Gość: mea IP: *.radzyn-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 15:25 czy zdarzyla sie Wam miesiaczka po 40 dniach? dzis zrobilam test ciazowy, narazie negatywny a okresu nie widac...co robic? moj lekarz wlasnie wyjechal na urlop... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala Re: miesiączka po 40 dniach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 16:36 To idz do innego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mea Re: miesiączka po 40 dniach? IP: *.radzyn-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 17:03 Dzieki za rade...bardzo pomocna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelita Re: miesiączka po 40 dniach? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.08.04, 17:18 Mnie się czasem zdarza, mam okres zazwyczaj po 30 dniach, ale ze 2 czy 3 razy po 40 Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: miesiączka po 40 dniach? 06.08.04, 18:22 w poprzednim poscie zapomnialam dodac, ze jesli okres sie nie pojawi, a lekarz wykluczy ciaze, zrobi usg to zapewne dostaniesz progesteron na wywolanie miesiaczki. zapewne bedzie to duphaston lub luteina. w gre wchodzi jeszcze suplementacja w formie zastrzykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: miesiączka po 40 dniach? IP: 81.210.17.* 09.08.04, 16:02 Ja mam cykle 30dniowe czasami co 60 i właśnie zaczęłam brać Duphaston Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: miesiączka po 40 dniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 17:49 Proponowalabym zglosic sie do lekarza i zrobic badania hormonalne.Wystepowanie dlugich 40 dniowych cykli moze swiadczyc o problemach z jajnikami.Nazywa sie to zespol wielotorbielowatych jajnikow(PCO).Wtedy nie dochodzi do owulacji, cykle wydluzaja sie w czasie.Jednak nie zawsze przedluzony cykl swiadczy o wiekszych problemach totez nie ma co martwic sie na zapas.Przyczyny mogą byc rozne:zle odrzywianie-nagle chudniecie,stres,wysilek fizyczny,nawet zmiana klimatu.Takze polecam udac sie do ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: miesiączka po 40 dniach? 06.08.04, 18:25 Gość portalu: Kaja napisał(a): > Proponowalabym zglosic sie do lekarza i zrobic badania hormonalne.Wystepowanie > dlugich 40 dniowych cykli moze swiadczyc o problemach z jajnikami.Nazywa sie to > > zespol wielotorbielowatych jajnikow(PCO).Wtedy nie dochodzi do owulacji, cykle > wydluzaja sie w czasie.Jednak nie zawsze przedluzony cykl swiadczy o wiekszych > problemach totez nie ma co martwic sie na zapas.Przyczyny mogą byc rozne:zle > odrzywianie-nagle chudniecie,stres,wysilek fizyczny,nawet zmiana klimatu.Takze > polecam udac sie do ginekologa. po pierwsze nie strasz dziewczyny pco. to strzelanie z armaty do wrobla! nie wszystkie zaburzenia cyklu miesiecznego to pco! poza tym zeby uscislic, pco nie jest "choroba jajnikow" a choroba metaboliczna. warto to wiedziec, zanim sie kogos nastraszy:( Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: miesiączka po 40 dniach? 06.08.04, 18:20 cos sie porypalo w cyklu. jak dlugie masz cykle? czy sa one regularne? jesli cykle masz powyzej 29 dni warto sprawdzic tsh i prolaktyne. podwyzszona prolaktyna jest jedna z najczestrzych przyczyn nieregularnych i wydluzajacych sie cykli. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mea Re: miesiączka po 40 dniach? IP: *.radzyn-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 19:22 Najczesciej mialam co 30-31 dni, ostatnio mialam bardzo regularnie 27,28 dzien kazdego miesiaca. Zas w tym miesiacu nic...Moze to wszystko z powodu wyjazdow, ale nigdy cos takiego mi sie nie zdarzalo...Mam nadzieje tylko ze nie jestem w ciazy bo zaczelam miesiac temu prace jak dowiedza sie ze jestem w ciazy na bank mnie wyleja...pozdrawiam i 3majcie za mni kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: miesiączka po 40 dniach? 06.08.04, 20:27 czasami kazda kobieta ma obsuniecia w cyklu. jesli to pojedynczy przypadek to wyluzuj. idz do ginekologa na wywolanie miesiaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mea Re: miesiączka po 40 dniach? IP: *.radzyn-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 20:38 Dzieki maretina. Mam nadzieje ze masz racje i wszystko bedzie ok:) jakby cos to bedziesz chrzestna:P Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: miesiączka po 40 dniach? 06.08.04, 22:13 Gość portalu: mea napisał(a): > Dzieki maretina. Mam nadzieje ze masz racje i wszystko bedzie ok:) jakby cos to > > bedziesz chrzestna:P bardzo prosze, kocham dzieci:)), prezenty na komunie nie odstrasza mnie;P;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brd Re: miesiączka po 40 dniach? IP: *.net 08.08.04, 17:45 Maretina znasz w Olsztynie jakąś ginekolog,która poproszona daje skierowanie na zrobienie tsh i prolaktyny (nie prywatnie).Moja nie widzi potrzeby,a takie cykle powyzej 40 mam kilka razy w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mea Re: miesiączka po 40 dniach? IP: *.radzyn-podlaski.sdi.tpnet.pl 08.08.04, 11:26 Dalej nic...i co teraz powiecie? Mam juz czarne mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: miesiączka po 40 dniach? 08.08.04, 11:30 Gość portalu: mea napisał(a): > Dalej nic...i co teraz powiecie? Mam juz czarne mysli. tak jak pisalam: zatrzymal sie cykl, nalezy podac progesteron na wywolanie miesiaczki. idz do ginekologa. nie czekaj. do wywolania miesiaczki wcale nie musi byc ten "Twoj", pierwszy lepszy sie nada;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mea Re: miesiączka po 40 dniach? IP: *.radzyn-podlaski.sdi.tpnet.pl 08.08.04, 12:13 Maretina zapisalam sie dopiero na czwartek a do czwartku co? mam zwariowac? Odpowiedz Link Zgłoś
savana.26 Re: miesiączka po 40 dniach? 08.08.04, 17:26 Witam! Tylko spokojnie, przeanalizuj sobie najpierw czy zabezpieczenie antykoncepcyjne ktore stosujesz moglo Cie zawieśc, a moze w jakiej polowie cyklu cos zawiodlo? Nie zawsze brak miesiaczki to tylko i wylacznie oznaka ciazy zreszta poprzedniczki pisały Ci o tym...zdaje sobie sprawe ze w glowie masz tylko jedna mysl CIAZA ale spokojnie przeciez test wyszedl negatywnie prawda? pozdrawiam i czekam na Twoja odpowiedz jak sie rozwiazala ta sprawa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mea Hurra! IP: *.radzyn-podlaski.sdi.tpnet.pl 09.08.04, 18:34 Otoz dzis rano moje drogie Panie nawiedzil mnie jakze znajomy bol podbrzusza...nawet nie wiecie jak bardzo mi ulzylo:) przesuwam wizyte u ginekologa i chyba wypije dzis wino zeby to uswietnic:) Troche niepokoi mnie ze moja miesiaczka jest bardzo skapa ale coz nie wszystko mozna miec:) Pozdrawiam i dzieki za wsparcie:) Odpowiedz Link Zgłoś