07.11.13, 20:55
Czy są osoby, niekoniecznie będące wzorem urody, które podobają wam się tak, że ciężko oderwać od nich oczy? Pytam, bo obejrzałam nowy serial z Elizabeth Moss - o ile w stylizacji na lata 60-te w Mad Men czasami patrzeć na nią nie mogę (poza tym ruda i blondyna skutecznie kradną show), o tyle w wersji współczesnej jest urzekająca, chociaż tak naprawdę urodę ma dosyć przeciętną. Drugą taką kobietą jet Olga Frycz, która z tego co zauważyłam jest określana jako paskudna lub śliczna - ja jestem z tej drugiej frakcji. Z facetów Diego Luna przychodzi mi na myśl.
Obserwuj wątek
    • gree.nka Re: Uroda 07.11.13, 20:58
      nie wiem o czym mówisz :)
      • sl.13 Re: Uroda 07.11.13, 21:00
        Że ktoś nie jest piękny, ale bardzo podoba ci się z wyglądu, lubisz na niego/nią patrzeć.:)
        • kontonaszybko Re: Uroda 07.11.13, 23:09
          Kirsten Dust, Alan Rickman
    • tymon99 Re: Uroda 07.11.13, 21:07
      owszem, z wiekiem jakby coraz częściej.
      • sl.13 Re: Uroda 07.11.13, 21:11
        Znaczy, że to kwestia starzenia się? Cholera...
        • simply_z Re: Uroda 07.11.13, 21:16
          moja kolezanka ma fotę z diego i nawet fajnie wygląda (diego).
          • sl.13 Re: Uroda 07.11.13, 22:04
            No bo na fajnie wygląda, sympatycznie, ale ciężko go nazwać ideałem męskiej urody.
        • tymon99 Re: Uroda 07.11.13, 21:20
          sl.13 napisała:

> Znaczy, że to kwestia starzenia się? Cholera...

albo dojrzewania. kwestia nazewnicza czysto.
          • sl.13 Re: Uroda 07.11.13, 22:03
            Masz rację, szklanka w połowie pełna.:)
    • six_a Re: Uroda 07.11.13, 21:13
      toni collette
      holly hunter
      renee zellweger

a z panów pewnie też bym kilku znalazła, ale tak na szybko to mój nowy hiroł ray donovan, czyli liev schreiber.
      • nolus Re: Uroda 07.11.13, 21:22
        Nikt mi nie przychodził do głowy,a tu renee zellweger.

No właśnie renee...Co ona zrobiła ze swoją twarzą.Kiedyś mialam zastrzezenia do jej oczu,ale porownujac do najnowszych zdjec po korekcie powiek stwierdzam,ze to wlasnie te oczy sprawiały,ze byla niepowtarzalna :( Nie zawsze ingerencja chirurga jest korzystna...To przykre,ze ludzie chca zatracic swoje naturalne rysy,aby wygladac jak "Ms nobody".Zawsze lubilam patrzec na renee w filmach...
        • sl.13 Re: Uroda 07.11.13, 22:03
          To u mnie Christina Ricci, ale kiedyś, bo chyba też trochę poprawiła. A uwielbiałam ją z odsłoniętym, wysokim czołem i czarnymi włosami.
      • sl.13 Re: Uroda 07.11.13, 22:06
        Colette ma coś w sobie, racja. Z facetów nie wiem, czy można Cassella dać, bo on niby nie klasycznie przystojny, ale wysoki, męski, seksowny, więc chyba się nie kwalifikuje.
    • rekreativa Re: Uroda 07.11.13, 21:18
      Uwielbiam patrzeć na Tildę Swinton. "Orlanda" obejrzałam chyba z 15 razy.
      A z facetów to Gael Garcia Bernal - jak sie przyjrzeć z bliska to w sumie brzydactwo z kaczym dziubkiem, ale wszystkie filmy z nim oglądam.
    • berta-death Re: Uroda 07.11.13, 21:18
      Kobiet to ja z wyglądu nie lubię. Jak są brzydkie to oczywiste bo brzydkie i nie ma się co podobać a jak są ładne, to mnie szlag trafia, że ładniejsze niż ja. No taki atawizm jakiś.
      Ale jakbym musiała jakąś wybrać to Raluca Radulescu.
    • ursyda Re: Uroda 07.11.13, 21:44
      Willem Dafoe
      Steven Tyler
      Freddie Mercury
      Holly Hunter
      Dustin Hoffman
      Meryl Streep
      Więcej grzechów nie pamiętam
      • paco_lopez Re: Uroda 16.11.13, 18:46

Ula, ziuta, wersja robocza, mario
        • ursyda Re: Uroda 18.11.13, 18:24
          o ekskuza, ja jestem wzorem urody!
          • paco_lopez Re: Uroda 18.11.13, 21:50
            pronto
    • kama265 Re: Uroda 07.11.13, 22:05
      Julianne Moore
      niektórzy mówią, że brzydka - dla mnie piękna nawet w charakteryzacji w nowej wersji Carrie ;)
      • sl.13 Re: Uroda 07.11.13, 22:08
        Mnie denerwuje to, w jaki sposób ona się śmieje, przynajmniej w filmach. Poza tym zawsze chciałam mieć rude włosy i piegi.:)
      • simply_z Re: Uroda 07.11.13, 22:11
        nie no julianne jest atrakcyjna ,z takich brzydali to na pewno depardieu ,fajny jest też rudzielec z harrego pottera.
        • sl.13 Re: Uroda 07.11.13, 22:16
          Serio lubisz patrzeć na Depardieu?:)
          • simply_z Re: Uroda 07.11.13, 23:38
            W zielonej karcie był uroczy:)
    • nudzimisie_strasznie Re: Uroda 07.11.13, 22:14
      Liam Neeson - zawsze, wszędzie, twarz, na którą można patrzeć i patrzeć.
      Cate Blanchett - dokładnie tak samo jak wyżej.
      • sl.13 Re: Uroda 07.11.13, 22:15
        Dla mnie Blanchett jest ładna.:)
        • nudzimisie_strasznie Re: Uroda 07.11.13, 22:16
          sl.13 napisała:

> Dla mnie Blanchett jest ładna.:)

wg mnie jest przepiękna, chociaż klasyczna uroda to nie jest.
        • rekreativa Re: Uroda 07.11.13, 23:10
          Dla mnie jest boska.
    • dziala_nawalony Re: Uroda 07.11.13, 23:36
      poprzestane na paniach, renee zellweger juz ktos wymienil, do niej dalbym susan sarandon i maje komorowską..obie je uwielbiam ogladac i..podobaja mi sie bardzo.
      • sl.13 Re: Uroda 08.11.13, 09:50
        Moim zdaniem Sarandon jest niekontrowersyjnie ładna, na swoje lata wygląda cudownie, nie kwalifikuje się.:)
      • alpepe Re: Uroda 08.11.13, 12:48
        ty chyba nie widziałeś Sarandon, jak była młoda.
    • sl.13 Re: Uroda 15.11.13, 18:21
      Przypomniało mi się - jest taka blogerka Jessica Mercedes. Chociaż uroda nieklasyczna, to bardzo podoba mi się to dziewczę.
      • swinka_finka Re: Uroda 15.11.13, 21:00
        >taka blogerka Jessica Mercedes

żartujesz prawda ?

Tekst linka
        • sl.13 Re: Uroda 16.11.13, 11:42
          Nie. Skoro może się podobać Depardieu...:)
    • eat.clitoristwood To ja nie mam takich. 15.11.13, 21:12
      Nic na to nie poradzę, podobają mi się ci, powszechnie uznawani za "ładnych".
      Aczkolwiek mam skrzywienie. Uśmiech, uzębienie.
      Wspominałem już o diastemie.
      Pamiętam, że ze sto, albo i sto trzynaście lat temu, oglądałem fragment jakiegoś koncertu w paryskiej Olimpii. Występowała jakaś kobieta i facet. Kobieta miała tak niewiarygodnie, nieziemsko piękny uśmiech, że do tej pory mi się szczena nie domyka, na wspomnienie. Niestety, nie wiem, kto to był. :(
      • marguy Re: To ja nie mam takich. 16.11.13, 01:31
        Przypomnij sobie date, moze ja odnajde po tych stu trzynastu latach ;)
        • eat.clitoristwood Re: To ja nie mam takich. 16.11.13, 11:54
          marguy napisała:
          > Przypomnij sobie date, moze ja odnajde po tych stu trzynastu latach ;)

Lata sześćdziesiąte bądź siedemdziesiąte, raczej siedemdziesiąte. To był duet. Facet akompaniuje tej olśniewającej kobiecie na gitarze a ona, bądź oboje, śpiewają, siedząc na krzesłach.
          Ją wyobrażam sobie w dżinsach i szarym swetrze. (Telewizor czarno-biały)
          To wszystko oczywiście opatrzone olbrzymim "chyba".
    • system.tzw.edukacji Re: Uroda 16.11.13, 02:04
      > Czy są osoby, niekoniecznie będące wzorem urody, które podobają wam się tak, że
      > ciężko oderwać od nich oczy? Pytam, bo obejrzałam nowy serial

Wolałbym umrzeć w boleściach niż dojść któregoś dnia do etapu analizowania urody aktorów serialowych.
      • sl.13 Re: Uroda 16.11.13, 11:44
        Dla ciebie pewnie będzie to szokiem, ale nie potrzeba od razu analizy. Po prostu patrzysz i stwierdzasz, ze ktoś ma fajną urodę.
        • system.tzw.edukacji Re: Uroda 16.11.13, 13:09
          > Dla ciebie pewnie będzie to szokiem, ale nie potrzeba od razu analizy. Po prostu
          > patrzysz i stwierdzasz, ze ktoś ma fajną urodę.

Ale już zakładanie o tym wątku na forum można chyba zaliczyć do analizy czy też nie?
          • sl.13 Re: Uroda 16.11.13, 16:18
            Zakładanie wątku na forum = analiza? Serio?
    • katalonja Re: Uroda 17.11.13, 00:38
      Niezwykle pociągający panowie John Malkovich i Gary Oldman. W mojej ocenie im brzydszy facet tym bardziej seksowny.
    • sl.13 Re: Uroda 17.11.13, 16:35
      Ooo, jeszcze Jessica Chastain, zupełnie nie mój typ urody kobiecej, a bardzo przyciąga wzrok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka