piataziuta 02.10.13, 12:13 przez które dzisiejszy dzień jest zły kto zacznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
six_a Re: 5 powodów 02.10.13, 12:22 jak to zły. same dobre wiadomości + wyszło słońce. wogle nie marudź! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 12:33 kawa niedobra sprzątać mi się nie chce i nic mi się nie chce w nogi mi zimno operacja w rodzinie się zbliża i sram w gacie stłukłam chrzan coś mi śmierdzi w lodówce życie jest xujowe Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 02.10.13, 13:06 Nie biadol i nie marudź tyle, że inni mają się lepiej... Weź się za siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Re 02.10.13, 13:20 mam świadomość, że mam nie najgorzej ale postanowiłam sobie dzisiaj ponarzekać ;P Odpowiedz Link Zgłoś
babciajadzienka Re: Re 02.10.13, 13:26 nie zly. Moze trudniejszy niz inne. Moze operacja zmieni zdrowie na lepsze? Moze cos sie wyjasni? Nie trzeba szukac zla w sobie. Trzeba szukac dobra. Jestem przekonana, ze kazdy to ma. Moze gdzies odlozone w kat, zapomniane. Warto poszukac. Warto zechciec. Nic za darmo. Trzeba sie troche potrudzic. Jakos tak jest, ze to co osiagasz z trudem daje dobre efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Re 02.10.13, 14:18 ale czego szukać kiedy wobec pewnych sytuacji jest się bezsilnym? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanic.a.francuza Re: Re 02.10.13, 16:33 Znajoma mowi, ze ma specjalny "klub" do narzekania. Spotykaja sie tylko po to, zeby sobie ponarzekac i nikt nikogo za to nir krytykuje, i czy ja sie zapisuje. W sumie...fajna sprawa taki "Klub narzekanckich". Chyba wejde w to. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: Re 03.10.13, 01:37 kochanic.a.francuza napisała: > Znajoma mowi, ze ma specjalny "klub" do narzekania. Spotykaja sie tylko po to, > zeby sobie ponarzekac i nikt nikogo za to nir krytykuje, i czy ja sie zapisuje. > W sumie...fajna sprawa taki "Klub narzekanckich". Chyba wejde w to. Moim zdaniem warto, zwłaszcza jak jesteś wierząca. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 02.10.13, 13:57 piataziuta napisała: > kawa niedobra > sprzątać mi się nie chce > i nic mi się nie chce > w nogi mi zimno > operacja w rodzinie się zbliża i sram w gacie > stłukłam chrzan > coś mi śmierdzi w lodówce Nie dość, że się boi powiedzieć coś otwarcie ("Kto zacznie?"), to jeszcze zapomniała co powiedzieć chciała (miało być 5 powodów, podała więcej). Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Re 02.10.13, 14:00 > Nie dość, że się boi powiedzieć coś otwarcie ("Kto zacznie?"), to jeszcze zapom > niała co powiedzieć chciała (miało być 5 powodów, podała więcej). a to szmata na pewno męża nie znajdzie oby sczezła! Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: Re 02.10.13, 15:17 piataziuta napisała: > > Nie dość, że się boi powiedzieć coś otwarcie ("Kto zacznie?"), to jeszcze > zapom > > niała co powiedzieć chciała (miało być 5 powodów, podała więcej). > > a to szmata > na pewno męża nie znajdzie > oby sczezła! www.youtube.com/watch?v=nzlDYKR5otM :) Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya Re: Re 02.10.13, 14:02 zluzuj poślady ;D ---- https://www.youtube.com/watch?v=zanYf6c-DpA Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 02.10.13, 14:26 Naprawdę chcesz, żebym na maxa otworzyła swój ogień? :) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Re 02.10.13, 14:36 > Naprawdę chcesz, żebym na maxa otworzyła swój ogień? > :) po-każ ogień! po-każ ogień! jeszcze nigdy nie widziałam ognia z dupy Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: Re 02.10.13, 15:19 piataziuta napisała: > > Naprawdę chcesz, żebym na maxa otworzyła swój ogień? > > :) > > po-każ ogień! > po-każ ogień! > > jeszcze nigdy nie widziałam ognia z dupy Ja widziałem, kiedyś kumple robili sobie takie żarty, no wiesz, puszczali z nudów bąki i podpalali zapalniczką :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: 5 powodów 02.10.13, 14:39 wnooogi? a mnie jest wieczorem w nos zimno i w ogóle nie mogę zasnąć przez to. to jest dopiero dramat, a nie nogi:) Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear Re: 5 powodów 02.10.13, 16:51 trzeba okopy z koldry zrobic wokol twarzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 14:54 piataziuta napisała: > kawa niedobra Dzięki za przypomnienie, właśnie idę zaparzyć wodę. > sprzątać mi się nie chce Gdybym Ci pokazał, jak wygląda mój pokój, łazienka i kuchnia, byś z pewnością doznała szoku. > i nic mi się nie chce Mnie podobnie, nie sprzątałem chyba od roku. > w nogi mi zimno Też mi było, ale wczoraj kupiłem sobie wełniane skarpety po kolana, takie specjalne na narty. > operacja w rodzinie się zbliża i sram w gacie Jaka ? Bym się pomodlił, ale w to nie wierzę, sorry. > stłukłam chrzan A mnie się właśnie skończył, wyszło na to samo. > coś mi śmierdzi w lodówce :) Masz w domu kota ? > życie jest xujowe To zależy kiedy. Bywają lepsze dni, chyba. Dzięki za liścik. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 15:02 > Dzięki za przypomnienie, właśnie idę zaparzyć wodę. o i ja se zrobię drugą, co se będę żałować > Gdybym Ci pokazał, jak wygląda mój pokój, łazienka i kuchnia, > byś z pewnością doznała szoku. ale ja to dzisiaj zrobię! zrobię to! zrobię! :/ > Jaka ? Bym się pomodlił, ale w to nie wierzę, > sorry. Też w to nie wierzę. Pomaga jak se powtarzam, że nie mam na to wpływu. > > coś mi śmierdzi w lodówce > > :) > Masz w domu kota ? skąd wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 15:10 piataziuta napisała: > > Dzięki za przypomnienie, właśnie idę zaparzyć wodę. > o i ja se zrobię drugą, co se będę żałować Tak, to jest dobra myśl. Też sobie nie będę żałował. Wczoraj cały dzień chlałem browar, to dziś popiję kawusi. > > Gdybym Ci pokazał, jak wygląda mój pokój, łazienka i kuchnia, > > byś z pewnością doznała szoku. > > ale ja to dzisiaj zrobię! zrobię to! zrobię! > > :/ No nie wiem, nawet jak bym się wziął za to w końcu, to najmarniej by mi to zajęło z tydzień. www.youtube.com/watch?v=93UzX_YK6fo > > Jaka ? Bym się pomodlił, ale w to nie wierzę, > > sorry. > Też w to nie wierzę. Pomaga jak se powtarzam, że nie mam na to wpływu. Mnie chyba też. > > > coś mi śmierdzi w lodówce > > > > :) > > Masz w domu kota ? > skąd wiesz? Ja zawsze zwalam wszystko na kota :) Odpowiedz Link Zgłoś
incognitosss Re: 5 powodów 05.10.13, 21:40 Ej, tam nie dołuj się :-) > kawa niedobra-ale stawia na nogi > sprzątać mi się nie chce-przewróciło sie niech leży > i nic mi się nie chce-i dobrze. Dzień leniuchowania > w nogi mi zimno-no to fajne ciepłe skarpety załóż > operacja w rodzinie się zbliża i sram w gacie-po operacji zdrowie się poprawi. Po to ta operacja jest > stłukłam chrzan-to kupisz drugi > coś mi śmierdzi w lodówce-jesli nic samo nie odchodzi, to chwilę jeszcze da radę > > życie jest xujowe. Nic z tych rzeczy. Jest zajebiste, bo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: 5 powodów 02.10.13, 12:26 Mam okres i głowa mnie boli. Reszta powodów jest chyba zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 12:37 dzisiaj się dowiedziałam, że żeby znaleźć wewnętrzny spokój trzeba dokończyć to co się zaczęło mam w domu dwie nieskończone butelki wina Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: 5 powodów 02.10.13, 12:53 piataziuta napisała: > dzisiaj się dowiedziałam, że żeby znaleźć wewnętrzny spokój trzeba dokończyć to > co się zaczęło > mam w domu dwie nieskończone butelki wina A kto zje tort?:> Odpowiedz Link Zgłoś
mm969696 Re: 5 powodów 02.10.13, 13:02 hahaha! Zauważyłam ze ludzie często powtarzają teksty z rożnych demotywatorów i zawsze twierdzą że sami to wymyślili. Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: 5 powodów 02.10.13, 13:04 No i co z tego? Ja np. nie czytam demotów, więc teksty z forum mnie śmieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: 5 powodów 02.10.13, 13:06 Wstrzymajmy konie. Na razie ziuta sobie nie przypisała tych słów. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: 5 powodów 02.10.13, 13:12 Przecież wyraźnie napisała, że gdzieś to usłyszała, więc o co chodzi. Poza tym śmieszne rzeczy zawsze śmieszą. Ostatnio na yt znalazłam programy Manna i Materny sprzed 20lat. Aż się zdziwiłam, że wciąż aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 02.10.13, 13:24 To mogła napisać: "I też mam w domu dwie butelki niedokończonego wina...". I też byłoby zabawnie. BTW, denerwują mnie ludzie na siłę chcący sprawiać wrażenie cool i odlotowych. Ten wątek to w ogóle jakaś prowokacja. "Kto zacznie?" co to w ogóle jest? Ma powody to pisze najpierw sam/a o nich zamiast robić jakieś podchody... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta ojejku 02.10.13, 13:30 > BTW, denerwują mnie ludzie na siłę chcący sprawiać wrażenie cool i odlotowych. > > Ten wątek to w ogóle jakaś prowokacja. "Kto zacznie?" co to w ogóle jest? Ma po > wody to pisze najpierw sam/a o nich zamiast robić jakieś podchody... ciekawe ile % kobiet na świecie ma w tym samym momencie okres :D na pewno da się to jakoś obliczyć Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona [...] 02.10.13, 13:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 02.10.13, 14:07 simply_z napisała: > dlaczego jesteś niemiła? A dlaczego czepiasz się tylko mnie? Powiedziałyśmy z ziutą w sumie to samo... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 15:35 piataziuta napisała: > > BTW, denerwują mnie ludzie na siłę chcący sprawiać wrażenie cool i odloto > wych. > > > > Ten wątek to w ogóle jakaś prowokacja. "Kto zacznie?" co to w ogóle jest? > Ma po > > wody to pisze najpierw sam/a o nich zamiast robić jakieś podchody... > > ciekawe ile % kobiet na świecie ma w tym samym momencie okres :D > na pewno da się to jakoś obliczyć Ciekawe zadanie dla licealisty, a może nawet dla gimnazjalisty... Ja bym podzielił wszystkich ludzi na 2 (pi x dzrzwi, nie chce mi sie liczyć ile to 52% z 7mld), a potem na 28. Wychodzi jakieś circa ebaut 125 000 000, jak się nie kropnąłem... No by trzeba jeszcze odrzucić dzieci płci żeńskiej, ale nie wiem, jak to zrobić. Dobra, pewnie wiele się nie pomylę, jeśli powiem, że sprawa dotyczy jakichś 100 000 000 kobiet na dzień. :o/ Nie jestem wierzący, ale chyba mógłbym szczerze Bogu podziękować za to, że nie jestem kobietą. man.69 Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 15:54 tymon99 napisał: > myślisz, że okres trwa jeden dzień? Raczej nie, ale zaczyna się chyba w ciągu jednego dnia, tak ? Jak popełniłem błąd w obliczeniach, to mnie popraw w rozumowaniu i policzmy to razem, ok ? Bardzo mnie to w sumie ciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ojejku 02.10.13, 16:02 ja obliczyłam, że okres ma prawdopodobnie 20% kobiet dziennie dobrze? :D Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 16:06 piataziuta napisała: > ja obliczyłam, że okres ma prawdopodobnie 20% kobiet dziennie > dobrze? :D Jak to wyliczyłaś, można wiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ojejku 02.10.13, 16:34 > Jak to wyliczyłaś, można wiedzieć ? założyłam że kobieta ma okres średnio 6 dni w miesiącu, a miesiąc trwa średnio 30 dni tak więc, prawdopodobna możliwość zdarzeń (dni) mania okresu = 6 a maksymalna = 30 prawdopodobieństwo wynosi więc 6/30=1/5 czyli 20% nie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 16:39 piataziuta napisała: > > Jak to wyliczyłaś, można wiedzieć ? > > założyłam że kobieta ma okres średnio 6 dni w miesiącu, a miesiąc trwa średnio > 30 dni > tak więc, prawdopodobna możliwość zdarzeń (dni) mania okresu = 6 > a maksymalna = 30 > prawdopodobieństwo wynosi więc 6/30=1/5 > czyli 20% > nie? :D Ok., czyli jak spotykam dziewczynę, powiedzmy w średnim wieku, to mam 20% szans na to, że ją zaskoczyłem jakby nie w porę, tak ? W sumie małe prawdopodobieństwo :) Ale jak to się przekłada na ilość kobiet na tej planecie, która jednocześnie miesiączkuje, to nie umiem policzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ojejku 02.10.13, 16:53 > Ale jak to się przekłada na ilość kobiet na tej planecie, > która jednocześnie miesiączkuje, to nie umiem > policzyć. zakładając, że w każdym przedziale wiekowym jest po tyle samo kobiet długość życia wynosi 80, a miesiączkują kobiety w przedziale wiekowym 10-50 czyli przez połowę swojego życia to będzie: 7000 000 000 x 0,52 x 0,5 = 1 820 000 000 - tyle kobiet w tej chwili jest zdolne do miesiączkowania 1 820 000 000 x 0,2 = 364 000 000 - tyle kobiet być może dzisiaj ma okres o muj bosze Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 17:03 piataziuta napisała: > > Ale jak to się przekłada na ilość kobiet na tej planecie, > > która jednocześnie miesiączkuje, to nie umiem > > policzyć. > > zakładając, że w każdym przedziale wiekowym jest po tyle samo kobiet > długość życia wynosi 80, Założyć można w sumie wszystko, ale to chyba nie jest najcelniejsze założenie, tak mi się coś zdaje. Ale ok., to się potem da łatwo skorygować. > a miesiączkują kobiety w przedziale wiekowym 10-50 > czyli przez połowę swojego życia > to będzie: > 7000 000 000 x 0,52 x 0,5 = 1 820 000 000 - tyle kobiet w tej chwili jest zdoln > e do miesiączkowania Ok., chyba łapię. > 1 820 000 000 x 0,2 = 364 000 000 - tyle kobiet być może dzisiaj ma okres > > o muj bosze Czyli Tymon dobrze liczył, wyszło mu koło 300 000 000. Niezła jesteś z matmy. Dzięki. :) man.69 Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: ojejku 02.10.13, 17:58 piataziuta napisała: > zakładając, że w każdym przedziale wiekowym jest po tyle samo kobiet populationpyramid.net/ > 7000 000 000 x 0,52 x 0,5 = 1 820 000 000 - tyle kobiet w tej chwili jest zdoln > e do miesiączkowania > 1 820 000 000 x 0,2 = 364 000 000 słyszałaś kiedyś o cyfrach znaczących? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 18:27 tymon99 napisał: > piataziuta napisała: > > > zakładając, że w każdym przedziale wiekowym jest po tyle samo kobiet > > populationpyramid.net/ > > 7000 000 000 x 0,52 x 0,5 = 1 820 000 000 - tyle kobiet w tej chwili jest > zdoln > > e do miesiączkowania > > 1 820 000 000 x 0,2 = 364 000 000 > > słyszałaś kiedyś o cyfrach znaczących? A możesz dać lekcję ? Choć kilka znaczących słów. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: ojejku 02.10.13, 18:49 mandragora.69 napisał: > A możesz dać lekcję ? jakaś epidemia bana na góglach? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 18:57 tymon99 napisał: > mandragora.69 napisał: > > > A możesz dać lekcję ? > > jakaś epidemia bana na góglach? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: ojejku 02.10.13, 18:52 ja ci kaganiec oświaty, a ty, że czepiam. fe. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: ojejku 02.10.13, 16:11 musisz odrzucić nie tylko małe dziewczynki, ale również starsze panie, ciężarne, karmiące i skrajnie niedożywione. założyłem zgrubnie, że kobiet miesiączkujących jest na świecie nieco ponad dwa miliardy oraz że okres mają trzynaście razy w roku przez 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 16:12 tymon99 napisał: > musisz odrzucić nie tylko małe dziewczynki, ale również starsze panie, ciężarne > , karmiące i skrajnie niedożywione. > założyłem zgrubnie, że kobiet miesiączkujących jest na świecie nieco ponad dwa > miliardy oraz że okres mają trzynaście razy w roku przez 4 dni. Brzmi z grubsza logicznie. No to ile Ci wyszło ? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: ojejku 02.10.13, 16:16 no toż napisałem, że jakieś czysta miliony :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 16:21 tymon99 napisał: > no toż napisałem, że jakieś czysta miliony :) > A mnie, mimo że nie odjąłem staruszek oraz karmiących i zabiedzonych, doszedłem do 100 000 000. Spora rozbieżność, nie sądzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: ojejku 02.10.13, 16:27 nie, nie sądzę - liczyłeś tylko pierwszy dzień cyklu, a ja cztery. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 16:33 tymon99 napisał: > nie, nie sądzę - liczyłeś tylko pierwszy dzień cyklu, a ja cztery. Podobno jest średnio 5-6 i 12x w roku. Naniosłeś poprawki ? A mógłbyś przytoczyć pełny tok rozumowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 19:09 tymon99 napisał: > naniesienie poprawki nie zmieniło wyniku. Tak czy tak, to Piataziuta mi wyjaśniła, jak można to policzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 16:23 piataziuta napisała: > raczej 12x w roku przez 5-6 dni Ok., jest się już czego przytrzymać, skoro to pewne. Dalej jednak nie wiemy, jak to policzyć. Kurcze, nie ma tu kogoś biegłego w matmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: ojejku 02.10.13, 22:48 > Kurcze, nie ma tu kogoś > biegłego w matmie ? Księgowego zapytajcie. Od razu policzy jaki byłby dzienny utarg ze sprzedaży tamponów, dla monopolisty w branży. Zakładając, że ze 3x na dobę to wypada zmienić nawet najbardziej chłonny, to by wyszło z miliard sztuk sprzedanych dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 23:06 berta-death napisała: > > Kurcze, nie ma tu kogoś > > biegłego w matmie ? > > Księgowego zapytajcie. Od razu policzy jaki byłby dzienny utarg ze sprzedaży ta > mponów, dla monopolisty w branży. Zakładając, że ze 3x na dobę to wypada zmieni > ć nawet najbardziej chłonny, to by wyszło z miliard sztuk sprzedanych dziennie. Niezły biznes, też tak sobie pomyślałem, zwłaszcza że jestem bez pracy. I teraz tak. Czy dziewczyny są tego świadome, kto trzepie kasę na tym prostym w sumie fakcie ? :o/ A gdyby tak dziewczyny same sobie zaczęły sprzedawać podpaski i tampony, to co by się wtedy stało ? :) Mnie w to graj. Bo rób, co chcesz, nie ufam kobietom ani na jotę, ale to wiem ponad wszelką wątpliwość, że przynajmniej dla dzieci mają dobre serce. Jeśli się mylę, popraw. Nie lubię się mylić, a zwłaszcza przegrywać, choć uwielbiam remisy. Tak czy tak, pod naporem faktów zmieniam poglądy. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: ojejku 02.10.13, 23:15 > I teraz tak. Czy dziewczyny są tego świadome, > kto trzepie kasę na tym prostym w sumie fakcie ? Chyba nie są, ale kto wie. W końcu tylko 1% światowego majątku jest w rękach kobiet a rynek kobiecych produktów to chyba nieco więcej niż ten 1%. Z jakiegoś powodu ktoś blokuje wprowadzenie na rynek tabletki, która likwidowałaby problem okresu, mimo, że wiadomo iż popyt na takową byłby ogromny. Znaczy jakiś globalista i wpływowy lobber w jednym, trzyma w garści podpaskowy biznes. I puścić nie chce. > Bo rób, co chcesz, nie ufam kobietom ani na jotę, > ale to wiem ponad wszelką wątpliwość, że przynajmniej > dla dzieci mają dobre serce. Nie czytasz widzę kronik kryminalnych. Publikacji dotyczących psychoanaliz też nie. Wynika z nich, że całe zło tego świata bierze się stąd, że kobiety serca do dzieci nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 23:25 berta-death napisała: > > I teraz tak. Czy dziewczyny są tego świadome, > > kto trzepie kasę na tym prostym w sumie fakcie ? > > Chyba nie są, ale kto wie. W końcu tylko 1% światowego majątku jest w rękach ko > biet a rynek kobiecych produktów to chyba nieco więcej niż ten 1%. Z jakiegoś p > owodu ktoś blokuje wprowadzenie na rynek tabletki, która likwidowałaby problem > okresu, mimo, że wiadomo iż popyt na takową byłby ogromny. Znaczy jakiś globali > sta i wpływowy lobber w jednym, trzyma w garści podpaskowy biznes. I puścić ni > e chce. Tak, też się nad tym zastanawiałem i to poważnie, czy gdyby jakimś cudem dało się zatamować ten kobiecy problem, to co by się wtedy stało. :o/ Doszedłem do tych samych wniosków. > > Bo rób, co chcesz, nie ufam kobietom ani na jotę, > > ale to wiem ponad wszelką wątpliwość, że przynajmniej > > dla dzieci mają dobre serce. > > Nie czytasz widzę kronik kryminalnych. Publikacji dotyczących psychoanaliz też > nie. Wynika z nich, że całe zło tego świata bierze się stąd, że kobiety serca d > o dzieci nie mają. O nie, to nie jest tak. Niektóre pękają, ale to jest margines, za który życie swoje położę :) A nie dam im zrobić krzywdy. Wiesz, kiedyś, kiedyś, jak jeszcze byłem wierzący, postawiłem żydowskiemu Bogu takie ultimatum Albo ja, albo kapłani. Jeśli jeszcze kiedykolwiek w tym życiu czy w jakimkolwiek innym mam dla Ciebie cokolwiek zrobić, oddaj mi ich w moje wyłączne władanie, wszystkie dusze od początku tego świata do samego końca, bez żadnych wyjątków. Od szamana Aborygena, po papieża JP2 i do samego końca. Jak nie, to nie. Drugi raz nie złożę takiej oferty, to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: ojejku 02.10.13, 23:38 > Wiesz, kiedyś, kiedyś, jak jeszcze byłem wierzący, > postawiłem żydowskiemu Bogu takie ultimatum > Albo ja, albo kapłani. I co się stało, nie chciał dać? Czy dał, ale jak zobaczyłeś z kim masz do czynienia, to sam mu ich oddałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 02.10.13, 23:53 berta-death napisała: > > Wiesz, kiedyś, kiedyś, jak jeszcze byłem wierzący, > > postawiłem żydowskiemu Bogu takie ultimatum > > Albo ja, albo kapłani. > > I co się stało, nie chciał dać? Czy dał, ale jak zobaczyłeś z kim masz do czyni > enia, to sam mu ich oddałeś? Żeśmy się rozeszli bez jasnej odpowiedzi, przynajmniej mnie się tak zdawało. Tak czy tak, zostałem ateistą. Pożyjemy, zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: ojejku 03.10.13, 00:15 to ty nie ateistą, tylko zwykłym bezbożnikiem zostałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 00:27 tymon99 napisał: > to ty nie ateistą, tylko zwykłym bezbożnikiem zostałeś. Jak zwał, tak zwał. Pakt podpisałem własną krwią. Co z tego będzie, jeden Pan Bóg raczy wiedzieć :o/ Ale niczego nie żałuję, ani trochę. Przeżyłem w sumie piękne życie i jeszcze to na koniec z Kasią... :) Jestem syty życia... Udało się pięknie, choć moim bliscy nieco przy tym ucierpieli. :o/ Tylko to spędza mi jeszcze czasem sen z powiek. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: ojejku 03.10.13, 00:40 mandragora.69 napisał: > Pakt podpisałem własną krwią. tania sztuczka. normalny człowiek, nie przypisując sobie żadnych wyjątkowych właściwości, oddaje jednorazowo 450ml krwi. tym można cały koran wydrukować, w kilku egzemplarzach, a nie tylko się podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 00:45 tymon99 napisał: > mandragora.69 napisał: > > > Pakt podpisałem własną krwią. > > tania sztuczka. normalny człowiek, nie przypisując sobie żadnych wyjątkowych wł > aściwości, oddaje jednorazowo 450ml krwi. tym można cały koran wydrukować, w ki > lku egzemplarzach, a nie tylko się podpisać. Tak czy tak, szczery człowiek nie ma w sumie nic innego, co by mógł postawić ALL-IN. ja postawiłem na tę kartę. Taka jedna Cyganka mi wywróżyła :) Chcesz z tym podyskutować ? Nie sądzę, ale jeśli masz ochotę, jestem dyspozycji. :) > Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: ojejku 03.10.13, 00:54 z całym należnym szacunkiem dla kultury romskiej, nie będę dyskutował z cyganką. pa. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 01:07 tymon99 napisał: > z całym należnym szacunkiem dla kultury romskiej, nie będę dyskutował z cyganką > . pa. Nie posądzam Cie o rasizm, ale... moim zdaniem sięgasz myślą zbyt płytko, żeby się cokolwiek istotnego o życiu dowiedzieć. Znasz tę historię o Sokratesie i małej gąsce ? No więc tak. Podeszła kiedyś do filozofa taka jedna mała dziewczynka, kto wie, być może Cyganka. To nawet bardzo możliwe. I mówi tak: - Powróżę Ci, ośle, z kart, jeśli się nie boisz... Trochę się musiał filozof zastanowić, jak przystało na filozofa, choć miał jej ochot.ę od razu coś niecenzuralnego odpowiedzieć. Ale się był powstrzymał, bo tak wypada filozofowi. - Ok., w końcu coś z siebie wykrztusił. - Przełóż, ofiaro greckiej demokracji. Przełożył, bo co innego mu pozostało. Wyłożyła pierwszą kartę - dama pik. - I co to niby ma znaczyć, moja Balbinko ? Wysilił się na cienki w sumie dowcip. - To Ty, taki ważny filozof, tego nie wiesz ? - Nie jestem nieomylny, choć mam pewne podejrzenia. Odpowiedział spokojnie, bo już się w sumie uspokoił po tym zimnym prysznicu. - Niedługo umrzesz, z ręki kobiety. :o/ Umrę tak czy owak, trudno się mówi. - I tak jesteś głupim osłem. Pa. I zawróciła się na pięcie zanim zdołał zadać jej swoje kolejne powalające wszystkich mężczyzn na kolana pytanie. :o/ Taki w sumie los filozofów, którzy nie znają natury kobiet. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 09:48 tymon99 napisał: > laaaangweeeeilig! A jednak przeczytałeś do końca ? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: ojejku 03.10.13, 22:42 taki głupi nawyk, z kina i teatru też nie wychodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 23:32 tymon99 napisał: > taki głupi nawyk, z kina i teatru też nie wychodzę. Ok., chyba jarzę. Gdybyś tak jeszcze nie odcinał kontekstu... By było super. Dzięki za słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ojejku 03.10.13, 15:25 Z jaki > egoś p > > owodu ktoś blokuje wprowadzenie na rynek tabletki, która likwidowałaby pr > oblem > > okresu, mimo, że wiadomo iż popyt na takową byłby ogromny. Znaczy jakiś g > lobali > > sta i wpływowy lobber w jednym, trzyma w garści podpaskowy biznes. I puś > cić ni > > e chce. > > Tak, też się nad tym zastanawiałem i to poważnie, czy gdyby jakimś cudem > dało się zatamować ten kobiecy problem, to co by się > wtedy stało. :o/ Przecież od dawna są takie tabletki, nazywają się antykoncepcyjne. Co z wami? Można nie robić siedmio ani czterodniowej przerwy i wtedy nie ma się okresu, i nie ma do tego żadnych przeciwskazań. Ale większość kobiet korzystających z antykoncepcji, robi te przerwy, co by sobie ulżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 15:30 piataziuta napisała: > > Tak, też się nad tym zastanawiałem i to poważnie, czy gdyby jakimś cudem > > dało się zatamować ten kobiecy problem, to co by się > > wtedy stało. :o/ > > Przecież od dawna są takie tabletki, nazywają się antykoncepcyjne. Co z wami? Ok., dzięki za info. > Można nie robić siedmio ani czterodniowej przerwy i wtedy nie ma się okresu, i > nie ma do tego żadnych przeciwskazań. > Ale większość kobiet korzystających z antykoncepcji, robi te przerwy, co by sob > ie ulżyć. Ulżyć ? :o/ Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ojejku 03.10.13, 18:45 hormony zatrzymują wodę w organiźmie po okresie czuję się lżejsza Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 19:01 piataziuta napisała: > hormony zatrzymują wodę w organiźmie > po okresie czuję się lżejsza Ok., dzięki za info. Tak w ogóle to mnie zachęciłaś, żeby poczytać coś więcej na ten temat i nadrobić zaległości z podstawówki, gimnazjum i liceum. To chyba powinna być lektura obowiązkowa: Podstawy seksuologii - Lew Starowicz. Właśnie sobie ściągnąłem z netu. Tak w ogóle to mam do Ciebie prośbę. Mam bloga w budowie, trochę brak mi pomysłów, a zwłaszcza szczerych kobiet jako współtwórców. Byś nie zechciała czasem czegoś napisać od serca ? Http://echokobiety.pl Zapodaj choć z 10-20 piosenek, które naprawdę Cię ujmują. proszę. mandrag.69 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ojejku 03.10.13, 21:54 jesteś nową wersją trolla? weź_się wersja beta? tak czy inaczej muzyką się podzielę, a co prosz: www.youtube.com/watch?v=ujIbpt-CCTY www.youtube.com/watch?v=hhccIfevjCU www.youtube.com/watch?v=5oft4KNJnZA www.youtube.com/watch?v=DYw6ROOa3tw www.youtube.com/watch?v=IlQCybfY8To www.youtube.com/watch?v=twICykaRRvY www.youtube.com/watch?v=TGqU7arOknQ www.youtube.com/watch?v=wd1-HM234DE www.youtube.com/watch?v=r7b-U5wSEfk www.youtube.com/watch?v=tg6UWYlKSGM www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI www.youtube.com/watch?v=UrztWCwKTac www.youtube.com/watch?v=Z_w0VJCmmZE www.youtube.com/watch?v=ljjJ0IpKFuU www.youtube.com/watch?v=aKHzIp8CENU Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 22:03 piataziuta napisała: > jesteś nową wersją trolla? Dla Ciebie mogę stać się nawet Ziutą :) > weź_się wersja beta? Nie, to tylko Przemysł -`@'- > tak czy inaczej muzyką się podzielę, a co > prosz: > www.youtube.com/watch?v=ujIbpt-CCTY > www.youtube.com/watch?v=hhccIfevjCU > www.youtube.com/watch?v=5oft4KNJnZA > www.youtube.com/watch?v=DYw6ROOa3tw > www.youtube.com/watch?v=IlQCybfY8To > www.youtube.com/watch?v=twICykaRRvY > www.youtube.com/watch?v=TGqU7arOknQ > www.youtube.com/watch?v=wd1-HM234DE > www.youtube.com/watch?v=r7b-U5wSEfk > www.youtube.com/watch?v=tg6UWYlKSGM > www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI > www.youtube.com/watch?v=UrztWCwKTac > www.youtube.com/watch?v=Z_w0VJCmmZE > www.youtube.com/watch?v=ljjJ0IpKFuU > www.youtube.com/watch?v=aKHzIp8CENU Już zamieszczam na blogu. Dzięki, Siostra -`@'- Twoje zdrówko ! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ojejku 03.10.13, 22:08 muszę przyznać, że masz teraz fantastyczną muzykę na blogu Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 23:34 piataziuta napisała: > muszę przyznać, że masz teraz fantastyczną muzykę na blogu Dzięki. :) Mam zamiar pierwszą na liście muzę umieszczać w głównym okienku, ale nie mogę oderwać oczu i uszu od Sylwii :o/ Może jutro. :) Odpowiedz Link Zgłoś
1borgia Re: ojejku 03.10.13, 23:37 nie chwalcie dnia przed zachodem slonca. borgia cezary Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: ojejku 03.10.13, 15:37 Są, ale jest ta przerwa. Nie wiem po co, ale jest. I zaleca się, żeby była. Nie słyszałam, żeby ktoś brał non stop przez 10lat bez przerw. Natomiast słyszałam o pigułce, która nie wymaga stosowania przerw i cała krucjata przeciwko niej była. I krucjata nie dotyczyła zdrowotnych przeciwwskazań, bo żadnej szkodliwości większej niż inne nie wykazano, tylko właśnie, że to nienaturalne i w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 15:56 berta-death napisała: > Są, ale jest ta przerwa. Nie wiem po co, ale jest. I zaleca się, żeby była. Nie > słyszałam, żeby ktoś brał non stop przez 10lat bez przerw. Natomiast słyszałam > o pigułce, która nie wymaga stosowania przerw i cała krucjata przeciwko niej b > yła. I krucjata nie dotyczyła zdrowotnych przeciwwskazań, bo żadnej szkodliwośc > i większej niż inne nie wykazano, tylko właśnie, że to nienaturalne i w ogóle. Zwolennicy tzw. praw naturalnych ? Top w sumie bardzo interesująca sprawa, bo Natura zdaje się wyraźnie podpowiadać facetom, że dziewczynki w wieku 12-13 lat mogą zostać matkami zdrowych dzieci. Czy coś znowu poplątałem ? Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: ojejku 03.10.13, 17:55 > bo Natura zdaje się wyraźnie podpowiadać facetom, > że dziewczynki w wieku 12-13 lat mogą zostać matkami > zdrowych dzieci. Czy coś znowu poplątałem ? Panie w wieku lat 50 też mogą zostać matkami. I natura też chyba to podpowiada, czy tym razem ja coś poplątałam? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 18:09 berta-death napisała: > > bo Natura zdaje się wyraźnie podpowiadać facetom, > > że dziewczynki w wieku 12-13 lat mogą zostać matkami > > zdrowych dzieci. Czy coś znowu poplątałem ? > > Panie w wieku lat 50 też mogą zostać matkami. I natura też chyba to podpowiada, > czy tym razem ja coś poplątałam? Nie w tym rzecz do kiedy, ale od kiedy Natura zezwala. I teraz, jeśli obrońcy praw naturalnych chcą być konsekwentni, to niestety, ale są w niezłej pułapce. Ok., mala dziewczynka, która miesiączkuje, ale nie ma jeszcze piersi, matka raczej nie powinna zostawać, ale to przecież nie reguła, tak ? No właśnie. Władysław Jagiełło na ten przykład ożenił się z dwunastoletnią dziewczynką, fakt dzieci z nią spłodził potem. Ale znowu ożenił się z dziewczynką 16 lat, a dziecko urodziło się po roku. Mnie nie trzeba przekonywać, ze to bez sensu, poślubiać taką młoda dziewczynę, ale Natura ma inne zdanie na ten temat, pewnie dlatego, ze ma w sumie różne od moich cele. Mówię tylko o niekonsekwencji obrońców praw naturalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ojejku 03.10.13, 18:46 biorę hormony od 7 lat i każdy ginekolog mnie zapewniał, że nie trzeba robić żadnej przerwy Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ojejku 03.10.13, 18:49 a niektórzy wręcz mówili, że to kobiety czują potrzebę zrobienia sobie przerwy na okres, która do niczego, poza wrażeniami psychicznymi, nie jest im potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 19:07 piataziuta napisała: > a niektórzy wręcz mówili, że to kobiety czują potrzebę zrobienia sobie przerwy > na okres, która do niczego, poza wrażeniami psychicznymi, nie jest im potrzebna Ciekawa rzecz. Bo weź na ten przykład to pod rozwagę, że nie jeden mężczyzna by chciał mieć takie doświadczenie, ma się rozumieć jednorazowo. Co to za filozof, który sam wszystkiego nie przeżył na własnej skórze, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: ojejku 03.10.13, 21:18 Ciekawa rzecz. Bo weź na ten przykład to pod rozwagę, > że nie jeden mężczyzna by chciał mieć takie doświadczenie, > ma się rozumieć jednorazowo. Ale, że mieć okres? Żadne to przeżycie. Zamiast zwykłej wydzeliny, leci krwista i czasem brzuch boli jak przed sraczką. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 21:23 piataziuta napisała: > Ciekawa rzecz. Bo weź na ten przykład to pod rozwagę, > > że nie jeden mężczyzna by chciał mieć takie doświadczenie, > > ma się rozumieć jednorazowo. > > Ale, że mieć okres? Dokładnie. > Żadne to przeżycie. Zamiast zwykłej wydzeliny, Zwykłej ? :o/ > leci krwista i czasem brzuch bol > i jak przed sraczką. Hmm..., chyba wiem już prawie wszystko, ale mimo to, bym chciał to przeżyć choć z raz :o/ Jestem filozofem amatorem, też psychologiem radioamatorem. Bym chciał to wiedzieć i tyle. Tak na wszelki wyp.adek, gdybym się miał na nowo narodzić jako kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 19:05 piataziuta napisała: > biorę hormony od 7 lat > i każdy ginekolog mnie zapewniał, że nie trzeba robić żadnej przerwy No ale sama mówiłaś, że to jednak ulga, mimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: ojejku 03.10.13, 21:25 piataziuta napisała: > no bo ja ją czuję :P Czyli ten w sumie weterynarz jednak się mylił, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 13:23 mm969696 napisała: > hahaha! Zauważyłam ze ludzie często powtarzają teksty z rożnych demotywatorów i > zawsze twierdzą że sami to wymyślili. ja nie twierdzę napisałam, że dowiedziałam się dzisiaj z fejsbuka :D Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 13:24 i nie widziałam obrazka! mój nauczyciel od muzyki tak napisał :D Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 15:39 piataziuta napisała: > i nie widziałam obrazka! > mój nauczyciel od muzyki tak napisał :D Grasz na jakimś instrumencie muzycznym ? Można wiedzieć na jakim ? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 15:46 piataziuta napisała: > na strunach głosowych se grywam Szkoda, że tylko na głosowych, ale co by nie mówić o kobietach, wydają miłe uszom dźwięki. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 13:22 torty to nie moje smaki, ale sprawdzę czy nie mam gdzieś niedokończonych czipsów :D dobra, kłamałam, to niemożliwe (znaleźć u mnie NIEDOKOŃCZONE czipsy) :P Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: 5 powodów 02.10.13, 13:50 Też o chipsach Dzien swira (2002).???? Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya Re: 5 powodów 02.10.13, 14:11 Ja też. Jak go oglądam, czuję, że jest w tym kraju ktoś, kto mnie rozumie. Poszłabym z Koterskim na wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 15:48 magadanskaya napisał(a): > Ja też. Jak go oglądam, czuję, że jest w tym kraju ktoś, kto mnie rozumie. > Poszłabym z Koterskim na wódkę. Ja raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 15:45 berta-death napisała: > Też o chipsach Czy kobiety lecą na facetów ze świrem ? Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya Re: 5 powodów 02.10.13, 13:59 Dokładnie na to samo cierpię...Może jakaś grupa wsparcia, czoo? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 14:12 >Może jakaś grupa wsparcia, czoo? a będziemy jeść czipsy i pić wino? :P Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: 5 powodów 02.10.13, 14:21 To świetny sposób na spedzanie wolnego czasu. :D Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 15:49 wersja_robocza napisała: > To świetny sposób na spedzanie wolnego czasu. :D Jak Was sobie dziewczyny tak słucham, to od razu mi się jakoś lepiej zrobiło na duszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 03.10.13, 00:52 wersja_robocza napisała: > Oooo kolejna fanka czipsów? :P Nie jestem fanem chipisów, jeśli do mnie piszesz. Był post przyklejony do mojego. Sorry, jeśli to jakieś nieporozumienie. Ok., coś bym zajarał mocniejszego, zwłaszcza przed rozmową z kobietą, taki mały do.ping. Z facetami szkoda mi się osłabiać. No chyba .że z kapłanami, tej przyjemności nigdy sobie nie odmówię. :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 02.10.13, 14:24 No i wyszło szydło z worka jak spore ma ziuta pojęcie o takich obrazkach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 15:24 piataziuta napisała: > dzisiaj się dowiedziałam, że żeby znaleźć wewnętrzny spokój trzeba dokończyć to > co się zaczęło > mam w domu dwie nieskończone butelki wina Szkoda, że nie mieszkamy w tym samym bloku :) Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya Re: 5 powodów 02.10.13, 14:01 Mój jest dobry. Mam zajebisty płaszcz stylizowany na rosyjski mundur z czasów caratu i czapkę z uszami misia. Mam dziś też staż w bardzo fajnym miejscu i już cieszę się, że tam idę. Ale generalnie, to też mi się nic nie chce. Nawet na spotkanie forumowe nie chce mi się iść :( A potę będem żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: 5 powodów 02.10.13, 14:27 piataziuta napisała: > nie lepiej iść niż żałować? Ale po co iść, skoro i tak jest źle. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 14:34 do piątku jeszcze dużo czasu, jest szansa że się do tego czasu humor niektórym poprawi albo poprawi, zepsuje i znowu poprawi :D Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: 5 powodów 02.10.13, 14:35 Ja stawiam na to, że się pogorszy. Jak narzekać, to narzekać! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: 5 powodów 02.10.13, 14:35 tak rozdarłam mordę na jedną klasę, :~[] że dotąd boli mnie gardło oraz self-esteem. ale teraz już będzie tylko lepiej. jadę do lasu. :~) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 14:45 ćwicz oddychanie (i krzyczenie) z przepony np: połóż się na krzesłach brzuchem do dołu, tak żeby brzuch opierał się o siedzisko niech ktoś ci usiądzie na pupie i oddychaj głęboko, poczujesz mięśnie przepony weź głęboki wdech i spróbuj pokrzyczeć :D jak opanujesz wydawanie dźwięków w ten sposób, nigdy cię więcej gardło nie zaboli klasę za to będą bolały uszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: 5 powodów 02.10.13, 14:52 niby powinnam to umieć, przez lata grałam na instrumencie dętym... ale w szale emocji darłam się jak stare gacie! Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie tez zaraz bede 02.10.13, 14:39 tez chyba zaraz bede miec okres bo mnie brzuszek boli. chyba ze gazy mi sie zebraly bo pilem ptysia. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.magdalenka Re: 5 powodów 02.10.13, 15:10 rano rzeczywiście nie było zbyt fajnie bo zimno ;/ ale później to było wręcz gorąco :D Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: 5 powodów 02.10.13, 15:52 To naprawdę dziwne ale nie potrafię podać pięciu powodów dla których ten dzień jest zły, no ale gdybyś mnie wczoraj spytała to dostałabyś jeszcze pięć w promocji. Jednakże dzień się jeszcze nie skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 16:05 to na pewno dlatego, że wczoraj był wtorek, dzisiaj jest środa, a jutro będzie czwartek :D Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: 5 powodów 02.10.13, 16:19 Jest zimno w ch...olerę, jutro czeka mnie podróż moim ukochanym pkp, a dwa kolejne dni to wizyty u dentysty... A dwa dni temu dowiedziałam się, że mój związek przechodzi kryzys o_O Wystarczy, żeby co najmniej cały tydzień był "udany". Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 16:25 light_in_august napisała: > Jest zimno w ch...olerę, jutro czeka mnie podróż moim ukochanym pkp, a dwa kole > jne dni to wizyty u dentysty... A dwa dni temu dowiedziałam się, że mój związek > przechodzi kryzys o_O Wystarczy, żeby co najmniej cały tydzień był "udany". Kryzys jakiego rodzaju, jeśli można wiedzieć ? Jestem psychologiem radioamatorem, może coś pomogę... man.69 Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: 5 powodów 02.10.13, 17:07 mandragora.69 napisał: > Kryzys jakiego rodzaju, jeśli można wiedzieć ? > Jestem psychologiem radioamatorem, może coś pomogę... Dobry człowiek, amator, ale ze szczerą chęcią pomocy. A odpowiedzialność za skutki ewentualnej powocy bierzesz? Jesteś ubezpieczony? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 17:09 stokrotka_a napisała: > mandragora.69 napisał: > > > Kryzys jakiego rodzaju, jeśli można wiedzieć ? > > Jestem psychologiem radioamatorem, może coś pomogę... > > Dobry człowiek, amator, ale ze szczerą chęcią pomocy. A odpowiedzialność za sku > tki ewentualnej powocy bierzesz? Jesteś ubezpieczony? A Ty o co właściwie się boisz ? Bo chyba nie o mnie, tak ? man.69 Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: 5 powodów 02.10.13, 17:34 mandragora.69 napisał: > A Ty o co właściwie się boisz ? > Bo chyba nie o mnie, tak ? No pewnie, że nie o ciebie. Raczej o skutki działalności "ginekologa-amatora". Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 17:45 stokrotka_a napisała: > mandragora.69 napisał: > > > A Ty o co właściwie się boisz ? > > Bo chyba nie o mnie, tak ? > > No pewnie, że nie o ciebie. Raczej o skutki działalności "ginekologa-amatora". Nie ginekologa (swoją drogą to nie mam pojęcia, jak normalna dziewczyna może chodzić do faceta ginekologa) lecz psychologa. To jest moim zdaniem poważna różnica. man.69 Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: 5 powodów 02.10.13, 17:51 mandragora.69 napisał: > Nie ginekologa (swoją drogą to nie mam pojęcia, jak normalna > dziewczyna może chodzić do faceta ginekologa) lecz psychologa. > To jest moim zdaniem poważna różnica. No popatrz, a ja myślałam, że napisałeś "ginekologa". ;-) Nie czaisz sarkazmu? A różnica pomiędzy ginekologiem jest wg ciebie taka, że ginekolog musi mieć uprawnienia do wykonywania swojej pracy a psycholog może sam sobie uprawnienia nadać? Poza tym nie rozumiem, co płeć lekarza ma do normalności dziewczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 18:29 stokrotka_a napisała: > mandragora.69 napisał: > > > Nie ginekologa (swoją drogą to nie mam pojęcia, jak normalna > > dziewczyna może chodzić do faceta ginekologa) lecz psychologa. > > To jest moim zdaniem poważna różnica. > > No popatrz, a ja myślałam, że napisałeś "ginekologa". ;-) Nie czaisz sarkazmu? > A różnica pomiędzy ginekologiem jest wg ciebie taka, że ginekolog musi mieć upr > awnienia do wykonywania swojej pracy a psycholog może sam sobie uprawnienia nad > ać? A co dają uprawnienia ? Nieomylność bezwzględną, czy ubezpieczenie od odpowiedzialności na papierze ? > > Poza tym nie rozumiem, co płeć lekarza ma do normalności dziewczyn. Zdaje nie znasz mężczyzn. Nie raz, nie dwa żałowałem, ze nie poszedłem na ginekologię. By był taki pożytek między innymi, że z uśmiechem na ustach bym chadzał do pracy :) man.69 Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: 5 powodów 02.10.13, 18:54 oj tak ,zwłaszcza lecząc wszelkiego rodzaju grzybice.Istna radość:) Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 19:01 simply_z napisała: > oj tak ,zwłaszcza lecząc wszelkiego rodzaju grzybice.Istna radość:) A jednak, co by o grzybach nie sądzić. Jak Ci się zdaje, czy jaś i Małgosia lubili zbierać grzyby ? Chcesz może przekonywać mężczyznę, że nawet jeśli coś czuje, to nic nie czuje, patrząc na piękne obrazy samego Stwórcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 19:11 six_a napisała: > zmiana nicka pomogła? > chyba nie bardzo. To raczej jest na odwrót, coś mi pomogło, po czym nastąpiła zmiana nicka :) A Ty co, lewą nóżką wstałaś z wyrka ? W czym więc problem ? :o/ man.69 Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: 5 powodów 02.10.13, 19:26 > To raczej jest na odwrót, coś mi pomogło, > po czym nastąpiła zmiana nicka :) ach jo, trudne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 20:20 six_a napisała: > > To raczej jest na odwrót, coś mi pomogło, > > po czym nastąpiła zmiana nicka :) > ach jo, trudne sprawy. Dla Ciebie chyba tak. Możesz mi powiedzieć, z jakiego powodu się mną zainteresowałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: 5 powodów 02.10.13, 22:44 > > zmiana nicka pomogła? > > chyba nie bardzo. > > To raczej jest na odwrót, coś mi pomogło, > po czym nastąpiła zmiana nicka :) Nie gadaj, że klon jesteś a nie nowy forumowicz. Bo zgaśnie ostatnia iskierka nadziei na nową krew na FK. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 22:47 berta-death napisała: > > > zmiana nicka pomogła? > > > chyba nie bardzo. > > > > To raczej jest na odwrót, coś mi pomogło, > > po czym nastąpiła zmiana nicka :) > > Nie gadaj, że klon jesteś a nie nowy forumowicz. Bo zgaśnie ostatnia iskierka n > adziei na nową krew na FK. W sumie jestem tu świeżaczek, a w każdym razie na kobietach się prawie zupełnie nie znam. Zwykle wybierałem formy religijne, bo mam tu największe doświadczenie, ale tam mnie zbanowali doszczętnie, tu w sumie to samo, ale przynajmniej na koniec zrozumiałem, co jest w życiu ważne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 03.10.13, 11:56 ale przynajmniej na koniec > zrozumiałem, co jest w życiu ważne. > :) i co jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 03.10.13, 12:08 piataziuta napisała: > ale przynajmniej na koniec > > zrozumiałem, co jest w życiu ważne. > > :) > > i co jest? Po pierwsze rozum, a po drugie miłość. To są owe dwa drzewa z Raju. Rozum to są owoce z drzewa poznania, a miłość jest owocem z drzewa pięknej baji-idei. Tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 22:42 > zmiana nicka pomogła? > chyba nie bardzo. kto to :>?? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 22:49 piataziuta napisała: > > zmiana nicka pomogła? > > chyba nie bardzo. > > kto to :>?? Przemysł.rad W sumie Tomek Zasada, ale nie ufam za bardzo tym wpisom w dowody osobiste :o/ Taka moja natura. :) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: 5 powodów 03.10.13, 08:31 mandragora.69 napisał: (...) Przemysl, to ty? Pisz na Berdyczów! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 03.10.13, 09:24 stokrotka_a napisała: > mandragora.69 napisał: > > (...) > > Przemysl, to ty? Pisz na Berdyczów! ;-) Patrz, a jednak list doszedł... :) Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: 5 powodów 02.10.13, 18:20 A dziękuję, ale internetowym psychologom nie zawierzam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 18:31 light_in_august napisała: > A dziękuję, ale internetowym psychologom nie zawierzam ;) A psychologom w ogóle ? Bo ja jeśli już, to tylko facetom. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 17:04 ja na niespodziewane kryzysy polecam nagłe odwroty Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: 5 powodów 02.10.13, 18:21 Ale że co? Trzasnąć drzwiami? No nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 18:32 light_in_august napisała: > Ale że co? Trzasnąć drzwiami? No nie wiem... Nagły odwrót nie jest zły, zwłaszcza jak się szykuje pewna porażka. man.69 Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 03.10.13, 00:48 piataziuta napisała: > coś w tym rodzaju Jest tak Księga. Jest ponoć taki grzech. Są ponoć Dyjabły i Anioły. Gdybym musiał postawić życie, bym postawił na to, że jesteś Aniołem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 02.10.13, 19:35 Nie. Raczej z powściągliwym uśmiechem oznajmić, iż w takim razie dajesz panu czas na zastanowienie co dalej, zabrać uprzednio spakowane walizki i ewakuować się w jakieś przyjemne miejsce. Następnie robić to wszystko to czego odmawiałaś sobie będąc w związku, imprezować, odnawiać stare kontakty i bez żalu przygotowywać się do opcji, że być może zaraz będziesz rozpoczynać życie od nowa. I nie dzwonić, nie sprawdzać, nie myśleć zbyt wiele. Płakać też będziesz później. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: 5 powodów 02.10.13, 20:30 Przykro mi droga Ziutko ale nie ma ani jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 20:37 mila2712 napisała: > Przykro mi droga Ziutko ale nie ma ani jednego. Dlaczego Ci przykro ? Szkoda Ci dziewczyny, czy chcesz jej po przyjacielsku dokopać ? :o/ man.69 Ps. Ciesz się, póki nie przyjdą gorsze dni i chudsze lata. A potem jeśli do psychologa, to tylko do faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: 5 powodów 02.10.13, 20:44 Oj takie powiedzonko....bez złych zamiarów. Dziękuję za radę...mam kolegę psychologa, wizyty będą darmowe :P Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 20:47 mila2712 napisała: > Oj takie powiedzonko....bez złych zamiarów. Ok., coś misię widać przywidziało. Sorry. > Dziękuję za radę...mam kolegę psychologa, wizyty będą darmowe :P Pozdrów ode mnie kolegę, jakby co :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: 5 powodów 02.10.13, 22:13 piataziuta napisała: > kto zacznie? ponieważ widze, że wątek siem już nie rozwija jako prawdzawy mężc\yzna pozwolę sobie zakończyć: dla niektórych szkalnka jest do połowy pełna dla innych do połowy pełna....a dla innych musi być czysta i wypita.....dziękuję i dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora.69 Re: 5 powodów 02.10.13, 22:17 mariuszg2 napisał: > piataziuta napisała: > > kto zacznie? > > ponieważ widze, że wątek siem już nie rozwija jako prawdzawy mężc\yzna pozwolę > sobie zakończyć: Brat, spoko, Ziuita ma jeszcze tysiące innych pomyslów, tak coś mi się zdaje. A i ten wątek nie jest jeszcze zupełnie martwy, sam jesteś tego najlepszym dowodem :) > dla niektórych szkalnka jest do połowy pełna dla innych do połowy pełna....a dl > a innych musi być czysta i wypita.....dziękuję i dobranoc Twoje zdrówko ! mandrag.69 Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: 5 powodów 02.10.13, 22:50 przez pierd..ne pytanie "czy karmisz" - nie głodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: 5 powodów 02.10.13, 22:53 Jadzia!!!! No i jakkkkk????? już? jest ? szczęśliwa? Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: 5 powodów 03.10.13, 06:56 mariuszg2 napisał: > Jadzia!!!! No i jakkkkk????? już? jest ? szczęśliwa? jest, jest :) 6 tyg za wcześnie, bo prawie że wysłała mnie na drugi świat, ale ona cała zdrowa i piękna :) ja bardzo szczęśliwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: 5 powodów 03.10.13, 08:09 u mnie powód jest codziennie ten sam . lopez junior dostał dwóje albo uwagę, albo czegoś zapomniał , albo nie może pomnożyć sprytnie 2200x15. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 03.10.13, 12:01 bo szkoła jest gupia daj juniorowi korki z mnożenia a uwagami się nie przejmuj, bo dziecko z temperamentem to zdrowy objaw najgorsze są te grzeczne uległe i pozbawione indywidualności dzieci, co nigdy nie będą samodzielnie myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: 5 powodów 03.10.13, 17:22 piataziuta napisała: > bo dziecko z temperamentem to zdrowy objaw > najgorsze są te grzeczne uległe i pozbawione indywidualności dzieci, co nigdy n > ie będą samodzielnie myśleć a ja tam lubie kobiety grzeczne i ulegle co niby nie umią samodzielnie myśleć.... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 03.10.13, 18:57 znowu Ci się gust zmienił Mariuszku? ostatnio kochałeś się w Siksie Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: 5 powodów 03.10.13, 19:28 piataziuta napisała: > znowu Ci się gust zmienił Mariuszku? > ostatnio kochałeś się w Siksie Ziuciu miła...nadal się kocham w Siksie ale nie liczę się dla niej...wogle nie zwraca na mnie uwagi.....ma tylu fajniejszych wielbicieli....nawet kalllka już do mnie nie pisze ....:( Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 03.10.13, 21:57 a widziałeś to: forum.gazeta.pl/forum/w,16,146883866,146888298,Re_Spotkanie_forumowe_Warszawa_4_pazdziernika.html? potraktuj to jako gruby komplement :P btw idziesz jutro na piwo z forumkami? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: 5 powodów 03.10.13, 22:07 piataziuta napisała: > btw idziesz jutro na piwo z forumkami? jak wiesz piję tylko wódkę...lub soczek pomidorowych z pieprzem.... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 03.10.13, 22:09 idziesz jutro na wódkę lub sok pomidorowy z pieprzem, z forumkami? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: 5 powodów 03.10.13, 22:17 mówiłem już że kocham Siksę tak? skąd mogę wiedzieć, czy znowu będzie się zajmować jakąś pieprzoną spedycją? nie znam się na spedycji...wogle się nie znam na czymkolwiek...a tak naprawdę to mam szynobus o 19:53.... Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: 5 powodów 04.10.13, 10:12 czyli sie nie spotkamy, bo ja dopiero ruszam zza prymasa o dziwietnastej. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: 5 powodów 05.10.13, 21:26 System nauczania jest zły, materiał jest zły, nauczyciele są za słabi pedagogicznie i ogólnie słabi po każdym względem(co nie dziwi w sumie, biorąc pod uwagę renomę zawodu i płace), i wOGLE wszystko jest złe. W skrócie: w szkołach na wszystkich stopniach w skandaliczny sposób promowane są postawy nieprzydatne, a wręcz przeszkadzające w życiu i pracy: uległość, bierność, schematyczne myślenie, wtórność i podporządkowanie. Nauczycielki są niedoszkolone, sfrustrowane, kierujące się zdecydowanie bardziej prywatą niż zawodowstwem. Materiał w szkołach nie przygotowuje do niczego: ani do studiów, ani do pracy, ani do życia. Nie zasiewa kultury, nie wzbogaca o wartościową wiedzę ogólną ani w ogóle niczego nie robi, a już na pewno nie pomaga ukierunkować się młodej, nie wiedzącej co może robić w życiu osobie. Wszelkie przejawy indywidualności są konsekwentnie zabijane w zarodku i nie mają szansy bytu, nie wspominając o rozwoju. Co by nie być gołosłowną, pisemna matura z polskiego, oceniana jest według bardzo szczegółowego klucza: jeśli uczeń po przeczytaniu lektury wypisze wszystkie oklepane mądrości, które uprzednio wypunktowały stare-kwoki-panie-polonistki, zda maturę na piątkę. Jeżeli ,omujbosze, uczeń ma jednak na dany temat coś innego do powiedzenia, to nawet jeśli pięknie potrafi się posługiwać polszczyzną pisaną i pisze na temat, matury nie zda zbyt dobrze. Oklepany bełkot być musi, jeśli bełkotu się nie napisze, nie dostanie się punktów. Co do dzieci, bo przypuszczam, że najbardziej Cię chwilowo ten temat interesuje, czy słyszałeś może od syna: "Nie lubię matematyki." "A dlaczego?" "Bo pani od matmy jest głupia."? Jeśli tak, to raczej na 90% syn ma rację. Często, przyczyną niepowodzeń w nauce z danego przedmiotu u dziecka, jest brak kompetencji pedagogicznych nauczyciela, jego nudny sposób prowadzenia zajęć, lub jego prywatne sympatie i antypatie, które nie powinny mieć prawa bytu. Często wystarczy zmiana tego nauczyciela i okazuje się, że dziecko sobie z matematyki jednak nieźle radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: 5 powodów 07.10.13, 11:09 tak ziutka opis jest bardzo adekwatny. hodowla bezrobotnych cieląt przez niedorżnięte krypto zakonnice. Odpowiedz Link Zgłoś