nika_1985
13.12.22, 20:24
Hey, coraz częściej spotykam się z tym,że znajomi ludzie pytają się mnie ot tak "masz już faceta?" "Masz plany na sylwestra?" "Co z walentynkami?" " Wakacje już zabukowalas?" Są to znajomi, może są ciekawi,ale mnie takie pytania nie przyszłyby do głowy,żeby komukolwiek zadać. Kiedy odpowiadam normalnie,że nie mam jakoś specjalnych planow- bo nie mam, nie przepadam bawić się wtedy kiedy mi akurat nakazują to słyszę oburzenie.. "ale jak to", "ale trzeba" ," jak to nie mozna mieć większej kupy znajomych?" Wakacje organizuje sobie wcale nie z dużym wyprzedzeniem..bo akurat praca mi na to pozwala.a
Osobiście mnie takie reakcje dziwią bo po 1sze..nic nikomu do tego, czy kogoś mam czy nie.
Po 2 , nie każdy musi świętować ten dzień..nawet sylwester. Nie mam dużej grupy znajomych, taka prawda..każdy albo ma swoją rodzinę już, albo ludzie porozjeżdżali się i mam pojedyncze osoby na miejscu, więc siłą rzeczy ciężko jakieś wielkie wypady robić, nim że fajnie by było.i nie jestem żadnym odludkiem, po prostu się tak ułożyło.
A może mam ochotę posiedzieć przed telewizorem w mieszkaniu w ciepłych dresach ? Też mam takie prawo. Nic na siłę;) jasne..poszłabym na wielką imprezę,ale jak nie ma z kim to nie ma i tyle. Nie będę rozpaczac.
I tylko wkurza mnie to tak wewnętrznie, że ludzie zawsze wiedzą lepiej, ich wielkie plany są najlepsze i ja powinnam też żyć tak jak oni chcą. Jak coś jest inaczej to wielkie dziwy.
Ostatnio zaadopotowalam psa ze schroniska to też dowiedziałam się od znajomego z którym często jakoś się nie widuje..ale jak już przypadkowo się spotkaliśmy to skomentował to tak ", zamiast adoptować psa to powinnaś sobie dziecko zrobić" .
Moim zdaniem takie komentarze są zwyczajnie nie na miejscu i nie wiem co pcha ludzi do tego,hm że im zwyczajnie nie jest głupio no wiecie zeby takie rzeczy mówić.
Nie czuję się gorsza że zaadopotowalam psa..nie czuję się gorsza,że nie idę na wielką imprezę sylwestrową mimo,że może wszyscy mają wielkie plany, nie czuję się źle z tym,że moje wakacje organizuje sobie jaka mi się podoba i nie musze bukowac ich wcześniej. Dziwi mnie natomiast ta bezczelnosc w robieniu osadow..