Dodaj do ulubionych

zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym

22.03.13, 13:34
hejka
gdzie wolicie robic zakupy (oraz jakiego typu); w internecie czy w stacjonarnym?
bo ja sobie kupilem wczorej butki w stacjonarnym za 540, a kolezanka mi powiedziala, ze przez internet takie same sa za okolo 500 i ze jestem gupek, bo jestem stratny 40 zl okolo.

przez internet np nie przymierze nic, nie pomacam i wogole. no i jeszcze czeba czekac kilka dni, a czasem nawed i tydzien.
no i w sklepie se mozesz wyrbac a w internecie moga ci zapakowac np jakas ze skaza albo cos, bo ktos nie zauwazyl np.

no i teraz siedze i nie wiem, czy jestem ten gupek czy nie.
bo ta kolezanka to nawed kupuje wode mineralna przez internet bo ona sie boi z domu wychodzic do ludzi (ma jakas dziwna chorobe chyba czy cos)

co jej odpowiedziec zeby jej w piety poszlo i zeby bylo na moje?
poradzcie pls
Obserwuj wątek
    • ursyda Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 13:43
      Powiedz jej "chyba ty", zobaczysz jak ją zaboli.
      • wez_sie Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 13:50
        nie zadzialalo
        • ursyda Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 14:07
          Mocna jest.
          • wez_sie Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 14:13
            ale tylko w pyskowaniu przez internet
    • kora3 Ubrań i butów 22.03.13, 13:43
      nigdy przez net nie kupuję. Mam wrażliwe stopy i buty musze zmierzyć, a ubrania lubię widzieć w realu nim sie zdecyduje.
      Kolezance mozesz powiedzieć, że stać Cię na 40 zeta dopłaty, by wiedzieć, czy dana rzecz istonie Ci pasuje, skoro musisz jej coś odpowiedzieć:)
      • wez_sie Re: Ubrań i butów 22.03.13, 13:46
        no tak jej powiedzialem, ze 40 zl przy takiej cenie to nic
        zreszta stac mnie bo mam bogata babcie, a ona sie rzuca i przezywa jak jakas wsciekla
    • niesubordynowana Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 13:46
      no cóż... 40 zł dla niektórych to dużo za to mogą sobie bluzkę kupić.
      Jeśli nie musisz się liczyć z każdym groszem to twój plus.

A koleżanka z tą wodą mineralną to przesadza, faktycznie ma coś nie tak....
      ale jak się nie ma co się lubi- to się lubi co się ma :)

daj spokój z dogryzaniem, szkoda energii
      • wez_sie Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 13:48
        woli internetowe znajomosci i dlatego
      • senseiek Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 16:33
        > no cóż... 40 zł dla niektórych to dużo za to mogą sobie bluzkę kupić.

Nooo... na 10 porcji kurczaka by starczylo..
        • niesubordynowana Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 16:35
          senseiek napisał:

> > no cóż... 40 zł dla niektórych to dużo za to mogą sobie bluzkę kupić.
          >
          > Nooo... na 10 porcji kurczaka by starczylo..
          i impreza gotowa :):)
    • light_in_august Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 14:04
      Buty kupiłam przez internet może z 2 razy, bo mnie koleżanka namówiła - niewypał, słaba jakość, siakieś-takieś niedorobione w realu, cisnące...
      Ciuchy kupuję tylko w tych sklepach, które istnieją stacjonarnie i znam już te ubrania, jakość, romiarówkę itp. Czasem jest top b. wygodne, bo jest większy wybór rozmiarów, jest dostępna cała oferta rzeczy, które w realu sa już wykupione albo jeszcze ich nie ma, można skorzystać z wyprzedązy bez konieczności grzebania w stertach rozwalonych szmat (a tak to przeważnie na realnych wyprzedażach wygląda...).
      Jedzenie często kupuję w necie z dowozem - tak mi wygodniej, bo chwilowo nie mam samochodu i trudno mi dowieźć do domu większe zakupy.
    • senseiek jestes gupek.. 22.03.13, 14:07
      > no i teraz siedze i nie wiem, czy jestem ten gupek czy nie.

jestes gupek..

bo kobieta zawsze ma racje.. ;)
      • wez_sie Re: jestes gupek.. 22.03.13, 14:10
        wez bo cie lutne
        • senseiek Re: jestes gupek.. 22.03.13, 14:12
          Jesli jest ladna i chetna.. ;)
          • wez_sie Re: jestes gupek.. 22.03.13, 14:14
            jest twoja
            • senseiek Re: jestes gupek.. 22.03.13, 14:16
              > jest twoja

Nie bede chamski.
              Tobie zostawie grube i brzydkie.
              • wez_sie Re: jestes gupek.. 22.03.13, 14:37
                i tak ci lutne
                • senseiek Re: jestes gupek.. 22.03.13, 15:46
                  > i tak ci lutne

A dosiegniesz sam czy bedziesz potrzebowal wejsc na krzeselko?
    • grassant Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 14:10
      kupiłem raz pralkę przez internet i zaraz zjebała się.
      • rudenko Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 14:29
        jeśli była włoska to się nie dziwię, moja też nie zrobiła nawet jednego prania
        • bozenkakrk Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 15:05
          Zależy które rzeczy, mnie nie przekonuje kupowanie artykułów spożywczych przez internet, np. alma coś takiego wprowadziła. Wolę tradycyjnie przyjść, powąchać, dotknąć. Natomiast książki wolę kupować przez internet - zazwyczaj jest taniej, nie trzeba stać w tłoku, a później dźwigać kilka na raz do domu. Wiele sklepów internetowych, czy allegro oferuje darmową wysyłkę kurierem jak kupi ksiązki powyżej ustaloną kwotę, także nawet na pocztę wtedy nie trzeba iść :)
      • wez_sie Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 14:37
        chamka pralka
      • senseiek Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 16:03
        > kupiłem raz pralkę przez internet i zaraz zjebała się.

Niech zgadne - uzywana przez allegro...
        • grassant Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 23.03.13, 09:28
          nie zgadłeś nawet w połowie: 0/2 :(((((((
          • senseiek Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 23.03.13, 09:54
            > nie zgadłeś nawet w połowie: 0/2 :(((((((

Nowa i w sklepie internetowym = gwarancja 12/24 miesiace co najmniej...
            Wiec czym sie przejmowac?
            Moze podczas transportu cos sie poluzowalo, upadla pracownikom i udawali ze sie nic nie stalo.. ?
            • grassant Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 24.03.13, 10:19
              to raczej kiepski producent W...l. wybrałem ze względu na małą głębokość. :)
    • berta-death Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 15:02
      Powiedz jej "a twoja matka jest z Radomia i ma AIDS". Tak to jakoś twoi rówieśnicy załatwiają.
      • wez_sie Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 15:13
        chyba ty i twoja matka tak to zalatwiacie
    • headvig Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 15:49
      > gdzie wolicie robic zakupy (oraz jakiego typu); w internecie czy w stacjonarnym
      > ?

zależy co. całe AGD, a nawet panele na cały dom mam z internetu, na AGD to można oszczędzić nawet 500zł na sprzęcie. kupuję też kosmetyki, niektóre lekarstwa, pierdóły do domu i kuchni, rzadko ubrania, butów nigdy, bo mam "wybredne" stopy i jak źle napasuję, to zaraz leje się krew z pęcherzy.

> przez internet np nie przymierze nic, nie pomacam i wogole. no i jeszcze czeba
      > czekac kilka dni, a czasem nawed i tydzien.

ryzyk fizyk. tanio i szybko i dobrze nie idzie w parze. albo masz szybko i dobrze ale drogo albo musisz być cierpliwy by mieć dobrze i tanio, możesz też mieć szybko, tanio, ale wtedy niedobrze.

> no i teraz siedze i nie wiem, czy jestem ten gupek czy nie.

sam wiesz najlepiej. jako kryterium odpowiedzi brałabym jednak nie zakupy w sklepie stacjonarnym, ale cenę obuwia :P babcia pół emerytury musiała ci na zajączka dać, nie? :P

> co jej odpowiedziec zeby jej w piety poszlo i zeby bylo na moje?

"a niech ci listonosz zdechłego kota w worku przyniesie"
      • bonek_86 Zależy jak leży... 22.03.13, 16:36
        Multum rzeczy kupuję przez internet typu w zasadzie nie kupuje jedynie butów i spodni, bo to prawie zawszę muszę przymierzyć bo bywa różnie. Tak się przyzwyczaiłem, że nawet leki kupuję przez internet :)
    • mmagi Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 16:41
      pewnie sex tez uprawia przez internet:D
    • varna771 Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 16:42
      jestem miłośniczką zakupów przez net.
    • po-trafie Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 17:09
      Kupuje i buty i ubrania przez internet. Nie lubie sklepow, tloku, marnej muzyki. Przegladanie w necie jest szybsze.
      Mam konkretne marki, ktore znam i lubie, i co do ktorych wiem, ze na 90% buty danego rozmairu beda dla mnie idealne. Z ubraniami podobnie, zazwyczaj wiem jakiej jakosci i wymiarow po konkretnych rozmiarach sie spodziewac.
      A troche ryzyka jeszcze nigfy mnie nie zabolalo.

Ah. spodni nie kupuje przez internet.Bardzo ciezko jest znalezc dobrze lezace, wole chodzic w spodnicach wiekszosc czasu.
    • gr.eenka czy mógłbyś przestać się seplenić 22.03.13, 17:17
      przynajmniej pisząc ?
      • soulshuntr Re: czy mógłbyś przestać się seplenić 22.03.13, 17:30
        nie pisze sie "sie seplenic" tylko seplenic.
        • gr.eenka Re: czy mógłbyś przestać się seplenić 22.03.13, 17:46
          soulshuntr napisał(a):

> nie pisze sie "sie seplenic" tylko seplenic.
          no przecież tak napisałam
          • soulshuntr Re: czy mógłbyś przestać się seplenić 22.03.13, 17:55
            nopszesz wiem
            • gr.eenka Re: czy mógłbyś przestać się seplenić 22.03.13, 18:08
              soulshuntr napisał(a):

> nopszesz wiem
              co za zaraza
              • soulshuntr Re: czy mógłbyś przestać się seplenić 22.03.13, 18:13
                no nie? Sypie i sypie i przestac nie chce. Ale za to 41 cm swiezego sniegu na sfienty gorze :)
    • soulshuntr Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 18:01
      Z zakupami jest tak, ze generalnie mozna sie przejechac zarowno w sklepach stacjonarnych jak i internetowych. Kiedys jedne buty ktore chcialem kupic w sklepie byly drozsze o 130zl od identycznych w necie, a z kolei innym razem w sklepie byly tansze o 100zl od najtanszych necie. Czujnym trzeba byc!
    • fiigo-fago Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 20:28
      Ciuchy to tylko offline, bo przymierzyć ważna rzecz. Lepiej dać już te 40 zeta więcej i by pasowało, niż potem odsyłać gdy nie pasuje. A resztę rzeczy to w zależności od nastroju, czy mi się chce pojechać i na miejscu „pomacać”, czy nie mam czasu lub mi się nie chce – to online.
    • mila2712 Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 22.03.13, 20:56
      wez_sie napisał:
      > gdzie wolicie robic zakupy (oraz jakiego typu); w internecie czy w stacjonarnym

w internecie kupuję głównie książki,kawę do krupsa i sprzęt agd
      ubrania i buty nie - muszę przymierzyć
      • mojemieszkanie24 Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 23.03.13, 09:49
        ja prawie wszystko kupuję przez internet- lubię. Ubrania/buty zawsze mogę zwrócić- oczywiście znam ceny w sklepie wiec kupuję rzeczy, które opłaci się zwrócić. Przykład: Kupiłam buty nike w necie za 250 zł. W sklepie identyczne buty kosztują 320 zł. Licząc, że nawet musiałabym je odesłać to i wymienić na mniejszy/większy rozmiar to i tak się opłaca.

Nieraz idę do sklepu tylko po to, by coś przymierzyć ( tak jak buty) a potem w internecie kupuję o wiele taniej. No ale większość biorę ,,na oko". Rozmiar swój znam, wymiary są podane więc nie ma się czego bać.

Ostatnio przymierzam się do zakupów artykułów spożywczych przez internet :) Na razie mi się nie opłaca tak kupować.

• mila2712 Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 24.03.13, 16:32
          mojemieszkanie24 napisała:

> Ostatnio przymierzam się do zakupów artykułów spożywczych przez internet :) Na
          > razie mi się nie opłaca tak kupować.

W moim przypadku to niemożliwe. Za daleko od Poznania a w Pile żaden sklep takiej formy zakupów nie oferuje.

Na pewno jest to dobre rozwiązanie dla osób chorych, niepełnosprawnych, matek z małymi dziećmi, zapracowanych i leniwych. Gdybym mieszkała w większym mieście to bym raz po raz korzystała
    • j00lka Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 24.03.13, 08:42
      Obojętnie. i tak wszystko na mnie świetnie leży :)))
    • bez_dyskusyjny Re: zakupy w internecie a zakupy w stacjonarnym 24.03.13, 10:48
      Butami za 500 zł chciałeś się pochwalić?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka