Dodaj do ulubionych

miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie pojechac?

24.04.12, 13:11
u mnie Malediwy
Obserwuj wątek
    • kseniainc Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 13:16
      obecnie w strefie marzeń jest Wrocław;-)
    • zbyfauch Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 13:20
      stat7 napisał:
      > u mnie Malediwy

Trzeba było się wcześniej zgłosić i wylecieć ze starym zastrachanej forumowiczki.
    • gulcia77 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 13:21
      Mieć z miesiąc wolnego i przejechać całe pojezierze pomorskie z plecakiem i namiotem :D Nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba.
      • gocha033 co za (nie)swiadome niedocenianie ? 24.04.12, 13:26
        Mazur :)
        • gulcia77 Re: co za (nie)swiadome niedocenianie ? 24.04.12, 13:37
          Świadome (nie)docenianie :D Dla mnie za dużo ludzi :D No chyba, ze okolice Dobrego Miasta :D Prywatnie cudownie mi się kojarzy :D
          Natomiast Pojezierze Pomorskie = CISZA!!! A ją kocham najbardziej, kiedy już uda mi się ogarnąć trochę wolnego :D
          • aroden I na Pojezierzu Pomorskim 24.04.12, 14:14
            mozna upolowac jeszcze Jelenia, bo na Mazurach to prawie sami Warszawiacy :)
    • zbyfauch Swoją drogą 24.04.12, 13:21
      ważne też z kim.
      Na miejscu damy zabrałbym romantyka.
      I powie wierszyk i ugotuje...
      • gocha033 Pod warunkiem: 24.04.12, 13:28
        zbyfauch napisał:

> ważne też z kim.
        > Na miejscu damy zabrałbym romantyka.
        > I powie wierszyk i ugotuje...

Pod warunkiem, ze MOTURem umie jezdzic.
        • kseniainc Re: Pod warunkiem: 24.04.12, 13:35
          po Wrocławiu? Łeeeee
          Nie mam ochoty wdychać spalin-jak już marzenie dojdzie do realizacji mam nadzieję, że będziemy przemieszczać się aftem jednak;-)
          • gocha033 Pojedziecie moturem na Psie Pole 24.04.12, 13:43
            No przecie nie bedzie Ci na parkingu gotowal...
            Pojedziecie MOTUREM na Psie Pole - tam jest taka fajna dzialka :)
            wroclaw.olx.pl/wroclaw-tania-dzialka-zadzwo-i-podaj-swojA-cene-iid-193218136
      • she_5 Ja bym... 24.04.12, 13:45
        ...ze Zby(v)chem pojechała. Wszystko jedno dokąd :D
        • zbyfauch Re: Ja bym... 24.04.12, 16:16
          she_5 napisała:
          > ...ze Zby(v)chem pojechała. Wszystko jedno dokąd :D

Jakby co, 17:12 odjeżdża moja kolejka.
          Mam zająć dla Ciebie miejsce? ;)
          • she_5 Re: Ja bym... 24.04.12, 19:07
            zbyfauch napisał:

> Jakby co, 17:12 odjeżdża moja kolejka.
            > Mam zająć dla Ciebie miejsce? ;)

Wiedziałam, że się spóźnię ;). Jutro?
            • zbyfauch Re: Ja bym... 24.04.12, 19:36
              she_5 napisała:
              > Wiedziałam, że się spóźnię ;). Jutro?

Wezmę wielką, groźną torbę, coby miejsca dla Ciebie strzegła.
    • aroden 30. pietro PKiN 24.04.12, 13:36
      czyli palacu nauki i Kultury w W-wie.

Ale tylöko wtedy , gdybym mogl miec znowu 10 lat.

Wtedy i tam - to sie mialo widoki :)
      • jan_hus_na_stosie Re: 30. pietro PKiN 24.04.12, 19:29
        ale dlaczego na 30 a nie na samą górę? Swego czasu pracowałem na 42 piętrze w Oxford Tower, fajne windy są w takich biurowcach :)
        • aroden Re: 30. pietro PKiN 24.04.12, 21:10
          jan_hus_na_stosie napisał:

> ale dlaczego na 30 a nie na samą górę? Swego czasu pracowałem na 42 piętrze w O
          > xford Tower, fajne windy są w takich biurowcach :)

Dla zwyklej publiki to bylo tylko 30.te pietro.
          To najwyzsze dostepne (bodajze 37.me - gorna galeria widokowa) to bylo tylko dla "swoich".
    • wez_sie Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:00
      Giżycko
    • six_a Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:06
      ja chcę do:
      Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

ładny słup mają

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3d/Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch_station_sign.jpg/245px-Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch_station_sign.jpg
      • sumire Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:10
        byłam tam :)
        ta tablica to właściwie wszystko, co jest w tej miejscowości.
        • six_a Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:13
          ja nie jestem wymagająca. słup wystarczy, a jak pociąg zobaczę, to hoho.
    • last_unearthly Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:11
      Najbardziej chciałabym zwiedzić Alaskę potem Islandię (pozostałe kraje nordyckie też).
    • wez_sie rokietnica 24.04.12, 14:15
      rokietnica --> znajomi byli i podobno jest tam pieknie
      • marguy Re: rokietnica 24.04.12, 14:51
        Do hotelu Europa przy calle Colonia 1341 ;)
        • wez_sie Re: rokietnica 24.04.12, 14:54
          w rokietnicy?
          • marguy Re: rokietnica 24.04.12, 15:22
            niiiiie, troche dalej :)
            • wez_sie Re: rokietnica 24.04.12, 15:27
              to pilnuj drzewa
    • pani_frig Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:29
      Afrykę przejechać/przejść sobie nieśpiesznie wzdłuż i wszerz.
    • light_in_august Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:51
      Tokyo i Reykjavik :)
    • psiamama6 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 14:53
      Właśnie wróciłam. Nudy, nie polecam. Dominikana jest 2 razy tańsza i więcej się dzieje.
    • lidka449 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 18:54
      1.Kanada . a w szczegolnosci wyspa ksiecia Edwarda (Zielone Wzgorze )
      2.Skandynawia - lasy,fiordy.puste przestrzenie malo ludzi
      jak wygram to tam pojade :)
      • jan_hus_na_stosie Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:34
        hehe, niedawno koleżance mówiłem, że jakbym miał się gdzieś przeprowadzić do innego kraju to właśnie do Kanady :) Duży kraj, duże dziewicze przestrzenie, jeziora, lasy, taaaakie pstrągi w jeziorach a ja chętnie znów bym wrócił do wędkarstwa :) No i ludzie chyba stosunkowo sympatyczni i mówią normalnym językiem czyli angielskim :)
        • jan_hus_na_stosie Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:37
          a widziałaś, że Toronto leży na szerokości geograficznej takiej samej co Rzym? Ale klimat w tym mieście bardziej przypomina ten w Warszawie niż w Rzymie bo w przeciwieństwie do Europy nie mają równoleżnikowego pasma górskiego (jak Skandynawia), które by ich chroniło przed zimnymi masami powietrza :)
          • lidka449 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:47
            nie mow,ze tam byles szczesciarzu ;)
            • jan_hus_na_stosie Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:55
              no niestety nie byłem, jeszcze :) Ale na geografii trochę się znam, powiedzmy bardziej niż przeciętny zjadacz chleba ;)
              • lidka449 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 20:05
                dobrze,ze mamy marzenia i wyobraznie :)
          • mumia_ramzesa Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 26.04.12, 17:16
            > Ale klimat w tym mieście bardziej przypomina ten w Warszawie niż w Rzymie bo w
            > przeciwieństwie do Europy nie mają równoleżnikowego pasma górskiego (jak Skandy
            > nawia), które by ich chroniło przed zimnymi masami powietrza :)

To nie tylko (i nawet nie glownie) to. Na tych szer. geogr. dominuje cyrkulacja zachodnia, ktora w Europie przynosi cieple i wilgotne powietrze znad Atlantyku (cieplego dzieki Golfstromowi). Pn-wsch. wybrzeze Ameryki Pn. jest pod wplywem pradu zimnego, a z zachodu naplywa powietrze kontynentalne, ktore jest suche i "ostre". W Europie przy naplywie takiego powietrza ze wschodu sa b. duze mrozy (jak ost. w lutym). Na klimat pd Europy ma tez niebagatelny wplyw duzy akwen - M. Srodziemne, dzialajacy ocieplajaco w zimie (bo woda b. wolno stygnie).
          • mumia_ramzesa Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 27.04.12, 09:46
            Wlochy to jednak sa chronione od polnocy przede wszystkim przez Alpy (im blizej polozone gory tym ich wplyw wiekszy, dodatkowo sa duzo wyzsze).
            • jan_hus_na_stosie Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 29.04.12, 00:52
              a kopnąć Cię w kostkę? ;)
        • lidka449 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:44
          pomarzyc sobie moge o Kanadzie ;)
          na razie odbywam podroze wirtualne - pomagaja mi w tym kanaly podroznicze
          travel itp
        • simply_z Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 20:20
          no i chyba sa mniejszymi idiotami niz amerykanie. podobno Montreal tez jest milym miejscem.
    • bez_przekazu Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:19
      na wyspe bezludna. na miesiac, moze po powrocie nauczylabym sie lubic ludzi?
      poki co, mam ich dosc. sa wszedzie,jak karaluchy.wylaza z roznych miejsc i prawie zderzaja sie z moim czoelm. nie potrafia chodzic kulturalnie i sie zachowywac. wszystko i wszystkich niszcza. sami siebie rowniez
    • eat.clitoristwood Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 19:57
      Wyspy Cooka albo jakaś inna Polinezja, Samoa...
      • eat.clitoristwood Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 20:12
        tinyurl.com/89qaee9
    • chcesztomasz Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 20:02
      Karaiby :D
      • eat.clitoristwood Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 20:15
        chcesztomasz napisała:
        > Karaiby :D

Też fajnie. Byłem na Dominikanie ale gdybym nagle okazał się spadkobiercą jakiejś okrutnie bogatej ciotki nie omieszkałbym wynająć jachtu i samolotu, coby trochę więcej tam zwiedzić.
        • simply_z Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 20:17
          oo ja też wyspa Ks. Edwarda i to gdzieś przynajmniej na tydzień:)
          pzoa tym Argentyna i Patagonia-moje wielkie marzenie.
        • chcesztomasz Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:05
          Ja po to gram w lotto żeby wygrać choć tyle żeby zarezerwować sobie miejsce na statku którm popłynę na każdą wyspę choć na chwile ( zainspirowała mnie książka gdzie na wielkim luksusowym statku pasażerskim rezerwujesz sobie kajutę i płyniesz sobie na Karaiby - a tam: z jednej wyspy na drugą - schodzisz na ląd, zwiedzasz, bawisz cały dzień, wracasz, płyniesz na następną itd).

BAJKA.
          • eat.clitoristwood Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:18
            chcesztomasz napisała:
            > Ja po to gram w lotto żeby wygrać choć tyle żeby zarezerwować sobie miejsce na
            > statku (...)

Mnie się wydaje, że na takim statku to tylko się żre a baby dodatkowo przebierają się kilka razy dziennie.
            Wygraj więcej i wynajmij jacht. :)
            Chociaż za odpowiednio mniejsze pieniądze możesz kupić uczestnictwo w rejsie jachtem po Karaibach.
            Największym problemem jest zdolność w miarę bezkonfliktowej koegzystencji z resztą towarzystwa. Nie każdy potrafi.
            • chcesztomasz Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:25
              Mnie się wydaje, że na takim statku to tylko się żre a baby dodatkowo przebiera
              > ją się kilka razy dziennie.

A niech sobie żrą i się przebierają sama pójdę ;)

"Wygraj więcej "

staram się, ale.....20 zł to jedyne na co mnie stać jeśli chodzi o szczęście w grach.

" i wynajmij jacht."

Przy słowie jacht dostaje gęsiej skórki.

Największym problemem jest zdolność w miarę bezkonfliktowej koegzystencji z res
              > ztą towarzystwa. Nie każdy potrafi.

I tu masz rację. Jest to ryzyko bo zamiast przyjemności z rejsu może być udręka. Cos za coś.

• simply_z Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:38
                dobre dla emerytow :)
                • eat.clitoristwood Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:49
                  simply_z napisała:
                  > dobre dla emerytow :)

Columbo wyruszył z Panią Columbo jeszcze pracując.
                • chcesztomasz Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:50
                  uspokój się. :D

Ja mentalnie jestem emerytem - lubię siedzieć w domu mieć spokój a jak już pojechać tam gdzie plaza słońce i w spokoju sobie pozwiedzać - to jest największe szaleństwo na jakie mnie stać.
    • hotally Iran 24.04.12, 21:10
      na Male nuda ;)
    • vandikia Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 21:54
      3 - 6 miesięcy na luzie pojeździć po Stanach.
      • soulshunter Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 25.04.12, 20:19
        3-6 na calosc?
    • thelma.333 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 22:01
      Wielki Kanion! marzenie mojego zycia :-)
      • jan_hus_na_stosie Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 22:12
        Wielki Kanion, Wielki Mur Chiński, Wielka Tama Trzech Przełomów... wszystkich interesują tylko wielkie rzeczy :)
        • thelma.333 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 22:20
          słowem - megalomania pierwsza klasa :-)
          • simply_z Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 22:22
            Tybet też:)
            swiat jest piekny nic tylko jeździć:)
            • soulshunter Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 25.04.12, 20:18
              swiat jest piekny, tylko ludzie kó... - jak powiedzial kiedys ktos.
    • wez_sie ibiza 24.04.12, 22:15
      ale 15 lat temu
    • wredna_istota Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 22:20
      Korea Północna :P
    • zeberdee28 Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 24.04.12, 22:23
      Magnitogorsk. Jeden z największych ośrodków przemysłu hutniczego.
      • eat.clitoristwood Magnitogorsk? 24.04.12, 22:27
        zeberdee28 napisał:
        > Magnitogorsk. Jeden z największych ośrodków przemysłu hutniczego.

Ideologicznie bliska tak samo a geograficznie dużo bliższa Częstochowa.
    • soulshunter Re: miejsce marzen, do ktorego chcielibyscie poje 25.04.12, 15:41
      Petra, NZ, Kangurlandia, Jukatan, Nazca, Machu Picchu.
    • dziewczyna_rzeznika Ja marzę 26.04.12, 18:05
      o wyprawie do Rosji. Na przykład na pół roku, albo i nawet cały.
      Obowiązkowo Moskwa, Sankt Petersburg i reszta miast, a potem Syberia, Bajkał, Kamczatka.
      Moje największe podróżnicze marzenie. Mam ogromną nadzieję, że kiedyś się spełni :)
      • sabrilla Re: Ja marzę 26.04.12, 22:17
        łał, naprawdę fajne marzenie. Trzymam kciuki, żeby Ci się udało.
        • dziewczyna_rzeznika Re: Ja marzę 29.04.12, 00:48
          sabrilla napisał:

> łał, naprawdę fajne marzenie. Trzymam kciuki, żeby Ci się udało.

Dziękuję, też sobie tego życzę :)
      • rp40050 Re: Ja marzę 29.04.12, 07:22
        Trzymam kciuki za Twoje marzenia, choć nie wiem, czy taka jednorazowa, bardzo długa podróż byłaby rzeczywiście dużą frajdą. Rosja (którą uwielbiam) jest jednak bardzo męczącym krajem - codziennie przygody, niespodzianki, powody do przecierania oczu ze zdumienia, próby rozszyfrowania mentalności napotykanych ludzi... Częste zmiany klimatu i stref czasowych... Dwa lata temu wybrałem się nad Bajkał koleją transsyberyjską, i po zaledwie trzech tygodniach byłem całkowicie wykończony, psychicznie i fizycznie (nie mówiąc nawet o tym, że schudłem 5 kg). A na samym już gruncie formalnym - niełatwo jest dostać tak długą wizę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka