kseniainc Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 13:16 obecnie w strefie marzeń jest Wrocław;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 13:20 stat7 napisał: > u mnie Malediwy Trzeba było się wcześniej zgłosić i wylecieć ze starym zastrachanej forumowiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 13:21 Mieć z miesiąc wolnego i przejechać całe pojezierze pomorskie z plecakiem i namiotem :D Nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: co za (nie)swiadome niedocenianie ? 24.04.12, 13:37 Świadome (nie)docenianie :D Dla mnie za dużo ludzi :D No chyba, ze okolice Dobrego Miasta :D Prywatnie cudownie mi się kojarzy :D Natomiast Pojezierze Pomorskie = CISZA!!! A ją kocham najbardziej, kiedy już uda mi się ogarnąć trochę wolnego :D Odpowiedz Link Zgłoś
aroden I na Pojezierzu Pomorskim 24.04.12, 14:14 mozna upolowac jeszcze Jelenia, bo na Mazurach to prawie sami Warszawiacy :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Swoją drogą 24.04.12, 13:21 ważne też z kim. Na miejscu damy zabrałbym romantyka. I powie wierszyk i ugotuje... Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Pod warunkiem: 24.04.12, 13:28 zbyfauch napisał: > ważne też z kim. > Na miejscu damy zabrałbym romantyka. > I powie wierszyk i ugotuje... Pod warunkiem, ze MOTURem umie jezdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Pod warunkiem: 24.04.12, 13:35 po Wrocławiu? Łeeeee Nie mam ochoty wdychać spalin-jak już marzenie dojdzie do realizacji mam nadzieję, że będziemy przemieszczać się aftem jednak;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Pojedziecie moturem na Psie Pole 24.04.12, 13:43 No przecie nie bedzie Ci na parkingu gotowal... Pojedziecie MOTUREM na Psie Pole - tam jest taka fajna dzialka :) wroclaw.olx.pl/wroclaw-tania-dzialka-zadzwo-i-podaj-swojA-cene-iid-193218136 Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Ja bym... 24.04.12, 13:45 ...ze Zby(v)chem pojechała. Wszystko jedno dokąd :D Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Ja bym... 24.04.12, 16:16 she_5 napisała: > ...ze Zby(v)chem pojechała. Wszystko jedno dokąd :D Jakby co, 17:12 odjeżdża moja kolejka. Mam zająć dla Ciebie miejsce? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Re: Ja bym... 24.04.12, 19:07 zbyfauch napisał: > Jakby co, 17:12 odjeżdża moja kolejka. > Mam zająć dla Ciebie miejsce? ;) Wiedziałam, że się spóźnię ;). Jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Ja bym... 24.04.12, 19:36 she_5 napisała: > Wiedziałam, że się spóźnię ;). Jutro? Wezmę wielką, groźną torbę, coby miejsca dla Ciebie strzegła. Odpowiedz Link Zgłoś
aroden 30. pietro PKiN 24.04.12, 13:36 czyli palacu nauki i Kultury w W-wie. Ale tylöko wtedy , gdybym mogl miec znowu 10 lat. Wtedy i tam - to sie mialo widoki :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: 30. pietro PKiN 24.04.12, 19:29 ale dlaczego na 30 a nie na samą górę? Swego czasu pracowałem na 42 piętrze w Oxford Tower, fajne windy są w takich biurowcach :) Odpowiedz Link Zgłoś
aroden Re: 30. pietro PKiN 24.04.12, 21:10 jan_hus_na_stosie napisał: > ale dlaczego na 30 a nie na samą górę? Swego czasu pracowałem na 42 piętrze w O > xford Tower, fajne windy są w takich biurowcach :) Dla zwyklej publiki to bylo tylko 30.te pietro. To najwyzsze dostepne (bodajze 37.me - gorna galeria widokowa) to bylo tylko dla "swoich". Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:00 Giżycko Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:06 ja chcę do: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch ładny słup mają Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:10 byłam tam :) ta tablica to właściwie wszystko, co jest w tej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:13 ja nie jestem wymagająca. słup wystarczy, a jak pociąg zobaczę, to hoho. Odpowiedz Link Zgłoś
last_unearthly Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:11 Najbardziej chciałabym zwiedzić Alaskę potem Islandię (pozostałe kraje nordyckie też). Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie rokietnica 24.04.12, 14:15 rokietnica --> znajomi byli i podobno jest tam pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: rokietnica 24.04.12, 14:51 Do hotelu Europa przy calle Colonia 1341 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pani_frig Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:29 Afrykę przejechać/przejść sobie nieśpiesznie wzdłuż i wszerz. Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:51 Tokyo i Reykjavik :) Odpowiedz Link Zgłoś
psiamama6 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:53 Właśnie wróciłam. Nudy, nie polecam. Dominikana jest 2 razy tańsza i więcej się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 18:54 1.Kanada . a w szczegolnosci wyspa ksiecia Edwarda (Zielone Wzgorze ) 2.Skandynawia - lasy,fiordy.puste przestrzenie malo ludzi jak wygram to tam pojade :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:34 hehe, niedawno koleżance mówiłem, że jakbym miał się gdzieś przeprowadzić do innego kraju to właśnie do Kanady :) Duży kraj, duże dziewicze przestrzenie, jeziora, lasy, taaaakie pstrągi w jeziorach a ja chętnie znów bym wrócił do wędkarstwa :) No i ludzie chyba stosunkowo sympatyczni i mówią normalnym językiem czyli angielskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:37 a widziałaś, że Toronto leży na szerokości geograficznej takiej samej co Rzym? Ale klimat w tym mieście bardziej przypomina ten w Warszawie niż w Rzymie bo w przeciwieństwie do Europy nie mają równoleżnikowego pasma górskiego (jak Skandynawia), które by ich chroniło przed zimnymi masami powietrza :) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:47 nie mow,ze tam byles szczesciarzu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:55 no niestety nie byłem, jeszcze :) Ale na geografii trochę się znam, powiedzmy bardziej niż przeciętny zjadacz chleba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 20:05 dobrze,ze mamy marzenia i wyobraznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 26.04.12, 17:16 > Ale klimat w tym mieście bardziej przypomina ten w Warszawie niż w Rzymie bo w > przeciwieństwie do Europy nie mają równoleżnikowego pasma górskiego (jak Skandy > nawia), które by ich chroniło przed zimnymi masami powietrza :) To nie tylko (i nawet nie glownie) to. Na tych szer. geogr. dominuje cyrkulacja zachodnia, ktora w Europie przynosi cieple i wilgotne powietrze znad Atlantyku (cieplego dzieki Golfstromowi). Pn-wsch. wybrzeze Ameryki Pn. jest pod wplywem pradu zimnego, a z zachodu naplywa powietrze kontynentalne, ktore jest suche i "ostre". W Europie przy naplywie takiego powietrza ze wschodu sa b. duze mrozy (jak ost. w lutym). Na klimat pd Europy ma tez niebagatelny wplyw duzy akwen - M. Srodziemne, dzialajacy ocieplajaco w zimie (bo woda b. wolno stygnie). Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 27.04.12, 09:46 Wlochy to jednak sa chronione od polnocy przede wszystkim przez Alpy (im blizej polozone gory tym ich wplyw wiekszy, dodatkowo sa duzo wyzsze). Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 29.04.12, 00:52 a kopnąć Cię w kostkę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lidka449 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:44 pomarzyc sobie moge o Kanadzie ;) na razie odbywam podroze wirtualne - pomagaja mi w tym kanaly podroznicze travel itp Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 20:20 no i chyba sa mniejszymi idiotami niz amerykanie. podobno Montreal tez jest milym miejscem. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_przekazu Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:19 na wyspe bezludna. na miesiac, moze po powrocie nauczylabym sie lubic ludzi? poki co, mam ich dosc. sa wszedzie,jak karaluchy.wylaza z roznych miejsc i prawie zderzaja sie z moim czoelm. nie potrafia chodzic kulturalnie i sie zachowywac. wszystko i wszystkich niszcza. sami siebie rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:57 Wyspy Cooka albo jakaś inna Polinezja, Samoa... Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 20:12 tinyurl.com/89qaee9 Odpowiedz Link Zgłoś
chcesztomasz Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 20:02 Karaiby :D Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 20:15 chcesztomasz napisała: > Karaiby :D Też fajnie. Byłem na Dominikanie ale gdybym nagle okazał się spadkobiercą jakiejś okrutnie bogatej ciotki nie omieszkałbym wynająć jachtu i samolotu, coby trochę więcej tam zwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 20:17 oo ja też wyspa Ks. Edwarda i to gdzieś przynajmniej na tydzień:) pzoa tym Argentyna i Patagonia-moje wielkie marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
chcesztomasz Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:05 Ja po to gram w lotto żeby wygrać choć tyle żeby zarezerwować sobie miejsce na statku którm popłynę na każdą wyspę choć na chwile ( zainspirowała mnie książka gdzie na wielkim luksusowym statku pasażerskim rezerwujesz sobie kajutę i płyniesz sobie na Karaiby - a tam: z jednej wyspy na drugą - schodzisz na ląd, zwiedzasz, bawisz cały dzień, wracasz, płyniesz na następną itd). BAJKA. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:18 chcesztomasz napisała: > Ja po to gram w lotto żeby wygrać choć tyle żeby zarezerwować sobie miejsce na > statku (...) Mnie się wydaje, że na takim statku to tylko się żre a baby dodatkowo przebierają się kilka razy dziennie. Wygraj więcej i wynajmij jacht. :) Chociaż za odpowiednio mniejsze pieniądze możesz kupić uczestnictwo w rejsie jachtem po Karaibach. Największym problemem jest zdolność w miarę bezkonfliktowej koegzystencji z resztą towarzystwa. Nie każdy potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
chcesztomasz Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:25 Mnie się wydaje, że na takim statku to tylko się żre a baby dodatkowo przebiera > ją się kilka razy dziennie. A niech sobie żrą i się przebierają sama pójdę ;) "Wygraj więcej " staram się, ale.....20 zł to jedyne na co mnie stać jeśli chodzi o szczęście w grach. " i wynajmij jacht." Przy słowie jacht dostaje gęsiej skórki. Największym problemem jest zdolność w miarę bezkonfliktowej koegzystencji z res > ztą towarzystwa. Nie każdy potrafi. I tu masz rację. Jest to ryzyko bo zamiast przyjemności z rejsu może być udręka. Cos za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:38 dobre dla emerytow :) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:49 simply_z napisała: > dobre dla emerytow :) Columbo wyruszył z Panią Columbo jeszcze pracując. Odpowiedz Link Zgłoś
chcesztomasz Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:50 uspokój się. :D Ja mentalnie jestem emerytem - lubię siedzieć w domu mieć spokój a jak już pojechać tam gdzie plaza słońce i w spokoju sobie pozwiedzać - to jest największe szaleństwo na jakie mnie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:54 3 - 6 miesięcy na luzie pojeździć po Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 25.04.12, 20:19 3-6 na calosc? Odpowiedz Link Zgłoś
thelma.333 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 22:01 Wielki Kanion! marzenie mojego zycia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 22:12 Wielki Kanion, Wielki Mur Chiński, Wielka Tama Trzech Przełomów... wszystkich interesują tylko wielkie rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
thelma.333 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 22:20 słowem - megalomania pierwsza klasa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 22:22 Tybet też:) swiat jest piekny nic tylko jeździć:) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 25.04.12, 20:18 swiat jest piekny, tylko ludzie kó... - jak powiedzial kiedys ktos. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_istota Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 22:20 Korea Północna :P Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee28 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 22:23 Magnitogorsk. Jeden z największych ośrodków przemysłu hutniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Magnitogorsk? 24.04.12, 22:27 zeberdee28 napisał: > Magnitogorsk. Jeden z największych ośrodków przemysłu hutniczego. Ideologicznie bliska tak samo a geograficznie dużo bliższa Częstochowa. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 25.04.12, 15:41 Petra, NZ, Kangurlandia, Jukatan, Nazca, Machu Picchu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_rzeznika Ja marzę 26.04.12, 18:05 o wyprawie do Rosji. Na przykład na pół roku, albo i nawet cały. Obowiązkowo Moskwa, Sankt Petersburg i reszta miast, a potem Syberia, Bajkał, Kamczatka. Moje największe podróżnicze marzenie. Mam ogromną nadzieję, że kiedyś się spełni :) Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Re: Ja marzę 26.04.12, 22:17 łał, naprawdę fajne marzenie. Trzymam kciuki, żeby Ci się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_rzeznika Re: Ja marzę 29.04.12, 00:48 sabrilla napisał: > łał, naprawdę fajne marzenie. Trzymam kciuki, żeby Ci się udało. Dziękuję, też sobie tego życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
rp40050 Re: Ja marzę 29.04.12, 07:22 Trzymam kciuki za Twoje marzenia, choć nie wiem, czy taka jednorazowa, bardzo długa podróż byłaby rzeczywiście dużą frajdą. Rosja (którą uwielbiam) jest jednak bardzo męczącym krajem - codziennie przygody, niespodzianki, powody do przecierania oczu ze zdumienia, próby rozszyfrowania mentalności napotykanych ludzi... Częste zmiany klimatu i stref czasowych... Dwa lata temu wybrałem się nad Bajkał koleją transsyberyjską, i po zaledwie trzech tygodniach byłem całkowicie wykończony, psychicznie i fizycznie (nie mówiąc nawet o tym, że schudłem 5 kg). A na samym już gruncie formalnym - niełatwo jest dostać tak długą wizę. Odpowiedz Link Zgłoś