mysz_76 23.08.13, 22:18 Hej kobitki, jak kojarzy Wam sie slowo Baba? Czy macie z nim dobre czy zle skojarzenia? Prosze o komentarze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samuela_vimes Re: BABA 23.08.13, 22:22 siała baba mak, nie wiedziała jak. A dziad wiedział nie powiedział, a to było tak. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshuntr Re: BABA 23.08.13, 22:35 mam mieszane skojarzenia bo tak: 1. Babajaga. 2. robila baba na drutach, przejechal tramwaj i spadla. 3. babariba. 4. Baba da rade tam, gdzie diabel nie poradzi. 5. Alibaba Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: BABA 23.08.13, 22:37 baba wielkanocna, wszyscy się niązachwycają ale jak dla mnie jest taka sobie Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: BABA 23.08.13, 22:47 drożdzowa, z bakaliami, włoska panettone, na święta, u teściowej. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: BABA 23.08.13, 22:47 baba dla Araba łysa dla Somalisa pokręcona dla Mormona szczerbata dla Chorwata stara dla Zanzibara krzywonosa dla Eskimosa Ta, co gdera, dla Kmera... Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: BABA 23.08.13, 23:09 Kabaret OT.TO - Baba - piosenka liryczna (Koncert Kabaretu OT.TO z orkiestrą Zbigniewa Górnego) Odpowiedz Link Zgłoś
pmk_pmk Re: BABA 24.08.13, 12:14 baba - stara kobieta, zaniedbana, wstretna, wredna, zlosliwa, gruba, itd. - czyli zdecydowanie negatywne konotacje baba - ciasto wielkanocne pieczone w specjalnej formie nawiazujacej wygladem do dawnej suto marszczonej spodnicy Sai Baba - nie wiadomo czy cudotworca czy hochsztapler z Indii PS. Mysz, dlaczego napisalas slowo baba wielka litera?! Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: BABA 24.08.13, 12:45 przysłowia, pierwsze słowa dziecka, Czarny Alibaba - piosenka Zauchy.....no i ciasto wielkanocne Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_76 Re: BABA 24.08.13, 15:40 dziekuje wszystkim za baaardzo ciekawe wpisy, tym samym odp na pytania 1. mi sie kojarzy baba z herszt baba 2. napisalam z duzych liter zeby zwrocic uwage na post ale nadal nie wiem, czy kojarzy sie Wam zle czy dobrze, jak byscie sie czuly gdyby ktos nazwal Was BABA???? Odpowiedz Link Zgłoś
pmk_pmk Re: BABA 24.08.13, 16:18 No przeciez napisalam o zdecydowanie negatywnych konotacjach :) , jakkowiek "herszt baba" moze byc nacechowane pozytywnie, np. żartobliwie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: BABA 24.08.13, 15:49 mysz_76 napisała: > Hej kobitki, jak kojarzy Wam sie slowo Baba? > Czy macie z nim dobre czy zle skojarzenia? Prosze o komentarze! Mi kojarzy się z wypiekiem z rodzynkami! Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio BABA ze wsi - to bardzo dobrze. 24.08.13, 16:14 za glebokiej komuny przywozila swieze mieso i sery z dostawa do domu. ale gdy slowo BABA skomunikuje ze slowem MOJA - to fatalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
babciajadzienka Re: BABA ze wsi - to bardzo dobrze. 24.08.13, 16:25 miala baba koguta, kogutaaa, kogutaaaa, wsadzila go do butaaa do butaaa hej :) Odpowiedz Link Zgłoś
gree.nka Re: BABA ze wsi - to bardzo dobrze. 24.08.13, 17:06 maly.jasio napisał: > za glebokiej komuny przywozila swieze mieso i sery z dostawa do domu. > > ale gdy slowo BABA skomunikuje ze slowem MOJA - to fatalnie :) to była tzw żywność ekologiczna teraz wszyscy się zajadają konserwantami, uzdatniaczami, utrwalaczami i jeszcze za to płacą :) Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: BABA 25.08.13, 19:19 babe zeslal bog, raz mu wyszedl taki cud! Renata Przemyk - Babe zeslal Bog [;Awa68]; Babę zesłał Bóg Raz mu wyszedł taki cud Babę zesłał Bóg Coś innego przecież mógł Żeby dobrze zrobić wam Żeby dobrze zrobić wam Babę zesłał Pan Bóg też chłopem jest Świadczy o tym jego gest Bóg też chłopem jest Tak jak swing i blues i jazz Żeby z baby ciągle drwić Żeby z baby ciągle drwić Trzeba chłopem być Bóg ci zesłał mnie Byś miał kogoś w noc i dzień Bóg ci zesłał mnie I sie z tego tylko ciesz Z woli nieba jestem tu Z woli nieba jestem tu Więc się do mnie módl Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus baba weselna - chciałam uprawiać 26.08.13, 23:20 taki zawód, jak miałam 15 lat, ale tato powiedział, że to nie jest dobry pomysł. A jednak powołanie odzywa się, aczkolwiek w nieco innym wymiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
facet_on_line BABA... lubi dużo wypic 27.08.13, 10:07 z taka która lubi dobrze i dużo wypić np facet siedzi i nie pija a baba zawsze w dużych ilościach pije "...jedna baba drugiej babie wsadziła do oczu grabie .." z taka mi sie kojarzy słowo baba Odpowiedz Link Zgłoś