12.10.11, 07:58
Co sobie myślicie , co czujecie kiedy inna kobieta przygląda Wam się uważnie . Prawie codziennie w drodze do pracy mijam się z pewną bardzo ładna dziewczyną ( na pewno młodsza niż ja o 2-4 lata nie wiem czy to istotne ) i zauważyłam ,ze ona zawsze przygląda mi się . Nie potrafię tego jakoś bliżej określić ale po prostu to widzę . Kurcze dziwnie się z tym czuje ale nie bardzo wiem o co jej chodzi ? Przecież się do niej nie odezwę czy cos chce mi powiedzieć bo to byłoby głupie . Tym bardziej ,że jest naprawdę fajna laska Hm… ? Na początku myślałam ,ze mi się wydaje ale nie . Hm…? Macie jakieś pomysły ? Przecież ja jej nic nie zrobiłam ..
Obserwuj wątek
    • ursyda Re: Kobiety 12.10.11, 08:16
      Może masz jogurt na twarzy?:)
      • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 08:26
        heheheh ;-) no ja wiem ,że akurat blokery bielą strasznie ale od razu jogurt
        ;-)
        • ursyda Re: Kobiety 12.10.11, 08:35
          Jak bym zobaczyła kogoś z czymś takim na twarzy to też bym się przyglądała:)
          • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 08:43
            hahahah ależ masz wyobraźnię niesamowitą :D

nie nie o taki bloker mi chodzi ;-)
      • zed-is-dead Re: Kobiety 12.10.11, 09:02
        Hmmmmmm
        Czy to na pewno jest jogurt?
        • ursyda Re: Kobiety 12.10.11, 09:08
          W dalszej części wątku wyjaśnia się co ona na twarzy nosi
          • zed-is-dead Re: Kobiety 12.10.11, 09:11
            Zwięźle to zobrazowałaś :D
    • kitek_maly Re: Kobiety 12.10.11, 08:23
      Bosze, ale dylemat...
      Myślę, że to Ty się jej przyglądasz i ją to irytuje.
      5 zł się należy.
      • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 08:27
        no nie nie dylemat ale dziwnie się z tym czuję
        może niektórzy lubią jak ktoś obcy się im przygląda ja niekoniecznie
        znam mankamenty swojej urody ;/
        • kitek_maly Re: Kobiety 12.10.11, 08:36
          Skoro WIDZISZ, że ona się Tobie przygląda, to musisz sama na nią patrzeć. Chyba, że sobie zgrabnie zamontowałaś system luster na ulicy.

Pytanie tylko - kto zaczął?
          • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 08:46
            no wiesz to jest tak jak sama określiłaś irytujące
            skoro widzisz , że ktoś się na ciebie patrzy to automatycznie tez na niego patrzysz no chyba ,ze to twój 'wróg" na takich to ja w ogóle nie zwracam uwagi czasami nawet się odwracam ;-)

z pytaniem to tak jak co było pierwsze jajko czy kura (?)
    • wez_sie to sie na nia nie patrz 12.10.11, 08:33
      po co to robisz?
      • dziewczyna_rzeznika Re: to sie na nia nie patrz 12.10.11, 08:41
        Bo rozpaczliwie szuka potwierdzenia swojej atrakcyjności w oczach superlaski. W końcu jak przygląda Ci się na ulicy superlaska, to wiedz, że coś się dzieje.
        • oposka Re: to sie na nia nie patrz 12.10.11, 08:48
          nie bardzo rozumiem ?
          myślę ,ze akurat super laski nie potrzebują potwierdzenia swojej atrakcyjności w oczach innych kobiet jak już to bardziej w oczach mężczyzn
          • wez_sie naucz sie czytac ze zrozumieniem 12.10.11, 09:06
            ona pisala o tobie
            • oposka Re: naucz sie czytac ze zrozumieniem 12.10.11, 09:11
              no to przetłumacz bo nie rozumiem ?
              ja jej sie tak bacznie i uważnie nie przyglądam aczkolwiek jak ona na mnie patrzy to ja tę z na nią patrzę i gwarantuje Ci ,ze ze mną wszystko jest ok i sądzę ,ze z nia na pewno tez
              • wez_sie Re: naucz sie czytac ze zrozumieniem 12.10.11, 10:16
                oposka napisała:
                > no to przetłumacz bo nie rozumiem ?
                no ja cie uczyc czytania ze zrozumieniem nie zamierzam. trzeba bylo nie chodzic na wagary.

> ja jej sie tak bacznie i uważnie nie przyglądam
                to twoje zdanie

> gwarantuje Ci ,ze ze mną wszystko jest ok
                wolalbym, zeby na ten temat wypowiedzial sie twoj lekarz, bo moim zdaniem nie jest do konca ok.
                • oposka Re: naucz sie czytac ze zrozumieniem 12.10.11, 10:53
                  > gwarantuje Ci ,ze ze mną wszystko jest ok
                  > wolalbym, zeby na ten temat wypowiedzial sie twoj lekarz, bo moim zdaniem nie j
                  > est do konca ok.

uzasadnij jeśli potrafisz
                  no chyba ,że jesteś trollem
    • altz Re: Kobiety 12.10.11, 08:52
      > Macie jakieś pomysły ? Przecież ja jej nic nie zrobiłam ..
      Myślę, że to jest kochanka męża. :-)
      Ty do pracy, ona do ciepłego łóżeczka. ;-)
      • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 08:58
        odpada :))
        bardziej może nowa kandydatka na moje miejsce w pracy ...
        • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 09:00
          albo ?
          o rany może to nowa kochanka szefa :D
    • soulshunter Re: Kobiety 12.10.11, 09:10
      nastepnym razem zaproponuj jej szybki numerek w bramie
      • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 09:13
        ;-) się nie nabijaj dobrze ?
        zdecydowanie wolę facetów
        • soulshunter Re: Kobiety 12.10.11, 09:16
          żeby zycia poznać smaczek, raz dziewuszka, raz chłopaczek.
          • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 09:21
            chcesz się dołączyć ?
            • soulshunter Re: Kobiety 12.10.11, 09:23
              dobra, dobra, obiecanki macanki a gópiemu stoi taaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkk?
              • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 09:34
                hhehe no proszę Cię nie mów że ...

stoi ? :D

• potworski Re: Kobiety 12.10.11, 09:11
      Zaproponuj jej na początek lizanie łechtaczki.
      • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 09:15
        potworski napisał:

> Zaproponuj jej na początek lizanie łechtaczki.
        >

ooo ktoś tu niedopieszczony z rana ?
        współczuje szczerze
    • six_a Re: Kobiety 12.10.11, 09:27
      jak mi się ostatnio przyglądali, to miałam gustowne wąsiki od kakao. warto sprawdzić.
      • soulshunter Re: Kobiety 12.10.11, 09:36
        ostatni raz kakao pilem w podstawowce. A tornister sixowna nie mialas czasem otwarty?
        • six_a Re: Kobiety 12.10.11, 09:50
          wiisz pan, co ta dziatwa z człowieka robi, gdyby nie una, to bym też piwem i wódą popijała. a tak, nie ma lekko.
    • martishia7 Re: Kobiety 12.10.11, 09:45
      Może jej się podobasz? Alb o Twój płaszczyk? A może skądś się znacie "z widzenia", ale nie może sobie przypomnieć skąd? Albo tylko jesteś do kogoś bardzo podobna? Może byłyście razem w pokoju na kolonii w IV klasie?
      • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 10:04
        no właśnie może do kogoś jestem podoba (?)
        hm ? o tym nie pomyślałam fakt

no tak ale jak się kogoś "zna " lub tylko z widzenia zna to to przyglądanie się jest takie sympatyczne i z uśmiechem a ja mam wrażenie ,że ona bardziej mnie "obserwuje" bacznie się przygląda ( nie wiem jak to inaczej określić )
    • paco_lopez Re: Kobiety 12.10.11, 10:12
      to jest polska przywara, ale nie tylko polska - raczej taka północno europejska polegajaca na tym, ze nie wolno się na nikogo patrzeć na ulicy albo w środkach transportu. tego nie rozumieja południowcy i wschodni. patrzy się znaczy że kogos jej przypominasz, lubi cię wizulanie, nie koniecznie chce czegoś więcej od ciebie jak tego, ze chciałaby z tobą pogadac , bo wydajesz jej się symaptyczna. a ty juz niestey tak masz ten konwenans utrwalony że myślisz , że odezwac sie do niej byłoby głupie. zastanów się co istotnie głupiego jest w tym, ze sie odzywasz do kogoś ??
      • funny_game Re: Kobiety 12.10.11, 10:49
        O właśnie.
        Dzieci się gapią i jest wszystko fajnie: uśmiechamy się do nich, zagadujemy. A z wiekiem i dzieci przestają się gapić i my przestajemy miło reagować.
        • paco_lopez Re: Kobiety 12.10.11, 10:59
          wczoraj z drugiej ręki otarłem się o identyczny temat. na pewnych konwersacjach z angielskiego północno zachodni nie mogli wytłumaczyć ukraince, ze to ze się w tramwaju nie odśmiechają , a wręcz odwracają nie znaczy że są okropni. po prostu tak są sformatowani. jest coś takiego np: siedzi kobieta ładna naburmuszona w autobusie. dzwoni telefon i naburmuszona zaczyna świrgotac do interlokutora telefonicznego, jej twarz spowija uśmiech pokoju i radości. kończy gadkę i spowrotem się ideowo naburmusza. naburmuszona mina jest tutaj kodem.była taki numer ac/dc ; mniej więcej "danger, danger - don't talk to stranger who smile" itd. i wszystko na ten temat.
          • funny_game Re: Kobiety 12.10.11, 11:05
            A ja Cipo wiem, że fajnie jest eksperymentować przełamując to formatowanie. Zagadywać do ludzi, no jak tu nie zagadać do pana, co w koszyku rowerowym wiezie psa i jeszcze do niego gada? To czasem przynosi tak miłe efekty, że nawet, jeśli pięć osób narysuje sobie kółko na czole za Twoimi plecami, to jedna to zrekompensuje jednym słowem czy uśmiechem.
            Sprawdzone gdzie? W urzędzie skarbowym :D
            Od zawsze gadam i się szczerzę, krzywda mi się nigdy nie stała. Ale chyba się nie gapię.
            • paco_lopez Re: Kobiety 12.10.11, 12:33
              no ja tez sie bawie w przełamanki. czasem parodiuje naburmuszone miny. robie swoją ale taką podkręconą. kiedys nawet doszedłem do wniosku, że ludzie w tramwaju albo w autobusie lansuja sie na wyzwolicieli albo bohaterów powstań - cos wtym guście. i gapię się. ja na miescie to myślę że w zoo jestem i sobie wszystkie małpy oglądam jak popadnie.
              • funny_game Re: Kobiety 12.10.11, 12:59
                Jeszcze jedna rzecz do tego dochodzi, tzn. wydaje mi się być z tym połączona.
                Skrytykuj kogoś, będzie, że robisz to w jego interesie i że taki mądry jesteś i spostrzegawczy.
                Ale powiedz coś dobrego, zauważ coś dobrego w kimś, toś od razu oszołom, włazidup albo czegoś chcesz i trzeba wiać! Albo się uśmiechnij, to od razu ci zostanie przypisane zboczenie albo choroba.

Qrde, to wszystko brzmi, jakbym narzekała :)
          • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 11:19
            paco_lopez napisał:
            danger, danger - don't talk to stranger who smile" itd.
            > i wszystko na ten temat.

myślę ,ze nie choć kiedyś przez spontaniczne i bezpośrednie uśmiechy do pewnego mężczyzny narobiłam sobie tylko problemów i kłopotów :/ ale nieważne ...
            Uśmiech to co innego a przyglądanie się również
        • oposka Re: Kobiety 12.10.11, 11:01
          po prostu nie lubię jak ktoś przygląda mi się taka już jestem
          może mam kompleksy zresztą każdy je ma .
          tak dzieci sa bezpośrednie i ufne czasami brakuje mi tej dziecięcej ufności ale cóż zycie weryfikuje i płata różne figle
          • funny_game Re: Kobiety 12.10.11, 11:06
            Mam furę kompleksów, jestem co najwyżej przeciętnej urody, a jednak, jak ktoś mi się przygląda, to najczęściej myślę: "tak, wiem, zajebiście się ubieram" ;DDD
      • absolutnie_jezyna Re: Kobiety 12.10.11, 17:30
        W socjologii nazywamy to wymogiem grzecznej nieuwagi. To niepatrzenie na siebie. W praktyce nazywamy to obojętnością, która w badaniach przejawia się także tym, że jak stracimy przytomność w miejscu publicznym to 87% osób nam nie pomoże.
    • mmagi Re: Kobiety 12.10.11, 10:55
      moze jest kochajaca inaczej:D
    • jedwabnymajdanek ze jestem zajebisty 12.10.11, 16:11
      i dlatego mi sie przygląda,

może być wiele przyczyn (to w odpowiedzi na pytanie)
      1: ładne oczy
      fryzura
      ubior
      torebka
      styl
      itp itd
    • maitresse.d.un.francais Re: Kobiety 12.10.11, 17:33
      Może jej się bardzo podoba Twój strój.
    • lacido Re: Kobiety 12.10.11, 20:50
      może przygląda się babie, która się na nią gapi i myśli to samo co Ty? :)
    • sid-sid Re: Kobiety 15.10.11, 18:48
      Zakochała się, jak nic!
    • lonely.stoner Re: Kobiety 15.10.11, 18:55
      przyglada sie czy cie po prostu zauwaza i omiata wzrokiem jak kazdego innego czlowieka na ulicy?

ja od pewnego czasu mam przekonanie, ze jak ktos jest atrakcyjny powyzej przecietnej (tak jak wg autorki ta opisana dziewczyna) to wystarczy ze taki czlowiek poswieci komus obcemu jakakolwiek uwage zeby zaraz wyszlo na to ze 'o boze, taki piekny adonis, zauwazyl mnie, gapi sie!!! AAAAA!'. Co prawda zazwyczaj to dziala w przypadku facetow- nie daj boze ladna laska sie do takiego usmiechnie to juz im sie wydaje ze to zaproszenie do flirtu, goracego romasnu, ch.uj wie czego... moze w tym wypadku droga autorko watku dziala podobny mechanizm?> jakby dziewczyna byla nieatrakcyjna, albo przecietna to bys nawet nie zwrocila uwagi na to ze cie zauwazyla?
    • gr.eenka ja też się przyglądałam 15.10.11, 20:56
      pewnemu starszemu panu(ok 50-60) ja wysiadałam ze swojego tramwaju, on ze swojego autobusu. Zawsze gdy nachodziliśmy na siebie to się sobie przyglądaliśmy oboje. Niesamowite wrażenie.
      Może tajemnica jest w tym taka, że ja wypatrzyłam sobie tego pana z tłumu ludzi wysiadających z autobusu bo był dość charakterystyczny i przystojny, on przyglądał się mi bo jako jedyna usiłowałam w danej chwili nie dać sięzdeptać tej grupce osób.
      Niestety zmienili mi godziny przyjazdu tramwaju :)
      a takie miałam niesamowite wrażenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka