Dodaj do ulubionych

dziewczyny

17.03.13, 20:36
jakim cudem można chodzić na 12 centymetrowych szpilkach i się nie zabić przy okazji? Jeszcze chodzić po płaskim jakoś się da (sprawdziłam) ale schodzić po schodach???? Co za masakra!
Potraficie chodzić na takich cieniutkich długachnych obcasach?
Obserwuj wątek
    • onnos Re: dziewczyny 17.03.13, 20:37
      ja nie jestem kobieta ale wiem, ze mozna sie wszystkiego nauczyc
    • rekreativa Re: dziewczyny 17.03.13, 20:38
      Nie.
      Najwyższy obcas, przy którym umiem jeszcze wykonywać poprawne kroki i nie wyglądać jak przetrącona czapla to 8 cm.
      • grassant Re: dziewczyny 17.03.13, 20:40
        przetrącona czapla jest seksy.
      • wielkafuria Re: dziewczyny 17.03.13, 20:42
        ja zostałam niecnie podstępnie namówiona na te buty. wygladaja bosko. ale chodzenie w tym to jakas masakra. musialabym jak lady gaga miec dwoch ochroniarz po bokach zeby mnie podtrzymywali.

ale, ale... o dziwo w lokalu co druga miala takie szpilki i JAKOS w nich chodziły a niektore tanczyły.
        • rekreativa Re: dziewczyny 17.03.13, 20:49
          Mam sandałki na takim 12 cm, ale zakładam je wyłącznie do seksi bielizny po to, by się malowniczo ułożyć na wyrku :)
          Z domu bym się w nich bała wyjść.
          • gr.eenka Re: dziewczyny 17.03.13, 20:54
            rekreativa napisała:

> Mam sandałki na takim 12 cm, ale zakładam je wyłącznie do seksi bielizny po to,
            > by się malowniczo ułożyć na wyrku :)
            > Z domu bym się w nich bała wyjść.

z takim futerkiem ?:)))
            • rekreativa Re: dziewczyny 17.03.13, 20:57
              Bez futerka :(
              Ale planuję kupić takie szpileczki klapeczki z futerkowym pomponikiem. Zaszaleję :)
              • gr.eenka Re: dziewczyny 17.03.13, 20:59
                rekreativa napisała:

> Bez futerka :(
                > Ale planuję kupić takie szpileczki klapeczki z futerkowym pomponikiem. Zaszalej
                > ę :)
                futerko takie kolorowe - koniecznie :D
                • rekreativa Re: dziewczyny 17.03.13, 21:01
                  No ma się rozumieć: Barbie pink :)
    • ursyda Re: dziewczyny 17.03.13, 20:41
      Nie tylko chodzić ale nawet tańczyć. I nie wyglądać przy tym tak:
      www.facebook.com/photo.php?v=353242708117637&set=vb.100002957312022&type=2&theater
      • wielkafuria Re: dziewczyny 17.03.13, 20:45
        o bosze, popłakałam się ze śmiechu :D:D:D
        • ursyda Re: dziewczyny 17.03.13, 20:49
          Mnóstwo takich pań na ulicach:)
          • wielkafuria Re: dziewczyny 17.03.13, 20:59
            przeciez to jest niebezpieczne, jak ci noga ucieknie to masz kostkę wyrwana z zawiasu :( i gips.
          • fuzja.jadrowa Re: dziewczyny 17.03.13, 21:25
            > Mnóstwo takich pań na ulicach:)

Mnostwo kobiet chodzi wlasnie na takich ugietych nogach. A to oznacza nie tylko nieumiejetnosc chodzenia w butach na obcasach, ale rowniez jest dobrym wskaznikiem stopnia ogolnej sprawnosci fizycznej. Kobieta o dobrej sprawnosci ogolnej, z w miare wyrobionymi miesniami nog i zmyslem rownowagi, nigdy nie przybierze takiej postawy, bedzie miala wieksza kontrole nad wlasnym cialem.

Co niektore powinny zaczac od cwiczen, pozniej ewentualnie brac sie za szpilki. ;)
            • ursyda Re: dziewczyny 17.03.13, 21:52
              Właśnie tak/
      • wielkafuria Re: dziewczyny 17.03.13, 20:48
        ja obrałam sposob chodzenia mocno dystyngowany :) poooowooooliiiiiii i tak od niechcenia :)
        ale jak w tym po schodach zejść???? cud że nog nie polamałam, przecież w kolanach to się nie da zgiąć :D
        • ursyda Re: dziewczyny 17.03.13, 20:50
          Ustawiasz się lekko boczkiem z biodrem do przodu:)
          • rekreativa Re: dziewczyny 17.03.13, 20:51
            Wrzuć na Yutuba filmik instruktażowy
            :)
          • wielkafuria Re: dziewczyny 17.03.13, 20:56
            czyli co? po schodach ma schodzic pupą po scianie? :D

w ogole kto to wymyslil takie narzedzia tortur. ja sie balam do toalety wyjsc, a chcialam sobie potanczyc :)

uprzedze moze niektore wypowiedzi ze mogłam buty zdjac i tanczyc na bosaka. otoz nie. nie mogłam poniewaz jak juz wspomnialam co druga miala takie szpile, jakby mnie ktora trafiła to bym miala dziure na wylot :P
            • salsadura Re: dziewczyny 18.03.13, 00:45
              Furio, wierz mi, że po latach ćwiczeń o wiele lepiej jest tańczyć w takich butach, niż się przemieszczać ;).
          • gr.eenka Re: dziewczyny 17.03.13, 20:58
            ursyda napisała:

> Ustawiasz się lekko boczkiem z biodrem do przodu:)
            wymiękłam :D
        • ursyda Re: dziewczyny 17.03.13, 20:51
          Poza tym jak nie dasz rady to zawsze wybieraj te na platformie.
          • rekreativa Re: dziewczyny 17.03.13, 20:53
            Ale platformy nie są uważane przez płeć męską za seksi.
            A tu chyba chodzi o zrobienie wrażenia na jakimś panu.
            • fuzja.jadrowa Re: dziewczyny 17.03.13, 20:58
              Ale ursydzie chodzi chyba o polaczenie platformy ze szpilka, a nie sama platforme.

Cos takiego:

i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/613566480/Black-font-b-Platform-b-font-font-b-Pumps-b-font-Bowtie-font-b-Snake-b.jpg
              • rekreativa Re: dziewczyny 17.03.13, 21:00
                A, chyba że tak.
              • gr.eenka Re: dziewczyny 17.03.13, 21:01
                a te buty to akurat lubię oglądać,
                chodzić - to nie wiem
                ale wyglądają tak dziwnie, że jak je widzę- to patrzę :)
        • materac.francuza Re: dziewczyny 17.03.13, 21:13
          > ale jak w tym po schodach zejść????
          Zjedź po poręczy albo usiądź na schodach jazda w dół.
          • wielkafuria Re: dziewczyny 17.03.13, 21:40
            no tam własnie poręczy nie było :( a schody jakies takie nieczyte były :)
      • gr.eenka Re: dziewczyny 17.03.13, 20:56
        a my to już oglądaliśmu
        ukogo kogo , kto to był
        jakby krytyk :D
      • lolcia-olcia Re: dziewczyny 18.03.13, 17:42
        hahaha jaka pokraka
    • light_in_august Re: dziewczyny 17.03.13, 20:41
      Niestety nie umiem chodzić na takich wysokaśnych szpilkach, nad czym bardzo ubolewam :( Uwielbiam wysokie obcasy, ale takie cienkie odpadają. Jeszcze kozaki - okej, nawet dość cienki obcas przejdzie, bo stopa jest trzymana, ale już czółenka... no way.
      Mam jedne szpilki na 11cm obcasie i wkładam je tylko wtedy, kiedy mam faceta u boku i mogę się go przytrzymywać ;)
    • fuzja.jadrowa Re: dziewczyny 17.03.13, 20:54
      Ale mowisz o 12cm liczac jakas platforme z przodu czy bez? Bo wiesz, to jest roznica. Jak platforma ma, powiedzmy, 2cm, to stope unosisz jedynie na 10cm. :)

Ogolnie - potrafimy. :)

Dla mnie 10cm to maks (bez zadnej platformy z przodu), ale tylko w pracy, na wieksze wyjscia, w pomieszczeniach, na krotkie dystanse. Stopa w bucie na bardzo cienkiej szpilce jest malo stabilna, zdrowe to na pewno nie jest.

W 9cm dosc swobodnie, 8cm - czuje sie wlasciwie, jak na plaskim.
      • salsadura Re: dziewczyny 18.03.13, 00:41
        Fuzjo, tez do tego doszłam ;).
        Da się i kocham krótkie dystanse!
    • triismegistos Re: dziewczyny 17.03.13, 20:55
      Nie umiem, nie chodzę niespecjalnie mam motywacje, żeby się uczyć.
    • varna771 Re: dziewczyny 17.03.13, 21:21
      schody stanowią pewne ryzyko... ale daje rade.
    • jeriomina Re: dziewczyny 17.03.13, 21:23
      Ciężko jest ale musiałam się nauczyć, mieszkam na 3 piętrze :)
      Aczkolwiek rzadko korzystam z tej umiejętności. Jak trzeba to ćwiczę parę dni przed potrzebą wyjścia w takim obuwiu ;-)
      • krytyk-systemu-edukacji Re: dziewczyny 17.03.13, 21:38
        > Jak trzeba to ćwiczę parę dni przed potrzebą wyjścia w takim obuwiu ;-)

Oczywiście jest to najzupełniej normalne, że dorosły człowiek około trzydziestki musi ćwiczyć chodzenie przed wyjściem z domu. Trening czyni mistrza!

PS A co jeśli spadniesz kiedyś z tych swoich szpilek i, nie daj Boże, połamiesz sobie palutki u rąk? Ha! ha! Ale by było, nie? :)
        • wielkafuria Re: dziewczyny 17.03.13, 21:41
          ja mam drewniane podłogi, nawet pocwiczyc nie mam jak :)
        • jeriomina Re: dziewczyny 17.03.13, 21:47
          Na razie osteoporozy nie mam, poza tym jako skrzypek mam wyćwiczony odruch upadania tak, by ręce pozostały w górze :D
          • grassant Re: dziewczyny 17.03.13, 22:33
            lecisz na pysk i cycki? ;)
            • jeriomina Re: dziewczyny 17.03.13, 22:36
              Chciałbyś to zobaczyć, co? :D
    • krytyk-systemu-edukacji Re: dziewczyny 17.03.13, 21:35
      > jakim cudem można chodzić na 12 centymetrowych szpilkach

Nie jest to łatwe, ale naprawdę warto: kobieta postukując sobie na takich szpilkach powoduje u mężczyzn chęć robienia dzieci, co z kolei u niej powoduje zwiększenie samooceny i tym samym nastroju. Dlatego polecam gorąco wszystkim paniom ten rodzaj obuwia.

PS I nie przejmujcie się, kochane panie, że wyglądacie w tym komiczno-pokracznie. Haters gonna hate. :)
      • fuzja.jadrowa Re: dziewczyny 17.03.13, 21:45
        > kobieta postukując sobie na takich szpil
        > kach powoduje u mężczyzn chęć robienia dzieci, co z kolei u niej powoduje zwięk
        > szenie samooceny i tym samym nastroju.

Pewnie. A te juz mezate i/lub dzieciate z ulga wyrzucaja szpilki do kosza!
      • varna771 Re: dziewczyny 17.03.13, 21:47
        krytyk-systemu-edukacji napisał:

> PS I nie przejmujcie się, kochane panie, że wyglądacie w tym komiczno-pokraczni
        > e. Haters gonna hate. :)
        jednym się podoba, a drugim nie:)proste!! Ty akurat zaliczasz sie do tej drugiej grupy, są panie, ktore świetnie chodzą w butach na 12 cm obcasach, kwestia wprawy.
        • krytyk-systemu-edukacji Re: dziewczyny 17.03.13, 21:56
          > jednym się podoba, a drugim nie:)proste!! Ty akurat zaliczasz sie do tej drugiej
          > grupy

Ależ skąd! Do pierwszej się zaliczam. Owszem, uważam, że kobieta na miniszczudłach wygląda komicznie i pokracznie, ale podoba mi się najwyraźniej bardzo, ponieważ na widok takiej kobiety w szpilkach doznaję natychmiastowej erekcji, to oczywiste. Ach, te napięte łydki!
          • varna771 Re: dziewczyny 17.03.13, 21:59
            >
            > Ależ skąd! Do pierwszej się zaliczam. Owszem, uważam, że kobieta na miniszczudł
            > ach wygląda komicznie i pokracznie, ale podoba mi się najwyraźniej bardzo, poni
            > eważ na widok takiej kobiety w szpilkach doznaję natychmiastowej erekcji, to oc
            > zywiste. Ach, te napięte łydki!

powiedzmy, że nie dostrzegam Twojego cynizmu:)
            • krytyk-systemu-edukacji Re: dziewczyny 17.03.13, 22:00
              > powiedzmy, że nie dostrzegam Twojego cynizmu:)

Świetnie! Możemy się tak umówić. :)
      • gr.eenka Re: dziewczyny 17.03.13, 21:49

> > jakim cudem można chodzić na 12 centymetrowych szpilkach
        >
        > Nie jest to łatwe, ale naprawdę warto: kobieta postukując sobie na takich szpil
        > kach powoduje u mężczyzn chęć robienia dzieci, co z kolei u niej powoduje zwięk
        > szenie samooceny i tym samym nastroju. Dlatego polecam gorąco wszystkim paniom
        > ten rodzaj obuwia.
        >
        > PS I nie przejmujcie się, kochane panie, że wyglądacie w tym komiczno-pokraczni
        oj tam komiczne, najważniejsze by chęci były
        • gr.eenka Re: dziewczyny 17.03.13, 22:21
          i już chciałam obejrzeć jakiś erotyczny film, kiedy w kryminale pokazali rozpaćkanego trupa ;/
          • krytyk-systemu-edukacji Re: dziewczyny 17.03.13, 22:34
            > i już chciałam obejrzeć jakiś erotyczny film, kiedy w kryminale pokazali
            > rozpaćkanego trupa ;/

Najzabawniejsze w tym wszystkim, że istnieją ludzie, dla których byłaby to scena erotyczna. Brr! aż ciarki przechodzą na samą myśl. :)
            • kalllka Re: dziewczyny 18.03.13, 13:19
              no skoro dla ciebie napieta ( wypieta w luk?) Lydka ma wymiar erotyczny
              to i rozpackany trupek moze przywodzic skojarzenia. natura ludzka bogata w warianty

mysle wiec, ze masz bardzo bogata wyobraznie krtku, ale twoim mankamentem, ze nie potrafisz z niej zrezygnowac ( dla zbudowania prostej rzeczywistosci)
      • mila2712 Re: dziewczyny 17.03.13, 22:28

> > jakim cudem można chodzić na 12 centymetrowych szpilkach
        >
        > Nie jest to łatwe, ale naprawdę warto: kobieta postukując sobie na takich szpil
        > szenie samooceny i tym samym nastroju. Dlatego polecam gorąco wszystkim paniom
        > ten rodzaj obuwia.
        >
        Krytyku
        coś ty znowu wymyślił :)) ?

• chinski_czosnek Re: dziewczyny 17.03.13, 21:50
      Nie noszę wysokich szpil i nie mam zamiaru tak się męczyć, mało ambitna jestem jeśli chodzi o takie wyzwania ;P
      • gr.eenka Re: dziewczyny 17.03.13, 22:30
        no i jest jeszcze jedna brutalna prawda.
        Buty z wysokimi obcasami są ładnie wyprofilowane i wyglądają zgrabnie na małe rozmiary stóp.
    • mila2712 Re: dziewczyny 17.03.13, 21:55
      wielkafuria napisał(a):

> jakim cudem można chodzić na 12 centymetrowych szpilkach i się nie zabić przy o
      > kazji? Jeszcze chodzić po płaskim jakoś się da (sprawdziłam) ale schodzić po sc
      > hodach???? Co za masakra!
      > Potraficie chodzić na takich cieniutkich długachnych obcasach?

chodzę w butach na obcasie ale na tak wysokich to nie ma mowy :D
    • kirkunia Re: dziewczyny 17.03.13, 22:33
      12 cm z koturnem - da się chodzić na krótsze trasy, na imprezę wejsć z uśmiechem. Przejście po bruku - koszmar. To zależy jak buty są wyważone i jak trzyma sie kregosłup.

PS. Wolę płaski obcas, ale nie do wszystkiego pasuje.
      • gr.eenka Re: dziewczyny 17.03.13, 22:36
        przejście po bruku w balerinach czy jak sięto nazywa, płaska podeszwa i trochę pod piętą - też koszmar
    • varia1 Re: dziewczyny 18.03.13, 00:02
      można, kwestia przyzwyczajenia,
      ja dla odmiany w płaskich butach mam wrażenie że chodzę do tyłu no i zaraz mnie nogi bolą :)

z tym że ja juz minimum 20 lat codziennie śmigam na obcasach, więc wyższy czy niższy nie robi aż tak wielkiej róznicy
      • ciastko_z_kota Re: dziewczyny 18.03.13, 19:29
        wiem o czym mówisz. ja w płaskich butach mam wrażenie, że piętę mam niżej niż palce.
    • hothotterviolett Re: dziewczyny 18.03.13, 01:30
      Nie mam najmniejszego problemu z chodzeniem na obcasach ok. 12 cm i nie wyglądam przy tym jak pani z filmiku. Chodzę głównie w wysokich obcasach - może to kwestia treningu?
    • iosellin Re: dziewczyny 18.03.13, 12:37
      Zdarzało mi się w ~15centymetrowych ganiać warszawskie autobusy, ze skutkiem pozytywnym :)
      • marguy Re: dziewczyny 18.03.13, 17:19
        Te 12-centymetrowe szpilki sa dla mnie po prostu niedostepne ze wzgledu na mala stope (22 cm). Noszenie takich rownaloby sie chodzeniu na palcach, a to juz jest glupota.
      • magnusg Re: dziewczyny 18.03.13, 18:15
        To daje malo pozytywnie wnioskowac o komunikacji masowej w stolicy:)
    • irmina_anastazja Re: dziewczyny 18.03.13, 18:29
      Po kostce brukowej nie, po normalnym chodniku czy podłodze jak najbardziej. Po schodach powiedzmy że schodzę nieco wolniej i nieco bardziej trzymając sie poręczy
    • konrado71 Re: dziewczyny 18.03.13, 18:30
      Przypomina mi się jak kuzyn przyjechał z fajna dupa na mega dużych szpilkach i poszliśmy na miasto. Bujała się jak łajwa na sztormie w tych szpilach tylko czekałem na akrobacje:D
    • sid.l Re: dziewczyny 18.03.13, 18:54
      Nie wiem, jakim cudem, chyba jeszcze nie widziałam kobiety, która by umiała. Chociaż pewnie wszystkim noszącym takie buty wydaje się, że umieją.:)
    • ciastko_z_kota Re: dziewczyny 18.03.13, 19:28
      Jeżeli mają 2,5 cm. platformy i oczywiście są dobrze wyważone, to nie ma problemu. 10 cm. rzeczywistej wysokości to już dla mnie kłopot i takich nie kupuję. Wiem, że to kwestia treningu, ale jak dotąd udaje mi się znaleźć niższe i nie mam ambicji, żeby wytrenować się do chodzenia w jedenastkach.
    • pompeja Re: dziewczyny 18.03.13, 23:14
      Mam takie, które dodają mi 18cm wzrostu, ale nie mają szpili, a obcas :P Na takiej szpili to bym chyba nie uszła, mniejsze owszem. Dziwnie czuję się w totalnie płaskim obuwiu, jak kaczka, bo mam duży kuper.

btw. jak przeczytałam 12cm to głodnemu :P
    • tfu.tfu nie 19.03.13, 02:34
      i nie zamierzam się torturować ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka