Dodaj do ulubionych

wczasy odchudzające

23.01.12, 13:45
czy któraś z Was była na takich wczasach? Czy warto??? Coraz bardziej kusi mnie taki wyjazd, ale nie jestem zdecydowana. Może coś podpowiecie?
Obserwuj wątek
    • salma75 Re: wczasy odchudzające 23.01.12, 14:03
      Dziwnym trafem przyszedł właśnie mailing z gazety, o odchudzaniu ;). Poszedł do kosza, więc nie wiem co dokładnie zawierał, ale może tam znajdziesz jakąś podpowiedź dot. Twoich dylematów?
      • rikol Re: wczasy odchudzające 25.01.12, 15:03
        Placic za glodowke? Nie, dziekuje. to samo moge zrobic w weekend w domu za darmo. Cwiczyc tez mozna tanio, nawet w domu na dywanie przed telewizorem.

Na wakacjach duzo chodze, zwiedzam. Jesli ktos sie nie obzera, to przy tak aktywnym trybie zycia schudnie na pewno.
    • janfranco1 Re: wczasy odchudzające 23.01.12, 14:05
      Jak się gdzieś jedzie na wczasy to człowiek ma chęć poszaleć, pojeść, popić itp... Po co psuć sobie wakacje/ urlop. Równie dobrze i skutecznie można się odchudzić w domu, jedząc to co się lubi.
    • biegam_sobie Re: wczasy odchudzające 23.01.12, 14:36
      w gorach, gdzie czasem jezdze organizuja takie cos, widzialem to z bliska niestety
      idzie stado dosc poteznych osobnikow i osobniczek, wchodza na gore do schroniska, zmeczeni jak diabli
      tam odpoczynek czyli obzarstwo i wiele butelek wodki, spiewy typu "sokoly" (nie zartuje) i rubaszne zarty
      pozniej powolne staczanie sie na dno do osrodka wczasowego, przypuszczam ze na kolacje, ale nie wiem tego na 100%
      te same osoby jezdza co roku bo niektore juz poznaje, nie chudna, ale humory maja swietne, wiec jak widac jakas terapeutyczna role takie wczasy maja
    • po-trafie Re: wczasy odchudzające 23.01.12, 16:44
      Pojechalam kiedys jako wsparcie i wygladalo to naprawde niezle:
      - szeroki pakiet roznych aktywnosci (od porannych biegow i rozgrzewek na plazy, przez rozne rzeczy na basenie, na sali zajec grupowych itp.)
      - szeroki pakiet zabiegow (bicze wodne, masaze, jakies oklady, maseczki itp)
      - bardzo restrykcyjny ale przy tym dosc smaczny jadlospis
      - szeroki przekroj osob (rozny stopien mozliwosci fizycznych, wieku czy ksztaltu)
      - zabiegi i aktywnosci dopasowane do mozliwosci (tak ze ja robilam cos innego i osoba ktorej towarzyszylam robila co innego).

Wydaje mi sie, ze jesli ktos ma problemy z sila wola lub znalezieniem czasu w domu to takie wczasy moga byc niezlym wyjsciem. 2 tygodnie parugodzinnej aktywnosci codzinnie pozwala przejsc przez najgorsze stadium 'niechcemisie' i 'nieumiem' lub 'jestemzagruba' oraz 'wszystkomnieboli', kurczy sie tez zoladek i po powrocie do domu latwiej jest utrzymac rezim i cwiczenia.
      Daje to tez szanse znalezienia aktywnosci, ktore sie lubi (to moze byc przydatne, jesli nie mialas okazji sprobowac roznych rodzajow zajec grupowych, nordic walking i calej reszty, a np silownia czy bieganie wydaja ci sie nudne).
      • adamaszek333 Re: wczasy odchudzające 23.01.12, 19:11
        Dzięki bardzo za podpowiedzi, chyba się skuszę!
        • alicjak-2 Re: wczasy odchudzające 23.01.12, 19:32
          a ja bardzo polecam byłam w lato nad morzem , po 1 dniu chciałam uciekam pomyslałam , ze za własne pieniadze sie mecze(Wycisk) , ze nie dam rady ale po 3 dniach super przedłuzyłam pobyt na 2 tyg choc planowałam 1 tydz. Chciałma zrzucic 5 kg zgubiłam 7. Program super poranna gimnastyka ,aerobik na plazy , marszobiegi brzegiem plazy, rowery , kajaki, nauka tanca , dyskoteki itp. czas leciał szybko .Wrociłam naładowana energia na poł roku to lepsze niz lezenie na plazy plackiem .Samopoczucie rewelacyjne po takim turnusie ipare kg mniej pod warunkiem ze sie nie dokupuje jedzenia tylko trzyma diete ta co serwuja z reguły lekostrawna . Przyznam ze byłam głodna na tej diecie ale po 3 dniach sie przyzwyczaiłam i wytrzymałam.Uczucie załozenia kiecki bez dodat. kg ech .... Polecam czas letni wtedy dzien dłuzszy wiecej czasu na powietrzu .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka