Dodaj do ulubionych

oto dowod ze organizajce zielonych to złodzieje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 10:49
info.onet.pl/950281,11,item.html
raz tu ktos ze mną dyskotował ze to bardzo potrzebne ogranizacje i jedyne o
co im chodzi to o dobro przyrody i czystosc na ulicach.

To są zwykłe złodzieje pokroju najgorszych wyłudzaczy haraczów.
Gdybym był prezydentem warszawy to bym kazdy ich protest pacyfikował z
maksymalna brutalnosciom.
Obserwuj wątek
    • miawalles Re: oto dowod ze organizajce zielonych to złodzie 15.07.04, 10:51
      przecież to od dawna wiadomo, że większośc organizacji zielonych działa na
      zsadach wyłudzania kasy. dajcie pieniądze - nie bedziemy protestować
      czasy filantropów najwidoczniej odeszły juz dawno w niepamięć.
      • Gość: Zawodowiec raz dyskutowałem tu z członkiem zielonych2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 10:53
        i mi mowił ze jestem prostakiem bo nie rozumiem tej pieknej idei jaką oni
        prezentują.
        • miawalles Re: raz dyskutowałem tu z członkiem zielonych2004 15.07.04, 11:05
          babcia mojej kolezanki tez mi kiedyś powiedziała, że jestem głupia, bo nie
          rozumie jak szlachetnym celem jest wpłacanie kasy na o.Rydzyka
          • Gość: Zawodowiec a kolega Rydzo sie Maybachem wozi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:11
            i nawet sie nie kryje.
            • Gość: obierzyna dla kogo kolega dla tego kolega, dla ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:15
              Pan Rydzyk.
              • miawalles Re: dla kogo kolega dla tego kolega, dla ciebie 15.07.04, 11:16
                ojciec, jak już
              • Gość: Zawodowiec za 10-20 lat to bedzie moja marionetka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:16
                a nie PAN
            • miawalles Re: a kolega Rydzo sie Maybachem wozi 15.07.04, 11:15
              też bym się nie kryła - całkiem sympatyczna furka, za 1 mln euro:))
    • undyna Re: oto dowod ze organizajce zielonych to złodzie 15.07.04, 10:51
      jak w kopalni Wujek?
      • Gość: Zawodowiec Re: oto dowod ze organizajce zielonych to złodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 10:55
        ta, akurat było co innego , tu mamy do czynienia z złodziejskimi holdingami pod
        hasłami ochrony przyrody, ale mysle ze jakby kilku wyladowało na wozkach to by
        sie innym odniechciało szybko uprawiac ten proceder.
    • blanchet Re: oto dowod ze organizajce zielonych to złodzie 15.07.04, 10:54
      ja mogę powiedziec o moim doświadczeniu w związku z inną oragnizacją tj.
      Niebieską Linią (nie byłam ofiarą ) i mam podobne zdanie
      • Gość: Zawodowiec niebieska linia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 10:56
        ale to nie od przyrody chyba? oni tez wyłudzaja pieniadze?
        • blanchet Re: niebieska linia? 15.07.04, 11:00
          swego czasu okrywali się wielka chwałą że niby tyle robią dla maltretowanych
          kobiet, dzieci- w rzeczywistości jest tak że rozżaloną kobieta dzwoniła do nich
          z prosbą o pomoc po czym oni dzwonili na policję, do poradni itp. aby to oni
          zadziałali- więc robili coś na zasadzie pośredniaka czyli nic nie robili/ nic
          nie robią.
          • Gość: Zawodowiec Re: niebieska linia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:03
            no to faktycznie taki posrednik
    • blinski Re: oto dowod ze organizajce zielonych to złodzie 15.07.04, 10:58
      ależ warszawskie stowarzyszenie to nie są żadni ekologowie! nigdy nie byli - to
      grupka cwanych biznesmenów i byłych urzędasów, którzy postanowili że pod
      przykrywką ekologii rozkręcą mały interesik - jako zarejestrowana organizacja
      ekologiczna mogą mieć wpływ na nowe inwestycje, a ich wpływ objawia się w
      przydzielaniu koncesji absolutnie każdej inwestycji o ile zapłaci się daninę,
      która oczywiście wpływa na ich konto.
      sam się zastanawiam, jak długo to jeszcze będzie trwać, i dlaczego uparcie
      nazywa się ich ekologami (podobnie jak sekciarzy radyja katolikami)
      • Gość: Zawodowiec pewnie dotad dopuki nie trafi sie zelazny czlowiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:06
        typu była premier Wielkiej Brytani, ale piszesz ze tylko warszawskie to ja ci
        powiem ze w malopolsce jest podobnie tylko ze suma dochodza do max 5 mln. zł co
        i tak jest kwota normalnie ukradzioną.
    • anka2413 Nie nalezy uogólniać 15.07.04, 11:01
      nie wszystkie na pewno i trzeba to zaznaczyć; jak we wszystkich środowiskach i
      tu są złodzieje ale nie należy wszystkich wrzucać do jednego wora.
      • Gość: Zawodowiec w tym wypadku to uczciwa jest jedna na 8-10 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:09
        jesli myslisz inaczej to jestes bardzo naiwna i mało czytasz, wszelkie
        organizacje i fundacje ktre w ten sposob pozyskuja pieniadze lub tez organizuja
        jakies zbirki pieniedzy sa nastawione na zysk.
        • Gość: Lena Re: w tym wypadku to uczciwa jest jedna na 8-10 IP: 80.48.96.* 15.07.04, 11:14
          Wygląda na to, że lepiej nic nie robić. Chyba się mylisz. Są różni ludzie w
          różnych organizacjach i niekiedy pieniądze ich korumpują. Co nie oznacza, ze
          najlepiej wyłącznie czytać. Może trzeba ruszyć własne cztery litery i samemu
          sprawdzić. MOże to co złego pisze się o zielonych jest na zamówienie tych co
          mają spore pieniądze. Nie wystarczy czytać, myslenie nie zawadzi.
          • Gość: Zawodowiec czy sadzisz ze te ekspertyzy są az tak drogie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:22
            kilkadziesiat milonow złotych to sporo pieniedzy, Ruszac 4 liter nie warto bo
            jedynie ABW i prokuratura moze sprawdzic jak to jest, a zostac marionetka i
            zbierac aby jakis spaslak potem sobie kupił mercedesa i wille w hiszpanie to mi
            sie nie chce.

Wyglada ze lepiej nic nie robic niz okradac jak oni. Pieniedze zawsze korumpuja
            i kazdego nawet wielki autorytet.
            • Gość: Lena Re: czy sadzisz ze te ekspertyzy są az tak drogie IP: 80.48.96.* 15.07.04, 11:51
              A ja uważam, ze z tych dużych pieniędzy wyrwanych na obronę tego czego bronić
              trzeba niech jakiś pazerny i willę sobie kupi ale obronione jest i tak dużą
              wartością. Nie robienie niczego może pozbawiłoby kogoś willi ale i
              potrzebujących pomocy. Reasumując - lepiej robić dobre niż ceniać złe.
              • Gość: Zawodowiec u antykapitalistka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 12:00
                no to niezłe masz pojecie swiata niech sobie złodziej kupi bo wyrwał prawda? to
                wszyscy idzmy krasc i sobie kupujmy a 1/10 dajmy na szczytny cel, przewaznie ci
                obrnocy sie pojawiaja jak juz jest połowa inwestycji ukonczona aby sie inwestor
                juz nie mogl wycofac. Duza wartoscia jest zerowanie na kieszeni inwestora no
                swietnie, Potrzebujacy dosatja tak nikła pomoc ze wiecej by mieli jakby
                inwestorzy im bezposrednio pomogli.

Szkoda dyskusji nie zyjesz realnie.
                • Gość: Lena Re: u antykapitalistka. IP: 80.48.96.* 15.07.04, 12:15
                  Piszesz teraz bzdury. Nie w każdej uczciwej akcji znajdują się złodzieje.
                  Zakładając lub działając w organizacji na jakąś rzecz nie możesz z góry
                  zakładać, że na pewno ktoś podbiera pieniądze. Zwykle każdy sądzi według
                  siebie. Są ludzie którzy wyłącznie czytają o jakiś przekretach, oszustach i
                  palcem nie kiwną, niczego nie dadzą, nic nie pomogą bo na pewno część
                  jego "krwawicy" weżmie złodziej. W takim tonie Ty piszesz. Pozywiasz się
                  gazetowymi sensacjami. Gdy ktoś zaczyna swoje wpidy od "organizacje"
                  albo "wszystkie organizacje" to uż widomo, że to tzw. ostrożny czyli skąpy i do
                  tego leń.
                  A ja uważam, ze takie oszustwa zdażają się co nie powstrzymuje ludzi przed
                  działaniami. Może czyni ich ostrożniejszymi, powoduje dociekliwsze kontrole.
                  Ale nie bezwład.
    • Gość: obierzyna masz racje, jak zwykle, Zawodowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 11:14
      chamstu nalezy sie przeciwstawic " brutalnosciom i godnosciom osobistom"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka