Dodaj do ulubionych

Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 22:57
Ostrzegam wszystkich którzy mieliby chętke to obejrzeć że są to trzy godz.
potwornego nudziarstwa.Żałuje że mnie nikt nie ostrzegł wcześniej tak jak ja
Was.A ja jeszcze byłem na tym w kinie.
Obserwuj wątek
    • miriammiriam Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. 23.04.04, 23:03
      też byłam i bardzo mi sie podobało

• pani.kierowniczka Miriam! 24.04.04, 14:56
        Podzielam Twoją opinię nie tylko w tej kwestii.
        Podziwiam za rzeczową i na poziomie, niestety, tylko z Twojej strony, dyskusję
        z soczewicą, gratuluję zachowania zimnej krwii... ja nie potrafiłabym tak...
        olałabym tę osóbkę, gdyż wg mnie rozmowa z nią nie ma sensu - jest albo tak,
        jak ona chce, żeby było, czyli: jedynie słuszna droga, albo nie, ergo: jesteś
        wrogiem; nie potrafi uargumentowac sensownie niczego, a brak argumentow
        zapełnia wycieczkami personalnymi i emocjonalnymi wtretami.

Pozdrawiam,
        pk
        • Gość: az Re: Miriam! IP: *.magtel.net.pl 24.04.04, 15:14
          > Podzielam Twoją opinię nie tylko w tej kwestii. [...]

Niezłe. Każdy wątek dobry, by się pożalić.

> olałabym tę osóbkę

Coś mi się wydaje, że ktoś tu "brak argumentow zapełnia wycieczkami
          personalnymi i emocjonalnymi wtretami".
        • miriammiriam Kierowniczko! 24.04.04, 18:18
          ja też podziwiam Twoje Dzieła
          w tym Paszt_Tesse wszechmogącą ;)
    • Gość: Richelieu* Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. IP: 217.98.107.* 23.04.04, 23:08
      nudne bo banalne, a jeśli banalne to kiczowate, a jeśli kiczowate to nawet
      tomuś filmowi nie pomoże
    • soczewica Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. 23.04.04, 23:09
      zazdroszczę ci że byłeś w kinie :) ja oglądałam ten film w dziwnych
      okolicznościach w tomaszowie lubelskim, w pustym, nie moim mieszkaniu, i nie
      nudziłam się, a wprost przeciwnie.
      może masz złe wrażenie bo w kinie nie można się położyć przy oglądaniu?
      :O)
      • Gość: Richelieu* Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. IP: 217.98.107.* 23.04.04, 23:15
        chodzi o sam film, a nie atrakcje towarzyszące oglądaniu.
        • daffne Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. 23.04.04, 23:31
          No skoro pisze sie o tym filmie to jednak cos w tym musi byc....wiec ide.. obejrze ;D
        • miriammiriam Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. 23.04.04, 23:33
          nudny, bo to nie jest film akcji tylko intertekstualna gra z widzem, świat
          fikcyjny przenika sie z realnym (;podobnie, jak w necie;) i jedni czują ten
          klimat, a inni nie. ten filma ma kilka warstw, w warstwie popularnej to prosta
          historia obyczajowa, a do ukrytej trzeba samemu znaleźć klucz, może tym kluczem
          jest 'fidelio' ? lubie kino postmodernistyczne, bo nie narzuca ambitnego
          poziomu, ale zostawia mu otwartą furtkę, Kubrick jest mistrzem tego gatunku,
          noooo nie tak wielkim jak Greenway, ale i tak mu stawiam 5+.
          • asiaasia1 Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. 23.04.04, 23:39
            mi się bardzo ten film podobał
          • r.richelieu Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. 23.04.04, 23:39
            z showu wiśniewskiego też wyciągają drugie dno
            z bluzgania też wyciągają drugie dno
            czyżby z pretensjonalności też coś powyciągać
            każdy może być mądry gdy zobaczył coś na co czekał

ale mi fikcja i ukrytość, phi

podobają mi się wnętrza za to
            • miriammiriam Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. 23.04.04, 23:54
              r.richelieu napisała:

> z showu wiśniewskiego też wyciągają drugie dno
              > z bluzgania też wyciągają drugie dno
              > czyżby z pretensjonalności też coś powyciągać
              > każdy może być mądry gdy zobaczył coś na co czekał
              >
              > ale mi fikcja i ukrytość, phi
              >
              > podobają mi się wnętrza za to

hmmmmm widze, że oglądasz pana z czerwonymi włosami, a może i słuchasz brrrrrr
              tak, to nie jest dla ciebie odpowiedni film
              • r.richelieu Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. 24.04.04, 00:02
                tak, słucham wiśniewskiego dniami i nocami, wprost zasłuchuję się w jego
                pięknej muzyce
                trudno mieszkać w pl i nie wiedzieć czym jest wiśniewski

Ty uważasz, że film ma drugie dno, ja uważam że jest banalnie pretensjonalny
                i dobrze
                obejrzę jeszcze raz bo może to niezwykłe drugie dno gdzieś dynda niedostępne
                dla młodych i gupich i.. słuchających wyłącznie wiśniewksiego. łof muszę
                wreszcie wziąść się za siebie, bo odstaję
                • miriammiriam jeśli chodzi o dno 24.04.04, 12:19
                  to jesteś ekspertem w tym temacie....:P
                  • Gość: Richelieu* Re: jeśli chodzi o dno IP: 217.98.107.* 24.04.04, 15:01
                    nie rozumiem Miriam. Zaczęłam o filmie. Jednemu się podoba drugiemu nie.
                    A Ty zaczynasz robić wycieczki pełnoosobowościowe już drugi raz.
                    Powiedziałam, że film jest niezbyt udany, a nei że Ty jesteś niezbyt udana.
                    Trudno zobaczyć różnicę?

nie będę się zniżać do Twojego poziomu wycieczek bo gdy twierdzisz, że jestem
                    dno więc nie mam się już z czego zniżyć

pożartuje sobie człowiek z samego siebie to biorą to za poważne argumenty, bez
                    sensu . Powie coś o filmie to od razu wytyki na całe życie, bez sensu. Jest w
                    ogóle coś z sensem u sędziego?
                    • miriammiriam Re: jeśli chodzi o dno 24.04.04, 18:24
                      >gdy twierdzisz, że jestem
                      > dno więc nie mam się już z czego zniżyć

hmmmmm ja twierdze że jesteś dno? nigdy w życiu, napisałam że jesteś ekspertem
                      od kwestii dna, a uważam tak dla tego że sama wprowadziłaś ten termin na
                      określenie struktury semantycznie otwartej, czyżby miał znaczenie pejoratywne?

• Gość: Richelieu* Re: jeśli chodzi o dno IP: 217.98.107.* 24.04.04, 22:10
                        nie odróżniasz wysokości od niskości, że wątrpisz w pejoratywność? pełna
                        komuna. Zaś abisal nie jest mi znany, ba, nikomu nie jest znany jeśli Ty z tej
                        beczki
                        nie jestem nurkiem, nawet pływać nie potrafię, wstyd, bo z kolei latanie to
                        moja codzienność
      • Gość: verte Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 01:50
        soczewica napisała:

> zazdroszczę ci że byłeś w kinie :) ja oglądałam ten film w dziwnych
        > okolicznościach w tomaszowie lubelskim, w pustym, nie moim mieszkaniu, i nie
        > nudziłam się, a wprost przeciwnie.
        > może masz złe wrażenie bo w kinie nie można się położyć przy oglądaniu?

A Pani go tak sama oglądała?
        • soczewica Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. 24.04.04, 13:10
          Gość portalu: verte napisał(a):

> A Pani go tak sama oglądała?

sama :)
      • Gość: xman Re: chwalimy sie? :) do Soczewicy IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 24.04.04, 13:05
        uuu soczewico czyzbys TO zrobila z kims?chyba tak dlatego musisz sie na forum
        pochwalic. :)
        • soczewica błaźnimy się? 24.04.04, 13:13
          sama, sama.
          gratuluję umiejętności sięgania do trzeciego dna interpretacji wypowiedzi.
          i nie tylko interpretacji wypowiedzi.
          ;-)
        • Gość: az Re: chwalimy sie? :) do Soczewicy IP: *.magtel.net.pl 24.04.04, 13:23
          > uuu soczewico czyzbys TO zrobila z kims?chyba tak dlatego musisz sie na forum
          > pochwalic. :)

Wychodzi na to, że nie TO, i nie z kimś.
          Twój domysł o przymusie chwalenia się diabli wzięli.
          Ale chwalcie się dalej xmanie.
          • Gość: xman Re: chwalimy sie? :) do Soczewicy IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 24.04.04, 13:26
            ja TEGO jeszcze nie zrobilem.niestety jestem na to za brzydki :) nie jestem sex
            bomba jak soczewica nasza forumowa pieknosc ;)
            • Gość: az Re: chwalimy sie? :) do Soczewicy IP: *.magtel.net.pl 24.04.04, 13:29
              > ja TEGO jeszcze nie zrobilem.niestety jestem na to za brzydki :) nie jestem
              sex
              >
              > bomba jak soczewica nasza forumowa pieknosc ;)

Aha.
              Nie ma się czym chwalić.
      • Gość: verte Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 13:28
        soczewica napisała:

> zazdroszczę ci że byłeś w kinie(...)może masz złe wrażenie bo w kinie nie
        > można się położyć

To czego mi w sumie zazdrościsz??Jakieś ambiwalencja panną miotają.
    • Gość: 32-latka Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. IP: *.icpnet.pl 24.04.04, 00:24
      Soczewica ile masz lat ?
      • Gość: verte Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 01:55
        No i skończyło się.Kto się nabrał ten wie hehehe....
    • Gość: dzidzia Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. IP: *.sympatico.ca 24.04.04, 15:09
      a w stanach jedyna krytyka, abylo to chyba 3 lata temu, jak film wszedl na
      ekrany, to to ze pani pred wyjsciem na party poszla do toalety zrobila siku
      wstala naciagnela majtki i poszla na party.
      co w tym zlego ktos w polsce zapyta co tu krytykowac?
      ano to ze jak jak naciagnela majtki to powinna umyc rece i dopiero isc na party
      thats all
    • hal9000 Jeden z moich ulubionych filmów... n/t 24.04.04, 16:14
      przecież napisałem n/t... :-)
    • Gość: ja 986 Re: Oczy szeroko zamknięte-ostrzeżenie. IP: *.infocoig.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.04, 20:11
      FILM DENNY I W DODATKU SUGERUJĄCY ŻE NARKOTYKI TO NIC TAKIEGO.INNEGO DNA TAM
      NIE DOSTRZEGŁAM.DOWOLNE TEORIE TO MOŻNA SNUĆ I BEZ ŻADNEGO FILMU.
    • komandos57 [...] 24.04.04, 20:12
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka