krys0talowa 24.07.11, 13:42 czy ktoras z was jest z duzo starszym/ modszym facetem? myslicie, ze takie zwiazki maja szanse czy nie bardzo?czy rozxnica 10-15lat jest duza roznica wieku wg was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alienangel Re: duza roznica wieku w zwiazku 24.07.11, 14:42 Jeśli jedno ma 15, a drugie 30, to tak, różnica jest duża.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ren1706 Re: duza roznica wieku w zwiazku 22.09.11, 14:06 jestem w zwiazku z duza roznica wieku .dzieli nas 17 lat. w ogole tego nie odczuwam!!!nie widze siebie z partnerami w moim wieku.. to nie jest moj pierwszy tego typu zwiazek. poprzednia roznica wieku 20 lat.-. oczywiscie zwiazki takie to spore wyzwanie.. ,ale nic nie jest niemozliwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
kiira_korpi Re: duza roznica wieku w zwiazku 24.07.11, 14:58 U nas jest różnica 10 lat. Imho to całkiem akceptowalna różnica. Tak naprawdę powyżej 20 lat może się robić problem, bo to już jednak różnica pokolenia. Ale to też zależy od konkretnego przypadku. Chociaż, jak tak patrzę po znajomych, to raczej sparowali się równolatkowie, różnica wieku zwykle nie przekracza 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
anais_66 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.09.11, 02:03 kiira_korpi napisała: > U nas jest różnica 10 lat. Imho to całkiem akceptowalna różnica. U mnie to +/- standard, póki co :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: duza roznica wieku w zwiazku 24.07.11, 19:51 Moja ostatnia dziewczyna jest młodsza ode mnie o 20lat i często to ja byłem bardziej na czasie... To zależy od poziomu tej starszej strony i oczekiwań tej młodszej. Są faceci którzy wyglądają dużo młodziej od metryki a zachowują się znacznie młodziej... Da się, spokojnie da się! Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotk_a_polna Re: duza roznica wieku w zwiazku 24.07.11, 20:02 > Moja ostatnia dziewczyna jest młodsza ode mnie o 20lat i często to ja byłem bar > dziej na czasie... To zależy od poziomu tej starszej strony i oczekiwań tej mło > dszej. Są faceci którzy wyglądają dużo młodziej od metryki a zachowują się znac > znie młodziej... Z tego optymizmu przypominasz mi kogoś. Szklanka zawsze do połowy pełna? Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: duza roznica wieku w zwiazku 24.07.11, 20:11 stokrotk_a_polna napisała: > > Moja ostatnia dziewczyna jest młodsza ode mnie o 20lat i często to ja był > em bar > > dziej na czasie... To zależy od poziomu tej starszej strony i oczekiwań t > ej mło > > dszej. Są faceci którzy wyglądają dużo młodziej od metryki a zachowują si > ę znac > > znie młodziej... > > Z tego optymizmu przypominasz mi kogoś. > Szklanka zawsze do połowy pełna? Taaaa, optymizmu i humoru zawsze pełno, gorzej z rozsądkiem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotk_a_polna Re: duza roznica wieku w zwiazku 24.07.11, 20:22 > > Z tego optymizmu przypominasz mi kogoś. > > Szklanka zawsze do połowy pełna? > > Taaaa, optymizmu i humoru zawsze pełno, gorzej z rozsądkiem...:) Optymizm niebezpiecznie graniczący z naiwnością, głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: duza roznica wieku w zwiazku 24.07.11, 20:43 stokrotk_a_polna napisała: > > > Z tego optymizmu przypominasz mi kogoś. > > > Szklanka zawsze do połowy pełna? > > > > Taaaa, optymizmu i humoru zawsze pełno, gorzej z rozsądkiem...:) > > Optymizm niebezpiecznie graniczący z naiwnością, głupotą. Z wszystkim się zgadzam, głupotę sobie wypraszam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotk_a_polna Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 10:54 > Z wszystkim się zgadzam, głupotę sobie wypraszam...:) Z reguły głupek nie zdaje sobie sprawy z swojego kretynizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 12:01 stokrotk_a_polna napisała: > > Z wszystkim się zgadzam, głupotę sobie wypraszam...:) > > Z reguły głupek nie zdaje sobie sprawy z swojego kretynizmu. Nie podejmuję dyskusji - nie ten poziom. Przywykłem do kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 19:00 Wlody masz racje, nie warto tu dyskutowac. Dzieki za to za potwierdzenie, ze i z 20 letni roznica sie da. Wejdz sobie na emame, am jest juz ten watek. Zjada Cie od gory do dolu tak ja mnie jak cos takiego napiszesz :) hehe ale ja juz sie przyzwyczailam. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 21:32 sokhna napisała: > Wlody masz racje, nie warto tu dyskutowac. > > Dzieki za to za potwierdzenie, ze i z 20 letni roznica sie da. > Wejdz sobie na emame, am jest juz ten watek. Zjada Cie od gory do dolu tak ja m > nie jak cos takiego napiszesz :) hehe ale ja juz sie przyzwyczailam. Bo to kwestia kultury osobistej której niektórym brakuje. Anonimowość wyzwala w ludziach( nie wszystkich rzecz jasna) to czego w kontakcie bezpośrednim by nie uzewnętrznili. W moim przypadku szczególnie, bo duży ze mnie facet budzący respekt:) Na żywo po prostu można zarobić kopa w dupę jak mawia Ferdek a który to mógłby być wzorem kultury dla niejednych. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon_de_montfort Re: duza roznica wieku w zwiazku 22.09.11, 16:05 Dałeś tu taki pokaz błyskotliwości, że normalnie jestem pod wrażeniem. PS Ja nie tylko groźnie wyglądam, ale i jestem groźny. Bój się, geniuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: duza roznica wieku w zwiazku 22.09.11, 23:20 szymon_de_montfort napisał: > Dałeś tu taki pokaz błyskotliwości, że normalnie jestem pod wrażeniem. > > PS > Ja nie tylko groźnie wyglądam, ale i jestem groźny. Bój się, geniuszu. Strasznie siem bojem Panie Rycerzu:) Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: duza roznica wieku w zwiazku 23.09.11, 00:17 A ty się przyczepiłeś bozi ducha winnego chłopaka, jak suchego tyłka popiół. Całkiem społecznie czy ci za to płacą ? Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotk_a_polna Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 20:07 > Nie podejmuję dyskusji - nie ten poziom. Przywykłem do kultury. Jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
anais_66 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.09.11, 02:09 stokrotk_a_polna napisała: > Z reguły głupek nie zdaje sobie sprawy z swojego kretynizmu. Nie wyszło Ci z Wlodym? :D Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: duza roznica wieku w zwiazku 24.07.11, 19:55 Zależy NA JAKIM etapie życia jest ta różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
martakrk89 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 00:02 powiedzmy że na etapie 20-23 lata, facet modszy, hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
tabeletka Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 00:06 czyli facet ma 10-13 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 00:18 Tak, to jest naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 09:56 Różnica wieku to moim zdaniem przede wszystkim rożnica w statusie społecznym. Czyli gdy ona ma 17 lat i jest gimnazjalistka a on 30-letnim nauczycielem to duża rożnica. Albo gdy on student 2-go roku a ona 40-letnia bizneswoman to tez duża rożnica. Ale gdy ona ma 25, on 40, oboje pracują, zarabiaja, maja jakieś swoje sprawy, niezależność, oboje są dorośli to nie widze problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 10:20 fomica napisał: > Różnica wieku to moim zdaniem przede wszystkim rożnica w statusie społecznym. Też ale to głównie róznica w "zebranym" doświadczeniu, życiowym w postrzeganiu świata, w możliwościach fizycznych etc. Róznica 15wiosen dla 25 i 40to zupełnie coś innego niż dla 43-58. Ale ofc wyjątki zawsze i wszędzie się zdarzają (osobiście znam parę z różnicą 19 (ona 41 on 60). Przy czym on zawsze był "młodzieńczy" i mimo 6* jak na swoje lata nadal jest, acz nie wiem jak w alkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 10:15 krys0talowa napisała: > czy ktoras z was jest z duzo starszym/ modszym facetem? myslicie, ze takie zwia > zki maja szanse czy nie bardzo?czy rozxnica 10-15lat jest duza roznica wieku wg > was? To zalezy w jakim wieku. 25 i 40 - dość często dają radę ale 10 i 25 czy 45 i 60... Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 10:55 o 15 lat z młodszym to spoko ale ze starszym nigdy:D Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 11:01 Moj maz jest 9 lat starszy ode mnie i na codzien o tym w ogole nie pamietam. Znamy sie od 5 lat, malzenstem jestesmy niecaly rok. Byc moze odczuwa sie ta roznice po 20 latach bycia razem.. nie wiem. Ja jej nie odczuwam. Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 11:03 A co do wieku to ja mam 28 a on 37.. Odpowiedz Link Zgłoś
mrsnice Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 12:09 mojej koleżanki mąż jest młodszy od nej o 20 lat. I jakoś to hula. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 12:14 mrsnice napisała: > mojej koleżanki mąż jest młodszy od nej o 20 lat. I jakoś to hula. I będzie hulać! Bo liczy się to co zobaczysz w partnerze a nie metryka... Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: duza roznica wieku w zwiazku 26.07.11, 14:01 wlody1 napisał: > mrsnice napisała: > > > mojej koleżanki mąż jest młodszy od nej o 20 lat. I jakoś to hula. > > I będzie hulać! Bedzie, albo, co bardziej prawdopodobne - nie bedzie. > Bo liczy się to co zobaczysz w partnerze a nie metryka... > Co zobaczysz w partnerze - ok, liczy sie, zwlaszcza, jesli jest on o 20 lat mlodszy. Ale to, co on zobaczyl w partnerce o 20 lat starszej, za chwile moze wyparowac i za uja juz tego nie dostrzeze, bo tego po prostu nie bedzie. Moja wiedza o zwiazkach, gdzie partnerka byla o 17 i 20 lat starsza jest dosc wyraznie wskazujaca na to, byl kiepski pomysl. Kobieta 40 letnia moze sie baaaardzo podobac 20-latkowi. Nie tylko zewnetrznie. Natomiast ta sama 50- i 60- latka, temu samemu 30- i 40- latkowi moze sie juz przestac podobac wrecz pod KAZDYM wzgledem. W druga strone jest naturalniej, latwiej, normalniej i wiele przykladow potwierdza te teze. Odpowiedz Link Zgłoś
alienangel Re: duza roznica wieku w zwiazku 26.07.11, 20:09 W drugą stronę to może podobnie działać, no chyba, że pani uczepiła się portfela, szukała tatusia lub kandydata na męża bo tak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 20:28 Duza, ale jak wezmiesz pod uwage ile zwiazkow sie rozpada, tych z teoretycznie "normalnymi' roznicami wieku to- co za roznica? Zyje sie raz, tu i teraz, jak jest fajnie to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sinsi Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 20:35 osobiście preferuję max 10 lat. inaczej są problemy albo w partnerstwie codziennym albo w łóżku. moja znajoma ma męża 17lat starszego, jednak to specyficzna historia, mając do wyboru adoratorów rówieśników: 1nieudacznika, 2alkoholika i jeszcze 3 pana potrzebującego żony do pracy na gospodarstwie , wybrała obcokrajowca domatora z stabilną sytuacją praca+własny dom - i dobrze na tym wyszła, są zgodnym udanym małżenstwem. Choć obawiam się że z seksu to niewiele pociechy miała . Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 21:34 sinsi napisała: > osobiście preferuję max 10 lat. inaczej są problemy albo w partnerstwie codzie > nnym albo w łóżku. > > moja znajoma ma męża 17lat starszego, jednak to specyficzna historia, mając do > wyboru adoratorów rówieśników: 1nieudacznika, 2alkoholika i jeszcze 3 pana potr > zebującego żony do pracy na gospodarstwie , wybrała obcokrajowca domatora z sta > bilną sytuacją praca+własny dom - i dobrze na tym wyszła, są zgodnym udanym ma > łżenstwem. Choć obawiam się że z seksu to niewiele pociechy miała . Nie sądźmy po pozorach :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 21:55 wlody1 napisał: > Nie sądźmy po pozorach :):):) > > Amen :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotpots Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 21:58 Tiaaa..... miałam faceta 20 lat starszego. Owszem starał się, był super zadbany, silny fizycznie, doświadczony w te klocki i ogólnie było miło, ale...... Na dłuższą metę po prostu już nie dawał rady bo te... konkrety miękły i nie wszystkie pozycje wyrabiały :) nadrabiał czułością , ale mając porównanie z wcześniejszym równolatkiem, niestety zaczęłam tęsknić za porządnym twardym r.ż.n.i td. Oczywiście nie dałam mu tego poznać, niech się cieszy jak to młódkę rozpalał i wnukom opowiada o swoich możliwościach :P Przeczytałam na jednym z forów kiedyś stwierdzenie jakiejś kobiety co do preferencji młodszych-starszych, jakoś to brzmiało tak, że nie tylko mężczyźni wolą młodsze. Bo kobieta mając do wyboru w łóżku mlode prężne ciało chłopaka kontra starszego nawet mistrza seksu oralnego - woli to pierwsze:). Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 22:30 kotpots napisała: > Tiaaa..... miałam faceta 20 lat starszego. Owszem starał się, był super zadba > ny, silny fizycznie, doświadczony w te klocki i ogólnie było miło, ale...... Na > dłuższą metę po prostu już nie dawał rady bo te... konkrety miękły i nie wszys > tkie pozycje wyrabiały :) nadrabiał czułością , ale mając porównanie z wcześni > ejszym równolatkiem, niestety zaczęłam tęsknić za porządnym twardym r.ż.n.i td. > Oczywiście nie dałam mu tego poznać, niech się cieszy jak to młódkę rozpalał > i wnukom opowiada o swoich możliwościach :P > Przeczytałam na jednym z forów kiedyś stwierdzenie jakiejś kobiety co do prefer > encji młodszych-starszych, jakoś to brzmiało tak, że nie tylko mężczyźni wolą m > łodsze. Bo kobieta mając do wyboru w łóżku mlode prężne ciało chłopaka kontra > starszego nawet mistrza seksu oralnego - woli to pierwsze:). A ja tu tylko dopowiem żeby nie było że masz rację- dobrej gospodyni ciasto w rękach rośnie :):):) A chłopcy? Sam byłem chłopcem i wiem co może 20letnie ciało:) Ale z pogadaniem "po" już gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
kotpots Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 22:33 > A ja tu tylko dopowiem żeby nie było że masz rację- dobrej gospodyni ciasto w r > ękach rośnie :):):) tak tak...pitu...pitu... szczególnie na starych drożdżach. Widzę kolejny któremu się wydaje że jeszcze dużo może :D A kobiety przez grzeczność nie przeczą :p Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 22:54 No wiec jak juz tak bardzo chcesz wiedziec, to moze wstyd sie przyznac, ale to akurat ja jestem ta co nie dorownuje... nawet nie raz byly o to spiecia. Nie oceniaj wszystkich na przykladzie jakiegos mieczaka co mu mieknie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kotpots Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 23:00 no nic nie poradzę, że masz takie problemy i cię kochanek za to poniewiera :) dla starszych panów w koncu wiagra wynaleziona, mogą długo działać...jak ktoś lubi na dopalaczach ;) polecam film "Poznasz przystojnego bruneta" :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sokhna Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 23:12 Buhahahahahahahahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 23:08 kotpots napisała: > > A ja tu tylko dopowiem żeby nie było że masz rację- dobrej gospodyni cias > to w r > > ękach rośnie :):):) > > > tak tak...pitu...pitu... szczególnie na starych drożdżach. > Widzę kolejny któremu się wydaje że jeszcze dużo może :D > A kobiety przez grzeczność nie przeczą :p Miło mieć do czynienia z kulturalnymi kobietami które znają swoje potrzeby:) Kobieta kobiecie nie równa, facet facetowi też. Nieraz widzę jak młodzi faceci stoją przy pisuarze i długo sikają co oznacza kłopoty z prostatą. Jak wiesz jak to działa to może zrozumiesz że masz po prostu szczęście do takich ze zdrową prostatą. Seks to nie tylko wzwód- to też mózg który tym wzwodem steruje... Odpowiedz Link Zgłoś
kotpots Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 23:19 > Seks to nie tylko wzwód- to też mózg który tym wzwodem steruje... :P, no właśnie tej kwestii dotyczył tekst o "mistrzu seksu oralnego" a co do prostaty to wszystkim wiadomo, że problemy z nią potęgują się z WIEKIEM. no sorry Winnetou :) lepiej się pogodzić z ograniczeniami wieku niż czarować rzeczywistość. ps. podglądanie siusiaków młodzieńców w toalecie to jakiś typ zboczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 23:32 > ps. > podglądanie siusiaków młodzieńców w toalecie to jakiś typ zboczenia? > Co Ty! Jestem hetero:) Po prostu wchodzę do kibla i facet już sika, ja też zaczynam i kończę sikać a facet nadal stoi przy pisuarze. Nie trzeba zaglądać. Ja mam zdrową prostatę pewnie dlatego że jej używam:) Ale wiem że zegar tyka...niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
anais_66 Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.09.11, 02:21 wlody1 napisał: > Seks to nie tylko wzwód- to też mózg który tym wzwodem steruje... Przestań, bo się zakocham! :) Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: duza roznica wieku w zwiazku 26.07.11, 10:38 > :) Ale z pogadaniem "po" już gorzej... PO to sie śpi bo nie ma się sił. :) Albo ucieka z windy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
thisisspartaaa Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 20:37 jestem przyzwyczajona do towarzystwa starszych osób, z młodszym partnerem nie mogłabym być. różnica 10-15 lat to sporo, ale do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś
karolajna83g Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 21:55 U nas jest różnica 10 lat. Ostatnio tak sobie myślałam, że chyba jak się z kimś żyje i się kogoś kocha, to tej różnicy 10-letniej nie widać. A powszechnie wiadomo przez kobiety, że faceci to duże dzieci... Moja kuzynka miała kiedyś faceta starszego o jakieś 20 lat chyba, różnica wieku była widoczna nawet gołym okiem, ona młodziutka, odstawiona laseczka a on stary piernik. W końcu i tak się rozstali, facet był niedojrzały. Odpowiedz Link Zgłoś
kotpots Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 22:03 > W końcu i tak się rozstali, facet był niedojrzały. to najczęstsza historia :) Facet 40+ szuka sobie emocjonalnej "równolatki" czyli takiej która dopiero niedawno maturę zdawała :D Teoretycznie "starsze mu się nie podobają" a w praktyce dla atrakcyjnej 40- jest mentalnym dzieckiem z którym nie chce jej się męczyć, a jemu wysilać się by dorównywać. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: duza roznica wieku w zwiazku 25.07.11, 22:26 brat mojego taty, mój ulubiony wujek, ma żonę 10 lat młodszą fajnym są małżeństwem od 22 czy 23 lat Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: duza roznica wieku w zwiazku 26.07.11, 10:43 brat taty nie jest wujkiem, nie jest wujem. moze być xujem. Odpowiedz Link Zgłoś
urko70 Re: duza roznica wieku w zwiazku 26.07.11, 10:46 grassant napisał: > brat taty nie jest wujkiem, nie jest wujem. moze być xujem. Może być. Odpowiedz Link Zgłoś
anaisanais96 Re: w/g nas to nie. 22.09.11, 15:45 Mów za siebie. Normalny facet chce stworzyc związek z kobieta mniej więcej w tym samym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
tanera Re: duza roznica wieku w zwiazku 26.07.11, 19:52 byłam z mężczyzną o 25 lat starszym, nie udało nam się, ale tak jak mówi Wlody to nie o metrykę chodzi, jak się chce to się da Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: duza roznica wieku w zwiazku 22.09.11, 15:25 Ja jestem z mezczyzna starszym ode mnie o 11 lat, ja mam 30, on 41 i zadnej roznicy nie dostrzegam :) Odpowiedz Link Zgłoś
velluto Re: duza roznica wieku w zwiazku 22.09.11, 15:52 Duża, i że tak powiem - pogłębiająca się. Średnio takie związki rokują, starszy partner ma tendencję do wykorzystywania przewagi jaką daje życiowe doświadczenie, "przebieg". Po prostu mają nierówną pozycję, na początku tego nie widać, dopiero z czasem to wychodzi. Czasem dopiero po latach. Na dłuższą metę mało kto czuje się komfortowo kiedy zaciera się granica między partnerem a mentorem. Jest problem ze znajomymi - ciut inaczej spędzają czas ludzie 30+ i 50+, mają ciut inne priorytety życiowe, często też status materialny. Znam wiele sporo starszych od siebie osób, które są bardzo fajne, rozrywkowe, super spędza się z nimi czas itd, a jednak coś jest inaczej, nie czuję się równie swobodnie z nimi, jak z rówieśnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
ipone123 Re: duza roznica wieku w zwiazku 22.09.11, 15:55 o widze, ze duzo nas tutaj ze starszymi od nas o 10+ facetami. :) ja mam 31, a moj ma 41 lat. poprzednie zwiazki z rowiesnikami (tzn. starsi ode mnie o 3 do 6 lat). porownanie wypada na korzysc dla starszch facetow :) wiek na pewno ma znaczenie, ja wole dojrzalszych facetow, nie lubie chlopcow o mentalnosci dzieci. obecna roznica wieku w moim zwiazku, czyli 10 lat, jest idealna. polecam wszystkim dziewczynom sprobowac zwiazku ze starszym od siebie facetem ;) pomijam fakt, ze moj 41-latek jest wysportowany i to bez porownania ma lepsze cialo niz moj ex, ktory byl tylko o 3 lata starszy ode mnie... bo to akurat nie od wieku zalezy, tylko od tego, czy komus sie chce wyjsc pobiegac pare razy w tyg, czy nie... Mam w koncu partnera w domu i nie musze nikomu matkowac, a to procentuje moim lepszym humorem i tym, ze czuje sie bardziej zadbana :) ok, wystarcy tych pochwal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nieuchwytny.jezdziec Aborygeni 22.09.11, 16:13 U autralijskich Aborygenów małżeństwa, w których kobieta i mężczyzna byli w tym samym wieku, zdarzały się sporadycznie. Normą były zwiazki starszych mężczyzn z młodymi kobietami i starszych kobiet z młodymi mężczyznami. Przekonałem się kiedyś o tym na własnej skórze, gdy wędrując przez australijski busz natknąłem sie na grupkę koczujących Aborygenów, którzy pojmali mnie, a następnie przymusili do ożenku z pewną starą, brzydką i pomarszczoną Aborygenką. W noc poślubną przeżyłem straszne chwile, ale mniejsza o to. Na szczęście pewnej nocy moja aborygeńska małżonka zasnęła i wtedy udało mi się niepostrzeżenie wymknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurbury_inc Re: duza roznica wieku w zwiazku 22.09.11, 21:04 Jestem mlodsza od mojego meza o 15 lat. Slub byl kiedy ja mialam 29, on 44. Bywa trudno poniewaz mial wiele dziewczyn, ale nigdy wczesniej z zadna nie zamieszkal. Ale jestesmy razem 10 lat, 3 lata temu urodzilo nam sie dziecko. Roznica wieku sama w sobie trudnosci nie powoduje. Trudno jest czlowiekowi, ktory cale zycie mieszkal sam oswoic sie z tym, ze nagle ktos caly czas jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sharoon55 Re: duza roznica wieku w zwiazku 22.09.11, 21:42 Niby nie szkodzi,ale jak zacznie się myśleć o znajomych, rodzinie, współnych wakacjach ... robi się problem i to nie po roku fascynacji, ale po kilku latach.... wiem, co mówię Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: duza roznica wieku w zwiazku 22.09.11, 22:20 moj facet jest mlodszy ode mnie o 7 lat, na poczatku wydawalo mi sie to strasznie duzo, teraz w ogole o tym oboje nie myslimy. Jedyne spiecia jakie ostatnio mielismy (takie ze prawie sie nie zdecydowalam na rozstanie) byly zwiazane z tym ze nie mamy w ogole dla siebie czasu, przez prace jaka on ma. Wszystko inne jest ok. Wiecej chyba problemow wymyslali nam znajomi i rodziny ( a to bazowalo raczej na jakis stereotypach i uogolnieniach)... Wszystko zalezy indywidualnie od jednostki. Jesli ja bym byla jakas stetryczala baba ktora traktuje go z gory a on niedojrzalym emocjonalnie gowniarzem to pewnie by nam nie wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś