Dodaj do ulubionych

choinka :)

15.12.11, 18:55
wiadomo zielona, sztuczna czy żywa ale chodzi o dekoracje.
kolorowe czy w jakimś konkretnym, ulubionym kolorze :)
Moja w tym roku fioletowe dodatki będzie miała, ubieram już w sobotę.
No świątecznie ma być, nie ?
A Wy ?:)
Obserwuj wątek
    • kseniainc Re: choinka :) 15.12.11, 18:58
      Ja nietradycyjnie. Jakby to opisać, mojej bedzie niejako pol i zostanie umieszczona na ścianie ze wzgledu na moje broje, czyli nie chcę by koty zamieszkały na tym drzewie. Będzie srebrno-jakaś tam.Jeszcze nie wiem
      • zetka50 Re: choinka :) 15.12.11, 19:02
        też mam kota ale nie interesuje się choinką, kotka bardzo grzeczna :)
        • kseniainc Re: choinka :) 15.12.11, 19:05
          zetka-kwiaty mam zmasakrowane, ledwo uratowałam. Mam dwie kotki-częsta wojna. Zrezygnowałam nawet z firan, wiszą u mnie makarony-co się wspaniale sprawdza.Z choinką nie bedę rydzykować;-)
          • zetka50 Re: choinka :) 15.12.11, 19:11
            wiesz, przypomniało mi się jak kolezanka zawieszała choinkę na suficie ( tak sobie dyndała) ze względu na małe dzieci, takie urwisy jak Twoje koty :))
            • kseniainc Re: choinka :) 15.12.11, 19:18
              zetka50 napisała:

> wiesz, przypomniało mi się jak kolezanka zawieszała choinkę na suficie ( tak so
              > bie dyndała) ze względu na małe dzieci, takie urwisy jak Twoje koty :))

lekkawo groteskowe jak dla mnie;-)

Aha. Na grzebanie w doczkach znalazłam dobry sposób-kupiłam plastikowe tależyki(takie na griila) wycięłam kółeczko i nakładam po podlaniu.Mogą sobie pogrzebać-pazurami po plastiku;-p
              • zetka50 Re: choinka :) 15.12.11, 19:26
                O, dzięki za sposób z talerzykami :)
                • kseniainc Re: choinka :) 15.12.11, 19:29
                  ;-) Nie mam jeszcze sposobu na to by wygonić małą(kota) z mojej garderoby. Spi prawie przy suficie i nic to, gdyby nie to że robi bałagan i zostawia kłaki.
                  • zetka50 Re: choinka :) 15.12.11, 19:34
                    moja kłaków nie zostawia, może to od karmy zależy ?
                    Latem normalka ale moja kotka latem woli na dworze biegać ( wychodząca jest)
                    • kseniainc Re: choinka :) 15.12.11, 19:40
                      zecia-taki chyba "urok"tego futrzaka.Jak wspomniałam mam dwa smoluchy;-) Jedzą wypasioną karmę(obie tę samą)jedna gubi siersciuchę druga tylko tyje;-)
                      • zetka50 Re: choinka :) 15.12.11, 19:45
                        A moja też ciut przybrała, no ale zima idzie przecie, futro grube :)
              • lacido Re: choinka :) 16.12.11, 23:16
                kseniainc napisała:

> zetka50 napisała:
                >
                > > wiesz, przypomniało mi się jak kolezanka zawieszała choinkę na suficie (
                > tak so
                > > bie dyndała) ze względu na małe dzieci, takie urwisy jak Twoje koty :))
                >
                > lekkawo groteskowe jak dla mnie;-)

dawniej choinka u powały wisiała :)
                • kseniainc Re: choinka :) 18.12.11, 01:04
                  i? nie zmienia to faktu ze to dla mnie groteskowe..
    • alienka20 Re: choinka :) 15.12.11, 18:59
      Ja nie wiem, czy w ogóle będę miała choinkę. Uroki mieszkania "na swoim".
      • real_mayer Re: choinka :) 15.12.11, 19:04
        Dalej alienka! Ja też sama siedzę, może razem się zmotywujemy do zakupu co? Np w sobotę! Tak w sobotę idziemy po choinkę! :)
        • alienka20 Re: choinka :) 15.12.11, 19:06
          Jutro jadę na zakupy, zobaczymy co da się zrobić.
          • alienka20 Re: choinka :) 17.12.11, 23:30
            Jednak nie kupiłam, ale mam świecuszka choinkowe zawieszone w pokoju dla swiatecznej dekoracji i sliczne świece w kształcie kuli :).
      • black_anorak Re: choinka :) 15.12.11, 19:35
        u nie też nie będzie :)
        ---
        Find a Better Way of Life!
    • ciastko_z_kota Re: choinka :) 15.12.11, 19:04
      W tym roku obejdziemy się bez choinki, bo mamy nowego kota, który zżera wszystko co dynda. Już widzę te zwłoki ozdób świątecznych rozwleczone po domu podczas naszej nieobecności..

W ramach wprowadzania świątecznej atmosfery zawiesiłam lampki na karniszu, kupiłam ciężką, trudno przewracalną ceramiczną ozdobę nawiązującą kształtem do choinki, a do zasłon przylepiłam filcowe śnieżynki.
    • zielona.zgaga Re: choinka :) 15.12.11, 19:04
      Moja tradycyjna z drewnianymi i czerwonymi ozdobami i niestety sztuczna.
      Ale czy to normalne ze kot mi podjada choinke? Zwyczajnie podgryza igly a ma swoja zielenine :/
    • jukka4 Re: choinka :) 15.12.11, 19:07
      Mnie się marzy biało-srebrna ale co wyjdzie to się zobaczy:)
      • zetka50 Re: choinka :) 15.12.11, 19:14
        białą miałam w tamtym roku :)
    • chersona Re: choinka :) 15.12.11, 19:10
      u mnie w tym roku będą na choince zawieszki szmacianki z rossmana - misie, gwiazdki, choineczki, do tego czekoladowe dzwonki i lampki.
      moje koty choinkę lubią, ale nienatarczywie. lubią jej zapach, obecność w domu, to pokojowa koegzystencja zwierzaków i drzewka, no może tylko kotka lubi trochę w ziemi pozgrzebać (bo my kupujemy małe choinki w doniczkach).
    • georgia241 Re: choinka :) 15.12.11, 19:10
      Moja będzie miała białe, srebrne i niebieskie ozdoby. Kupiłam też lampki ledowe w kształcie śnieżynek.
      • zetka50 Re: choinka :) 15.12.11, 19:18
        w pobliżu mojego miasta jest ogromne drzewo, a na nim piękne światełka biało niebieskie, po prostu cudo:)
        Jak mi się uda zrobic zdjęcie to wkleję.
    • vandikia Re: choinka :) 15.12.11, 19:32
      ja mam fioła na punkcie choinki :P
      moja będzie jak co roku 3metrowa, żywa.. mąż jeździ po nią w Wigilię rano albo dzień przed i wycina ze szkółki
      moja jest zawsze kolorowa, prócz ozdób które kupiłam są też ozdoby z domu rodzinnego mojego i męża, są pierniczki, które piekę, wata robiąca za śnieg, cukierki
      jedyny wymóg - ozdoby nie mogą być plastikowe, tego nie lubię

kot na ogół nie interesuje się choinką, chociaż jak był młodszy, to potrafił wdrapać się do połowy, albo bawił się dolnymi bombkami, pycał je łapą i jak były blisko ściany, to się tłukły
      • kseniainc Re: choinka :) 15.12.11, 19:44
        łał;-) Dla mnie choinka nie może być sztuczna i oby nie paskudził jej "anielski włos", reszta dozwolona;-)

ps. odn.sztucznych choinek.Mój ojciec kiedyś postawił na swoim.Zima się skończyła w zasadzie blisko było do Wielkiej Nocy, a choinka nadal w domu na honorowym miejscu stała.Moja matka bez słowa powiesiła na niej baranki, kurczaki i pisanki;-p Tatuś pękł i choinkę wyniósł;-)
        • zetka50 Re: choinka :) 15.12.11, 19:50
          a ja wolę sztuczną, ubieram tak tydzień przed wigilią rozbieram po 3 królach.
          znam takich co choinka stoi cały rok w piwnicy lub strychu, tylko folię odwiną.
          ja tak nie lubię, zawsze myję, ubieram i tak juz od dziecka :)
          • vandikia Re: choinka :) 15.12.11, 20:10
            ja ubieram na ogół w Wigilię lub dzień przed i stoi zwykle do 2 lutego
        • vandikia Re: choinka :) 15.12.11, 20:09
          hehehehe sposób dobry :)
          no ja tez sztucznej choinki bym nie zdzierżyła, wolałabym mały ale żywy stroik świąteczny gdybym nie mogła z jakiś względów mieć żywej choinki
    • 83kimi Re: choinka :) 15.12.11, 19:51
      Ja już mam. Ozdoby są srebrne :-)
    • eat.clitoristwood U mnie będzie choinka z sera. 15.12.11, 20:45
      W dziury powtykam cienkie parówki, zamiast bombek a gwiazdę ulepimy wspólnie z sąsiadem z pasztetowej.
      • kseniainc Re: U mnie będzie choinka z sera. 15.12.11, 20:51
        A ser gouda, czy jaki?Parówy drobiowe?Cielece?Wieprzowe?Sąsiad stary, młody, seksi?Żonaty, wolny?A pasztetowa.............
        • eat.clitoristwood Re: U mnie będzie choinka z sera. 15.12.11, 21:22
          kseniainc napisała:
          > A ser gouda, czy jaki?Parówy drobiowe?Cielece?Wieprzowe?Sąsiad stary, młody, se
          > ksi?Żonaty, wolny?A pasztetowa.............

Ser Bytomski, nasycony, parówki wiewiórcze, w kicie kiszone a sąsiad w dolnych rejestrach stanów średnich, cicho żonaty.
          Pasztetowa sosnowa z masłem bananowym.
    • hotally Re: choinka :) 15.12.11, 20:49
      Ja ubieram dopiero dzisiaj... i wyjątkowo u Mnie będzie przyozdobiona tylko w suszone owoce i pierniczki własnej roboty :) no i łańczuszki, które rzucają dzi*ki w Nowym Orleanie :D
      • zetka50 Re: choinka :) 15.12.11, 21:09
        ale bedzie pachnieć :)
        raz takie pierniczki własnej roboty, jak syn był mały (razem kleilismy)powiesiłam na choince, fajne takie figurki wyszły :)
        • hotally Re: choinka :) 15.12.11, 21:30
          no wlasnie pierniczki zrobie jutro :)))
          dzis susze owoce z cynamonem, pozniej powtykam jeszcze goździki.... zreszta wrzuce na bloga co tam będę opisywać :))
    • happy_time Re: choinka :) 15.12.11, 21:07
      Dzisiaj kupiłam. Żywą oczywiście :) Z ozdób chyba tak jak w zeszłym roku lampki i suszone plastry pomarańczy. Ubiorę chyba w weekend.
      • kseniainc Re: choinka :) 15.12.11, 21:12
        Ja zrezygnowałam z suszonych ozdób, choć je uwielbiam, bo są cudne.ALE czasem pomieszkują w nich mole niestety. Jeśli któraś miała mole w domu, wie o czym mówię-mam to juz za sobą, ale trochę ciuchów się pozbyłam;-/
        • happy_time Re: choinka :) 15.12.11, 21:32
          Moli nie mam, ale właściwie nie wiem jak te ozdoby przetrwały rok. Jutro pójdę zobaczyć :) To mole ubraniowe były, nie spożywcze? Bo spożywcze kiedyś miałam, wszędzie wleźć potrafiły więc pewnie suszonymi pomarańczami też by nie pogardziły :)
      • kseniainc Re: choinka :) 15.12.11, 23:51
        Ja zrezygnowałam z suszonych ozdób, choć je uwielbiam, bo są cudne.ALE czasem pomieszkują w nich mole niestety. Jeśli któraś miała mole w domu, wie o czym mówię-mam to juz za sobą, ale trochę ciuchów się pozbyłam;-/
        • kseniainc Re: choinka :) 15.12.11, 23:53
          ups, wywaliło mnie z neta i poszło jeszcze raz
    • a_nonima Re: choinka :) 15.12.11, 21:31
      Ja będę miała tradycyjnie sosnę ubraną w światełka, własnoręcznie pieczone i zdobione pierniki i suszone plastry pomarańczy.
    • zachody_i_wschody Re: choinka :) 15.12.11, 22:36
      mnie najbardziej podobają się choinki w jednym kolorze- np. ze złotymi bombami etc :) ale tak na prawdę każda może być ładna.
    • agniecha75 Re: choinka :) 15.12.11, 23:46
      moja stanie w sobote.
      Duzo malenkich zaroweczek....
      i od lat jest srebrno-fioletowa z dodatkiem albo burgunda albo fuksowego rozowego. skupuje te ozdoby jakie mi sie podobaja a potem co 2-3 lata musze wymieniac choinke. Na wieksza bo sie nie mieszcza ulubione ozdoby...
    • zetka50 Re: choinka :) 16.12.11, 19:03
      i dupa, wyjęłam lampki i nie świecą :P
      mąż próbuje naprawić, może się uda.
      nie zostawiajcie ubieranie choinki na ostatni dzień.
      • zetka50 Re: choinka :) 16.12.11, 19:05
        chciałam wkleić imotikonka do sygnaturki, nie udało się :(
        • wersja_robocza Re: choinka :) 16.12.11, 19:23
          Skopiuj bbcode.http://s19.rimg.info/0067e11e93feb8c41bc441d9787fc28c.gif
          • zetka50 Re: choinka :) 16.12.11, 19:55
            próbuję
            • zetka50 Re: choinka :) 16.12.11, 19:55
              no i duuuupa :(
              • wersja_robocza Re: choinka :) 16.12.11, 20:01
                Zetka, wejdź na stronę,którą masz w sygnaturce. Skopiuj pierwszy z adresów podanych pod opisem ikonki (masz do wyboru bbcode, html, bbcode z małymi literami i adres łącza; kopiuj bbcode). Następnie wchodzisz w ustawienia (po prawej stronie swojej strony forum), kopiujesz bbcode w rubrykę sygnaturki i klikasz zapisz.
                Jeśli niejasno to odezwij się @.
                • wersja_robocza Re: choinka :) 16.12.11, 20:02
                  wersja_robocza napisała:

> kopiujesz bbcode
                  > .

Powinno być wklejasz bbcode w rubrykę sygnaturki i klikasz zapisz
                • zetka50 Re: choinka :) 16.12.11, 20:21
                  tak zrobiłam, jak nie wyjdzie to zostawię jak miałam, za stara chyba albo za głupia jestem do tego :)
                • zetka50 Re: choinka :) 16.12.11, 20:32
                  chyba mi sie udało, dzięki :)
                  • wersja_robocza Re: choinka :) 16.12.11, 20:34
                    Alleluja.:D
                    • zetka50 Re: choinka :) 16.12.11, 20:38
                      też się tak cieszę, jak dziecko :D
    • niezmiennick Re: choinka :) 16.12.11, 20:02
      Kolorowe. I koniecznie z muchomorem! W końcu to celtycka tradycja jest :)
    • moonogamistka Re: choinka :) 16.12.11, 20:25
      NIE MA.
      ;-) Kolejny rok:-) Zywe sie sypia i mi zal wycinania w imie tradycji- te w pojemnikach tez zdychaja;-), sztuczna mnei wqrfia;-) Do tego- kazdy chce ubierac- zaden rozbierac.
      Mam w d.. choinki:-) Stawiam bunt:-)
      • niezmiennick Re: choinka :) 16.12.11, 20:26
        A stroik chociaż?
        • moonogamistka Re: choinka :) 16.12.11, 20:34
          Przemysle;-)
    • zetka50 Re: choinka :) 16.12.11, 20:36
      moja już ubrana, światełka naprawione, jest świątecznie :)
    • zetka50 Re: choinka :) 16.12.11, 23:11
      A to moja choinka :)
      https://images43.fotosik.pl/1271/e101dea2dbd72844m.jpg

http://s19.rimg.info/0067e11e93feb8c41bc441d9787fc28c.gif
    • black-sandra Re: choinka :) 16.12.11, 23:18
      moja jak co roku bedzie zywa , a dekoracje na ten rok diametralnie zmieniłam , bedzie filetowo - zielona :)
      • zetka50 Re: choinka :) 16.12.11, 23:22
        no to tak podobnie jak moja, tylko zdjęcie mi nie wyszło :P
        • azjaodkuchni Re: choinka :) 17.12.11, 17:27
          Mam drzewko świąteczne nie choinkę ... bo chinek tu nie ma. Pachnie cytrynką i śliczna jest. Nasze polskie drzewko świąteczne ubrane w ogrodzie botanicznym wygląda tak:

www.previewshots.com/images/v1.3/t.gif a tu można poczytać o innych drzewkach i o procesie ubierania:
          azjaodkuchni.blogspot.com/2011/12/j.html
          azjaodkuchni.blogspot.com/
          • azjaodkuchni Re: choinka :) 17.12.11, 17:28
            No dobra nie umiem wklejać obrazków ... można ją zobaczyć tu:azjaodkuchni.blogspot.com/2011/12/j.html
            a Chinek mamy dużo tylko choinek nie mamy.
          • zetka50 Re: choinka :) 18.12.11, 10:20
            piękne to drzewko :)
    • buuenos Re: choinka :) 18.12.11, 00:43
      Stoi juz na tarasie,jutro wjedzie do domu.Oczywiscie zywa,sliczna,2,80m. Jest problem bo przez swieta i prawie do konca stycznia goscimy 2 koty znajomych,ktorzy to jada na urlop do Tanzanii.Co to bedzie co to bedzie:-)Dolne galazki pozostana gole,reszta okaze sie w praniu:-)
      A a dekoracja czerwono-zlota bo nie bede wydawac co rok na inne ozdoby. Natomiast stol jest co roku inaczej zdobiony. W tym roki dominuje lila ,srebro i lod.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka