Gość: Marika18lat IP: *.net.pl 18.08.04, 18:55 Czy to prawda że kilka pierwszych dni zaraz po okresie jest niepłodnych? Jak wiecie coś o tym to piszcie. Z góry THX :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Czy to prawda? 18.08.04, 19:01 nie ma regul. zalezy jak dlugie masz cykle.jesli Twoj najkrotszy cykl to np. 28 wtedy wedlug kalenadrzyka 8 dc zaczynaja sie dni plodne i potrwaja one do 16 dc. pamietaj, ze nie ma zadnych scislych regul, cykl to zywiol hormonow wiele rzeczy moze go przyspieszyc o dzien lub opoznic i wtedy kicha. podczas dni plodnych u kobiety pojawia sie sluz szyjkowy plodny( estrogenowy). jest on przezroczysty i wygladem przypomina bialko kurzego jajka, jest ciagnacy. sluz nieplodny( gestagenny) jest bialy, nie jest ciagnacy sie , jest lepki. trudno na oko okreslic dni plodne, lepiej pomysl o zabezpieczeniu. naturalne metody sa dosc pewne, ale nalezy dobrze znac swoje cialo aby je stosowac i nalezy przy tym zachowac regularnosc obserwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina ps. 18.08.04, 19:02 liczac dni plodne wez pod uwage, ze plemnik moze przezyc nawet 5 dni. ostatnio lekarze twierdza, ze nawet 7:))). zatem jesli dni plodne wypadna od 8 dc, to wspolzyjac 7 dc tez mozesz zaliczyc wpadke:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Czy to prawda? IP: 217.153.79.* 18.08.04, 19:34 Do wypowiedzi Maretiny dodam jeszcze, ze wazne ile dni trwa Twoj okres, bo piszesz "kilka pierwszych dni zaraz po okresie ". U niektorych kobiet trwa on 3- 4, a u innych nawet 7 (wtedy przy wspolzyciu po kilku dniach po okresie ryzyko wpadki jest wieksze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marika18lat Re: Czy to prawda? IP: *.net.pl 18.08.04, 23:22 Przeważnie 5 dni Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Czy to prawda? 19.08.04, 07:56 Gość portalu: Marika18lat napisał(a): > Przeważnie 5 dni a dlugosc cykli? i czy sa one regularne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czy to prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 07:59 K... moze ja jestem w ciazy:((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Czy to prawda? 19.08.04, 08:01 Gość portalu: ... napisał(a): > K... moze ja jestem w ciazy:((((((( spokojnie, zeby zmajstrowac bobasa trzeba sie troche napracowac;), tak latwo Ci nie pojdzie;) jesli sie martwisz to 10 dni po owulacji zrob beta hcg z krwi (jesli cykle 28 dniowe to 24 dc). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czy to prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:05 dzieki za pomoc:))). Ja z chlopakiem zrobilam taka glupote w chwili wielkiego napalenia, ze jestem na siebie wsciekla!!!!!!!Nawet nie napisze co, bo mi wstyd! Glupia glupia glupia jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Czy to prawda? 19.08.04, 08:10 w ktorym dniu cyklu ta glupota byla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czy to prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:17 Cykl sie zaczyna od 1 dnia miesiaczki? Jak tak to w 8 dniu... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Czy to prawda? 19.08.04, 08:19 Gość portalu: ... napisał(a): > Cykl sie zaczyna od 1 dnia miesiaczki? Jak tak to w 8 dniu... jesli cykle masz 28 dniowe to spokojnie, mysle, ze nikle szanse na ciaze. 1dc to pierwszy dzien krwawienia, jesli krwawienie jest wieczorem to licz od nastepnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czy to prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:31 Dziekuje Ci bardzo:)Troche sie uspokoilam. Ciaza teraz nie bylaby najlepsza. Ostatni rok studiow, niepewnosc czy facet na "cale zycie"...Ty masz juz rodzine? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Czy to prawda? 19.08.04, 08:36 Gość portalu: ... napisał(a): > Dziekuje Ci bardzo:)Troche sie uspokoilam. Ciaza teraz nie bylaby najlepsza. > Ostatni rok studiow, niepewnosc czy facet na "cale zycie"...Ty masz juz rodzine > ? na razie malutka:). only maz:). zaczynamy pracowac nad bobasem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czy to prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:42 To powodzenia zycze:) Dzieci sa swietne, tylko zeby byly zaplanowane. Ale jak ktos czasami mysli nie ta glowa co trzeba, to jest inaczej..A powiedz mi, jak to jest jak sie za maz wychodzi? Nie ma sie watpliwosci czy chce sie byc z tym kims juz do konca?? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Czy to prawda? 19.08.04, 08:48 Gość portalu: ... napisał(a): > To powodzenia zycze:) Dzieci sa swietne, tylko zeby byly zaplanowane. Ale jak > ktos czasami mysli nie ta glowa co trzeba, to jest inaczej..A powiedz mi, jak > to jest jak sie za maz wychodzi? Nie ma sie watpliwosci czy chce sie byc z tym > kims juz do konca?? ja czulam troche strachu przed slubem, po glowie non stop kolatalo mi sie pytanie czy sie uda itd....czy kiedys czar prysnie. w dniu slubu martwisz sie zupelnie czyms innym.... czy ciotki zjada, czy fryzjer sie nie spozni, czy nie pomylisz sie w kosciele itd....ja jeszcze wkurzalam sie na swiadka bo sie spoznil!!!:D po slubie jest sie juz szczesliwym:))). faktycznie do piero po slubie jestesmy w stanie ocenic czy wybor byl dobry, jak siedzi sie w malzenskim sosie;))). ps. odradzam szalenstwa finansowe zwiazane ze slubem,weselem, bo jest sie tego dnia w takim szoku, ze guzik sie potem pamieta;). ja pamietam przysiege malzenska, spoznienie swiadka i.... chyba juz nic. amnezja totalna z nerwow;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czy to prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:02 Bron Boze zadnych wesel!!! Pierwszy taniec mloda para, oczepiny itp. Ja bym musiala przed tym duzo procentow w swojej krwi umiescic, zebym mogla przez to przejsc. A jak by mi sie jeszzcze swiadek spoznil... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Czy to prawda? 19.08.04, 09:04 Gość portalu: ... napisał(a): > Bron Boze zadnych wesel!!! Pierwszy taniec mloda para, oczepiny itp. Ja bym > musiala przed tym duzo procentow w swojej krwi umiescic, zebym mogla przez to > przejsc. A jak by mi sie jeszzcze swiadek spoznil... my z mezem zaplanowalismy bankiet z obiadem. a wujek w porozumieniu z tesciowa ( w tajemnicy przed nami)wynajeli zespol ( na szczescie nie disco polo), uprzedzili gosci i z zaplanowanego 3 godzinnego bankietu bylo wesele do 24:D. oczepin i takich bzdur nie bylo. ekstra sie bawilam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Czy to prawda? 19.08.04, 08:10 Jest cos takiego jak postinor na chwile wielkiego napalenia i nagłupote tez działa. Dni płodne i bezpłodne to jakies bajki wymyślone przez sfrustrowanego faceta, nikt inny nie mógłby tego wymyslić Ten sam facet wymyslił stosunek przerywany jako metodę anty;) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Czy to prawda? 19.08.04, 08:12 mariolka99 napisała: > Jest cos takiego jak postinor na chwile wielkiego napalenia i nagłupote tez > działa. Dni płodne i bezpłodne to jakies bajki wymyślone przez sfrustrowanego > faceta, nikt inny nie mógłby tego wymyslić Ten sam facet wymyslił stosunek > przerywany jako metodę anty;) zeby postinor na pewno zadzialal nalezy miec go przy sobie albo zdobyc w max 6 godzin po stosunku. inaczej..... byl niedawno watek dziewczyny, ktora po postinorze jest w ciazy:) dni plodne i nieplodne to zaden mit, problem jedynie w tym jak je znalesc w swoim organizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Czy to prawda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 08:21 Musze powiedziec, ze z tym przerywanym tez mnie nie pocieszylas! Ja nie dawno zaczelam i czasami sie w tym gubie. Bedzie mlode:( buuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś