maitresse.d.un.francais 18.06.11, 16:40 coraz trudniej mi otwierać słoiki :-((( i co ja biedna zrobię? krasnoludki jak do tej pory nie pokazały się chyba trza będzie zacząć ćwiczyć ręce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cafem Re: starzeję się 18.06.11, 16:42 > coraz trudniej mi otwierać słoiki :-((( To Ty nie znasz metody uderzania pokrywką o podłogę? Słoik sam się wówczas otwiera. To prostsze niż ćwiczenie rąk:P Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: starzeję się 18.06.11, 16:43 cafem napisała: > > coraz trudniej mi otwierać słoiki :-((( > > To Ty nie znasz metody uderzania pokrywką o podłogę? Słoik sam się wówczas otwi > era. To prostsze niż ćwiczenie rąk:P To znaczy co konkretnie robię? Bo mamy takie prastare grzybki w occie od krewnej, co ich żadna siła otworzyć nie potrafi. Wręcz podejrzewam, że krewna dlatego je nam wcisnęła. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: starzeję się 18.06.11, 16:46 Bierzesz słoik, dla bezpieczeństwa owijasz w ścierkę kuchenną, i uderzasz lekko bokiem pokrywki o podłogę, tj ostukujesz. Z każdej strony, aż zasyczy, że się poluzowało. Jak to nie pomoże, to uderzasz mocniej i do skutku. Jeśli pokrywka/słoik nie są uszkodzone, musi puścić. Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: starzeję się 18.06.11, 16:51 mi zawsze zasyczy jak lekko podważam nożem o bok (od spodu) dekielka. Zawsze działa. Obijania nie znałam,ale mszę raz spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
zemsta.blondynki Re: starzeję się 20.06.11, 12:24 wystarczy o kant stołu postukać, po co schodzić do parteru :D Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: starzeję się 18.06.11, 16:47 grzybki... żadna siła by mnie powstrzymała aby tego nie otworzyć :D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais zamyślenie 18.06.11, 16:49 zapraszam do mnie na otwarcie grzybków, oczywiście degustacja zawartości w charakterze nagrody Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: zamyślenie 18.06.11, 16:52 nie rób smaka, bo zaraz wychodzę, a ślina mi się zbiera w za dużych ilościach :D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: starzeję się 18.06.11, 16:44 mnop2 napisała: > chopa se znajdź, najlepi Murzyna :) właśnie chcę rozwiązać problem BEZ szukania chopa Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: starzeję się 18.06.11, 18:55 maitresse.d.un.francais napisała: > właśnie chcę rozwiązać problem BEZ szukania chopa no ale znalezienie chopa to upieczenie dwóch pieczeni na jednym ogniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: starzeję się 18.06.11, 20:55 znalezienie chłopa , kt óry będzie umiał otwormzyc słoik graniczy z cude Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: starzeję się 18.06.11, 21:09 noweeeeeśprzestań! www.youtube.com/watch?v=7SPKXa8mRjA Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: starzeję się 18.06.11, 21:11 pragnę zauważyć, że Murzyn dżemu nie otworzył :> Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: starzeję się 18.06.11, 16:45 Madonna sie starzala... i coraz bardziej biceps jej rosl starzenie to nie przyczyna... reke za malo cwiczysz ;] Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: starzeję się 18.06.11, 16:49 tygrysio_misio napisała: > Madonna sie starzala... i coraz bardziej biceps jej rosl > > starzenie to nie przyczyna... reke za malo cwiczysz ;] > > W ogóle nie ćwiczę, a otwierałam bez problemu do tej pory! Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: starzeję się 18.06.11, 16:55 Madonna tez nie cwiczyla...az pewnego dnia nie mogla otworzyc sloika... i zobatrz jak teraz wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: starzeję się 18.06.11, 16:58 tygrysio_misio napisała: > Madonna tez nie cwiczyla...az pewnego dnia nie mogla otworzyc sloika... i zobat > rz jak teraz wyglada > Bez bicepsów nie wyglądałaby lepiej, i tak już czas chować ramiona w rękawach Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: starzeję się 18.06.11, 16:57 Korzystaj ze sztuczek, a nie z siły. Każdorazowo podważ sobie lekko nożem wieko, czasami trzeba z kilku stron, tylko nie ukrusz szkła, lekkie syknięcie i potem już z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: starzeję się 18.06.11, 17:02 sorry zamysleniee, nie czytałem wcześniejszych wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: starzeję się 18.06.11, 17:13 nie ma sprawy :) w końcu, te same "złote myśli" mieliśmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: starzeję się 18.06.11, 17:04 xolaptop napisał: > Korzystaj ze sztuczek, a nie z siły. Każdorazowo podważ sobie lekko nożem wieko > , czasami trzeba z kilku stron, tylko nie ukrusz szkła, lekkie syknięcie i pote > m już z górki. Potrenuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kapselodtymbarka Re: starzeję się 18.06.11, 18:46 trzeba delikatnie podwazyc nozem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: starzeję się 18.06.11, 18:54 Ja ci moge otwierac, ale nie ma nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: starzeję się 18.06.11, 18:56 ty będziesz otwierać słoiki, ona robić ci seksi metroseksualne sweterki na drutach Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: starzeję się 18.06.11, 19:29 metroseksualne dlaczego metroseksualne, hę? taki też można, chociaż to wielce upierdliwe jest Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: starzeję się 19.06.11, 16:05 jan_hus_na_stosie napisał: > ten akurat jest ładny :) wiedziałam, że ci się spodoba, dlatego go wkleiłam - jak widać, można na drutach robić sweterki ładne Odpowiedz Link Zgłoś
bez_obcasow Re: starzeję się 20.06.11, 12:45 kombinerki.pinocheta napisał: > Ja ci moge otwierac, ale nie ma nic za darmo. oferta sprzedazowa Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: starzeję się 18.06.11, 18:55 'murzyna' jakiegos zatrudnij, takiego z juz wycwiczonymi rekoma:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 radzę 18.06.11, 19:08 stara panna bez chłopa w domu sposoby musi mieć, zatem: sposób nr 1 - standard, czyli włożenie czubka noża pod pokrywkę, ale zaokrąglony nie z czubkiem ostrym, za chwilę 'pyknie' i można otwierać sposób nr 2 - dla tych, które chcą się wyżyć - słoik kładziemy na boku, i bok pokrywki 'odpukujemy' naokoło waląc w kant stołu oczywiście ryzyko takie, że pokrywka do wekowania może się na nadać bo nie zassie. no ale ja pomimo wieku starczego weki zamierzam robić dopiero za jakieś 40 lat, więc na razie słoików z pokrywkami nie zbieram Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: starzeję się 18.06.11, 19:10 nie trzeba się siłować, wystarczy pokrywkę podważyć śrubokrętem, a jak niet, to nożem. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: starzeję się 18.06.11, 19:24 taaa, nożem, chyba jeśli chce się człowiek pokaleczyć :> Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: starzeję się 18.06.11, 19:37 trzeba być wyjątkowo zdolnym, żeby skaleczyć się nożem do posiłków z okrągłym czubkiem. szpica nie polecam, bo może się złamać. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: starzeję się 18.06.11, 20:39 nie kupuj w słoikach. w puszkach kupuj. otwieracz do puszek łatwiej daje się obsługiwać :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: starzeję się 19.06.11, 11:00 Ja nigdy nie umiałam otwierać. Nie tylko słoików, ale w ogóle, mam problem z otwieraniem. Więc nie widzę upływu czasu;> Odpowiedz Link Zgłoś
green-chmurka Re: starzeję się 19.06.11, 15:28 Chlopa do otwierania sloikow nie szkukaj, moze przestan kupowac zarcie w sloikach. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais znaczy osobiście mam ten szczaw siekać? 19.06.11, 16:05 green-chmurka napisała: > Chlopa do otwierania sloikow nie szkukaj, moze przestan kupowac zarcie w sloika > ch. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa_nudziara Re: starzeję się 19.06.11, 16:25 Wszystkich to niestety kiedys czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: starzeję się 19.06.11, 17:21 > coraz trudniej mi otwierać słoiki :-((( Kupuj w puszkach ;-) A tak poważnie - to problem z otwieraniem słoików bierze się z podciśnienia - były zamykane na gorąco, powietrze wewnątrz skurczyło się, więc się "zassały". Jeśli podgrzejesz to powietrze, to podciśnienie zmaleje. Ewentualnie możesz przewiercić pokrywkę - wtedy ciśnienie się wyrówna, zaznaczam jednak że sam tego nigdy nie robiłem, natomiast podgrzewałem raz, w gorącej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś