stasi1 04.06.23, 09:55 Juz po śniadaniu, przebieram sie i idę na plac Na rozdrożu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akle2 Re: Idę na marsz 04.06.23, 21:42 Może po to, aby coś w końcu zmieniło się na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Idę na marsz 04.06.23, 22:21 Nawet na tym portalu trzeba wmieszać politykę .Jakby było innych mało. Nic nie zmieni się w tym czasie .Bo nikt nie zaproponuje lepszego socjalu jak partia rządząca .Ile to jest procent do.głosowania tych ludzi na marszu ,choćby było 500 tysięcy ? Za parę dni PIS nagoni tyle samo na miesięcznicy .Program opozycji niewiele daje .Sporo ludzi siedziało sobie na grillu ,na piwie mieście i gdzieś mają to .Niedługo długi weekend .Mazury nie są drogie , a urocze . Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Idę na marsz 04.06.23, 22:36 Jeśli pracujesz w pisowskiej fundacji wyprowadzającej miliony, to z pewnością teraz dla ciebie jest dobrze, a gorzej będzie. Tu jest fajny film o tym, jak wygląda życie przeciętnego Polaka. Kręcisz coraz szybciej a stoisz w miejscu: Tekst linku Sprawa kobiet, które boją się zachodzić w ciążę w tym kraju. Czechy, które mają finansowane in vitro i aborcję do 12 tygodnia mają dzietność na drugim miejscu w unii. My z zamordyzmem wobec kobiet miejsce czwarte od końca. Nadużycie władzy, deptanie demokracji, arogancja wobec niepełnosprawnych. To się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Idę na marsz 05.06.23, 09:45 "Jeśli pracujesz w pisowskiej fundacji wyprowadzającej miliony, to z pewnością teraz dla ciebie jest dobrze, a gorzej będzie .Dobrze Aneczko .Powtarzam się znowu .Wraca dobrobyt .Kobiety mają możliwość w wyborze urodzin i aborcji .Kościół nie miesza się do polityki i znika z Polski .Niepełnosprawni i ich rodziny dostaną godne uposażenie i godne życie .Emeryci jeszcze lepsze świadczenia .Zniknie inflancja ,wrócą wolne sądy i nie będzie już żadnych uwłaszczonych spółek .Wierzysz w to ? W tych następnych starych aktywistów co siedzą od lat w sejmie i w samorządach miejskich i wiejskich . Wierzysz w to ? Bo ja nie .Ja wierzę w siebie bo na to pracowałem i pracuje dalej .Jedno ugrupowanie opuszcza scenę wraca drugie nie lepsze . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Idę na marsz 05.06.23, 08:59 taniarada napisał: > Nawet na tym portalu trzeba wmieszać politykę .Jakby było innych mało. Nic nie > zmieni się w tym czasie .Bo nikt nie zaproponuje lepszego socjalu jak partia rz > ądząca .Ile to jest procent do.głosowania tych ludzi na marszu ,choćby było 500 > tysięcy ? Za parę dni PIS nagoni tyle samo na miesięcznicy .Program opozycji n > iewiele daje .Sporo ludzi siedziało sobie na grillu ,na piwie mieście i gdzieś > mają to .Niedługo długi weekend .Mazury nie są drogie , a urocze . Bredzisz jak potłuczony, jak zawsze. Tak jak PiS zrujnował kraj i podzielili ludzi to nikomu się nie udało. Czas to zakończyć i myślę, że idzie w dobrym kierunku. Nie sztuką jest rozdawać pieniądze okładając podatkami innych, to potrafiłby każdy, ale zapewnić godne życie większości społeczeństwa...nie tylko swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Idę na marsz 07.06.23, 04:06 friend_of_women napisał: > taniarada napisał: > > > Nawet na tym portalu trzeba wmieszać politykę .Jakby było innych mało. Ni > c nie > > zmieni się w tym czasie .Bo nikt nie zaproponuje lepszego socjalu jak par > tia rz > > ądząca .Ile to jest procent do.głosowania tych ludzi na marszu ,choćby by > ło 500 > > tysięcy ? Za parę dni PIS nagoni tyle samo na miesięcznicy .Program opoz > ycji n > > iewiele daje .Sporo ludzi siedziało sobie na grillu ,na piwie mieście i > gdzieś > > mają to .Niedługo długi weekend .Mazury nie są drogie , a urocze . >okładając podatkami innych, to potrafił > by każdy, ale zapewnić godne życie większości społeczeństwa...nie tylko swoi > m. A kogo to obchodzi .Czy czy rozdaje .Mało to ludzi interesuje .Też bierzesz kasę na swoją rentę ,czy emeryturę pajacyku . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Idę na marsz 07.06.23, 10:32 >A kogo to obchodzi .Czy czy rozdaje .Mało to ludzi interesuje .Też bierzesz kasę na swoją rentę >,czy emeryturę pajacyku . Myślę, że ta głupota zżera cię doszczętnie, mnie do emerytury jeszcze trochę brakuje, ale bezrobotni tacy jak ty to wszystkim wszystkiego zazdroszczą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Idę na marsz 18.06.23, 06:43 I to jest logiczna odpowiedź! Marsze są po to by maszerować... Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Idę na marsz 04.06.23, 15:17 Są tłumy. Dostaję filmy od znajomych. Budzą się duże oczekiwania, że coś się w końcu zmieni 🇵🇱🇵🇱 Dziękuję, że jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Idę na marsz 04.06.23, 16:27 Nie był bym taki pewny pani wojowniczko. Prawa kobiet fakt są łamane .Ale tak patrząc realnie to Stachu i tych co pokazywali razem z całą resztą celebrytów to już nie młodzieńaszki .Programów które wprowadził i wprowadzi PIS nikt ja ten czas nie przebije .Ten ostatni 65 + i do 18 lat dzieci darmowe leki.Pokrzyczeć każdy może jak pani Leszczyna na dachu autokaru .Nawiasem z mojego miasta .Była tam jakimś ministrem w rządzie i to nauczycielka na emeryturze ,bo 60 już jej trzasnęla .PIS też zwoził ludzi na spędy polityczne .Czas pokaże przy wyborach .Jakby nie było jest demokracja w Polsce . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Idę na marsz 07.06.23, 17:59 ..."Natenczas Wojski chwycił na taśmie przypięty. Swój róg bawoli, długi, cętkowany, kręty. Jak wąż boa, oburącz do ust go przycisnął..." Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Idę na marsz 07.06.23, 00:07 Cóż wrażenia że trochę za dużo było ludzi. Chciałem opuścić jako jeden z ostatnich rozdroże, musiałem czekac do 14.30. Po godzinie dowlekliśmy się do Trzech krzyży. Tu juz szybko poszło bo juz o 16.20 byłem na zamkowym. I szybko w strone domu bo mi kiszki grały. Wracając przy pałacu prezydenckim była ostatnia zorganizowana grupa która szła na Zamkowy. Taka z dużymi hasłami Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Idę na marsz 07.06.23, 04:16 Nie wiem na czym ten sukces ma polegać ?Na tym,że zgromadzono 200 tyś ludzi na manifestacji ?Podejrzewam,że PIS bez problemu zgromadziłby taką samą ilość.Te 200 tyś ,no nawet 300 to jaki jest procent głosów?Wojna polsko-polska .Wybory pokażą za parę miesięcy Dobry człowieku z ideologią . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Idę na marsz 07.06.23, 06:47 A kto cię pyta o zdanie elektoracie pisowski? Ciągle czegoś nie wiesz, nie rozumiesz i krzyczysz jak menel spod budki z piwem. Stasiu był i jest zadowolony, a to się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ja tez jestem zadowolony 07.06.23, 15:58 friend_of_women napisał: Stasiu był i jest zadowolony, a to się liczy. ja tez jestem zadowolony, bo jestem pewien, ze PiS wyjdzie z wyborow jako najsilniejsza partia - i to on bedzie sobie dobieral koalicjanta do Rzadu. a najbardziej beda sie tam pchac PSL razem z Holownia: - i mamy pozamiatane.. - PO znowu na aut , a moja Lewica dalej bedzie sie temu spokojnie przygladac - biorac za frico sejmowe apanaze. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: ja tez jestem zadowolony 07.06.23, 17:57 ...czas pokaże. Wiele jest prawdy w tym co piszesz, bo opozycji z jajami u nas nie ma! Nawet gdy PiS zyska większe poparcie (bez możliwości samodzielnego rządzenia) to dalej będą koalicyjnie kłótnie i rozgrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: ja tez jestem zadowolony 07.06.23, 18:08 Niewielkie szanse, aby Hołownia chciał podać rękę toksycznemu człowiekowi jakim jest obecny szef partii rządzącej (ten faktyczny). Ale jeśli by się tak stało, to nie byłoby źle dla Polski. Na pewno lepiej niż jest teraz. Hołownia nie pozwoliłyby na przekręty finansowe jakimi dziś swawoli partia rządząca, bo nikt im nie patrzy na ręce (najlepiej gdyby jeszcze niezalezne media zlikwidować). Rodzina i znajomi na swoim idealne ich podsumowywuje. I bezustannie: "co by tu jeszcze. Może niech MEN kupi wille" podczas gdy matki niepełnosprawnych dzieci nie mają pieniędzy na fizjoterapeutów, aby fizjoterapią ulżyć tym dzieciom. Nie ma pieniędzy, aby ulżyć dzieciom w depresji. Nic nie będzie już takie jak było, bo bez koalicjanta rządzić nie będą. A ty lewicowcem nie jestes. Widać dobrze do kogo ci blisko. Stasiu, jeszcze raz wielkie dziękuję, że byłeś. Ja nie mogłam być, bo miałam pewne obowiązki wobec jednej osoby z rodziny. A poza tym, póki mam małe dzieci, to się boję uczestniczyć w takich marszach. Kobiety, które wyszły jesienią 2020, aby walczyć o prawo do życia, były bezbronne wobec zwyrodniałych narodowców i przekupionych policjantów. Ale i tak odważne. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k istotnie 07.06.23, 19:15 hana2 napisała: > Niewielkie szanse, aby Hołownia chciał podać rękę toksycznemu człowiekowi jakim > jest obecny szef partii rządzącej (ten faktyczny). Ale jeśli by się tak stało, > to nie byłoby źle dla Polski. Na pewno lepiej niż jest teraz. Hołownia nie poz > woliłyby na przekręty finansowe jakimi dziś swawoli partia rządząca, > Nic nie będzie już takie jak było, bo bez koalicjanta rządzić nie będą. otoz to. i Holownia ich troche utemperuje > > A ty lewicowcem nie jestes. Widać dobrze do kogo ci blisko. - alesz jestem. wypowiadam sie JASNO i otwarcie TU NA FORUM od lat, za prawem kobiet do przerywania ciazy do 3-go miesiaca ciazy - bez podania przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: istotnie 07.06.23, 19:35 Lewicowość to nie tylko pozostawienie decyzji kobiecie w sprawie przerywania ciąży. Lewicowość to też edukacja seksualna, aby kobieta nie musiała stawać przed takimi dylematami. Lewicowość to też solidarność, sprawiedliwość, tolerancja, prawo do samostanowienia, prawo do informacji (niezależne od partii rządzącej media). Wiem, że o tym wiesz, ale nie wiem czy wiesz, że kobietom nie tylko na decyzji o kontynuacji (czy przerwaniu) ciąży zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k alesz oczywiscie, viem, ze viem :) 08.06.23, 02:12 > Wiem, że o tym wiesz, ale nie wiem czy wiesz, że kobietom nie tylko na decyzji > o kontynuacji (czy przerwaniu) ciąży zależy. alesz oczywiscie, viem, ze viem :) ale Narod glosuje na POPiS - obojetnie na ktora jego frakcje. - to ma to - co ma. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: alesz oczywiscie, viem, ze viem :) 09.06.23, 16:56 Gdyby socjal działał inaczej, gdyby była edukacja seksualna, nie byłoby takich tragedii jak ten chłopiec z Częstochowy. Kobieta, która go urodziła powinna mieć na tyle zapewnione środki do życia, aby nie powoływać kolejnych istnień na świat dla tych 500plus. Powinna być też edukacja seksualna, darmowa antykoncepcja, zwłaszcza dla takich ludzi nieporadnych życiowo, a ta kobieta taka była. Skończyła szkołę specjalną, żyła na małej przestrzeni w kilkanaście osób. Gdzie ta faktyczna pomoc dla tych najbardziej potrzebujących? Gdzie był PiS ze swą polityka prorodzinną, gdy te dzieci żyły jak w slamsach? A minister Czarnek rozdaje wille. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: alesz oczywiscie, viem, ze viem :) 09.06.23, 17:51 "Gdyby socjal działał inaczej, gdyby była edukacja seksualna, nie byłoby takich tragedii jak ten chłopiec z Częstochowy .To o Kamilku z dzielnicy Stradom z ulicy Kosynierów ? Cztery minuty jazdy ode mnie samochodem .O czym Ty Haniu bredzisz ? Matka problemy z alkoholem ,ojciec Kamilka odszedł związała się z jakimś bandytą ,który sobie chłopca sobie upodobał do bicia i terroryzowania .Gdyby pracował to ona spokojnie by dzieci utrzymała .Obok mnie mieszka Ukrainka i troje dzieci i jakoś sama daje radę .Czy zmiana rządu zagwarantuje Ci lepsze warunki i 800+ ,wolną aborcję i opiekę dla dzieci ? Nie zagwarantuje , nie wypowie konkordatu nic nie zrobi .A drugie nic się nie wydarzy ,bo ludzie pójdą głosować na PIS i ten socjal co im daje + emerytury i wiek emerytalny .Opozycja może sobie maszerować . I mało kogo obchodzi skąd biorą i dają pieniądze .Nie ma na ten czas takiej partii by zmieniła wszystko w Polsce na dobre .Zawsze można sobie wyjechać do wolnych krajów bez pisowskiego ucisku .Niepoprawna optymistka z Ciebie . Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: alesz oczywiscie, viem, ze viem :) 09.06.23, 18:12 "Zawsze można sobie wyjechać do wolnych krajów bez pisowskiego ucisku " Zawsze mogę głosować, maszerować. Ja nie jestem z tych rodziców co mówią dzieciom, żeby stąd wyjeżdżały. Ja chcę, aby mój syn tu został i przyczyniał się do pozytywnych zmian. Może podróżować, podglądać jak funkcjonuje życie w innych krajach, podróże go pasjonują, ale niech wraca. A czy będzie PIS rządził. Przy 31 procentach poparcia? Nie sądzę. I ty szukasz młodej kochanki przy tak dziaderskich poglądach politycznych? Poglądy znaczą więcej niż wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: alesz oczywiscie, viem, ze viem :) 09.06.23, 19:06 Ha, ha, Boguś i młoda kochanka? Jeżeli to nie żart to tryskam humorem na weekend ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: alesz oczywiscie, viem, ze viem :) 09.06.23, 19:50 hana2 napisała: > "Zawsze można sobie wyjechać do wolnych krajów bez pisowskiego ucisku " > > Zawsze mogę głosować, maszerować. Ja nie jestem z tych rodziców co mówią dzieci > om, żeby stąd wyjeżdżały. Ja chcę, aby mój syn tu został i przyczyniał się do p > ozytywnych zmian. Może podróżować, podglądać jak funkcjonuje życie w innych kra > jach, podróże go pasjonują, ale niech wraca. > > A czy będzie PIS rządził. Przy 31 procentach poparcia? Nie sądzę. > > I ty szukasz młodej kochanki przy tak dziaderskich poglądach politycznych? Pogl > ądy znaczą więcej niż wygląd. > Jeszcze raz niczego nie szukam.Co nie znaczy że nie mam z tym problemu .Jest wojna ,a Ty masz jakieś plany dalekosiężne. Niewiadomo co się wydarzy za miesiąc .Bo bo za parę miesięcy znowu pod buciorem Pisu . Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: istotnie 09.06.23, 07:09 j-k napisał: > wypowiadam sie JASNO i otwarcie TU NA FORUM od lat, za prawem kobiet do przeryw > ania ciazy do 3-go miesiaca ciazy > - bez podania przyczyn. Prawdziwy z ciebie lewicowiec i to rozumiem! Mam nadzieję, że poparłbyś wypowiedzenie konkordatu? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: istotnie 09.06.23, 10:58 Konkordatu nie należy wypowiadać, tylko go renegocjować. Konkordat z założenia nie wyraża podległości państwa względem Watykanu, tyko ustala zasady wzajemnych stosunków. Powinny one być w nim ściśle ustalone i zgodnie ze zdrowym rozsądkiem. Największym błędem jest pozostawianie niedomówień, bo wtedy wiele spraw jest traktowanych uznaniowo. A politycy (nawet niektórzy "lewicowi") zrozumieli, jaki wpływ na większość społeczeństwa ma głos duchownych, więc od lat wdzięczą się do nich jak pies do kija, licząc na poparcie. Duchowny jest takim samym obywatelem jak każdy, ma prawa wyborcze. Ale nie powinien pchać się tam, gdzie naprawdę bez niego można się obejść. Tyle, że księża sami się nie pchają, oni są zapraszani do poświęcenia czegokolwiek; niedługo pewnie będą święcić publiczne wychodki. Religia w szkołach - tak, ale wyłącznie po godzinach, na zasadzie użyczania pomieszczenia i oczywiście całkowitej dobrowolności. Ksiądz nie powinien być członkiem grona pedagogicznego, a świadectwa z religii powinny być osobne i firmowane przez parafię, a nie przez szkołę. Pensja katechety też powinna być sprawą parafii, a nie szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: istotnie 09.06.23, 11:58 "Ksiądz nie powinien być członkiem grona pedagogicznego, a świadectwa z religii powinny być osobne i firmowane przez parafię, a nie przez szkołę. Pensja katechety też powinna być sprawą parafii, a nie szkoły .Rozumiem Hopcia że masz wpływ na to i na całą politykę rządu .Tak jak cały ten marsz co wstrząsnął całą Polską .Kto ma zmienić konkordat ? Który rząd się ośmieli .To jest takie mielenie wody w młynie wodnym .Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy to nie jest konieczne. 10.06.23, 16:13 friend_of_women napisał: > Prawdziwy z ciebie lewicowiec i to rozumiem! Mam nadzieję, że poparłbyś wypowie > dzenie konkordatu? to nie jest konieczne - bo faktem obiektywnym jest, ze wiekszosc Polakow to ludzie wierzacy, a wiekszosc z nich to katolicy. Ale konieczna jest renegocjacja konkordatu - tak - by przywrocic Swieckosc Panstwa. - tylko ktora z oportunistycznych partii - poza Lewica - ma te Swieckosc Panstwa w programie ? J.K. wierzacy. ewangelik. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: to nie jest konieczne. 10.06.23, 18:03 Jasiek no właśnie która .Lewica jako sama nie będzie rządzić . Razem jako koalicja co może zmienić ? Przywróci wolność kobietom w sprawie aborcji .Daj Boże jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Idę na marsz 15.06.23, 00:24 Choćby na tym że pisowcy musieli kłamać jak tak mało ludzi przyszło na ten marsz. Czy PiS by zgromadził? Pewnie tak mogą dużo zapłacić chętnym na taki marsz Odpowiedz Link Zgłoś
friend_of_women Re: Idę na marsz 15.06.23, 08:01 ONI zawsze kłamią, to taka nacja, a karawana idzie dalej scontent.fktw1-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/354233533_266405506042293_1689578556838947154_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=104&cb=99be929b-59f725be&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=kqDeciPeZOcAX_lhl2A&_nc_ht=scontent.fktw1-1.fna&oh=00_AfA_HL-j0_wGIqdZTsvOQT9Z7MnC8BdE6turPGbYMWVZoQ&oe=648F6360 Odpowiedz Link Zgłoś