Dodaj do ulubionych

ja się do tego przyznaję bez bicia

08.03.13, 21:53
że o ile mam czas to oglądam tivi. Czasu nie mam, ale jak juz mam to sobie ogladam.
Z tego co się zorientowałam to nikt na forum oprocz mnie nie ma w domu telewizora.
Albo sie do tego nie przyznaje zeby nie płacić abonamentu.
Czy teraz brak odbiornika jest trendy czy o co chodzi.
przeciez telewizja to nie tylko seriale wenezuelskie...
Obserwuj wątek
    • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 21:58
      ja mam binarki
      nie, nie chce mi sie tlumaczyc
      • wpieniona Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:01
        Dwa telewizory w jednym ?
        • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:07
          telewizor z dwoma ekranami
          • wpieniona Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:12
            nobezkitu napisał:

> telewizor z dwoma ekranami

składany chociaż ?
            • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:15
              i na paluszki
              • wpieniona Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:21
                To starocie jakieś, bo teraz są wszystkie na pilota.
                • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:25
                  jestem tradycjonalista, jak dziala to po co wyrzuca (z wyjatkiem kobiet)?
                  • wpieniona Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:32
                    Jeden z naszych czterech też jest bardzo stary i ma kineskop z tyłu na kilometr i dwie osoby go wnosiły na górę. Ma fantastyczny kontrast i świetnie łapie kolory. Albo mi się tak wydaje. Ale ma pilota nawet.
                    • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:38
                      szkoda tylko, ze juz telewizji nie odbiera
                      • wpieniona Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:41
                        No właśnie muszę pójść i sprawdzić, bo podobno jest już w naszym województwie telewizja naziemna cyfrowa. On chyba tego nie zniesie.
                        • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:42
                          A gdzie pójdziesz sprawdzić?
                          • wpieniona Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:52
                            Do innego pokoju, w którym on się znajduje.
                            • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:56
                              chyba On
                              • wpieniona Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:06
                                Przepraszam, nerwy mi puszczają.
                                • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:13
                                  alez ja nie karcilem
    • duende76 Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:00
      uwielbiałem kiedyś telewizje edukacyjną... ale zdechło to
      • pollarek Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 01:28
        duende76 napisał:

> uwielbiałem kiedyś telewizje edukacyjną... ale zdechło to

Ano. Sigma i Pi, co wyglądali jak z reklamy Michellina:>
        • wielkafuria Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 10:09
          o jaaaaaa, kocham pi i sigme. kocham. i wszystkie zbiory i podzbiory. chyba poszukam ich na necie, podobno w necie wszystko jest !!!
          • pollarek Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 10:32
            wielkafuria napisał(a):

> o jaaaaaa, kocham pi i sigme. kocham. i wszystkie zbiory i podzbiory. chyba pos
            > zukam ich na necie, podobno w necie wszystko jest !!!

Jest to prawdą. Dlatego trzeba sobie fotek pilnować, gdzie się wsadza, lol:>
            • wielkafuria Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 10:37
              bardzo, bardzo smieszne :)
              nikt mnie po plecach nie pozna :P więc spokojnie
              • pollarek Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 10:41
                wielkafuria napisał(a):

> bardzo, bardzo smieszne :)
                > nikt mnie po plecach nie pozna :P więc spokojnie

O nie, nie, ja tego w ogóle nie odnosiłam do Ciebie, sama se dodałaś:DD
              • kalllka Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 10:42
                nie to bym byla zadziorna, ale z tym stawianiem pytan o tiwi jest z rzedu takich o 'potrzebe' pisania blogu ( hurtowo)
                i ono i ti - chcecie sie sprzedac, szkoda, ze tanio
                • wielkafuria Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 10:49
                  z innej beczki, widział ktos sixe? czy ona uciekła z wez sie gdzie w cieple kraje czy jak?
                  • pollarek Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 10:51
                    wielkafuria napisał(a):

> z innej beczki, widział ktos sixe? czy ona uciekła z wez sie gdzie w cieple kra
                    > je czy jak?

Jeśli już, to z Mario:DDD
                    • wielkafuria Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 11:04
                      ale czemu z mario????
                      on ma żone przecież!
                      • pollarek Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 11:07
                        wielkafuria napisał(a):

> ale czemu z mario????
                        > on ma żone przecież!

Kochana. Przecież Mario zawsze podkreślał, że żona żoną, a Sixa Sixą.
                        :DD
                        • wielkafuria Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 12:09
                          ja tam obstawiam ze wez sie ja w koncy dorwał, w koncu ja wielce kochal i imputował ze sixa chodzi po karpie na targ na wspolna kolacje wigilijna
                          • pollarek Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 12:14
                            wielkafuria napisał(a):

> i imput
                            > ował ze sixa chodzi po karpie na targ na wspolna kolacje wigilijna

Zboczeniec, zwyrodnialec, tfu!
                            :D
                            A ja właśnie skończyłam dyskusję o ezoteryce z panem od piecyka, jak już jesteśmy przy zachowaniach perwersyjnych:>
                            • duende76 Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 12:31
                              czy był to piecyk alchemiczny?
                              • pollarek Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 12:35
                                duende76 napisał:

> czy był to piecyk alchemiczny?

Gazowy:D
                                A pan był klasyczny, w kraciastej koszuli, ze szportem w zębach:>
                                Więc dyskusja z nim m.in. o "Samolubnym genie" Dawkinsa była niecodziennym przeżyciem:D
              • duende76 Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 10:50
                ja tam niektóre (te znajome) plecy bym poznał ;P
                • wielkafuria Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 11:07
                  takie bez znaków szczegolnych typu tatuaz? no nie wiem...
                  • duende76 Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 11:32
                    po sylwetce, długości i układzie mięśni, itp.
                    tłumaczyć mam? ;)
                    • wielkafuria Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 12:08
                      tłumacz! :D:D
                      • duende76 Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 12:11
                        eee... to musiałbym na kolana posadzić ;P
    • wpieniona Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:01
      Ja mam w domu cztery telewizory. Na jednym jest nawet telewizja satelitarna. Oglądam do zaśnięcia - około 4 minuty dziennie. Filmy zaplanowane oglądam na taborecie, choć w zasadzie powinnam na stojąco z dala od ściany, bo też potrafię usnąć.
      • wielkafuria Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:02
        hahahaha, moja mama tak ma, czeka, czeka na film, film sie zaczyna, mama sie uklada wygodnie, pojawiaja sie napisy poczatkowe - mama zasypia. Pojawiaja sie napisy koncowe - mama sie budzi :D:D
        • wpieniona Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:05
          Aaaa ! Nie mam dziecka dorosłego, tym bardziej córki. Tak, że nie klikamy "przez ścianę".
          • wielkafuria Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:15
            spoko :)
            nie przez ścianę tylko przez 300 km
    • triismegistos Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:16
      Cóż, pozostaję w trendzie niemania telewizora. Ale nie zawsze tak jest, jak trafia mi się chata z telewizorem to go mam, i nawet czasami oglądam. Przeważnie, jak współmieszkańcy oglądają, ale zawsze.
    • berta-death Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:17
      Wszystko co dają w tv to w internecie też można znaleźć, zatem komputer wystarczy. Powiem więcej nie tylko w tv nie mam co oglądać, łapie się na tym, że w sieci też już nie bardzo jest co interesującego znaleźć. Szybki przegląd wiadomości, żeby wiedzieć co w wielkim świecie słychać i widać, sprawdzenie poczty i wywalenie z niej spamu, zerknięcie na forum, bo a nuż furia jakiś ciekawy wątek założy, ale nawet forum zdycha. Kiedyś tętniło życiem, teraz ledwo kilka wpisów na dobę. Raz na ruski rok w razie potrzeby czegoś poszukać, w końcu to nadal wielka panorama firm i niekończący się spot reklamowy. Jeszcze za encyklopedię robi. Chyba się starzeję.
    • eat.clitoristwood Każdy robi to, 08.03.13, 22:17
      wielkafujara napisał(a): (...)

co lubi. I git. Byle nie kreował z tego dzełejaoflajfa i nie stawiał siebie na jakimś cokole wyższości, oryginalności, czy innej lepszości.
      • eat.clitoristwood Re: Każdy robi to, 08.03.13, 22:22
        Takoż politowują mnie szydercze szczeżuje, szczerzące szyderczo nabzdyczone szczęki na wikipedię. Owszem, to nie źródło naukowe, niemniej jako ekspressopedia jest niezastąpiona.
    • facettt mam trzy 08.03.13, 22:24
      wielkafuria napisał(a):
      > Z tego co się zorientowałam to nikt na forum oprocz mnie nie ma w domu telewizora.

kazdy ma swoj.
      ja , zona i dziecko.
      namietnie ogladam reportaze przyrodnicze z zakatkow swiata :)

• blond_suflerka Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:39
      Mam tv i co więcej oglądanie tv to dla mnie jedna z formy relaksu. Najbardziej lubię w nocy, w nocy tv ogląda mi się znacznie fajniej niż w dzień. A także mam swoje ulubione seriale i kocham się w jednym takim co w serialu gra:P
      W kwestii rozrywki wysokiej i niskiej lubię środek. Przeraża mnie życie bezrefleksyjne i branie na serio tego co w tv ale przeintelektualizowanie i w ogóle ąę takoż.
      • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:41
        takoż właśnie był tez Twój post - szary i bezbarwny
        • blond_suflerka Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:51
          Dla Ciebie był, dla mnie nie był, każdy z pozostałych czytających może mieć jeszcze inne zdanie w temacie czyli w sumie normalnie, jak to na forum. Nuda.
          • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:53
            jakie jeszcze inne mozna miec zdanie?? ludzka logika mnie zadziwia
            • blond_suflerka Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:56
              Mnie zadziwia(ale tylko trochę wszakże to dość częste) taka malutka wyobraźnia, która każe myśleć, że na świecie są tylko dwa zdania w jednym temacie;)
              • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:06
                odpowiedzialem ale wycieli wiec sorry ale nie odpowiem
          • wpieniona Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:53
            I pan za to płaci, pani płaci. Społeczeństwo.
        • mm969696 Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:44
          "takoż"-co ty nie potrafisz normalnie pisać?
    • fomica Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:45
      Nie wiem czy to trendy czy nie, ale ja tez nie mam telewizora. I wynika to z bardzo prozaicznej przyczyny: w porównaniu z internetem, który dostarcza mi rozrywki kiedy chcę i w formie w jakiej chcę, telewizja jest mało atrakcyjna. Ile by nie było kanałów, to w danym momencie jest tylko to co akurat dają, a nie to co ja mam ochotę zobaczyć. Tak że tv to dość nudna rozrywka. Wszystko można znaleźć na ju tubie, łącznie z programami edukacyjnymi i serialami, jeśli ktoś lubi.
      • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:47
        fomica napisał:

Wszystko można znal
        > eźć na ju tubie, łącznie z programami edukacyjnymi i serialami, jeśli ktoś lubi

bzdura, seriali hbo nie mozna znalesc albo w masakrycznej rozdzielczosci, niektorych swietnych dokumentow nie mowiac o filmach
    • leniwy_pierog Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 22:51
      W zwykłej telewizji nie ma w zasadzie niczego, co mogłoby mnie interesować. A na kablówkę szkoda mi kasy. To, co chce oglądać i tak jest głównie w internecie, bo mam raczej niszowe zainteresowania.
      • duende76 Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:11
        aż strach pytać...
        mimo wszystko zapytam, jakież to tak niszowe zainteresowania?
        • wpieniona Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:20
          Niszowe, to chyba coś z pogodą.
          • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:24
            ona/on po prostu lubi ogladac stare prognozy pogody dla mazowieckiego (lata 90siate)
        • leniwy_pierog Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:23
          Interesują mnie dwa kraje - ich języki, kultura, polityka, codzienność. W polskiej TV czasem mogę obejrzeć jakiś dokument, ale bardzo mało tego jest. A w internecie mam materiały w tych językach, filmy, dokumenty, oglądam miejscowe wiadomości.
          • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:26
            jakie to kraje?
            • leniwy_pierog Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:28
              No bez przesady z tymi zwierzeniami na forum:) Sąsiadujące z Polską
              • nobezkitu Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:32
                no dobrze
    • mm969696 Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:38
      ja mam w domu 2 telewizory. I oglądam regularnie. Ktoś napisał ze w necie można wszytko obejrzeć co leci w tv. Ale co to za przyjemność oglądać film na laptopie.
      • wpieniona Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:41
        Ale co to za przyjemność oglądać film na laptopie.

Duży laptop trzeba mieć, duży.
        • nie.mam.20 Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 01:00
          moj telly moze odbierac wifi z kompa, wiec mozna uzywac asiusiaka i przekierowac na panasonic. zeby bylo smiesznie - obydwa maja te sama rozdzielczosc - pelne HD.
      • wielkafuria Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 08.03.13, 23:50
        ja tam sobie podpinam laptop pod rzutnik i mam duuuże kino domowe :P
        • pollarek Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 01:39
          wielkafuria napisał(a):

> ja tam sobie podpinam laptop pod rzutnik i mam duuuże kino domowe :P

vmati.wrzuta.pl/audio/7aZlv9xMjkM/myslowitz_-_wieczorem
          :D
    • nie.mam.20 nie place abonamentu!!! i moga mi..... 09.03.13, 00:53
      telly sluzy do ogladania waiadomosci Polsatu raz dziennie, przed wyjsciem do pracy - pogoda, kursy, gieldy, cena ropy, zlota.
      czasem cos w SBS,
      zona oglada konkursy kulinarne, ogrodnictwo, oraz filmy na dvd, ktore mloda pozycza.
      wiekszosc programow do ogladania nagrywamy.
      Generalnie tv jest o kant dupy, wszedzie.
      a czemu sie martwisz opinia innych?
    • irmina_anastazja Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 12:10
      a w sumie po co tv, jak jest laptop? chce ogladać serial- jest, chce film- jest, mecz tenisowy- jest, f1- jest.... i to bez reklam i wtedy kiedy chce.
    • lolcia-olcia Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 12:35
      ja mam nawet dwa i oglądam dużo tv :-)
      • wielkafuria Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 12:52
        bo co rusz sie spotykalam na tym forum z deklaracjami typu "nie mam tv", wiec czulam sie wyobcowana :D teraz jakies 5% okazuje sie ze jednak oglada.
    • mila2712 Re: ja się do tego przyznaję bez bicia 09.03.13, 15:36
      wielkafuria napisał(a):

> że o ile mam czas to oglądam tivi. Czasu nie mam, ale jak juz mam to sobie ogla
      > dam.
      > Z tego co się zorientowałam to nikt na forum oprocz mnie nie ma w domu telewizo
      > ra.
      > Albo sie do tego nie przyznaje zeby nie płacić abonamentu.
      > Czy teraz brak odbiornika jest trendy czy o co chodzi.
      > przeciez telewizja to nie tylko seriale wenezuelskie...

ja mam
      jeżeli coś oglądam to bardzo rzadko i późno np podsumowanie dnia na tvn24

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka