margarytka.margarytka 25.07.17, 12:52 co dzis na obiad zrobić brak pomysłu wrzućcie cosik ciekawego i szybkiego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makinetka82 Re: Obiad 25.07.17, 13:15 Gotujesz makaron , wstążki. W międzyczasie rozgniatasz czosnek i podsmażasz na patelni na łyżce masła i odrobinie oleju, coby się masło nie spaliło. Jak wrzucisz czosnek , posyp szczyptą gałki muszkatołowej - nie za duzo, bo będzie palące. czosnek też powinien byc na patelni sam tylko przez chwilę, bo zgorzknieje. Wrzucasz szpinak... ja daję rozmrożony rozdrobniony, bo najłatwiej :D Dusisz ten szpinak, w międzyczasie dodając troszkę wody z gotowania makaronu, serek mascarpone i śmietanę zott 30%. dusisz, doprawiasz (niedoprawione wyda ci się niedobre, ale poczekaj jak doprawisz - sól, może pieprz- ja po plebejsku doprawiam kucharkiem. ). wyciągasz makaron na talerz, polewasz sosem, posypujesz startym serem... a po obiedzie wchodzisz na forum i dziękujesz makinetce za najlepszy makaron ze szpinakiem jaki kiedykolwiek jadłaś, którego zrobienie w dodatku trwa 20 minut :D Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Obiad 25.07.17, 14:11 a, czosnku to dwa , trzy ząbki, nie caly :D Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Obiad 25.07.17, 16:00 u mnie dziś młode ziemniaki z patelni, z kawałeczkami młodej marchewki, delikatnie podsmażoną młodą cebulką i wędzonym boczkiem. własne ogóreczki małosolne do tego, a do picia chyba będzie zimne piwo. wakacje na wsi... Odpowiedz Link Zgłoś
zmienna_elfka Re: Obiad 25.07.17, 16:27 My mamy dzisiaj spaghetti bolognese ;) przygotowanie całości 20-25min i nie znam osoby, która tego dania nie lubi :) Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Kielbaski podsmazane z... 25.07.17, 17:04 cebula i czerwona papryka... szybkie, latwe i sycace danie. a i kolacje mozna sobie po takim obiedzie darowac. Odpowiedz Link Zgłoś
meres8 Re: Kielbaski podsmazane z... 02.08.17, 13:43 W ten upał to u mnie jajko sadzone,kalafior, ziemniaki z koperkiem i zimna maślanka pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyy3 Re: Obiad 10.08.17, 12:14 ja zrobiłam zupę ogórkową z ziemniaczkami. Wielki gar który starczy na 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Ja wczoraj 10.08.17, 12:57 kupiłem paczkę udek z kurczaka. Na włoszczyźnie, warzywku i rosole w proszku ugotowałem, wyciągnąłem a do wywaru dałem fasolkę szparagową, potem poszatkowaną kapustę i na końcu pokrojoną paprykę. Do tego dodałem dwie łyżeczki pasty chilli, dwie pokrojone suche papryczki chilli, doprawiłem sosem sojowym i odrobiną czarnego pieprzu. Mięso z ugotowanego kurczaka oderwałem od kości i wrzuciłem z powrotem do zupy. Mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Ja wczoraj 10.08.17, 12:57 Aczkolwiek szybkie danie to nie jest. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Ja wczoraj 10.08.17, 12:58 Z makaronem wystarczy mi tego na trzy, cztery dni. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynkaczarodziejka Re: Obiad 08.01.18, 09:37 Pieczeń z ciemnym sosem, ziemniaki i surówka. Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: Obiad 08.01.18, 10:48 Kopytki na wynos z Biedronki(bardzo dobre) i jakaś skwarka do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Obiad 08.01.18, 12:51 To może kolacja? Albo wszystko razem i wtedy mamy szwedzki stół. Odpowiedz Link Zgłoś