Dodaj do ulubionych

"Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ...

02.02.12, 18:13
Calkowicie zgadzam sie z pania Maria. Jest mnostwo matek, ktore maja dzieci i sie z ta sytuacja mecza. Urodzenie dziecka to male piwo, ale wychowanie go - to najtrudniejsze zadanie z jakim przyjdzie nam sie zmierzyc (jezeli chcemy to zadanie wykonac dobrze). kiedy urodzilam mojego syna, mialam 22 lat. Do bycia matka bylam calkowicie nieprzygotowana. Teraz moj syn ma 13 lat i wychowywanie go to czesto... koszmar! Dzieci to nie jest bajka!!! Wszystkie mlode dziewczyny powinny o tym pomyslec zanim zdecyduja sie na ten ´epizod´!
Pania Marie podziwiam za otwartosc, szczerosc i naturalnosc (podejrzewam, ze 40% polskich matek mysli podobnie, ale boi sie do tego przyznac).
Obserwuj wątek
    • Gość: POLAK Feminizm — zwiastun upadku zachodniej cywilizacji IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.12, 18:14
      Feminizm — zwiastun upadku zachodniej cywilizacji
      • Gość: myslaca Re: Feminizm — zwiastun upadku zachodniej c IP: *.xdsl.centertel.pl 02.02.12, 19:15
        a mnozacy sie jak kroliki kolorowi to maja cywilzacje. nigdy tam nie upadla, bo jej po prostu nigdy nie bylo.
    • wyobcowany "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... 02.02.12, 18:16
      Ma rację ! Dzieci to cholerna odpowiedzialność. Niestety wielu ludzi mających dzieci nie potrafi a nawet nie próbuje jej podołać. Ja mam dzieci bo kobieta którą kocham ma instynkt macierzyński. Oczywiście dałbym się za nie pochlastać, ale nie chciałem ich mieć. Uczucie nie pojawiło się od razu, było jakby kontynuacją uczucia do kobiety. Gdybym jej nie spotkał, pewnie nie miałbym dzieci.
      Rozumiem Marię Czubaszek.
      • Gość: kasziet@onet.eu Re: "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubasze IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.12, 23:13
        Szanuję wybór p.Marii
        • Gość: Gownos Re: "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubasze IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 03.02.12, 00:02
          Jak mozna zabijac dzieci? Mozna nie chciec miec dzieci ale jak mozna je z zimna krwia zabijac? To jest koniec czlowieczenstwa. Do maciezynstwa sie dorasta ale i maciezynstwo wzbogaca. Dzieci to sa ci lepsi i madzrejsi ludzie - prawdziwi. Powinnsimysie nauczyc je cenic i o nie dbac i kochac. Rodzicielstwo to wyzszy stopien czlowieczenstwa.
    • Gość: giga23 "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 02.02.12, 18:23
      mam dzieci juz dorosle radosc i obowiazek to jest macierzynstwo ja sie w tym spelnialam ale nie kazda kobieta musi niewyobrazalny bol dzieci niekochanych i matki ktora pod przymusem musi tyle wysilku wlozyc w wychowanie dobrze ze pani czubaszek nie miala dzieci jest madra i odpowiedzialna kobieta
    • Gość: przemko "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... IP: *.c197.msk.pl 02.02.12, 18:31
      Zgadzam się z panią Czubaszek. Dzieci to odpowiedzialność a w dzisiejszych czasach gdy praca nie pewna lub jej brak?? dziecko to kłopot
    • sedaluk "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... 02.02.12, 18:34
      Ciekawe, ze najbardziej oburzeni taka postawa sa ludzie ktorzy sami dzieci nie maja.
      Albo zakochani w Maryi-zawsze dziewicy, albo majace za Oblubienca Jezusa.
      Kiedys Jerzy Urban calkowicie bez kompleksow sie wypowiedzial-jego istnienie na tym padole
      zawdziecza tylko temu, ze jego mamusia zrezygnowala z kariery pianistki, bo przedtem juz miala
      aborcje.. Oczywiscie ze ksiyndze takze na aborcje kase ich kochankom dawajom-ten z Blonia
      pod Warszawa mial tylko pecha , ze byla ona maloletnia i chciala sie zemscic bo poszukal sobie inna-na pewno bez grzechu...he...he...he..
    • Gość: mama *3 "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... IP: *.plock.mm.pl 02.02.12, 18:37
      do dzieci też trzeba po prostu dorosnąć, szkoda jeśli ktoś nie dorośnie nigdy, bo traci piękne uczucie rodzicielstwa i możliwość poczucia niepowtarzalnej więzi
      • fliegendeholaenderin Re: "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubasze 02.02.12, 20:48
        Nieprawda, że trzeba dorosnąć i wcale nie szkoda nie dorosnąć, a raczej szkoda ulec złudzeniu, że się dorosło, bo potem nie ma odwrotu, lata cierpień i wyrzeczeń. Nic się nie traci, nie mając dzieci, a mając dzieci nic się nie zyskuje, ale zwykle bardzo wiele się traci.
    • Gość: jak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 18:39
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • alakyr Nie chcesz mieć dzieci? OK, Twój wybór ale .... 02.02.12, 18:42
      nie oczekuj ode mnie szczególnego uznania. To tak jak z homoseksualizmem, wiemy że jest i nie ma na to rady ale żeby go pochwalać, zachwycać się takim wyborm, sorry, w końcu jesteśmy częścią przyrody.
      • Gość: hildebrant Nie zauważyłem, by MC oczekiwała uznania IP: *.play-internet.pl 02.02.12, 20:26
        z czyjejkolwiek strony. Określiłbym jej postawę jako bardzo odpowiedzialną (i to na uznanie zasługuje): nie czuję się na siłach - nie rodzę dzieci i i ch nie wychowuje. Na pewno lepiej byłoby zadbać o antykoncepcję, niż usuwać, ale też w latach 70. nie było środków jakimi dysponujemy dzisiaj. Wciąż jednak wolę postawę MC niż to, co widać w licznych rodzinach z marginesu i patologicznych, gdzie dzieci są płodzone w dużej liczbie - tyle że potem nikt się nimi nie zajmuje. Lub płodzone są po to, by dostać zasiłek. Jako ludzie dorośli mają małe szanse na wykształcenie i pracę.
    • wujekabc "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... 02.02.12, 18:52
      Pani Mario słucham Panią, słucham też Einsteina. Ten ostatni powiedział " Jeśli "a" oznacza szczęście, to a = x +y+z ; x= to praca, y= to rozrywka, z= umiejętność trzymania języka za zębami. Ten wybitny fizyk myślał w tym czasie pewnie o współczesnej Polsce. Dalej będę Panią słuchał i podziwiał, choć potrafię przewidzieć działania niektórych "jedynych naszych zbawców i patriotów".
    • saint_just W tym chlewiku bogojczyźniano 02.02.12, 19:19
      matkopolskim , maryją dziewicą i powstańcem wyskakującym z granatem z każdego sedesu Pani Maria to pradziwe wytchnienie
    • zawszesilesia "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... 02.02.12, 19:28
      p. Mario po tym artykule jeszcze bardziej Panią lubię !
      też nie chcę być matką-polką
    • jagger2009 "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... 02.02.12, 19:34
      ah ta kobieta zasluguje na medal ze w tak zakoltunionym kraju odwazyla sie wypowiedziec publicznie o tym co mysli, czuje itd, brawo lepiej nie byc matka niz byc matka bo tak nakazuje niewiadomo kto i pozniej znecac sie nad dziecmi zaniedbywac je lub rodzic od razu uzaleznione od alkoholu, ABORCJA to indywidualna sprawa kazdej kobiety i nikt nie ma prawa wsadzac do tego nochala
    • Gość: julu Re: "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubasze IP: *.play-internet.pl 02.02.12, 19:43
      Pani Mario! Pani to ma jaja w odróżnieniu od tych wszystkich hipokrytek w moherze mające we łbach przykazania dobrodzieja, którego zainteresowanie nowym potomstwem kończy się na chrzcinach, bierzmowaniu i I komunii. Pani świadomy wybór rozumiem tym bardziej, że w kręgu moich znajomych trzymających się z dala od sekty zwanej chrześcijańską brak dziecka w rodzinie nie jest uważana za upośledzenie. Ci ludzie mają czas na zwiedzanie świata, narty, imprezowanie co w moim przypadku /2 dzieci/ jest obecnie niemożliwe.
      • Gość: hildebrant Tylko po co obrażać? IP: *.play-internet.pl 02.02.12, 20:10
        Owszem, hipokryzji jest mnóstwo. I wśród wierzących, i wśród ateistów, i wśród zwolenników politycznej poprawności. Wśród autorów GW zresztą również mam swoich "ulubionych" obłudników. Ale nie ma powodu by którąkolwiek grupę obrażać. Wiem, ojciec "derektor" obraża i szczuje. Zatem co? Stawać na jego poziomie? Nie wszyscy wierzący są radiomaryjni. Nie wszyscy są obłudnikami.
    • Gość: hulajnooga "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... IP: *.w92-146.abo.wanadoo.fr 02.02.12, 19:45
      Całkowicie podzielam opinię pani Czubaszek.
      Uwielbiam patrzeć na kobiety, które są wspaniałymi matkami, lubię dzieci, ale absolutnie nie chciałabym mieć swoich. Mam prawie czterdziestkę i jestem wdzięczna losowi, że nigdy nie musiałam stawać przed dramatyczną decyzją, czy usuwać ciążę. Mam nadzieję nie mieć dzieci - również dla ich dobra. Niech lepiej się urodzą komuś, kto tego szczerze chce.
      Potrzeba posiadania dziecka jest często bardzo egoistyczna, automatycznie głupia. A już argument osamotnienia na starość jest najobrzydliwszy i najmniej trafiony. Przecież dziecko nie jest żadną gwarancją opieki na starość, chyba przykładów na to nie brak!
      • fliegendeholaenderin Re: "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubasze 02.02.12, 20:51
        Przede wszystkim jest nie w porządku mieć dzieci po to, żeby się opiekowały rodzicami na starość, bo dziecko to człowiek, który ma swoje plany, ambicje i marzenia, a nie polisa ubezpieczeniowa.
    • Gość: hildebrant Sporo odpowiedzialności i odwagi. IP: *.play-internet.pl 02.02.12, 20:05
      Jeśli ktoś nie chce mieć dzieci to lepiej, żeby ich nie miał. Bardzo mądre stwierdzenie o egoistycznym podejściu pod hasłem "mieć dzieci, by zabezpieczyć sobie starość". Zgadzam się z nim. W żadnym razie nie określałbym postawy MC jako postawy "zimnej suki" - uważam, że to postawa człowieka odpowiedzialnego, na szczęście pozbawionego naszej ludowej "czułostkowości" na pokaz. Deonstrowanej przez tabuny bab zbiegających się wokół wózka i robiących kretyńskie miny do cudzego dziecka, po czym straszących własne wnuki tym, że ktoś je zabierze lub że je komuś "oddadzą".

Zadbałbym tylko o antykoncepcję, żeby uniknąć usuwania niechcianej ciąży.
    • sedaluk Good by-towarzysze.... 02.02.12, 20:21
      Ciekawe, ze jedynym Gensekiem calkowicie zabroniajajacym aborcje by Tytan Karpat-Slonce
      Rumuni-Ceausesku-on po prostu by za wielki na ten narod. Prawo do aborcji miala matka 4 dzieci,
      antykoncepcja byla zabroniona. Wykrwawilo sie wiele pieknych, dobrych dziewczyn.
      Czesc ich pamieci-hanba barbarzyncom.
      • antropoid Re: Good by-towarzysze.... 02.02.12, 20:37
        sedaluk napisał:

> Ciekawe, ze jedynym Gensekiem calkowicie zabroniajajacym aborcji był Tytan Karpat
        > -Slonce Rumuni-Ceausesku-on po prostu by za wielki na ten narod.

A my mamy swojego kandydata na Genseka Narodu - to Słońce Żoliborza, Ostoja Demokracji i niedoszły (na szczęście) Zbawca Polski, który co prawda sam do kobiety się w życiu zbliżyć nie odważył, ale za to dzielnie chce stać na straży każdej polskiej ciąży.
      • Gość: orianafalaci Re: Good by-towarzysze.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.12, 20:52
        Pani Mario z całą a sympatią
        , ale nie zgadzam sie z Panią.Sa pewne kobiety ,które żle sie czują jako matki,
        nie chca całej tej ciężkiej pracy, odpowiedzialności za siebie i dziecko .
        / urodzic dziecko to najmnieszy problem, ale wychowac to jest wyzwanie /
        Pozwolę sobie tylko na małą dygresje, propagowanie tego typu zachowan jest samobójcze
        dla nas europejczyków, miejmy tego swiadomośc.
        • iffa4 Re: Good by-towarzysze.... 02.02.12, 21:20
          I uważasz, że w imię mitycznego 'dobra Europy' kobieta ma zrobić coś, co jest wbrew jej planom, chęciom, poglądom ??
          • Gość: l Re: Good by-towarzysze.... IP: *.teoc.pl 02.02.12, 21:27
            Jasne. Rodzić dla dobra narodu. Tutaj - dla dobra kontynentu/wspólnoty polityczno-gospodarczej. Takie to głupie, że nie wiem, czy śmiać się, czy płakać.
    • viesia_1 Dokladnie to samo moge powiedziec o sobie ... 02.02.12, 20:30
      Ja tez nie lubie dzieci. Nigdy ich nie lubilam. Takie, powiedzmy, pieciolatki jeszcze da sie zniesc przez pare minut, jesli nie sa zbyt halasliwe, ale niemowleta obchodze z daleka. Nigdy nie ukrywalam swoich na ten temat opinii i nie widze powodu, dla ktorego Marie Czubaszek spotyka taki zalew krytyki ze strony internautow. Przeciez pani Maria nie kaze ludziom nienawidziec dzieci. Ona tylko stwierdza, ze sama ich nie lubi i miec nie chce. Jej prawo. Postarajcie sie, szanowni internauci, nie narzucac wlasnych pogladow, opinii i przekonan religijnych innym ludziom, zwlaszcza takim, ktorzy waszych wyborow nie potepiaja.
      • m.maska Re: Dokladnie to samo moge powiedziec o sobie ... 02.02.12, 23:33
        Hm... powiedzmy, ze za dziecmi nie przepadam - kiedys podczas rozmowy z moja mama uslyszalam od niej takie sformulowanie: nie lubie dzieci, nigdy nie lubilam - swoje kocham z urzedu - i naprawde patrzac wstecz moge z cala pewnoscia powiedziec, ze mamy(ja i moj brat) kochajaca matke. Podobnie bylo i jest u mnie - Juniora kocham, bo jest moj, ale poza tym dzieci nie sa na moje nerwy, szczegolnie te wychowywane na dzidziusie.
        Maria Czubaszek :-) wypowiada malo popularne zdania i jest to jej prawo - ma prawo nie lubic dzieci, ma prawo nie lubic tego czy tamtego - tak jak kazdy z nas. Wiele jest takich jak ona, tylko wiekszosc nie ma odwagi powiedziec glosno tego co naprawde mysli.
    • antropoid "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... 02.02.12, 20:38
      "Jak to jest nie mieć dzieci? - W moim przypadku cudownie - mówi w TOK FM Maria Czubaszek, autorka satyryczna."
      -----------------------

"Autorka satyryczna"? A cóż to za dziwaczne sformułowanie?

• sakral Re: "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubasze 02.02.12, 21:02
        antropoid napisał:

"Autorka satyryczna"? A cóż to za dziwaczne sformułowanie?

----------------------------------------------------------(m.podkreślenia)--------------------

osoba mająca dystans do samej siebie i całego świata

ale trzeba przyznać,że Szanowny Małżonek Marii Czubaszek
        przesadza z sprzętem muzycznym na powierzchni
        mieszkalnej (100 m kwadratowych.)

Ale chłopa nie przepędziła.I są szczęśliwi.Muzyka daje radość.

• fafa_dad Re: "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubasze 03.02.12, 11:33
          Stara mądrość ludowa głosi:

Z dziećmi jest jak z pierdami. Można wytrzymać tylko z własnymi.

Natomiast, żyjemy w świecie gdzie żeby zaistnieć, lub trwać medialnie należy się obnażyć. Zaciera się powoli granica między wstydem i bezwstydem. Ot, żeby być trendy, trzeba być "otwartym". Nie wiem co takiego wnosi wyznanie o aborcji - dwukrotnej. Mimo, że Panią Marię szanuję, to uważam, że jeśli już nie jest jej wstyd z powodu braku odpowiedzialności - dwukrotnej, to przynajmniej nie musiałaby się tym chwalić. Powodu do chwały nie widzę. Cóż to za odwaga nie mieć dzieci... Skoro to takie trudne, to chyba chwała tym, którzy ich nie usuwają, za odwagę i branie na siebie odpowiedzialności. Jeśli ktoś nie chce mieć dzieci, niech ich nie produkuje. Inaczej to jest zwykłe gó...arstwo, a nie powód do chwały.
    • chope "Mieć dzieci? To cudowne". 02.02.12, 21:00
      A ja uważam, że posiadanie dzieci jest cudowne. To oczywiście moja osobista opinia.
      Można pięknie się różnić, szanować i rozumieć ludzi, którzy uważają inaczej.
      Pozdrawiam Panią Marię
    • schto "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... 02.02.12, 21:11
      Owszem, można nie mieć dzieci i nie trzeba ich mieć, można tego nie czuć i może nawet dobrze jeżeli się otwarcie o tym mówi.

Ale już chwalenie się aborcją i brakiem wyrzutów sumienia jest jednak mocno niesmaczne.

Komentarze o podziwie dla pani Czubaszek są dość... dziwne. Za co? Za to, że opowiada jak jej dobrze bez dzieci? No bez przesady, niewiele do tego trzeba odwagi.
      • Gość: l Re: "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubasze IP: *.teoc.pl 02.02.12, 21:30
        Chwalenie się? Kobieta mówi o tym, że dokonała aborcji i już widzisz w tym chwalenie się? Powinna się kajać i sypać głowę popiołem? Wyobraź sobie, że dla kobiety, która nie chce mieć dziecka, aborcja to wybawienie i zabieg przywracający równowagę ducha. A fakt, że ty się z tym nie możesz pogodzić, to tylko twój problem, którym mógłbyś się tak nie chwalić.
    • white_lake "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... 02.02.12, 21:46
      Zawsze mówiłam, że dzieci ma się z przypadku albo z egoizmu. Bo oprócz bezmyślnego dążenia samolubnych genów do reprodukcji nie ma naprawdę żadnego sensownego powodu, żeby się na potomstwo decydować. Wszystkie motywy sprowadzają się naprawdę do egoizmu: żeby mieć komu zostawić majątek, żeby miał mi kto podać szklankę wody na starość, żeby mnie ktoś kochał/ja miała kogo kochać, żeby miał kto zarabiać na nasze emerytury (ten mnie zawsze rozwala), żebym mogła kupować te słodkie, maleńkie ciuszki (tak, są kobiety, które tak myślą), bo inne mają dzieci, to i ja muszę itp. itd.
      Nie ma wrodzonego instynktu macierzyńskiego, jest kulturowo wpojona potrzeba, przymus niemal, żeby kobiety rodziły dzieci. I to wszystko.
      Każdy głos kwestionujący ten przymus jest u nas niemal bluźnierstem. Ale jakże jest cenny.
      Bardzo, bardzo dziękuję pani Czubaszek, że o tym mówi głośno i tak naturalnie. Tak właśnie powinno być: Kto chce - ma, kto nie chce - nie ma. Nikt nic nie musi. I każdy jest zadowolony.
      • rodzaj_konta Re: "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubasze 02.02.12, 21:51
        white_lake napisała:

> żeby miał kto zarabiać na nasze emerytury (ten mnie zawsze rozwala)

Poczekaj do emerytury, ale możesz się nie doczekać, bo z braku młodych będziesz tyrała do ostatecznego końca
        • white_lake Re: "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubasze 02.02.12, 23:53
          rodzaj_konta napisał:

> white_lake napisała:
          >
          > > żeby miał kto zarabiać na nasze emerytury (ten mnie zawsze rozwala)
          >
          > Poczekaj do emerytury, ale możesz się nie doczekać, bo z braku młodych będziesz
          > tyrała do ostatecznego końca

Ale przecież dla tych młodych i tak nie ma pracy! więc jak oni mnie utrzymają?
          To ja jeszcze będę musiała tyrać na zasiłki dla nich.
    • rodzaj_konta Dać w ryj 02.02.12, 21:57
      Jak to zalecała pani satyryk prowadzić dyskusje z kobietami o innych poglądach?
      "Wie pan, ona jest kobietą, więc trochę kultury w stosunku do niej można. Ale jak nie, to po ryju!”

Ktoś w końcu da byłej świetności po ryju w ramach wymiany poglądów na tematy różne. Będzie to zabawne i satyryczne.

Kompletnie jej na starość odp....
      • arzamas5 Odebrać jej...!!! 02.02.12, 23:52
        imię Maria!!! Odebrać jej imię Maria!!! Odebrać jej imię Maria!!! Odebrać jej imię Maria!!!

:-D
    • Gość: wwlmarek Maria Czubaszek - biedna starsza kobieta. IP: 80.50.4.* 02.02.12, 22:08
      Szkoda mi pani. Teraz na starość pani klepie wszędzie o tym i szuka współczucia i usprawiedlienia. Naprawdę, trudno musi pani być z tym żyć.
      • Gość: aaannemarie Re: Maria Czubaszek - biedna starsza kobieta. IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.12, 22:16
        No właśnie nie jest jej trudno, inaczej nie mówiłaby o tym. Trudno jest tym, którzy nie mają zainteresowań, siedzą w oknie bezmyślne gapiąc się na sąsiada myjącego samochód. Chociaż, jeśli lubią gapienie się............
        Czubaszek ma co robić w swoim życiu, wydaje się one ciekawe i wypełnione. To sztuka.
        • sedaluk Re: Ach aaanemarie... 02.02.12, 23:10
          ..a co mam z moich dzieci ?? Zawsze uwzam, ze obowiazkiem rodzica jest dac dzieciom mature,
          prawo jazdy i szkole tanca-a potem jako-tako finansowac studia. No i co dalej???
          Zdradze teraz wiekom tajemnice-wykopac z domu i miec swiety spoko....
          • rodzaj_konta Wszystko jasne 02.02.12, 23:42
            sedaluk napisał:

> ..a co mam z moich dzieci ?? Zawsze uwzam, ze obowiazkiem rodzica jest dac dz
            > ieciom mature,
            > prawo jazdy i szkole tanca-a potem jako-tako finansowac studia. No i co dalej??
            > ?
            > Zdradze teraz wiekom tajemnice-wykopac z domu i miec swiety spoko....

To chyba oczywiste!!! Pomóc skończyć studia, jak się da dać jakąś "wyprawkę" i tyle.
            Potem można poczekać na wnuki.

Co niby można mieć z dzieci? Ja mam radość + szlag mnie trafia (przemiennie). I to się nie zmieniło przez ostatnie x tysięcy lat.
            • sedaluk Re: Wszystko jasne???? 03.02.12, 00:15
              Ty masz radosc z dzieci ? -Bardzo mnie to cieszy. To jest zawsze loteria-nigdy nie wiadomo...
              Najlepiej byc ksiendzem-masz bab na penczki a o dzieci sie nie musisz troszczyc-bo wybrales Boga

• Gość: aaannemarie Re: Ach aaanemarie... IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.12, 11:39
            Niestety Sedaluk, stare hinduskie powiedzenie mówi, że rodzice są tylko cięciwą łuku.... strzała poleci sama. Taka jest kolej rzeczy, ja też chciałabym zatrzymać moje dziecko, ale nakazałam sobie milczenie :)
    • Gość: agata "Nie mieć dzieci? To cudowne". Maria Czubaszek ... IP: *.paradowski.pl 02.02.12, 23:08
      każdy ma prawo do swojej wizji życia.We mnie opinia pani Czubaszek nie godzi:)..Fajnie że jest inaczej zdeklarowana bo czytanie takiej wypowiedzi zmusza mnie do refleksji.Nie zamienilabym zycia z córeczką na życie bez córeczki bo dało mi ono taką pełnię odczuć i miłości i odpowiedzialności...bardzo się cieszę że podarowałam człowieczkowi możliwość przeżycia życia:)...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka