Dodaj do ulubionych

Nie obchodzą go już moje uczucia.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 08:59
W miniona niedziele zerwal zemna chlopak.Bylismy ze osba ponad 1,5 roku.Pow.mi ze powodem jest to ze mam za grube nogi i ze poprostu nie jestem ta ktorej on szuka.Szkoda tylko ze tak pozno sie zorientowal :-/
W czwartek mowil ze mnie bardzo kocha a w niedziele ze zrywa.
Za pytalam sie czy bedziemy mogli niedlugo porozmawiac sma na sma o tym wszystkim ze jest mi ta rozmowa bardzo potrzebna bo cierpie dlatego ze go dalej kocham.On pow.ze nie obchodza go juz moje uczucia,ze nie obchodzi to ze go nadal kocham bo on mnie juz nie.Pow.ze niechce zemna juz rozmawiac i jak przyjade po swoje rzeczy to mam je wziac i jechac od razu do domu.
Mowil ze on tez cierpi i serce go boli ale pow.ze musi pocierpiec zeby o mnie zapomniec.
Kocham go nadal bo nie umiem tak ot sie odkochac.Rozumiem zakochac sie w 4 dni ale odkochac?
Vo wy o tym wszystkim myslicie?Jak mam teraz postepowac.
Zostawilam u niego czaske mojego zycia,a odbieram to teraz tak jakby dla niego te 1,5 roku to bylo nic.
Obserwuj wątek
    • Gość: meg Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: 195.205.38.* 11.08.04, 09:04
      moja odpowiedz jest taka: znajdz sobie innego
      natomiast co o tym mysle: wydaje mi sie ze skoro powiedział ze cierpi tez i ze
      chce zapomnieć to chyba musiałas cos nabroic i on o tym sie dowiedział albo cos
      w tym stylu..
      pazdrawiam
      • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 09:10
        wlasnie o to chodzi ze nie nabroilam bo.....nawet nie maialm kiedy poniewaz od miesiaca bylismy non stop razem.dodam jeszcze jedno dosc intymne zwierzenie:z soboty na niedzele spedzilismy wspaniala noc i cala niedziele byl slodki jak cukierek a wieczorem mowi ze zrywa.
        a inny:narazie dam sobie spokoj z facetami.
        • Gość: meg Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: 195.205.38.* 11.08.04, 09:17
          nie wiem...nie byłam z wami...nie znam sytuacji..
          ale moja rada: niby dlaczego masz sobie dac spokój z facetami???
          może warto spróbowac??? wiesz wjechanie komuś na ambicje bardzo w takich
          sytuacjach pomaga:_)...pokaż mu sie z jakimś facetem (nawet kolegą) bedzie
          zazdrosny i wróci z podwiniętym ogonem
          ...ajesli nie to chrzanic facetów
          ja z takiego olewania szczęśliwie sie zakochałam (ta sielanka trwa do dzis:-)
          a myslałam że miłość to nie dla mnie...
          • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 09:23
            nikt nie powiedzial ze zycie bedzie latwe.
            szkoda,ale nie moge mu sie pokazac z innym facetem bo mieszkamy w innych miastach.a zreszta.....jak jest taki cwany to ciekawe kto mu teraz bedzie obiadki gotowal.
            nrazie to przestane sie do niego odzywac,choc to bedzie trudne bo jak pisalam dalej go kocham a potem zobaczymy....zateskni sam sie odezwie.

oj...ja chyba sma w to nie wierze co pisze,chcialabym bym ze tak bylo.
            tesknie........
    • grogreg Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. 11.08.04, 09:15
      Bywa.
      Jest to element zycie, a nie jego koniec. Z czasem to "zblednie".
    • Gość: X Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: 217.153.79.* 11.08.04, 09:31
      Nie chce Cie martwic Gago, ale odkochac mogl sie juz wczesniej, a potem jakos
      czas plynal. Tak powazna decyzje musial podjac wczesniej. Nie zalamuj sie
      jednak, ciezko bedzie, bo to w koncu 1,5 roku, ale czy chcialabys byc z kims
      komu nie odpowiadasz? Nie chce rozmawiac - olej go. Widocznie to nie byl ten:)
      • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 09:35
        wobec tego musze chyba go znienawidzec za to ze 4 dni wczesniej mowi ze kocha!!
        tak sie nie postepuje z nikim bo to boli jeszcze bardziej...
    • Gość: mila Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.icpnet.pl 11.08.04, 09:36
      Za grube nogi - ale ci podał powód. Moim zdaniem facet jest niedojrzały i nie
      warto sobie nim głowy zaprzątać. Znajdx sobie jakiegoś mężczyznę, a nie
      chłopaczka. Powodzenia.
      • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 09:50
        latwo powiedziec.....(znajdz sobie innego)trudniej zrobic.....kocham jego....
      • Gość: kajka Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.chello.pl 11.08.04, 09:58
        Wyglada na to ze juz kogos ma. Faceci najpierw musza sobie kogos upatrzec,
        zaczynaja zdradzac a jak sa tej nowej pewni to koncza ze swoja stara miloscia,
        moze to nastapic w przeciagu jednej doby.
        To sie nazywa manipulacja i dobre ulozenie sobie zycia. Wierz mi dziewczyno z
        takim typkiem nie mialabys lekko. tylko jego zachcianki sie licza nie bierze on
        pod uwage , twoich uczuc, po prostu dupek! wstretny zimny dran i manipulant,
        grube nogi ha ha ha ...widocznie ta nowe ma patyczki . Nonsens! to jest tylko
        pretekst, nie powod.
        • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:03
          moze i pretekst ale jak on mial znalesc sobie inna skoro non-stop byl zemna??
          nie robmy juz z niego takiego drania do konca.
          nie powienien byl sie tak zachowac ale widocznie tacy sa faceci,wykorzystuja i rzucaja!!!!!!!
          a on mysli ze jak mi cos dobinie i ostro powie to ja sie odczepie.ale ja jestem taka dziwna ze wrecz przeciwnie gdyby zemna porozmawial i wszystko wyjasniel to bym sie odczepila................!!!!!!!!!!!!!!
          zaczyna narastac we mnie zlosc na niego!!!!!!
    • Gość: yrr Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:07
      Szczerze mowiac, mam wrazenie ze on chyba kogos sobie znalazl, ze mna dziewczyna
      postapila podobnie, i to nie jest tylko domena facetow. Dzien przed rozstaniem
      byla strasznie slodka i nie wydawalo sie ze cos jest nie tak, nastepnego dnia
      wszystko sie rozsypalo, a to ze kogos miala dowiedzialem sie nieco pozniej,
      takie zdarzenia bardzo bola. Pisalas ze bylas z nim ciagle przez miesiac,
      wychodzil gdzies na dluzej? , bo chyba niemozliwe zebyscie przez miesiac, dzien
      w dzien, godzina w godzine sie widzieli. Pomysl,czy przez jakis czas byl dla
      Ciebie nijaki, wychodzil gdzies i nie mowil gdzie, albo twoim zdaniem cos
      ukrywal, jesli tak, to mozliwe ze kogos ma i teraz chce odejsc od Ciebie, i nie
      wierz mu w to wytlumaczenie bo jest naprawde kretynskie.
      • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:17
        niechce go tlumaczyc ale,on nigdy by mnie nie zdradzil.on nie potrafi klamac w takich sprawach ja bym to wyczula od razu.
        uwazam ze nalezy mi sie szczera rozmowa z nim....
        ale on niechce.........
        ehhhh....boli mnie to.....
        • default Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. 11.08.04, 10:28
          Ale czego niby się spodziewasz po tej szczerej rozmowie? Chłopak definitywnie i
          stanowczo zakończył z Tobą i czepianie się, wyciąganie tłumaczeń, roztrząsanie
          tego wszystkiego nie ma sensu. Czy odszedł do innej, czy odszedł bo mu się
          znudziło, odkochał się - jakie to ma teraz znaczenie. Odszedł i tyle. Koniec,
          kropka. Ból minie. Raptem 1,5 roku byliście razem, co to za okres czasu, tyle
          co nic, przelotna znajomość można powiedzieć.
          • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:47
            a no moze ma znaczenie dla mnie.chce zeby mi pow.prawde czmu sie zemna rozstaje...nawet jesi ma byc bardzo bolesna.dla mnie tlumaczenie ze "musze pocierpiec zeby o tobie zapomniec"to nie tlumaczenie.
            wiec albo rozstaje sie z kims bo sie ma kogos innego i co za tym idzie nie kocha sie juz tej drugiej osoby albo poporstu przestalo sie ja kochac i nie koniecznie sie ma kogs na boku.
            wiec jak ma kogos to niech sie przyzna a nie mi wciska kit.
            jestem uparta i chce poznac prawde.
          • Gość: yrr Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:55
            Moim zdaniem jest spora roznica z jakiego powodu sie odchodzi. Jesli uczucie
            wygaslo bo wygaslo to nie ma sprawy, bylo minelo (kazdy ma prawo kochac i potem
            rpzestac kochac) , natomiast jesli w gre wchodzi zdrada to juz mam troche inne
            podejscie, w tym momencie konczy sie zaufane a rodzi cos w rodzaju nienawisci,
            trudno zostac w takim przypadku dobrymi znajomymi, a napewno przyjaciolmi, jak
            mozna byc przyjacielem skoro takiej osobie sie ufalo, a ona zniszczyla zaufanie.
            O wiele prosciej powrocic do siebie w pierwszym przypadku niz po zdradzie, albo
            rozstaniu z powodu innej osoby. Moze po prostu Twoj byly chce troche czasu, moze
            nie jest pewien czy chce z toba spedzic reszte zycia, moze uczucia jego zaczely
            wygasac, ale o wiele lepiej porozmawiac o tym szczerze, nawet jesli ma bolec, bo
            o wiele przyjemniej wspomina sie osobe szczera niz nieszczera po rozstaniu.
            • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:02
              wiec wlasnie dla mnie jedna z najwazniejszych rzeczy w zyciu jeste szczerosc i...czy zasluguję na ta rozmowe?ja mysle ze tak.

yrr podoba mi sie twoj sposob myslenia.
              • Gość: yrr Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:23
                Moze narazie nie przyciskaj go za bardzo, moze on chce przemyslec to wszystko i
                dopiero wtedy porozmawiac. Ale pamietaj jedno, masz prawo do wyjasnien i domagaj
                sie szczerej rozmowy, nie wiem jakim on jest czlowiekiem, jaki ma charakter i
                trudno powiedziec czy moze odczekaj troche czy probuj odrazu, ale moze lepiej
                odczekac az troche emocje opadna.

"Przeciwieństwem miłości nie jest nienawiść, lecz obojętność.
                A przeciwieństwem życia nie jest śmierć, lecz nie czułość."
                • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:52
                  chyba wyjade na tydzien lub dwa.gory cisza spokoj czas na przemyslenia i on tez bedzie swiadom ze jestem daleko.
                  uwaga uwaga:napisal mi sms-a zupelnie normalnego(jego plan dnia-tak ten sms wyglada)napisal co teraz robi gdzie jest i o ktorej byl wczoraj w domu.jakby mnie to obchodzilo to by mnie to cieszylo a tak to on mi robi zludne nadzieje.
                  odpisalam czy to aby napewno sms do mnie.nie odpisal wiec tzn ze do mnie.

rozszarpane mam mysli.

yrr piekny cytat.
    • Gość: margie Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.kcp.pl / 213.241.45.* 11.08.04, 12:09
      Kobieto!!!! Zabieraj swoje rzeczy i olej kolesia. Nie wierz w bzdury, ze on tez
      cierpi, gowno prawda. Co to za argumrn, ze masz za grube nogi, rece opadaja!!!!
      Nnie otzrezwilo cie to?! Mnie face tez zsoatwil po 1,5 roku, ale mnie nie
      kochal. I to jest argument. Nigdy zreszta nie powiedzial, ze kocha,
      pzrynajmniej nie oszukiwal.... Rozmowa z nim sam na sam nic nie da, wiem z
      doswiadczenia, nie pros o rozmowe, ani o mozliwosc powrotu ani o czas, ze moze
      zmieni zdanie, TO NIC NIE DA. Uwierz mi, wiem, co mowie. Wiem tez ze o boli, ze
      jest ci ciezko, ale pzrejdzie, czas leczy rany. Wiem, ze o slogan, ale naparwde
      dziala. Ja pzrez to pzreszlam wiec mozna o pzrejsc, pzrezyc i zyc dalej, co
      wiecej mozna tez kogos spokac:)) Od 5 miesiecy mam znowu faceta i jak na razie
      wszytsko sie fajnie uklada:)) I ten chyba mnie kocha, a na pewno jes ze mna
      szczesliwy, a o juz bardzo wiele:)) Glowa do gory, bedzie dobrze:)) jakbys
      chciala pogadac: margie@gazeta.pl
      • Gość: mila Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.stacje.agora.pl 11.08.04, 12:27
        Rozstania bolą to prawda, ale jak napisała margie czas leczy rany to działa:)))
        ja rozstałam sie z facetem po trzech latach związku - powód przestał mnie
        kochać "czytaj poznał inną" czy było mi zle?? jasne, okropnie - myslałam że
        swiat sie kończy, że to ja jedyna cierpie, ale kazdy doswiadcza przykrości.
        Moim zdaniem znajdź sobie inne zajęcie nie myśl o nim a i tak jak masz poznac
        nowego kolesia to samo to nadejdzie nawet nie obejrzysz się kiedy tylko otwórz
        sie na innych ludzi i nie dąsaj sie - nie wszyscy robia w trabe:)) Potraktuj
        to rozstanie jako kolejne doświadczenie życiowe:))
        • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 12:57
          wiem ze zapomne,wiem ze to kolejne doswiadczenie
          zyciowe ale minely 3 dni i chyba to do mnie narzie jeszce nie dociera ze juz nie jestesmy razem.
    • Gość: ewa Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 13:23
      witam,
      ostatnio zauwazyłam że 1,5 roku to jest pewna magiczne granica którą mężczyźni
      boją się przekraczać - ja po takim okresie też musiałam bardzo walczyć o swój
      związek bo mój luby stwierdził że czas poszaleć (na pocieszenie powiem ci że
      podał równie absurdalny powód zerwania - nie pozwalam mu palić!!!!!), ja
      zdecydowalam się 'powalczyć' ponieważ uważałam że to miłość mojego życia i...
      udalo się! po miesiącu wrócił z podkulonym ogonkiem:)
      myślę, że w takiej sytuacji mężczyźni, chłopcy :), zaczynają się bać że teraz
      to już nie można będzie szaleć tak jak za 'kawalerskich czasów'. ja uważam że
      każdy ma prawo popełnić błąd i nalezy to uszanować. teraz minął nam już 4 rok i
      jest naprawdę super. oboje mamy bardziej dojrzałe spojrzenie na nasz związek i
      myślę że bardzo duzo zyskaliśmy - oboje ugruntowaliśmy się w naszych uczuciach.
      wiele zaprzyjażnionych par ma tendencję to przechodzenie kryzysowego 1,5-rocza
      (nie wiem jak to napisać :)), jedni z tego wychodzą razem inni osobno.

moja rada dla ciebie jest taka - jeżeli kochasz to walcz. mam nadzieję że się
      uda.

buziaki
      ewa
      • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 14:17
        ewo chce walczyc bo kocham szalenie.tylko powiedz mi jak,jak ty walczylas?dodam ze jest on czlowiekiem bardzo impulsywnym i czasami mowi to czego nie przemysli i jest tez bardzo uparty.zreszta jak ja oboje jestesmy spod znaku koziorozca.
        • Gość: ewa Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 16:52
          ja też jestem koziorożcem :) a on skorpionem!!!!! my to dopiero mamy
          charakterki...

jak walczyłam? powiedziałam mu że go kocham i że może zawsze na mnie liczyć,
          tak jak ci już radzili inni na tym forum wyciagnęłam najlepsze łaszki i tylko w
          nich chodziłam, pisywalismy sobie sms-y ale bez rzadnych cierpkich słów (jak
          dobrzy przyjaciele) i raz na jakiś czas 'zapominalam' odpisać (żeby nie bylo że
          tylko na to czekam caly dzień :) chociaż w rzeczywistosci przyroslam do
          telefonu). wyjechalam do innego miasta do kolezanki i staralam się żeby zawsze
          było głośno gdy do mnie dzwonił (myslał że będę cierpieć w samotności...), poza
          tym mialam super kolezanki które organizowaly mi czas i nie pozwalały się
          rozkleić.
          nie wiedzialam czy uda nam się naprawić nasz związek więc staralam się
          przynajmniej pozostać w przyjaźni i się nie narzucać, wręcz przeciwnie -
          robilam wszystko żeby mu mnie baaaardzo brakowało.
          zrobilam też kilka scen z ktorych nie jestem dumna (nawet go raz ze złości
          pogryzłam :(((.
          musisz poważnie przemysleć jakie błędy mogliście popelnić i postarać się je
          naprawić. powinnaś też porozmawiać z nim o tym, tylko pamietaj jeżeli dojdzie
          do takiej rozmowy rozmawiajcie jak dorosli ludzie - bez krzyku i zrzucania winy
          na drugie - to jest czas by bic się w piersi. nigdy nie ma tak żeby tylko jedna
          strona była winna.

ale pamietaj że on wrócił bo kochał - to jest warunek konieczny!!!

naprawdę mam nadzieję że u was to też jest tylko takie zawirowanie i że
          wszystko będzie ok, wroci z bukietem róż i będziecie żyli długo i szczęśliwie.
          a jeżeli tak się nie stanie no to cóż, ruszaj na łowy!
    • Gość: .................. Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.mad.east.verizon.net 11.08.04, 14:25
      Nie zawracaj sobie glowy z facetem ktory ci mowi ze nie chce byc z toba bo masz
      grube nogi. To po prostu jakas kanalia.

I jeszcze jedno. Nie wierz mu jak ci mowi ze on tez cierpi.
      • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: 62.233.250.* 11.08.04, 16:11
        to wszystko ta cala sytuacja mnie zaczyna meczyc.wiecie co napisal mi
        smsa.takiego zupelnie normalnego.co robi dzis co robil wczoraj o ktorej byl w
        domu i zyczyl mi milego dnia.

zeby to mnie jescze interesowalo to cieszylabym sie z tego smsa a tak to robi
        mi jakies zludne nadzieje ze moze bedzie jeszcze cos z tego. :-
        ((((
        • woodley Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. 11.08.04, 18:48
          Gago jestes bardzo fajna dziewczyna i nie zawracaj sobie nim glowy. Ale jesli
          moge Ci cos poradzic, to tylko moge podpisac sie pod rada jednej z kolezanek -
          wyciagnij najlepsze ciuszki i wygladaj jak najlepiej, nie pokazuj ze cierpisz.
          Jak nie odszedl do innej to jest duza szansa,ze wroci. Pozdrawiam Cie
          serdecznie i czekam na relacje.
          • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:54
            dziekuje za dobre slowa.narazie nic nie zmienai faktu ze cierpie ale wiecie co ide wzac dluga kapiel i dla smaej siebie zrobie sia na cacy :-)

a on ......moze zateskni,ja musze byc silna i sie nie odzywac.

jeszcze raz dziekuje i piszcze dalej,bo naprawde fajnie sie to czyta.
          • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:00
            woodley>>> skad wiesz ze jestem fajna?;-) a ty jestes k czy m? ;-)

tylko zeby zaraz nie wyszlo ze juz kogos szukam poprostu chce wiedziec.
            • woodley Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. 12.08.04, 18:10
              Gago po prostu z Twoich wypowiedzi wydajesz mi sie bardzo sympatyczna
              dziewczyna. Takze jestem dziewczyna ,wiec napisalam to obiektywnie. Pozdrawiam
              Cie , trzymaj sie .
    • Gość: zabka Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: 62.233.185.* 11.08.04, 19:03
      Witam!
      Szczerze? moim zdaniem ten chlopak nie byl Ciebie wart.. moze mówił ze Cie
      kocha.. moze Ci słodzil.. a czy jestes pewna czy tp bylo w 100 % szczere?
      skoro uzyl tak zalosnego argumenu " MASZ ZA GRUBE NOGI " skoro sie kogos kocha
      i jest sie tyle z ta osoba to to nie ma znaczenia...
      Moim zdaniem powinnas o Nim zapomniec nie jest wart Twoich smutkow, 3ba zyc
      dalej bo zycie jest jedno i w dodatku takie krociutkie.. najlepej by bylo
      gdybys znalazla sobie NOWEGO CHLOPAKA, i nie mysl sobie np ze ktos moze
      pomyslec ze skaczesz z kwiatka na kwiatek, znajdz osobe ktora bedzie warta
      Twoich uczuc i bedzie Ci je odwzajemniała a o tamtego PALANTA wymaz z pamieci!
      POZDRAWIAM CIE SERDECZNIE
      i ZYCZE POWODZENENIA
      • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 20:33
        czuje sie fajnie po kapieli ale dalej zyje nadzieja.ciekawe co przyniesie jutro?

pozdrawiam wszystkich i ide ogladac mecz.
    • borsuczyca Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. 11.08.04, 20:57
      znam tylko jeden sposób na odkochanie się w 4 dni: zakochanie się w komś innym,
      niestety
    • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 08:10
      zadzwonilam wlasnie do niego(w sprawach....jak to napisac....biznesowych...:-))
      naprawde nie chodzilo o nic wiecej.byl z jakims gosciem i wiecie co pwoedzial:"no.to je jeszcze zdzwonimy,jakos w weekend".
      sluchajcie ja nie robie sobie nadzieji ale jak tak pow.to moze to prawda nawet jesli to mialo byc tak o udawane przed tym kolesiem.....:-/

ale powiedzial ze w weekend wiec trzymam do za slowo.mozo powoli zaczyna sobie cos myslec w tej glowce ze zle zrobil.

:-( nie wiem mam metlik w glowie.
      • glupiutka_niunia Odpuść sobie !!! 12.08.04, 08:17
        • Gość: gaga Re: Odpuść sobie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 08:21
          faktycznie jestes glupiutka!!!

ja chyba postanowilam:bede walczyc o ta milosc a jesli mi sie nie uda to wtedy sie z tym pogodze ze to koniec.
          lepiej zrobic cos i ma sie nie udac niz nie zrobic nic i do konca zycia zalowac ze sie nie sprobowalo.

ha.
      • glupiutka_niunia Odpuść sobie !!! 12.08.04, 08:22
        Dziecko On nie zadzwoni , robisz podstawowy bład zniechęcający facetów po
        całości : wymyślasz preteksty aby z nim utrzymać kontakt !!! To błąd, każdy
        facet w tej sytuacji jak widzi kto do niego dzwoni to śle przekleństwa pod
        nosem . Absolutnie nie narzucaj się , zaweżmij się w sobie , poszalej , ale nie
        dzwoń przez tydzień , nie ty pierwsza . A to , ze się "zdzwonimy" to nie
        czytasz - najczęściej powtarzane kłamstwo na świecie !!!!!
        • glupiutka_niunia Re: Odpuść sobie !!! 12.08.04, 08:25
          A jeśli liczyśz na rady , dobre lub nie po twojej myśli , nie obrazaj innych .
          Bo sama wychodzisz na Głupiutką - czytając to wyżej . Moje pacjentki na moje
          rady dobrze reagują .... i wychodzi im w życiu ...
          • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go juz moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 08:43
            nie szukam pretekstow zeby do niego dzwonic.jak ludzie pracuja razem to czasami sa zmuszeni do siebie dzwonic!!!!!!!!!!!!czy im sie to podoba czy nie.
            • Gość: Asik Re: Nie obchodzą go juz moje uczucia. IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 12.08.04, 08:56
              Gość portalu: gaga napisał(a):

> nie szukam pretekstow zeby do niego dzwonic.jak ludzie pracuja razem to
              czasami
              > sa zmuszeni do siebie dzwonic!!!!!!!!!!!!czy im sie to podoba czy nie.

Strasznie krzyczysz przez te wykrzykniki Gago.
              Ale, też można nie dzwonić. To, co mówisz świadczy, że Ty starasz się znaleźć
              jakiś pretekst, aby do niego sama zadzwonić. Sama mówiłaś, że powinien wyjaśnić
              Ci całą sytuację:-) A, on mówiąc, że zdzwonicie się, zostawił sobie furtkę, że
              on sam może nie zadzwonić, a Ty wtedy masz dzwonić do niego.
              To on skończył nieładnie w pewnym momencie Wasz związek i też uważam, że trochę
              bardziej sam powinien postarać się, jeśli później ma też starać się. A, tak
              będzie wiedział, że TY sama będziesz to robić bez większego wysiłku z jego
              strony.
              Później znowu będziesz pisać na forum, że on ponowniej rzucił Cię, albo, że już
              nic nie robi. Po co ma starać się, jeśli Ty sama tyle robisz?
          • Gość: Asik Re: Odpuść sobie !!! IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 12.08.04, 08:48
            glupiutka_niunia napisała:

> A jeśli liczyśz na rady , dobre lub nie po twojej myśli , nie obrazaj
            innych .
            > Bo sama wychodzisz na Głupiutką - czytając to wyżej . Moje pacjentki na moje
            > rady dobrze reagują .... i wychodzi im w życiu ...

Widzę, że Głupiutka niunio, sama już zdążyłaś napisać coś w swojej obronie.
            I napisałaś to, co sama chciałam, że jeśli ktoś prosi o radę, a nie jest ona po
            jego myśli, to niech nie obraża. To źle świadczy o obrażającej kogoś.

Niuniu, a może zmieniłabyś nick, bo ludzie okropni są i wykorzystują go.
            Niestety wiele osób jest płytkich i płytko myślą. Nie patrzą na czyjeś słowa.
            • Gość: gaga Re: Odpuść sobie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 09:05
              moze wszyscy macie racje po trochu.moze jestem zbyt glupia i zbyt zraniona narazie zeby to wszystko do mnie odtarlo.moze ponosza mnie emocje....
              doceniam rady was wszystkich i lubie czytac kto i co o tym mysli.
              lecz zycie jest takie a kazdy czlowiek inny ze pewnie tak bedzie i zrobie z ta cala sytuacja t co bede uwazala za sluszne.

asik:powtarzam jeszcze raz ze parcujemy razem i kiedy szef kaze zadzwonic to poprostu trzeba i ja nie moze mu pow.ze nie zadzwonie bo ..... czy to takie trudne do zrozumienia?
              • Gość: Asik Re: Odpuść sobie !!! IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 12.08.04, 09:23
                > asik:powtarzam jeszcze raz ze parcujemy razem i kiedy szef kaze zadzwonic to
                po
                > prostu trzeba i ja nie moze mu pow.ze nie zadzwonie bo ..... czy to takie
                trudn
                > e do zrozumienia?

Ale, czy w weekend? A, też można pewien dystans przy takiej rozmowie zachować.
                Tylko służbowo. Aby nie odniósł wrażenia, że zbyt łatwo i szybko Ty jemu
                wybaczysz. W końcu to on Ci nagadała, jak szczeniak.

Dlatego też nie powinno się romansować w pracy.

Ja uważam, że on powinien sam się wytłumaczyć. Na początku odniosłam wrażenie
                jak czytałam Twój post, że jeśli tak gwałtownie skończył z Tobą, a nie ma nic w
                obwodzie, to pewnie będzie próbował wrócić do Ciebie. Mężczyźni potrzebują
                kobiety. A, jeśli tak impulsywnie(bez przemyślenia)rozstał się z Tobą, to na
                pewno zorientował się, że dobrze byłoby mieć jakąś przy sobie, aż nie znajdzie
                lepszej:-)
                Uważaj i nie daj się jemu w to wrobić. To on skończył to i on sam powinien
                więcej postarać się.
              • Gość: margie Re: Odpuść sobie !!! IP: *.kcp.pl / 213.241.45.* 12.08.04, 11:18
                a nie mozesz mu wyslac maila? albo sms-a? typowo sluzbowego?
                Kotek, maja racje inne dziewczyny: zdzwonimy sie to najglupszy text jaki w
                zyciu slyszlaam i w koncu sie nauczylam, ze tak naparwde to oni to mowia,
                zebysmy dzwonily, ale sami nie zadzwonia, amy glupie baby dzwonimy, bo
                pzreciez powiedzial, ze sie zdzwonimy!!! Powiem ci, ze najgorsze jest to, ze np
                moj facet, z ktorym wszytsko jest OK tez tak mowi i dziwi sie jak ja mam
                pretensje ze zawsze ja pierwsza musze dzwonic... ale jak kiedys zrobilam probe
                i po takim tekscie sie nie odzywalam ze dwa dni, to efekt byl zniewalajacy...
                Moim skromnym zdaniem, jest zdecydowanie za wczesnie na podejmowanie decyzji
                czy walczyc, czy nie. powonniscie ochlonac oboje po tym, co sie stalo.
                Jednakowoz ( uwielbiam to slowo:) uwazam, ze nie powinnas walczyc. jesli facet
                po 1,5 roku bbycia razem wali textem- bo masz za grube nogi, to albo jest
                kretynem do kwadratu, albo chamem maksymalnym, albo juz nie wiedzial co ci
                powiedziec, zebys mu dala spokoj i pojechal po calosci. Wniosek, niezaleznie od
                wersji nasuwa sie jeden: ON CIE NIE CHCE!!!!! I cale to gadanie ze on tez
                cierpi te sms-y te informacje ze sie zdzwonimy NIC nie znaczy. Pamietaj,
                Gaguniu, to tylko facet. oni moiwa wprost, nie zastanawiaja sie nad znaczeniem
                tego co powiedzieli dla drugiej strony. Wg niego, wasz zwiazek jest zakonczony,
                a skoro on cie juz nie kocha, to jaki problem utrzymywac normalny kontakt?
                Przeciez jemu to kompletnie nie pzreszkadza..... Gaga, uwierz, on nie wroci....
                Zacznij zyc wlasnym zyciem, zamknij ten etap... a poza ty, , to on zerwal i
                jesli chce zmienic zdanie, to daj mu na to sznase, nie proponuj sama, nie
                nagabuj, nie dzwon, nie placz w sluchawke, nie sugeruj i nie rob generalnie nic
                pierwsza. Ja wiem, ze to trudno, z eboli i wogole, ale musisz pzrez to pzrejsc.
                Pamietaj, co nas nie zabije, to nas wzmocni, potraktuj to jako kolejne
                doswiadczenie zyciowe, czegos sie nauczylas, jesli mozesz, sprobuj go nie
                znienawidzic... Ja swojego faceta kochalam jak nikogo nigdy pzredtem,
                zrobilabym dla niego wszytsko.... jak odszedl, myslalam, ze umre, jezdzilam
                samochodem na kretej drodze 190km/h, nie jadlam, nie spalam, kawa, alkohol i
                papierosy.... Minelo.. teraz nawet nie ma ochoty z nim gadac, mimo ze mamy ze
                soba kontakt, jaknapisze cos do mnie do nawet nie chce mi sie tego czytac,
                smiesza mnie jego teorie, a kiedys sluchalam ich z rozdziawionymi ustami... I
                wiesz, co najsmieszniejsze? Wszystko to, co mowili mi moi znajomi, przyjaciele,
                rodzina, okazalo sie prawda- ze mi przejdzie, ze kogos spotkam, ze on jest
                nieudacznikiem i ciagnie mnie w dol, ze leczy swoje kompleksy na mnie itd...
                Ech, Gaga, tego kwiatu jest pol swiatu, a zycie jest tylko jedno, pamietaj:))
                • mookkie Do Margie 12.08.04, 11:29
                  Ej a może ty moim drugim wcieleniem jesteś ? jakbym siebie czytała . Gaga
                  widać "zielona" jeszcze jest w tych sprawach , być może jak sama kiedyś będzie
                  spławiała faceta , to zobaczy , ze to przez kalkę będzie . Zgadzasz się ze
                  mną ? jak spojrzy na wyświetlacz telefou , to albo właczy zajętość , albo rzuci
                  do słuchawki :zdzwonimy się potem ,co ?
                  • Gość: Asik Re: Do Margie IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 12.08.04, 11:35
                    mookkie napisała:

> Ej a może ty moim drugim wcieleniem jesteś ? jakbym siebie czytała . Gaga
                    > widać "zielona" jeszcze jest w tych sprawach , być może jak sama kiedyś
                    będzie
                    > spławiała faceta , to zobaczy , ze to przez kalkę będzie . Zgadzasz się ze
                    > mną ? jak spojrzy na wyświetlacz telefou , to albo właczy zajętość , albo
                    rzuci
                    >
                    > do słuchawki :zdzwonimy się potem ,co ?

Stałe ich numerki. Faceci są chyba sami jak przez kalkę:-)
                  • Gość: margie Do mookkie i do Asika:) IP: *.kcp.pl / 213.241.45.* 12.08.04, 12:49
                    ech, dziewczyny:)) To nie jest kwestia kalki czyjejkolwiek, po prostu jak
                    otumanienie zwane zakochaniem przejdzie, czlowiek zaczyna patrzec trzezwo na
                    wiele rzeczy i widzi je takimi, jakie one sa. "Mnielosc" ewidentnie w tym
                    pzreszkadza. Aponadto, dopoki sie samje przez takie doswiadczenie nie
                    pzrejdzie, to sie tego nie wie. Ja tu kiedys , znaczy na forum, napisalam, ze
                    zawsze, wszedzie i w kazdej sytacji nalezy wylacznie patrzec na siebie, ze
                    egoizm jest zdrowy i normalny, dopoki nie staje sie egocentryzmem. Zauwazcie,
                    faceci w 99% to egoisci i jak im z tym dobrze? My ciagle narzekamy, ze oni maja
                    nas gdzies, ze licza sie zawsze i tylko oni, ze nie licza sie z naszym zdaniem
                    i wogole, ze sa? kim? egoistami wlasnie:)) A gdybysmy my wkoncu zapomnialy, ze
                    sswiat wokol spodnie sie nie kreci, z emy tez mamy wlasne zycie, potzreby i
                    checi, ze skoro on chce ogladac mecz a my isc do kina, to na boga, idzmy do
                    kina!!! nawet same!!! Ja permanetnie stosuje metode: kochanie, umowilem sie z
                    kolega, skoncze to jakos o 23 pzryjedziesz po mnie jak bedziesz wracac ze
                    swojego spotkania? ja: jesli to bedzie o takiej samej godzinie jak moj koniec,
                    to moge podjechac. Ostatnia sytuacja: kochanie, wlasnie skonczylem,
                    pzryjedziesz po nie ( byla 24) ja: nie chce mi sie, juz spie.. I o dziwo, nie
                    bylo obrazy, nie rzucil mnie, nie zostawil....a my sie ciagle boimy, ze to
                    zrobi, bo my jestemy glupie i nie spelniamy kazdej zachcianki czy zyczenia...
                    Jesli nie jest to robione zlosliwie, to pzreciez zrozumie, w koncu samemu by mu
                    sie nie chcialo jechac na drugi koniec miasta o 24, skoro o 7 rano musi wstac
                    do pracy, prawda? No, chyba ze na wodeczke z kolega:)) ale to juz zupelnie inna
                    sprawa:))Moze w koncu zrozumiemy, ze facet jednego dnia jest, a drugiego go nie
                    ma i nie mozna zycia budowac na fakcie bycia z facetem. ze zycie trzebudowac na
                    swiadomosci, ze my dla nas samych jestesmy najwazniejsze, nasze potrzeby i
                    pragnienia i ze zycie jest tylko jedno i tyle jest fajnych rzeczy do robienia,
                    niekoniecznie z facetem, moze z bratem, siostra, kuzynem, kolezanka, kumplem
                    albo po prostu samej? Hm?
                    • Gość: Asik Re: Do mookkie i do Asika:) IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 12.08.04, 13:07
                      Prawda, prawda Margie. Fajnie to wszystko podsumowałaś:-)

W miłości(jak wchodzą w grę uczucia)trzeba znaleźć złoty środek. Dosłownie
                      wypośrodkować nasze potrzeby i jego:-)
                      Trzeba być trochę egoistą, ale nie egocentrykiem. To jest po prostu instynkt
                      samozachowawczy. Kto o nas najlepiej zadba, jak nie my same:-)

Pozdrawiam.
    • sweetytweety Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. 12.08.04, 11:39
      Rany... ciesz się dziewczyno! Jak Cię facet rzuca i mówi, że to dlatego, że
      masz za grube nogi, to tylko Bogu dziękować że się debil odczepił... Ja
      rozumiem - zakochanie, miłość, itd. ale kretynizm jest kretynizmem. Jak Ci
      przejdzie to sama się z niego uśmiejesz :)
    • ladylazaruss Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. 12.08.04, 13:28
      skoro byliscie ze soba przez ostatni miesiac non-stop to on moze byc po prostu
      zmeczony. mialam to samo. chcial odejsc, bo sie meczyl i potrzebowal zlapac
      odech. powiedzialam: jasne, kocham cie ale skoro nie chcesz byc ze mna to
      trudno. po 3 dniach ciszy zaczely sie pierwsze smsy. nie odpuszczalam sygnalow,
      czasem cos odpisywalam. teraz chce juz przyjechac i sie spotkac. ja biore go na
      dystans i umowilam sie z jego kumplem na browara:) kwestia czasu jest kiedy
      wroci. stanie pod drzwiami i powie przepraszam. jestem pewna.

wiec jesli tobie na nim zalezy i CHCESZ Z NIM BYC, mimo tego co zrobil to
      zastosuj ta sama sztuczke. badz chlodna, nie zdadzaj sie z uczuciami. jesli
      jemu na tobie zalezy to wroci na kolanach. jesli nie, to masz pewnosc ze to
      koniec. a z taka swiadomoscia latwiej zyc.
      pozdrawiam!
      • Gość: gaga Do ladylazaruss IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:46
        dziekuje ladylazaruss.wlasnie o to mi chodzilo kiedy pisalam o tej mojej walce o niego.Asik i margie pisza madre rzeczy i owszem zgadzam sie z nimi.Ale raptem nie odzywalam sie do niego 2 dni a dzis musialam poprostu musialam a on sam pow.o tym weekendzie.ja napisze jak to bylo zeby mnie nikt nie osadzal ze ja dzwoniac sluzbowo do niego gadalam mu jak ja to go bardzo kocham.wlasnie ze tak nie bylo.ja zadzwonilam pow.co musialam i mowie "no wiec to wszystko"a on na to"no to fajnie.....no...(taka chwila)zdzwonimy sie w weekend dobrze?"nic nie pow.poprostu pow.czesc i odlozylam sluchawke.
        fakt jest taki ze ja sie nie odzywalam dwa dni....a po tych 2 dniach on to mow sam.

narazie kocham,poczekam,niech to ochlonie.jak wroci fajnie choc nie bedzie juz tak samo,jak nie....sam zobaczy co traci :-))
        • Gość: Asik Re: Powodzenia:-))) IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 12.08.04, 16:24

narazie kocham,poczekam,niech to ochlonie.jak wroci fajnie choc nie bedzie juz
          tak samo,jak nie....sam zobaczy co traci :-))

Tak jest, że z boku więcej widać niż będąc właśnie z kimś i czując coś do
          drugiej osoby. Trudniej jest przez uczucia, które nas wiążą z kimś:-)
          Jeśli to jest prawdziwe, to będziecie razem.

Dużo uśmiechów na co dzień:-)
    • Gość: gaga Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 15:32
      dlaczego mam wrazenie ze wiekszosc z was uwaza mnie
      za...nie moge znalesc odp.slowa....ale za ta co nie szanuje siebie starajaca sie o milosc.moze odnosze mylne wrazenie ze prawie wszyscy mnie tu potepiaja,ale rozumiem to wasze zdanie na ten temat.
      chcalabym zeby znalazla sie tu taka osoba ktora czuje troche jak ja i nie patrzyla na to z tej str.ze on mi takie zle i blache powody dal tyko ze jeste teraz jak jets ze on mowi to co mowi teraz a ja kocham.....
      i.....
      czy jest ktos taki kto nie potepi jego i mnie za to ze kocham i chce dalej z nim byc?
      • ladylazaruss Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. 12.08.04, 15:54
        masz moje poparcie. rozumiem cie.
        te glupie powody swiadcza o tylko nim, a ty go kochasz i raczej nic na to nie
        poradzisz :) nie znam ciebie, nie znam twojego faceta, ale skoro go kochasz i
        chcesz z nim byc to walcz o to i tyle. byle madrze i nie na sile.. :)
      • Gość: Asik Re: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 12.08.04, 16:57

> dlaczego mam wrazenie ze wiekszosc z was uwaza mnie
        > za...nie moge znalesc odp.slowa....ale za ta co nie szanuje siebie starajaca
        si
        > e o milosc.moze odnosze mylne wrazenie ze prawie wszyscy mnie tu
        potepiaja,ale
        > rozumiem to wasze zdanie na ten temat.
        > chcalabym zeby znalazla sie tu taka osoba ktora czuje troche jak ja i nie
        patrz
        > yla na to z tej str.ze on mi takie zle i blache powody dal tyko ze jeste
        teraz
        > jak jets ze on mowi to co mowi teraz a ja kocham.....
        > i.....
        > czy jest ktos taki kto nie potepi jego i mnie za to ze kocham i chce dalej z
        ni
        > m byc?

Widzisz, bo jeśli chcesz takiego tylko wysłuchania, to jedynie możesz to
        uzyskać u swojej koleżanki, przyjaciółki.
        Nikt nie neguje Twoich uczuć do niego. Każda z nas wie jakie to trudne jest
        dobrze postąpić w chwili, kiedy kogoś kocha się. Najlepiej dla siebie samej.
        Mężczyzna też ma jakieś oczekiwania i może on myśli, że popełnił błąd i
        potrzebuje potwierdzenia z Twojej strony. Nie wiesz, co on naprawdę chce. A,
        też ma jakieś oczekiwania i pamiętaj, że każdy jest inny i czego innego
        oczekuje:-)Inaczej rozumie miłość. Ale, jeśli na prawdę kocha, to nie zaszkodzi
        to, co Ci powiedzieliśmy.
        Jeśli na forum zwróciłaś się z tym i na koniec nie napisałaś, aby wszyscy po
        prostu pisali Ci, że robisz dobrze i aby przytakiwali Ci tylko, to trudno, aby
        wszyscy robili to zgodnie z Twoimi oczekiwaniami. Każda z nas patrząc na to z
        boku, chce Tobie właśnie jak najlepiej pomóc. Może też można uniknąć dzięki
        innych ludzi doświadczeniom, pewnych błędów.

Zrobisz jak uważasz sama i jak Ci serce podpowiada.

I Twojego szczęścia Ci życzę.

• Gość: Asik Re2: Nie obchodzą go już moje uczucia. IP: *.233.233.90.devs.futuro.pl 12.08.04, 17:03