05.03.13, 14:10
doświadczone i doświadczonych proszę o niezależne rady na tę porę życia. Tymczasem idę do sądu. nadmienię, że nie chodzi o rozwód :)
Obserwuj wątek
    • rudenko Re: 39 i 3/4 05.03.13, 14:15
      fi tam 40stka zadne mecyje, po prostu będziesz miał teraz z górki, a z górki to kazdemu dobrze idzie i nie potrzeba rad
      • paco_lopez Re: 39 i 3/4 05.03.13, 21:26
        co to znaczy, ze będę miał z górki ? pierwsze słyszę, że w tym wieku ma sie z górki. z odzewu wnioskuję, ze tu strasznie dużo młodzieży pisze.
        • mila2712 Re: 39 i 3/4 05.03.13, 21:30
          mnie sporo brakuje do tego wieku ale....
          czy to jakiś szczególny wiek, należy robić bilans dotychczasowego zycia ? chyba nie
          moim zdaniem to najlepszy wiek dla faceta
          i na pewno nie jest już z górki

żyj pełnią życia, tak abyś mógł powiedzieć że niczego w życiu nie załowałeś
          • paco_lopez Re: 39 i 3/4 05.03.13, 21:36
            czyli co mam robić, a czego nie robić ? skoro ma być to pełnia życia...
            • nie.mam.20 Re: 39 i 3/4 05.03.13, 21:39
              nie rob nic, nawet nie zauwazysz, gdy Ci 50 minie.
              Az sie zdziwisz, jak male ma to znaczenie.
              Ten sad to uznanie ojcostwa? Nie badz burak, powiedz, ze Twoje :P
            • mila2712 Re: 39 i 3/4 05.03.13, 21:43
              paco_lopez napisał:

> czyli co mam robić
              zrób tatuaż ( tak zam faceta który w ten sposób uczcił 40 urodziny ), znajdź nowe pasje, podróżuj albo zorganizuj spontaniczny wyjazd z kobietą / żoną, zwolnij tempo w pracy itp
              , a czego nie robić ? robiąc to wszystko na co masz ochotę i co nowego nieznanego dotychczas chcesz zrobić pamietaj o tym by nie krzywdzić ludzi...
              • gr.eenka Re: 39 i 3/4 05.03.13, 22:06
                i to wszystko z okazji 40 urodzin?
                Tort nie wystarczy?
                • mila2712 Re: 39 i 3/4 05.03.13, 22:16
                  dla niektórych osób wystarczy
                  inni uważają że to magiczna data, coś w rodzaju przełomu i trzeba to odpowiednio uczcić
              • female.pl Re: 39 i 3/4 06.03.13, 08:31
                radzisz jakby mial midlife-Crisis ;)

hehehe, witamy w klubie ludzi dojrzalych.

• paco_lopez Re: 39 i 3/4 06.03.13, 08:33
                czyli już wiem. nic specjalnie czcił nie będę. właśnie się zorientowałem, ze trzydziestki tez specjalnie nie czciłem, i nic się nie stało. tatuaż sobie markerem narysuje.
                • female.pl Re: 39 i 3/4 06.03.13, 08:50
                  bardzo dobre podejscie do nastepnych 39 i 1/4- tak trzymac!
          • gr.eenka Re: 39 i 3/4 05.03.13, 21:41
            mila2712 napisała:

> żyj pełnią życia, tak abyś mógł powiedzieć że niczego w życiu nie załowałeś
            nie, żyj tak byś nie żałował
            po co robić coś czego bedzie się żałowało
    • stephanie.plum Re: 39 i 3/4 05.03.13, 22:18
      nie słuchaj banalnych porad

;~)
      • marguy Re: 39 i 3/4 05.03.13, 23:32
        Czterdziestka to nie czas bilansow, to czas pelni zycia. Dzieciaki odchowane, dorobek jakis juz jest, system wartosci i wiedza o zyciu i innych zaawansowane wiec mozna pomyslec o sobie.
        Byleby nie wyszukiwac sobie na sile pasji i innych cudow. Zyj jak lubisz.
        • gr.eenka Re: 39 i 3/4 06.03.13, 09:05
          marguy napisała:

> Czterdziestka to nie czas bilansow, to czas pelni zycia. Dzieciaki odchowane, d
          > orobek jakis juz jest, system wartosci i wiedza o zyciu i innych zaawansowane

Boże, przegapiłam całe życie

• marguy Re: 39 i 3/4 06.03.13, 14:25
            greenka,
            niczego nie przegapilas. Ten dorobek i dzieciaki to, powiedzmy, taka srednia.
            Ja takze dzieci nie mam, dorobek przebalowalam na podrozach po swiecie wiec jedno co mi zostalo to wiedza nabyta i zmodyfikowany system wartosci. Tak, ze cool.

ps. swoja droga nigdy nie podejrzewalaby ciebie o cztery dyszki. Wygladasz zdecydowanie za mlodo mlodo :)
    • rudenko Re: 39 i 3/4 06.03.13, 09:53
      "co to znaczy, ze będę miał z górki ? pierwsze słyszę, że w tym wieku ma sie z górki. z odzewu wnioskuję, ze tu strasznie dużo młodzieży pisze. "

jesli średnia życia to ok. 80lat to po 40stce jest juz z górki. Prosta matematyka

Złote myśli tego wątku :-))))

"nie rob nic, nawet nie zauwazysz, gdy Ci 50 minie.
      Az sie zdziwisz, jak male ma to znaczenie."

"tatuaż sobie markerem narysuje." :-))))

"Byleby nie wyszukiwac sobie na sile pasji i innych cudow"
      • nie.mam.20 Rudi, 06.03.13, 10:34
        jaka jest roznica miedzy 31 grudnia i 1 stycznia?
        W Sylwestra sklepy sa otwarte, Mieczyslawa - nie. Poza tym, bez roznicy.
        Zaliczamy kolejny rok bezszmerowo. Okragle rocznice o niczym nie swiadcza, niczego nie zmieniaja, nadal zyjemy. Ja tam sie czuje na 30 i mam problem, bo Cofcia i Polli sa starsze :(
        • rudenko Re: Rudi, 06.03.13, 13:12
          a ja tutaj (czyli na forumie) lubię zachowywac się jak psotna małolatka, lubię pobrykac i się powynadurniać -tak jak ta z smajlika-(to chyba jakieś odreagowanie dorosłości z realu...) co nie zmienia rzeczywistego stanu mojego licznika (nie wazna okrągła rocznica, nie wazne na ile się czujemy i na ile się zachowujemy....niestety).
    • paco_lopez Re: 39 i 3/4 08.03.13, 08:33
      wczoraj od dwudziestej żyłem pełnią życia. dzisiaj żyję jedną ósmą. obyście siostry mnie do grobu nie wyszykowały zbyt wcześnie.
      • mila2712 Re: 39 i 3/4 08.03.13, 19:10
        paco_lopez napisał:

> wczoraj od dwudziestej żyłem pełnią życia. dzisiaj żyję jedną ósmą. obyście sio
        > stry mnie do grobu nie wyszykowały zbyt wcześnie.

Ciekawe jak intensywnie ?
        a mówiłeś że nic nie będziesz robił

PS tatuaż markerem już zrobiłeś ?
        • paco_lopez Re: 39 i 3/4 08.03.13, 19:54
          byłem na koncercie o paradoksie APTEKI i z kolegą przygotowaliśmy się trzema szotami czystej i trzema piwami i dzisiaj moja głowa rozbolewała mnie w postępie geometrycznym, także o trzynastej byłem prawie martwy. tatuażu nie zrobiłem jeszcze. w ogóle nic właściwie dzisiaj nie zrobiłem. ale już ożyłem i żyje tak na 3/4.

www.youtube.com/watch?v=vm3UEYgdfRk
          • mila2712 Re: 39 i 3/4 08.03.13, 19:59
            Panie Paco
            nie mieszamy - mówi Wam to coś ?

ale za to żyłeś pełnią życia :p

I nie martw się młodych pięknych do nieba nie biorą

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka