02.11, 17:20 cieszę się, że jestem jeszcze w tym wieku, że mogę poprosić gości żeby wzięli ze sobą karimaty i śpiwory. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt gdzie połozyć kości - to viem. 04.02.11, 17:24 ale zeby jeszczez gosciami sie przejmowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
mocno.zdziwiona Re: gdzie połozyć gości ? 04.02.11, 20:04 W salonie, sypialnia jest Twoja i tak niech zostanie. Chyba że wiesz, że goście lubią długo spać a Ty będziesz się szykować do pracy i potrzebować dostępu do kuchni. Wtedy z wygody możesz zamienić. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: gdzie połozyć gości ? 05.02.11, 06:13 słowo goście oznacza szczególne honory--niech śpią w mojej sypialni--nie beda mi przeszkadzac w piciu porannej kawy/b,wcześnie/i porannych ablucjach mam gości musze wstac przed nimi aby przywitac ich umyta i zorganizowana Odpowiedz Link Zgłoś